KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 8/2017 (2017. február 20.)
Lehetséges egy diagnosztikai laboratóriumot kinyomtatni? A Stanford Egyetemen kutatói kifejlesztettek egy módszert olcsó diagnosztikai tesztek elvégzésére. A "laboratórium" megtalálható a tenyéren, amely képes lesz észlelni korai szakaszában a mellrákot és más halálos betegségeket, mint például a maláriát vagy a tuberkulózist. Ez két részből áll. Az első egy szilikon mikrofluid kamra, amely használatával megkeresi a sejteket a vizsgálathoz. A második egy újrafelhasználható elektronikus szalag elektronikus áramkörrel, amelyet egy hagyományos tintasugaras nyomtatóval kinyomtathatunk. A nyomtatás a poliészter felületen egy vezetőképes tintával történik. Az akkumulátor csatlakoztatása után a "chip" lehetővé teszi a sejtek elválasztását elektromos tulajdonságaik alapján. Egy elektromos potenciál tulajdonságát alkalmazzák az tintasugaras kinyomtatott szalagnak, amely a sejteket betölti a mikrofolyadék kamrába, különböző irányokba húzva. A viselkedésük a "polarizálhatóságtól" függ, hogyan vonzza a sejt felületén egy speciális elektromos töltést.
Egy olcsó "lab on chip", amely egy szilikon microfluidic kamrán
és elektronikus áramkörön alapszik, ami egy hagyományos tintasugaras nyomtatóval kinyomtatható
Mivel a tesztelési folyamat egyszerű, még a gyakorlattal nem rendelkező személyzet is foglalkozhat a készülék előkészítésével és annak alkalmazásával. A következő lépés egy orvos vizitelése, aki értelmezni tudja az eredményeket a további diagnózis felállítására és a kezelésre, például a rák esetében. A nem-invazív eszköz is rendkívül olcsó, egy cent per chip. A módszer feleslegessé teszi a fluoreszcens vagy mágneses címkéket a sejtek nyomkövetésére, ami nagymértékben javítja a pontosságot és csökkenti a vizsgálati időt. Az eszköz felhasználható egyetlen sejt izolálására a keverékből, amely a ritka sejtet számításba veszi a sejttípusoknál. Egy ilyen nagy lehetőség forradalmasíthatja a diagnosztikai teszteket is. Ez vonatkozik az alap- és alkalmazott kutatásra is, amelyik egyik tagja a csapatnak és a legfontosabb dolog az, hogy "képessé teszi a betegségek korai felismerését, valamint egyik legnagyobb lehetőségét ajánlja a hatékony kezelések fejlesztésére".
HDMI konverterek/extenderek típusai - 2. rész. A Signal-HD H3614 HDMI IP-átalakító lehetővé teszi a felhasználónak, távoli (akár 100 m) HD tartalmat HD-képes televízióhoz/monitorhoz eljuttatni egyetlen CAT5e/6 kábelen. A készlet tartalmazza az adó és vevő egységet. Az IP jel az adóról érkezik, amelyet egy Ethernet switch eloszt több H3615 vevőre. A tömörített jel bitsebessége az adó kimenetén körülbelül 15 Mbps.
Megkülönböztető jellemzők:
  • Átvitel egyetlen Cat. 5e/6 kábelen
  • UDP/IP protokoll (multicast)
  • Lehetőség pont-multipont topológiára
  • Támogatás 1080p módban
  • Maximális kábelhossz: 100 méter
Streaming magas minőségű videó mobil eszközökre. A DIPOL egy multifunkciós eszközt kínál, amely kódolja a HDMI jelet IP streammé SIGNAL-433 R86433. A készülék HDMI és USB bemenetekkel és IP kimenettel rendelkezik (RJ-45). A kimenet streamelhet három egymástól függetlenül konfigurálható multimédiás adatfolyamot UDP (unicast/multicast), RTMP és HLS protokollokat a bit rátának a hálózati funkciók alkalmazásával, beleértve a multimédiának vezeték nélküli átvitelét a (szintén HD minőség) mobil eszközökhöz. A Signal-433 kódoló használható a hálózatokban "SOHO" hozzáférési pontokra alapozva a túlterhelés kockázata nélkül azok CPU tápegységeikről. Az IP streaming képes megfelelően dekódolni a PC számítógépekre, laptopokra, táblagépekre, okostelefonokra, amelyeken az ingyenes VLC alkalmazás fut, amit a VideoLAN fejlesztett ki és GPL licenc alapján adott ki. A médialejátszó támogatja a széles tartományú fájltípusokat további kódolók telepítése nélkül.
A Signal-433 R86433 HDMI IP-kódolót széles körben használják sok helyen a kényelem érdekében, ahol emberek várakoznak a repülőtereken, a felvételi egységeknél, stb, hajókon, vonatokon, illetve repülőgépeken történő utazásnál), a diákok (előadások továbbításánál, orvosi videók stb) vásárlók (promóciók, oktató videók), munkavállalók (vállalati TV), így bárhol, ahol média tartalmat kell eljuttatni vezeték nélkül mobil eszközökhöz potenciális felhasználók számára.
HDMI IP kódoló SIGNAL-433 - média streaming mobil eszközökhöz
Hogyan streamelhető média a mobil eszközökhöz SIGNAL-433 R86433 HDMI IP kódolóval
Különböző típusú/szabványú pigtailek és szálak csatlakoztatása. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szerelők különböző típusú szálakat önkényesen nem toldanak. Általában az egész átviteli kapcsolatnak azonos specifikációjú szálakból kell állnia, például G.652.D, G.657.A1 stb. Azonban gyakran előfordul, hogy a telepítők nem tudják előre, hogy milyen típusú rostokat biztosítanak az elosztó kerethez/dobozhoz.
Lehetőség van toldani a kábeleket G.657.A1 rostokkal pigtailekkel A2 rostokkal. A fordított kapcsolat (A2 rostok a kábelben, A1 pigtailek) sokkal rosszabb teljesítményt adnak. A még legnépszerűbb G.652.D szálak nem toldhatók a G657.A2 pigtailekkel, de toldható a G657.A1 pigtailekkel.
Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
Egymódusú pigtail: PG-52S2 (SC/APC, G.657.A2, 1m)
A népszerű FTTH kábel ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 G657.A1 szálakkal
és ULTIMODE PG-52S2 L35522 pigtailek toldhatók minden probléma nélkül
Érdemes megemlíteni, hogy az információk bemutatásánál nem a szabványok vagy iránymutatások voltak a döntőek, hanem néhány gyakorlati megoldást a tapasztalt szerelők adtak az optikai szálak toldásánál. Lehetséges, hogy egyes hegesztőgép modellek lehetővé teszik a kielégítő eredményeket az elméletileg helytelen kombinációknak is. A másik oldalon, az univerzális és mindig jogos megközelítésnél a szabványos szálak értendők a telepítés egészére.
Hogyan lehet egyesíteni vagy összekapcsolni a felügyeleti videót? Együtt a VSPlayerrel, a Hikvision kellékeket alkalmazzák a felvételek egyesítésére - FileMerge, és összekapcsolására - FileClip. Az első alkalmazást akkor használjuk, ha a szükséges videó lefedetten tartalmaz két felvételt, a másodikat, amikor a felvétel szükséges része rövidebb, mint a teljes videó fájl. Az alkalmazást arra tervezték, hogy a felvételeket szerkesszék, amelyek Hikvision eszközökkel készültek H.264 kódolási formátumban, mp4 kiterjesztéssel. Az alkalmazással elvégzett műveletek nem törlik a metaadatokat, például a vízjelet (lehetőség van összekapcsolni a felvételeket, de csak ugyanazon a csatornán), vagy a mozgás információkat. Miután egyesítették a működést, a vízjel megjelenik változatlan információval a felvételen valós időben.
Sreenshot a FileMerge és FileClip alkalmazásokról
Otthoni videófelügyelet Sunell IP kamerák használatával. Jelenlegi ajánlatunkban 2 MP-es Sunell IP kamerák vannak, amelyeket a nagyon jó képminőség és az alacsony ár jellemez. Ezek tökéletes eszközök az egyszerű és olcsó HD videó megfigyelő rendszerek telepítésére önálló családi házakban. Mind a beltéri kamerák SN-IPR/04FVD/B(II) K1633 és a kültéri modellek SN-IPR54/04ZMDN/M(II) K1676 2,8-12 mm varifokális, állítható látószögű lencsével rendelkeznek. A beépített IR megvilágító lehetőséget biztosít a kamera működésére megvilágítás nélküli helyeken is.
Amint az alábbi ábrán látható a kamerák UTP kábelekkel csatlakoznak az N29982 PoE switch-hez, amely biztosítja számukra a megtáplálást és kommunikál a 8-csatornás Hikvision DS-7608NI-E2/A IP NVR-el K22081. Köszönhetően a routernek TL-WR1043ND N3253, hozzáférést lehetséges az NVR-hez LAN vagy Wi-Fi segítségével.
Kompakt IP Sunell kamera SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.05 lx, IR 35 m-ig)Mennyezeti IP kamera: Sunell SN-IPR/04VD/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 35m-ig)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)IP NVR Hikvision DS-7608NI-E2/A (8 csatornás, 80Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI, ALARM BE/KI)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.528Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Videófelügyelet otthon 2 megapixeles Sunell IP kamerákkal
Új termékek a DIPOL-nál
Univerzális antennatartó USBC-38/400-Z (fal/balkon)
Univerzális antennatartó USBC-38/400-Z (fal/balkon) E8874 acélból lett készítve műholdas vagy földi antennák telepítésére. Könnyen felszerelhető a falra, vagy a balkon, terasz korlátjára. Az utóbbi esetekben szükségessé válik E9292 U-csavaros rögzítő bilincseket vásárolni. A szerelvény úgy lett kialakítva, hogy lehetővé tegye az antennakábel elhelyezését, csövön történő átvezetését a tartó talpa alatt.

Antennatartó UMA-50R100 (103 cm, állítható alap)
Antennatartó UMA-50R100 (103 cm, állítható alap) E8742 egy állítható alappal rendelkező tartó, amelyet rádió, televízió vagy Wi-Fi antennák telepítésénél ajánlunk sík vagy lejtős tetőkre, bármilyen ellensúly nélküli szereléssel.
Ballaszt árboctartó alapra MB-3/PLUS
Ballaszt árboctartó alapra MB-3/PLUS E8744 ellensúly alap képes 50 mm átmérőjű és legfeljebb 3 m magasságú árboc megtartására. Felhasználható lapos, szilárd felületű tetőkre, ahol nincs lehetőség egy tipikus oszlop felállítására a tetőn (nem állnak rendelkezésre megfelelő kémények, falak stb), és a tető felületét nem lehet megsérteni. Elegendő ellensúllyal az MB-3/PLUS E8744 alapja használható nem csak a DVB-T, DAB, FM, WiFi/WLAN antennák szerelésére, hanem parabolaantennák is felszerelhetők rá..
Érdemes elolvasni
LAN két épületben - távolság 200 m A legjobb módja egy hálózat létrehozására két épületben, amelyek 200 méterre vannak egymástól, hogy optikai kábelt alkalmaznak. A sodrott kábel ilyen távolságban nem felel meg a vonatkozó szabványoknak és jelentősen csökkenne a LAN átmenő forgalma... >>>bővebben
Egy optikai kapcsolat 200 méter távolságra
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
MASTER csatlakozók - a mesteri munkához ezek kellenek
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI