KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 11/2017 (2017. március 13.)
Áramellátás a levegőn keresztül. A Disney Research beépített és felszerelt egy helyiségben egy olyan töltőt, amellyel feltölthető bármilyen vezeték nélküli készülék, beleértve elsősorban a mobiltelefonokat. A töltéssel lehetségessé válik vezeték nélkül elosztani kb. 1900 wattot. A töltés hatékonysága elérheti a 40% -95%-ot függően a töltendő készülék helyzetétől.
A rendszer speciális alumínium panelekből lett telepítve a mennyezetre és a falakra egy vezetőképes padlóra, egy hosszú rézcsővel, egy sor kondenzátorral, ami a szoba közepén található. A rendszer meghajtásáról egy meghajtó tekercs gondoskodik a szobában, amely egy RF generátorhoz csatlakozik egy nagy teljesítményű erősítővel. A generátor frekvenciája a rendszer 1,32 MHz-es rezonancia frekvenciájára van beállítva. A rendszer kvázisztatikus üreg rezonátort használ (QSCR), amely a generált mágneses mezőt keringteti a cső körül és megtölti az egész teret a szobában.
Vezeték nélküli töltés elosztója a Disney szobában
A készülék (vevő) helyileg a szobában található és megtáplálja/tölti, ha az átvevő tekercs pozíciója merőleges a mágneses erővonalakra. Ez az állapot kivitelezhető egy sorban elhelyezett három ortogonális tekerccsel, így az egység egy ilyen tömbben is megtáplálható az elfoglalt helyétől függetlenül. A maximális teljesítmény szint felhasználásánál a rendszer figyelembe veszi a biztonsági tartalékot, amelyet megenged a Specific Absorption Rates (SAR) mértéke az energiaelnyelő biológiai szöveteknél. Mindenesetre a jövő fogja megmutatni a Disney Research munkáját a mindennapi életben, vagy csak egy tündérmeséről szólt a történet...
MATV rendszerek a DVB-T vételére, ahol rosszak a vételi körülmények.
A DVB-T jelregenerálása akkor mondható lehetségesnek, ha egy vevőkészülék közvetlenül csatlakozik az antennához és relatíve lehetővé teszi a digitális adások viszonylag problémamentes vételét. A minimális paraméterek (vételi küszöb) egyike el tudja fogadni a vételt MER 26 dB és BER 1E-2. Az alacsony lefedettségű területeken fontos tényező egy nagy nyereségű antenna kiválasztása. Azonban, ha a bit hibaarány (BER) és a modulációs hibaarány (MER) közel van a vételi küszöbhöz, a csatornaerősítők vagy a frekvenciaváltás hatástalan lehet. Ilyen körülmények között a DVB-T jelek elosztása nagy számú felhasználó ellátására csak a regeneráció után lehetséges. A regenerációs folyamat áll a fogadott DVB-T jelnek a demodulálása transport streammé, majd újra moduláló rádiófrekvenciás jelekké alakításából, mint egy új COFDM multiplex (frekvencia átalakító funkció). A regenerált jelet tovább lehet osztani több tíz vagy akár több száz előfizetői aljzatra.

A TERRA TTX-420 R81616 transzmodulátort a DVB-T/T2/C jelek és azok paramétereinek a megváltoztatásához használhatjuk (regeneráció, szűrés, újraküldés különböző RF csatornákba, stb) a projekt igényei szerint. A készülék képes fogadni a teljes csatornakészlet két szabadon fogható DVB-T/T2/C multiplexét, amelyet átalakít két szomszédos DVB-T multiplexre, maximális adatátviteli sebessége pedig az engedélyezett DVB-T szabvány szerinti, vagyis 31,68 Mbps. A gyakorlatban mindegyik multiplex 6 SD csatornát vagy 2-3 HD csatornát képes továbbítani. A rendszergazda a rendszerből kiválasztja a kívánt csatornákat a műholdas bemeneti streamekből, amely két DVB-T multiplexet képez. Egy másik változat szerint a DVB-T multiplex beprogramozhatók a csatornákból, amelyek két különböző DVB-T/T2/C multiplexről érkeznek.

Az eszközök két módban működhetnek:
  • transzparent mód - A dekódolt transport stream nem kerül módosításra, közvetlenül alkalmazható a COFDM modulátorhoz - PID szűrés nélkül;
  • multiplexing mód - Az eszköz megvizsgálja a dekódolt transport streamet (méri a bit rátát, frissíti a SI tömböket), és adott esetben szűri a programokat és a szolgáltatásokat.
Milyen célt szolgál az Ethernet kábel? Sodrott érpárú (szimmetrikus) kábeleket használnak jelek továbbítására távközlési rendszerekben és számítógépes hálózatokban. Jelenleg elsősorban az analóg telefon és Ethernet hálózatokban alkalmazzák. A sodrott kábelek állhatnak egy vagy több párból. A hullámszerű vezeték kialakítás erősen csökkenti a befolyását a külső elektromágneses interferenciára és az egymás közti párok közötti úgynevezett áthallást csökkenti.
Két alapvető végződés (pinout) opció van a 100 Base-T hálózatokban:
  • T568B (népszerűbb)
  • T568A
Ha a két végén a kábel ugyanúgy végződik, egyenes kábel lesz, amelyet gyakran patch kábelnek neveznek. Egyébként ez lesz a crossover kábel. Az egyenes kábeleket számítógépek/perifériás hálózati eszközök csatlakoztatására használják, mint hubok és kapcsolók, míg a crossover kábelek általában közvetlen kapcsolatot hoznak létre két számítógép között.
Zöld kábel - szabványos T568A
Kék kábel - szabványos T568B
Piros kábel - T568B/A crossover
Optikai kábel folytonosságának ellenőrzése reflektométer alkalmazásával. A kábelek állapotának az ellenőrzése mindig az egyik legidőigényesebb és ezáltal legköltségesebb fázisa az egyes létesítményeknél. A száloptikai kábelek esetében, ezek könnyen megsérülhetnek a helytelen szállítás vagy tárolás következtében (mikrohajlítás), ezért különösen fontos, hogy leellenőrizze azokat, mielőtt a kábelcsatornákba, fugákba kamrákba, falakba, stb., beépítenék.
Elméletileg a kábel leellenőrizhető egy fényforrás és egy teljesítménymérő segítségével, de általában nehéz megvalósítani ezt a módszert, mert a hozzáférés hiánya miatt a kábel másik vége nem mindig hozzáférhető, mivel a kábeldobon belül van. Egy ilyen szituációban a legmegfelelőbb műszaki megoldás egy reflektométer használata. Elegendő egy pigtailt hegeszteni a kábel szabad végére és azt csatlakoztatjuk a reflektométerhez. Ennek a ténynek köszönhetően van egy bizonyos holt zóna (a legkisebb távolság, amely után a reflexió kimutatható a reflektométernél), így a kábel első néhány méterét nem lehet leellenőrizni. Emiatt kell sorba kapcsolni egy további kábelt a szükséges hosszban.
A kábel teljes ellenőrzési folyamata a dobon mindössze néhány percet vesz igénybe, így a telepítő elkerülheti a katasztrofális telepítését a kábelnek, ha az valahol megrongálódott. Az alábbi ábra egy példát mutat reflektometriás mérésre az optikai szál egy 500 méteres szakaszára, ahol egy sérülés mutatható ki a dobon. Ez a kábel valószínűleg már a gyártás valamelyik szakaszában megsérült.
Az optikai kábel hitelesítése a kábel dobon egy Grandway FHO3000-D26 L5828 optikai idődomén reflektométerrel. Látható, hogy a nagy kárt okozó sérülés körülbelül 348 méternél található. A kábel optikai kapcsolatnál történő alkalmazása során ilyen esetben be fog következni a csere, vagy a kábel pótlásának szükségessége.
Felvételek automatikus biztonsági mentése. Távoli biztonsági mentésére fejlesztett ki egy segédprogramot a Hikvision berendezéseihez, amely lehetővé teszi a felvételek másolását DVR/NVR-ről és a kamerákról számítógépek merevlemezeire LAN-on keresztül. A funkció kapcsolható manuálisan vagy automatikusan az ütemezésnek megfelelően.
Főbb jellemzői a programnak:
  • akár 32 csatorna biztonsági mentése,
  • állítható adatsebesség (sávszélesség),
  • beépített lejátszó.
A Remote Backup segédprogram főablaka
H.264+ videó tömörítés Hikvision kamerákban. A CCTV kamerák megjelenése következtében egyre magasabb és magasabb felbontást igényelnek, a generált adatfolyam folyamatosan növekszik, nagyobb helyet foglalnak el és több hely szükséges a merevlemezeken. Például egy 1 TB-os merevlemez folyamatos felvételnél 22 napig képes tárolni a videót egy 2 megapixeles kameráról, ahol a javasolt bitráta 4096 kbps (CBR) és 25 fps képfrissítési frekvenciával rendelkezik. Egy 5 megapixeles kamera esetében és 9216 kbps javasolt értéknél (CBR), ugyanolyan frissítési rátánál 25 fps, folyamatos felvételnél a tárolási kapacitása lecsökken, kb. 9 napra.
Figyelembe véve azt a tényt, hogy a H.264 kódoló nem jött létre, az optimalizált videó megfigyelés, valamint a problémák kapcsolódnak a modern kamera követelmények növekedéséhez a sávszélesség és tárolókapacitást illetően, ezért a Hikvision kifejlesztett egy új módszert videó kódolásra a H.264+. Az algoritmus a H.264 tömörítésen alapszik, de optimalizálva a videó megfigyelésre. Az eredmények nagyon jónak bizonyultak, biztosítva az adatfolyamok 50-70%-os csökkenését, miközben ugyanazt a képminőséget biztosítja, mint a H.264 kódoló.

Kamerák H.264+ videó tömörítéssel
A H.264 összehasonlítása a H.264+-al
(forrás: youtube.com)
Új termékek a DIPOL-nál
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 2xDVB-C (QAM) Transzmodulátor: TERRA TDQ-420
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) to 2xDVB-C (QAM) Transzmodulátor TERRA TDQ-420 R81638 a DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jelek vételére használják, a kívánt csatornákat kiválasztva és azok tovább küldésére QAM formátumban a kiválasztott RF csatornák VHF/UHF frekvenciatartományban. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy fogadja és menedzseljen egy sor szabadon fogható műholdas csatornát. Egy TDQ-420 R81638 panel két műholdas transzponderről képes csatornákat venni és azokat két szomszédos DVB-C multiplexre konvertálni 53 Mbps (nincs PID szűrés) maximális átmenő teljesítménnyel. A gyakorlatban minden multiplex 8 SD csatornát vagy 4-5 HD csatornát képes továbbítani.
Vezérlőpanel PROTECT LED KL-1
Vezérlőpanel PROTECT LED KL-1 M80103 használják, mint a mobil DVR és infravörös távirányító extender működési állapotának a megfigyelésére. Az eszköz 6 LED kijelzővel rendelkezik.
Fali konzol DS-1272ZJ-110 (Hikvision kamerákhoz)
Fali konzol DS-1272ZJ-110 (Hikvision kamerákhoz) M5135 Hikvision kamerákhoz a DS-2CD21xx sorozathoz lett tervezve. A nagy tér belsejében lehetőség van csatlakozások elhelyezésére. A szerelvény alumíniumból készült. Méretek: 120 × 122 × 169 mm.
Aktualitások
2017. március 3. - tanfolyam, videófelügyelet WAT hallgatók számára Hikvision eszközök megismertetésére. Egész napos tanfolyam zajlott WAT (Katonai Műszaki Egyetem Varsó) műszaki osztályunk mérnökei által. A biztonsági rendszerek mérnök szak és elektronikai, távközlési kara nagy érdeklődést tanúsított a felügyeleti megoldásokra, amelyek Hikvision HD-TVI és IP rendszereken alapulnak. A gyakorlati kérdések öt csoportra voltak elosztva és eltérő eszközökkel. A legtöbb diák még nem találkozott a legújabb megoldásokkal, amelyeket a videomegfigyelés területén alkalmaznak, így nagyon érdekelte őket és azokat, akik a témával foglalkoznak. Az a lehetőség, hogy csatlakoztathatták és beállíthatták egy kisebb telepítés során az ismert eszközöket, amelyeket csak a tankönyvekből és katalógusokból ismerték, elégedettséget váltott ki belőlük. Köszönjük a diákok és az egyetemi hatóságok meleg fogadtatását.
Érdemes elolvasni
Otthoni LAN védelme. Napjainkban az otthoni hálózatban számos számítógép, televízió, hálózati meghajtó, konzol, médialejátszó stb. található, de a hálózat bővítése miatt is jelentős költség terheli a készülékeket, ami fontossá teszi a hálózat védelmét a magasabb túlfeszültséggel szemben.
Lökések érkezhetnek mind a villamos hálózatból és a jelátviteli vezetékekből. A túlfeszültség elleni védelmet az elektromos hálózatban a biztonsági toldó konnektorok/túlfeszültségcsökkentők (varisztorok) és a biztosítékok védhetik. Abban az esetben, ha a feszültség megnövekszik, átlép egy határt (jellemzően 250 VAC), a biztosítékok lekapcsolják a csatlakoztatott eszközöket... >>>bővebben
Az ULTIMODE médiakonverter szettek védelmét szolgáló készülék csatlakozik egy otthoni LAN-hoz
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI