KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 4/2017 (2017. január 23.)
Google fokozni kívánja a múzeumlátogatók élményét. Az erre kiválasztott múzeumokban a Google lehetővé teszi a látogatóknak, hogy egy kiterjesztett valóság rendszert használhassanak a látogatás során, és ez a Tango. A felhasználó az okostelefon kijelzője segítségével figyeli a kiállítást a Tango támogatásával, amely képes lesz arra, hogy egy csomó kiegészítő információt mutasson be az adott téma körében, amit gyakran lehetetlen megtekinteni a hagyományos módon. A funkciók függenek a múzeumtól is, például a Detroit Institute of Arts-ban a festmények az eredeti színekben láthatók, a régi szobrok visszanyerik teljes formájukat, és a szarkofágoknál felfedezhetők a belsők ( "szkennelve" az okostelefonnal). Ha egy múzeum le van képezve a térben, egy okostelefon a Tango technológiával képes hajszálpontosan megmutatni a tényleges helyét. Ez lehetőséget ad arra, hogy megjelenítse a kiegészítő elemeket is (kép, hang, hangok, interaktív játékokat és alkalmazásokat, útmutatókat stb.) bárhol a múzeumban. Az okostelefonok kompatibilisek a Tangoval és a boxok kikölcsönözhetők az irodákban. Eddig csak két modell van, amelyik a Tango alkalmazást már tartalmazza, a Lenovo Phab 2 Pro és az Asus ZenFone AR. Hamarosan más kompatibilis modellek megjelenése is várható.
Képi megjelenítése a falaknak és a kiállított tárgyaknak okostelefonnal a kompatibilis Tango használatával
A kompatibilis eszközök a Tangoval feltérképezhetik a szobákat, hogy saját magunk határozzuk meg azok pontos elrendezését (távolság a tárgyaktól, falaktól). Az alkalmazás megszerzi a szükséges adatokat, azonban erre a célra nem a GPS vagy internet használata jön számításba, hanem először be kell szkennelni a környező területet. Ugyanakkor a kameránál a kép kiegészítő elemekkel is "dúsíthatók". Egy okostelefont a múzeumban közvetlen egy kiállítási elemre irányítva a látogató további információkat láthat, a már korábban "ráírt" szövegen kívül. Így az élmény még teljesebbé válik. Annak ellenére, hogy a Tango projekt még korai szakaszában van, már különböző játékok és alkalmazások vannak. Néhány érdekes alkalmazás ezek közül a távmérés, a szobák elrendezése, a naprendszer szimulációja, anyagmozgatás dominó módjára vagy egy virtuális kutya játéka.
Tango alkalmazása távolságmérésre
Ahhoz, hogy a Tango kiterjesztett valóság megjelenítése megtörténjen, a felhasználói igényeknek megfelelően egy speciális kialakítású okostelefonra is szükség van. Amellett, hogy erős processzorral és nagy tároló képességgel bír a RAM, rendelkeznie kell még egy sor megfelelő érzékelővel. Ezek közé kell, hogy tartozzon a nagy felbontású kamera mozgáskövetéssel, mélység érzékeléssel és tárgyfelismeréssel. Ezen túlmenően az okostelefonnak még kiváló minőségű giroszkóppal és gyorsulásmérővel is kell, hogy rendelkezzen, amivel szorosan nyomon követheti a készülék mozgását a térben.
Passzív és aktív földi TV útvonalak a TERRA multiswitchekben. A professzionális multiswitchek MR-9xxL sorozatát mind egyetlen épület, valamint a nagy SMATV rendszerek számára tervezték több száz aljzat jellel való ellátására. Az MR-9xxL multiswitchek 8-32 kimenettel és két tv-úttal rendelkeznek: aktív (47-790 MHz) a DVB-T adások erősítésére (1...15 dB erősítés, kapcsolók által történő szabályzással) és a passzív (5-862 MHz) visszirányú alkalmazásokhoz (pl CATV DVB-C szabvány szerint). Az aktív és passzív útvonalakat azonban nem lehet egyszerre használni.
Multiswitch MR-932L TERRA 9 bemenet, 32 kimenet aktív földi erősítővel
Az MR-932L TERRA R70832 - egy multiswitch, amely 32 aljzatnak szolgáltat jeleket,
aktív vagy passzív opcióval a DVB-T/DVB-C-nek
Az MR-9xxL multiswitchek főbb jellemzői:
 • aktív földi TV útvonal (47-790 MHz) 15 dB erősítés állítható tartománnyal, LTE szűrővel felszerelve,
 • passzív földi TV útvonal (5-862 MHz),
 • 32 kimenet, kompakt méret,
 • öntött ház garantálja a magas szűrési hatékonyságot - A osztály,
 • független beállítás minden SAT TV útvonalon,
 • magas maximális kimeneti jelszint 93 dBμV (SAT TV) és 85 dBμV (DVB-T/DVB-C),
 • magas MER érték biztosítja a SAT TV és DVB-T/DVB-C digitális jelek jó feldolgozását,
 • kimenet csoportjai különböző jelszintekkel plusz kábelcsillapítás kompenzációval lehetővé teszi a megfelelő jelszintek elérését függetlenül a különböző kábelhosszak útvonalától,
 • szigetelés a bemenetek között jobb, mint 30 dB,
 • ideális önálló berendezésként kis SMATV létesítményekben, vagy elemként nagy SMATV rendszerek létrehozásában,
 • első osztályú professzionális berendezés négy év garanciával.
Redőnyök vezérlése. Az Exta Free RZB-03 F5012 vezeték nélküli redőny vezérlő szett egy felhasználásra kész komplett készülék szett (2-csatornás vezeték nélküli távirányító RNK-02 F5101 és redőny vezérlő SRP-02 F5432) az Exta Free rendszerből. Ezen kívül bármikor lehetséges programozni egy másik adót vagy a vevőt/működtetőt használni az Exta Free rendszer módosítására vagy a készlet hatótávolságát megnövelni. Ez a funkció kibővíti a platform képességeit.
Az SRP-02 F5432 redőny vezérlőt roló meghajtók 230 VAC motorok és végálláskapcsolók vezérlésére használják. A felhasználó szabályozhatja a rolókat helyileg megfelelő kapcsolóval, amely a dedikált bemenetekhez és /távvezérlőhöz csatlakozik az Exta Free rendszer vezeték nélküli távvezérlővel (adó). Lehetőség van két komfort beállítás mentésére - a roló felső és alsó magasságának beállításában.
Roló vezérlő : Exta Free SRP-02Roló vezérlő : Exta Free SRP-02Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)
A RNK-02 F5101 2-csatornás vezeték nélküli távirányító parancsokat küld az SRP-02 F5432 redőny vezérlőkhöz (süllyesztett/falon kívüli). A távirányító számos más vevőhöz/vezérlőhöz regisztrálható.
Hálózati kapcsolók és SFP modulok - kompatibilitási problémák. A megfelelő SFP modul kiválasztása egy adott kapcsolóhoz meghatározza a megfelelő működtetést. Ha két pár eszközt vásárol a felhasználónak különleges figyelmet kell fordítania, hogy milyen típusú SFP port van a kapcsolóban. Ha az SFP portja a kapcsoló vagy médiakonverter megjelölése mint "Gigabit", "GbE", "1000 Mb/s", "1 Gbps" stb., az egyetlen választás a gigabites SFP modul, amikor az SFP port jelölése "10/100/1000 Mb/s" a választás szélesebb körű is lehet, olcsóbb alkalmazás is szóba jöhet pl. 100 Mbps SFP modul. Az alábbi táblázat segít, hogy ellenőrizze a kompatibilitását az SFP modulnak egy kapcsolóval.
* Kivéve a TP-Link TL-SG3216 N29958
** 100 Mbps vagy 1000 Mb/s, a modelltől függően
SFP Modul: ULTIMODE SFP-203/5G (egymódusú szál 20 km-ig)
Az ULTIMODE SFP-203 / 5G SC L1416 modul továbbítja az adatokat egymódusú szálon keresztül
1,25 Gbps sebességgel akár 20 kilométeres távolságra
Annak ellenére, hogy ugyanaz a szabvány előfordulhat az SFP moduloknál néhány gyártónál kompatibilitási problémák mutatkoznak a kapcsolókkal, más gyártóktól. Az ULTIMODE SFP modulok teljesen kompatibilisek az ULTIPOWER és TP-LINK kapcsolókkal.
Hikvision DVR/NVR-ek videó kimeneteinek konfigurációja. A készülékek általában több videó kimenettel rendelkeznek monitorokhoz különböző fajtájú bemenetekkel, amelyek felhasználhatók több monitor működtetéséhez. Általában ezek háromféle videó kimenettel rendelkeznek: HDMI, VGA és BNC. A Hikvision DVR/NVR modelljétől és firmware verziótól függően a menü megjelenik a különböző kimeneteknél.
A konfigurációs menü opció megjelenítése csak helyi elérés útján lehetséges a DVR/NVR-hez. A legtöbb esetben, a HDMI és VGA kimenet egyidejűleg biztosítja az azonos alapértelmezett kimeneti jelet. Ez azt jelenti, hogy a menü is megjelenik mindegyiken feltéve, hogy a monitorok abban a pillanatban a DVR/NVR be vannak kapcsolva. Ellenkező esetben a menü a BNC kimeneten áll rendelkezésre (ha létezik). A kimenetek is konfigurálhatók "aszinkron", azaz a menü csak egy kimeneten jelenik meg, a HDMI >> VGA >> BNC kiválasztási sorrendben.
Első a biztonság - gázérzékelők. A szén-monoxid rendkívül mérgező, színtelen, szagtalan gáz, levegőnél könnyebb és könnyen keveredik vele és szétterjed. A CO gáz keletkezhet a különböző égési folyamatokban, a természetes gáz tökéletlen égése folytán, a folyékony és szilárd tüzelőanyagok elégtelen oxigén hiánya miatt. Ilyen helyzet állhat elő az otthonokban és egyéb létesítményekben, különösen télen, amikor az összes ablak szorosan zárva van, hogy a lakók/felhasználók megakadályozzák a keletkezett meleg elszökését. A szén-monoxid forrása hibás füstcsövek és a kémények is lehetnek, és az elégtelen szellőzés hiánya a lakásban, a létesítményben. Kockázata a szén-monoxid-mérgezésnek nagyon magas, annak a ténynek köszönhető, hogy ez észrevehetetlen az emberek számára. A légúti rendszerben reakcióba lép a vér hemoglobinjával, ami 250-szer gyorsabb, mint az oxigén, és elzárja az oxigén beáramlását a szervekbe.
Tehát nagyon fontos, hogy megvédjük lakásainkat a halálos kockázatot jelentő mérgezéstől különösen télen, a szén-monoxid, füst vagy szénmonoxid, füst érzékelők használatával. DIPOL kínálatában CO és füstriasztók is megtalálhatók Kidde 10SCO G9995. Ez az elemmel működő kombinált riasztó védelmet nyújt a kettős veszély jelzésére, mint a füst és szén-monoxid (CO), és egy egységet alkot. A detektor két különálló érzékelővel rendelkezik, egy optikai érzékelő füst érzékelésére és az elektrokémiai szenzor szén-monoxid érzékelésére. A riasztás a csúcs szintű memóriával rendelkezik, amely értesítést szolgáltat (hang és LED) ha veszélyes a CO szint (100 ppm feletti), amit már korábban észlelt. Így a felhasználó ellenőrizheti, hogy távollétük alatt a szobában volt egy veszélyes mértékű szén-monoxid szint.
A készülék 10 év garanciával rendelkezik és - az elemcsere mellett - nincs szükség kalibrációra vagy karbantartásra a működése során.
Kombinált CO és füstjelző KIDDE 10SCO
Füstérzékelő KIDDE i9060EU
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5DCO (LCD)
Kombinált CO és füstjelző riasztó Kidde 10SCO
G9995
Füstjelző riasztó KIDDEi9060EU
G9990
Szén-monoxid érzékelő KIDDE 5DCO (LCD)
G9985
Új termékek
Mobil DVR Protect 114 (4 csatorna, 2x SD slot)
Mobil DVR Protect 114 M80114 egy 4 csatornás mobil DVR, amelyet edzők, városi buszok, mikrobuszok, utcai autók/villamosok, metró, céges járművek, vontató kamionok/TIR kamionok, üzemanyag szállítók, foglyok kisteherautókban, mentők, katonai járművek számára terveztek. A tervezés során kifejezetten figyelembe vették a nagyobb terhelést, rezgést és lökődéseket. A DVR lehetővé teszi az egyidejű élő megfigyelést és rögzít négy csatornán (4x AHD 720p @ 25 fps vagy 4x WD1 @ 25 fps). Ha a maximális felbontás minden csatornán korlátozódik WD1-re, a DVR működhet egy 1080p IP kamerával. A videót és hangot rögzíteni lehet két SD kártyára, egyenként legfeljebb 128 GB.
SAT IF/IF Csatornakonverter TERRA cs464
SAT IF/IF Csatornakonverter TERRA cs464 R81464 átváltják az egyes műholdas transzponderek frekvenciáját és kiegyenlíti azok szintjét. A frekvencia átváltása az első SAT IF tartományon belül történik ( az LNB azonos kimenetén a frekvenciatartományban). Az IF/IF konverter lehetővé teszi a felhasználónak kiválasztani és összekapcsolni a transzpondereket (TV csatorna csomagok), amelyeket a rendszerben kell elosztani.
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7104HQHI-F1/N (4 csatornás, 1080p@12fps, H.264+, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7104HQHI-F1/N M75105 egy 4 csatornás CCTV DVR képes a felügyeleti videó által biztosított szolgáltatás rögzítésére HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványoknak megfelelően. A maximális felvételi felbontás 1080p@12fps, azonban egy csatorna támogatja a 3MP@12fps. Ebben az esetben a 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4 CIF / CIF felbontásoknál a maximális képkocka sebessége 25 fps.
Érdemes elolvasni
AHD kamerák támogatása HD-TVI DVR-ben. DVR számos videorendszert támogathat. Alapértelmezésben együttműködhetnek a HD-TVI és CVBS kamerákkal. Ezeket a kamerákat automatikusan érzékeli a videó rendszer és beállítja a megfelelő felvételi paramétereket. Az AHD kamerák esetében a felhasználónak az AHD megfelelő bemenetén meg kell változtatni a beállítást a DVR menüben. A változás a két szomszédos bemeneteknél megy végbe. Továbbá, a DVR képes támogatni egy (M75205), vagy két IP kamerát akár 1080p felbontással... >>>bővebben
AHD és HD-TVI kamerák csatlakoztatva a TurboHD 3.0 DVR-hez
Írások, cikkek különböző témákról

FRISS!!!
A MinDigTV Extra Dekóder akció "Most érdemes TV szolgáltatót váltani"! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI