KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 5/2017 (2017. január 30.)
HDMI 2.1 - új verzió, új lehetőségek. Las Vegasban az idei CES technológiai vásáron (Consumer Electronics Show), a szervezet HDMI Fóruma bemutatta a HDMI 2.1. specifikációját. Az új szabvány nem titkolt célja, hogy támogatást nyújtson a nagy felbontású szolgáltatásoknak - 4K/120Hz, 8K/60Hz, vagy akár 10K. Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhatók legyenek az előnyös jellemzők, a felhasználóknak egy új 48G kábelt kell vásárolniuk (a sávszélesség 48 Gbps). A 4K Ultra HD jel átvitelénél (3820x2160) az előírás, hogy legalább 4-szer nagyobb mennyiségű adatot továbbítson, mint a full HD (1920x1080). Hasonlóképpen növekednek a keretarányok, amelyek eredményei arányosan emelkednek az adatfolyamban. A HDMI 2.0 18 Gbps áteresztő kapacitást kínál, ami nem elegendő a nagyobb felbontás és/vagy keretarányokhoz, mint amit az új verzió szolgáltatása nyújt. Természetesen a HDMI 2.1 visszafelé is kompatibilis, így az eszközök csatlakoztathatók a régebbi kompatibilis verziókkal probléma nélkül.
Az új verzió bevezetése lehetővé teszi a legújabb technológiák használatát. Egyikük a High Dynamic Range (HDR), amely dinamikus metaadatokat használ. A HDMI 2.0a verzió támogatja a statikus metaadatokat, azaz egy HDR szinten egy egész filmet. A dinamikus HDR képes lesz a kép minden jelenetét és még annak minden keretét, a kép mélység legjobb értékét, fényerőt, kontrasztját és színskáláját szolgáltatni. Ennek eredményeként a kép élénkebbé és még részletesebbé válik.
SDR
Statikus HDR
Dinamikus HDR
Egy kép példája SDR-ben, statikus és dinamikus HDR-ben
(forrás: www.hdmiforum.org)
A számítógépes játékok kedvelőit érdekelheti az a tény, hogy a HDMI 2.1 verziója támogatja a Game Mode VRR-t, változó keretarányokat kínál, korrigálja a képkockák számát a grafikus kártyánál, ami simább játékélményt ígérhet, kevesebb reakció idővel és késéssel. Ugyancsak újdonság az eARC bevezetése, amely támogatja a legfejlettebb audió formátumokat.
Az új specifikáció elérhető lesz az összes HDMI 2.0 alkalmazó számára 2017 második negyedévben. A HDMI 2.1 felhasználók nem lesznek képesek azonnal felfedezni a benne rejlő lehetőségeket, de már sokan tervezik, hogy egy új korszerű televíziókészüléket vesznek, de nekik feltétlen oda kell figyelni, hogy a modell támogatja-e a HDMI legújabb verzióját. Ezzel a funkcióval a bővítési képesség sokkal szélesebb körűvé válik.
Multiswitch SMATV rendszer száloptikás kapcsolatokkal egy soklakásos épületben. A száloptikai SMATV rendszerek nagyobb szabadságot nyújtanak a hosszabb átviteli vonalakon, a rendszerek telepítése is könnyebbé válik, köszönhetően az egyetlen vékony optikai kábelnek a tömör vastag kábelekkel szemben. Ez azt is jelentheti, hogy a közösségi antenna rendszerek telepítése egyszerűbben is kivitelezhető a már meglévő épületekben, ahol különösen szűk helyek találhatók, valamint nincs kiépített kábelcsatorna.
Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)QUATRO LNB Inverto BLACK Ultra 0.2dBUHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitMultiswitch MV-524 Terra 5 be, 24 ki - IF szabályozható erősítéssel (A osztály)Multiswitch MV-516 Terra 5 be, 16 ki IF szabályozható erősítéssel (A osztály)SAT/TV Splitter: Terra SD-504 (A osztály)Optikai vevő TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM)Multiswitch MV-532 Terra 5 be, 32 ki - IF szabályozható erősítéssel (A osztály)Száloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02HEgymódusú patchcord ULTIMODE PC-523 (1m, G.652D, SC/APC-FC/APC) Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)Száloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02HSingle-mode Patch Cord PC-522S2 (SC/APC-SC/APC, simplex G.657.A2, 1.5m)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-08B (falra szerelhető)Optikai osztó: ULTIMODE SO-4-7A (1:4, G.657A, SC/APC)TV Optikai adó TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 1x6dBm)
A fenti ábrán egy példát láthatunk egy multiswitch SMATV rendszer kialakítására, amely ötvözi a száloptikai és réz technológiákat. A műholdas és földi TV jelek az antennákról koaxiális kábeleken érkeznek a TV optikai adóhoz OT501W A9872 , aminek a kimeneti teljesítménye 6 dBm. Az optikai jel az egymódusú optikai szálon keresztül érkezik a technikai helyiségbe, ami a soklakásos épület alagsorában található. A szerelvény doboza a szobában tartalmazza az optikai osztót, amely szétosztja a jelet három útvonalra az épületben található három lépcsőház számára.
A pályák mindegyike 2 szálas ULTIMODE L7102 optikai kábelt használ, amely a lépcsőház megfelelő szerelési dobozába megy. A dobozok megvédik a toldásokat és a csatlakozókat. Így az optikai kábelek nem kapcsolódnak közvetlenül az optikai vevőkhöz TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM) A9877, hanem az adaptereken keresztül a dobozokba és kiegészítő patch kábelek segítségével történik, ezáltal is minimalizálja az optikai kapcsolatok károsodásának kockázatát. Annak ellenére, hogy viszonylag rövidek a távolságok nincs szükség további csillapítókra, köszönhetően az alkalmazott optikai osztónak.
Az optikai vevők a szetteknek elektromos jeleket szolgáltatnak, amelyek alkalmasak további elosztásra a multiswitcheken keresztül. A multiswitchek fajtája és száma egy lépcsőházban attól függ, hogy mennyi apartman és fali aljzat igény mutatkozik. Ebben az esetben, az első és a második lépcsőházban ezek MV-524 R70724 és MV-532 R70732 multiswitcheket igényelnek, plusz R70515 SAT/TV splittert, a harmadik lépcsőház - MV-516 R70716 multiswitchet. A lakásokban lévő fali aljzatok a multiswitchekbe vannak csatlakoztatva koaxiális kábelen keresztül, amelyeknek szűrési hatékonysága A-osztályú, például TRISET-113 E1015.
WiFi hálózatok telepítése épületekben. A TP-LINK hozzáférési pontok EAP-sorozata rugalmas és biztonságos megoldásokat kínál a vezeték nélküli hálózatok kialakításánál, amelyek könnyen telepíthetők és kezelhetők. Az AP könnyen felszerelhető falakra vagy a mennyezetekre. A WLAN konfigurációja és menedzselése egyszerűsödik a központilag beállítható szoftveren keresztül. A TP-Link EAP eszközök saját portált és automatikus RF menedzselést is biztosítanak, így ideális a használatuk a nagyobb sűrűségű, nehéz üzleti környezetekben is, mint például a kampuszok, szállodák, bevásárlóközpontok, irodák.
Az EAP Controller szoftver (CD-ROM mellékelve) lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózat EAP eszközök több tagjának központosított konfigurációját és menedzselését. A funkciók közé tartozik a valós idejű felügyelet, a hálózati forgalom grafikus elemzése és a batch firmware frissítések.
A TP-LINK EAP sorozat áll:
  • N2562 - Wireless Access Point TP-LINK EAP110, standard N 300 Mbps (2.4 GHz), passzív PoE
  • N2564 - Wireless Access Point TP-LINK EAP120, standard N 300 Mbps (2.4 GHz), PoE 802.3.af
  • N2566 - Wireless Access Point TP-LINK EAP220, standard N 600 Mbps (300 Mbps @ 2.4 GHz and 300 Mbps @ 5 GHz), PoE 802.3.af
A kapcsolt portálok egyik kényelmes módszere a Wi-Fi vendégek hitelesítése. A kapcsolt portál megköveteli a felhasználóktól, hogy bizonyos műveleteknél (például a jóváhagyások feltételeinek elfogadásánál és a rendszerbe való bejelentkezésnél), mielőtt a hálózati hozzáférés engedélyezése megtörténne, el kell azokat végezni. A szükséges intézkedéseket igazolni szükséges, amelyeket a szerveren vagy a testre szabott adatbázison a rendszergazda készít el.
Optikai osztók típusai. Egy passzív optikai hálózat esetében (PON), a jel több optikai csatornára van elosztva (pályák) optikai osztók használatával. Az osztók általában a jelet szimmetrikus módon osztják el (azonos csillapítása van minden egyes kimenetnek) 2, 4, 8, 16, vagy 32 útvonal.
Az osztókat két különböző technológiával gyártják:
  • FBT (Fused Biconical Taper) - a folyamat abból áll, hogy amikor kettő vagy több szál egymással szomszédos, akkor hegesztéssel és több feszített szállal létrehozható egy központi közösítése a területen. A szálakat ezután kihúzzuk a kimeneti elosztáshoz a megfelelő arányban. A technológia olcsónak tűnik, de az eszközök száma nagyobb és kevésbé megbízható a PLC megoldásokhoz képest, beleértve az egyenlő elosztás problémáját is.
  • PLC (Planar Lightwave Circuit) - az osztók optikai chipekre vannak alapozva, amelynek a gyártása litográfiás technológiával történik, az üvegre először felviszik a szilícium hordozó anyagot, amely majd meghatározza az útvonalon meghatározott százalékban a fény áthaladását. A chip három rétegből áll - szubsztrát, hullámvezető és fedél. A hullámvezető réteg fogadja a bejövő optikai jelet és továbbítja ezen keresztül a kimenetekhez. A kompakt konstrukció egyenlő elosztási arányokat biztosít az alkalmazandó rendszer valamennyi ágában, megnövekedett stabilitás minden átmenetnél és kiváló minőség, alacsony meghibásodási ráta az FBT technológiával összehasonlítva.
PLC optikai osztó ULTIMODE SO-4-7A L36041
(1:4, G.657A, SC/APC) száloptikai dobozba szerelve
Négy SC/APC csatlakozó szolgáltatja a jeleket
az L36041 PLC osztó kimenetéről
1x4 ULTIMODE L36041 PLC osztó beszerelése az ULTIMODE L5408 elosztó dobozba.
A toldó tálca (12 toldással) egy erre alkalmas helyén megtalálható az optikai osztó a kis dobozban.
A Hikvision nyert az A&S Security rangsorában. A legfrissebb jelentések alapján az A&S Security magazin szerint, a Hikvision vállalat az 1. számú pozíciót érte el, mint a világ legnagyobb videó felügyeleti termékek és megoldások beszállítójaként. Ez köszönhetően azért volt lehetséges, mert erős volt a növekedés az értékesítésben (43%), összehasonlítva a 2014-es évvel. A folyamatos növekedés lehetővé tette, hogy évről-évre nőtt a rangsorban elért helyezése (2015 - 2. pozíció, 2014 - 3. pozíció). A rangsor magában foglalja a vállalat tevékenységében, hogy részt vesz a gyártásban és az eszközök integrációjában a biztonság területén. A Hikvision vállalat nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, könnyen forgalomba képes helyezni az innovatív videó megfigyelő eszközöket és megoldásokat a piacon. Amellett, hogy egy egész sor biztonsági rendszert fejleszt, a cég a jövő technológiáit is kidolgozza. Néhány ezek közül a mesterséges intelligencia és a "nagy adat" megoldások a szállítások területén.
A biztonsági iparág három vezető cége az A&S Security magazin szerint a 2016. évi rangsorában
(Forrás: www.asmag.com)
Könnyen észre vehető egyik nagy előnye a Hikvision cégnek a konkurens cégekkel szemben. 2015-ben a Hikvision forgalma 21%-kal volt magasabb, mint a Honeywell és 128%-kal magasabb, mint a Bosch. A független kutatások szerint 2015-ben a Hikvisionnak 19,5%-os részesedése volt a globális piacon a videó felügyeleti iparban, míg 2010-ben 4,6%.
A Hikvision nemcsak egyre több újabb ügyfelet szerez, hanem folyamatosan bővíti és korszerűsíti kínálatát. Példa erre a Hikvision jelenlegi termékek listája a DIPOL kínálatában. Annak ellenére, hogy mi a Hikvisionnal sok éve együtt dolgozunk, a régebbi modellek kerültek a listáról a piacra 2015-ben és a fele a listának csak 2016-ban jelent meg. Természetesen a műszaki támogatás a korábban értékesített termékekre ugyanúgy megvan.
Új termékek
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7116HQHI-F1/N (16 csatornás, 1080p@12fps, H.264+, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR Hikvision DS-7116HQHI-F1/N M75117 egy 16 csatornás CCTV DVR képes a felügyeleti videó által biztosított szolgáltatás rögzítésére HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványoknak megfelelően. A maximális felvételi felbontás 1080p@12fps, azonban négy csatorna támogatja a 3MP@12fps. Ebben az esetben a 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4 CIF / CIF felbontásoknál a maximális képkocka sebessége 25 fps.
PoE Tápegység/tápfeladó ULTIPOWER 802.3at (48V 30W )
PoE Tápegység/tápfeladó ULTIPOWER 802.3at (48V 15.4W) M1893 tápegység/tápfeladó feladata meghajtani a PoE technológiát használó készülékeket. Ezzel a technológiával egy UTP/FTP kábelen továbbítja az adatokat és tápellátást biztosít a csatlakoztatott hálózati eszközöknek. Megfelel az IEEE802.3at szabványnak, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a tápfeszültség tápfeladását bármilyen kompatibilis PoE eszköz meghajtására.

24
24" LCD Monitor AG NEOVO SC-24 M3026 Full HD felbontású (1920x1080) tökéletes a CCTV alkalmazásokhoz az Anti-Burn-in™ technológiának megfelelően. Az Anti-Burn-in™ technológia kiküszöböli a beégető hatást, ha a monitoron ugyanaz a kép elemei nagyon hosszú ideig láthatóak, amelyek nem kívánt polarizációt okoznak a TFT LCD mátrix kristályokban. az Anti-Burn-in™ AG Neovo technológia meghosszabbítja az AG Neovo kijelzőjének élettartamát és lehetővé teszi a tartós működést 24/7 módban.
Érdemes elolvasni
Rendszám felismerő kamera (LPR) elhelyezése. A maximális hatékonyság érdekében a rendszám felismerésnél, egy kamera támogatja ezt a funkciót, például DS-2CD4A25FWD-IZS (2,8-12 mm) K17891 vagy DS-2CD4A25FWD-IZS (8-32 mm) K17892, a megfelelő módon úgy kell felszerelni, hogy az autón lévő táblák képeit megfelelően láthassa. A gyártótól függően az LPR funkciókat elemezheti az ALPR (Automatic License Plate Recognition) vagy a rendszám felismerő (Automatic Number Plate Recognition). Különbségek lehetnek a követelményekben a kamerák elhelyezésében és a szükséges pixelek számában... >>>bővebben
Egy LPR kamera diagramja illusztálja az elhelyezését a függőleges síkban: a kamera rögzítési hely X- magassága, az Y - a vízszintes távolság a telepítés helye és az észlelési pont között (a földön mérve), Z - a kamerától az érzékelési pontig terjedő távolság.
Írások, cikkek különböző témákról

FRISS!!!
A MinDigTV Extra Dekóder akció "Most érdemes TV szolgáltatót váltani"! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)
Távvezérlés és videó felügyelet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI