KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 12/2017 (2017. március 20)
Miniatűr kamera 3D-s technológiában nyomtatott objektívvel. Az University of Stuttgart kutatói kifejlesztettek egy új módszert a nagylátószögű képek készítésére (70 fok), miniatűr kamerával. Az ötlet úgy született, hogy a négy lencse különböző látószögű, egy központi helyen fókuszál, ezáltal szélesebbé vált a perifériás látás a dedikált szoftverrel. A kapcsolt lencsék különböző gyújtótávolságú műanyagból készülnek 3D nyomtatási technológiával.
Az érzékelő és a lencse méretének képi megjelenítése
Ami a kép méretét illeti, a maximális száma a pixeleknek az érzékelők által a lencsével lefedett területről származik a legnagyobb fókusztávolsággal; a pixelszám megegyezően a lencsékkel rövidebb gyújtótávolsággal arányosan kevesebb. Ez tükrözi a természetes látás folyamatát az állatoknál, ahol a szem különböző részein a képet eltérően kezeli. A kép központi része a legjobb minőségű és minél messzebb kerül a központtól, a nézet pontossága egyre kisebb lesz, így viszont érzékelni képes lényeges környezeti elemeket is (perifériás látás). Ez a látásmód lehetővé teszi az állatoknál a látást arra, hogy összpontosítson a fő tevékenységre és vegye észre a veszélyeket körülötte.
A koncepció megjelenítése - a kép közepén jellemzően legnagyobb a felbontás
A lencserendszer nagyon kicsi, elfoglalt területe 300 négyzetmikrométer. A lencséket a 3D nyomtatóval közvetlenül a CMOS érzékelőre nyomtatták. Ez a gyártási folyamat kiküszöböli a bonyolult telepítési és fókuszálási eljárásokat. A kutatókat arra ösztönzik a kutatásaik eredményei, hogy a megvalósítás során az apró kamerákban ilyen mikroszkopikus lencséket alkalmazzanak. Az ilyen miniatürizálás lehetővé teszi, hogy a kameráknál minden fajta elektronikus berendezésben, mint például miniatűr drónokban (rovar méretű)), orvosi berendezésekben a test belső részeiben (endoszkópok), vagy önvezető járművek érzékelőinél használják. Az előnye az új megoldásnak, hogy létrehozható az eljárással olyan kép, amely kisebb számú pixelt igényel, így kevesebb energiát fogyaszt, és lerövidítheti a feldolgozási időt, mint a hagyományos kamerák esetében, de funkcionalitását potenciálisan megőrzi ugyanúgy.
TP-LINK és a DIPOL továbbképzése telepítőknek! Köszönhetően a TP-LINK eszközök és megoldások növekvő népszerűségének, a DIPOL és a TP-LINK Polska úgy döntött, hogy együtt megszerveznek egy sor gyakorlati képzést a telepítők számára, akik ezen a területen dolgoznak a kis- és közepes méretű vállalkozásokban (SMB). Ezeket a tanfolyamokat először Lengyelországban szervezik meg, a legjobb lehetőség arra, hogy gyakorlati ismereteket szerezzenek a vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközök kiválasztására és konfigurációjára. A szakképzésben résztvevők hozzáférhetnek a tréning során a TP-LINK szolgáltatásaihoz. A kurzusokat a DIPOL Műszaki Osztályának mérnökei vezetik, a támogatást a gyártó munkatársai biztosítják a gyakorlati feladatokkal a standokon. Természetesen az összes résztvevő a képzésről bizonyítványt kap, amelyet mindkét vállalat aláír.
A tanfolyamok lengyel nyelven folynak, áprilisban és májusban kerül sor az előadásokra Gdanskban, Poznanban, Varsóban, Wroclawban, Sandomierzben és Krakkóban.
Hotel TV rendszer DVB-C szabványban. A fejállomás elosztja a műholdas csatornákat a DVB-C QAM formába történő konvertálás után, amelyet népszerű megoldásként használnak a szállodákban. A műholdas csatornák egy kiegészítője lehet a földi TV adásoknak, vagy az egyetlen fő forrása a programok kialakításának rendszerében, ami különösen a szállodákban vonzza a külföldi látogatókat. A kompakt digitális fejállomás TERRA S2C16 R81620 szállodák, motelek, panziók stb, számára lett tervezve, ahol a felhasználók elérhetik a DVB-T és DVB-S/S2 csatornák széles tartományát a televíziók DVB-C tunerével. Minden jel DVB-C QAM multiplex formában kerül szétosztásra a szobákban koaxiális kábelen keresztül a fali aljzatokban.
Műholdas antenna: TRIAX 115 TD (115cm, sötétszürke)Univerzális QUATRO fej: TRIAX TQT 006Műholdas antenna: TRIAX 115 TD (115cm, sötétszürke)Univerzális QUATRO fej: TRIAX TQT 006Kompakt fejállomás DVB-S/S2 - DVB-C: Terra S2C161-utas leágazó: FAC-1-12dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-12dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-12dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalProfesszionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-604xDVB-T/T2 - 4xDVB-C (QAM) Transzmodulátor: TERRA TDQ-420C (4 FTA multiplex)
S2C16 R81620 fejállomás lehetővé teszi a digitális DVB-S/S2 jelek vételét két műholdas pozícióból (teljes sáv egy műholdról és az alsó sáv a második műholdról) és a digitális DVB-T csatornákat egy DVB-C tunerrel ellátott televízióval
A Terra TTQ-440 R81622 DVB-T DVB-C transzmodulátort az FTA DVB-T jelek vételére és azok QAM formátumban történő továbbküldésére használják. A TTQ-440 R81622 panel négy FTA DVB-T/T2 multiplexet képes venni és négy szomszédos DVB-C multiplexre átalakítani, amely DVB-C tunerrel ellátott televíziókkal vehető.
A Terra kompakt digitális fejállomása S2C16 R81620 egy 16 csatornás transzmodulátor DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) bemenettel és DVB-C (QAM) kimenettel. Az eszközt az FTA csatornák transzmodulációjára tervezték. Az S2C16 R81620 fejállomás mind a 16 transzmodulátora veszi a jeleket egy teljes műhold transzponderéről (több mint tíz tv-csatorna) és átalakítja megfelelő DVB-C multiplex formába. Összességében a fejállomás képes elosztani 16 DVB-C multiplexet és vehetik azok a televíziók, amelyek DVB-C tunerrel rendelkeznek.
Ez a megoldás nagyon vonzó lehetőség, hogy létrejöjjön egy széles TV műsor kínálat (több mint 100 csatornával) a szállodákban. Az európai műholdak gazdag kínálata révén sok szabadon fogható csatorna áll rendelkezésre, angol, német, francia, olasz, orosz, beleértve az információs, szórakoztató és sport műsorokat is.
Kapcsolók speciális alkalmazásokhoz. Az ULTIPOWER ipari kapcsolók képesek megbízható működést biztosítani mostoha környezeti feltételek között is, mint olyan helyeken, ahol megnövekedett a por szintje, magas vagy alacsony a hőmérséklet, magas a páratartalom. Ilyen kapcsolót kell felszerelni a hermetikusan záródó burkolatokban, amelyet oszlopokra vagy egyéb építményekre telepítenek a szabadban. A redundancia biztosítása számára a kapcsolók áramellátására két áramforrással rendelkezik. A kapcsolók Ethernet PoE portjai megtáplálják a csatlakoztatott eszközöket, például PoE kamera. A kapcsolók el vannak látva optikai konverterekkel vagy SFP slot modulokkal , amennyiben az átviteli közeg megváltozna rostra.
Az ULTIPOWER Ethernet ipari kapcsolók adatátvitel sebessége 10/100 Mbps vagy 1000 Mbps. Az RJ45 port támogatja az automatikus felismerést és a Power over Ethernet (PoE) funkciót. A készülékek automatikusan felfedezik a PD eszközöket (Power Device), amelyek kompatibilisek az IEEE 802.3 szabvánnyal és megtáplálja azokat. Ily módon könnyen megtáplálhatók az elektromos hálózati eszközök, anélkül hogy hozzáférés lenne a hálózati konnektorokhoz, a hozzáférési pontok, IP kamerák, IP telefonok stb. számára.
Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 324SFP-POE (4xGE PoE, 2xSFP 1000Mbps)Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 324SFP-POE (4xGE PoE, 2xSFP 1000Mbps)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)
Alkalmazási példa az ULTIPOWER kapcsolókra. A kapcsolók megtáplálják az IP kamerákat és továbbítja a videojelet UTP kábelen, majd módosítja az átviteli közeget rostra, amely lehetővé teszi a hosszú távú átvitelt (például több mint 20 km).
HD videó (HDMI) továbbítása egy DVR/NVR-ről nagyobb távolságra. A DVR/NVR, amely rögzíti a videó felügyeleti adatokat gyakran egy biztonságos helyen van elhelyezve, távol a megfigyelő szobától a monitor(ok)-tól. Ez azt jelenti, hogy a videó jelet (leggyakrabban HDMI) a videó felvevőtől sokszor nagyobb távolságra, tíz, néha akár több száz méterre kell eljuttatni.
Az utóbbi esetben, egy megbízható megoldást mutatunk be az alkalmazásához üvegszálas kábel és Signal-HD HDMI optikai átalakító H3608 alkalmazásával. Az átalakító lehetővé teszi hosszú hatótávolságra eljuttatni a HDMI jelet egymódusú szálon keresztül, annak érdekében, hogy jelenítse meg a távoli monitoron. Ezzel párhuzamosan, a konverter biztosítja a DVR/NVR távirányítását a konvertálásnál és a parancsok továbbításánál az infravörös távirányítóról (váltás a csatornák között, stb.)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D1T-IT3 (mennyezeti, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)Signal-HD HDMI - Optikai konverter (RC extenderrel)HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7204HUHI-F1/N (4 csatorna, 3MP@15fps, H.264, HDMI, VGA)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-4SM-A (4xG.652.D) Signal-HD HDMI - Optikai konverter (RC extenderrel)
HDMI videó továbbítása Signal-HD H3608 konverterrel és optikai kapcsolattal.
Hogyan lehet meghosszabbítani az IR jelet egy PROTECT mobil DVR irányítására? A mobile DVR-ket gyakran szándékosan telepítik láthatatlan és nehezen elérhető részein járműveknek. Amikor kiválasztja a telepítés helyét, a telepítő/felhasználó egyszerűen figyelembe veszi biztonsági megfontolásokat, de ugyanakkor megnehezítheti a kezelését is. Például nehéz irányítani a DVR-t, ha a csomagtartóba van telepítve. A probléma megoldható a Protect LED KL-1 M80103 vezérlőpanel használatával, amely mint egy monitor jelzi a működési állapotát a PROTECT mobil DVR-nek és mint infravörös távirányító extendernek. 6 LED kijelzővel rendelkezik:
  • PWR - power on
  • REC - active recording
  • HDD - SD card in (installed and formatted)
  • ALM - active alarm output
  • V-LOSS - loss of input video signal
  • ERR - error
A csatlakozó kábel hossza 4 méter. Csatlakozik a vezérlő panel egy DVR-hez, a felhasználó levághatja az eredeti csatlakozót és csatlakoztathatja a vezetékeket a DVR következő portjához (csatlakozók segítségével a DVR-el):
Wire of the LED KL-1 cable
DVR port
WhiteRS485B
Red12V OUTPUT
GreenRS485A
BlackGND
A PROTECT LED KL-1 vezérlő panel nézete, amely megfelelően csatlakozik a speciális csatlakozóhoz
IP kamera integrációja beléptető rendszerrel. A Hikvision kamerák "S" betűvel a végén a modell jelölésénél, például DS-2CD2142FWD-IS riasztási bemenettel/kimenettel és audió útvonallal vannak ellátva. Eltekintve mozgásérzékelőtől, a kamerák riasztó műveletétől a gazdaságos sorozatától az analitikus funkciók, mint például a virtuális vonal átlépése egy tárgyon vagy behatolás jelzése egy meghatározott területre. Köszönhetően a funkcionalitásnak, a kamerák egyaránt használhatók videó megfigyelésre és hozzáférés-vezérlésre.
Dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2142FWD-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig, Audio IN/OUT, Alarm IN/OUT)
A Hikvision IP kamera alkalmazása a riasztási kimenettel használható ajtónyitás vezérlésre
Az integráció gondolata a DS-2CD2142FWD-IS K17362 kamerának egy beléptető rendszerrel fentebb látható. A Hikvision kamera intelligens funkcióinak használata a kombinációs zárral együtt lehetővé teszi az automatikus ajtónyitás meghatározott ideig történő alkalmazását. Az időszakokon kívül az ajtó nyitása lehetséges belépő engedélyezési kód vagy a dedikált proximity kulcstartók használatával. Felhasználásának köszönhetően a kamera, a rendszer rögzíti az emberek arcképét, akik belépnek a szobába. A megfelelő behatolásjelző megadása után, a kamera kiváltja a zár működését a riasztó kimeneten, amely lehetővé teszi a személy számára, hogy kinyissa az ajtót.
Új termékek a DIPOL-nál
DVB-T/T2/C - 2xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor TERRA TTX420C (2xCI slot)
DVB-T/T2/C - 2xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor TERRA TTX420C (2xCI slot) R81613 a DVB-T/T2/C jelek, és azok paramétereinek a megváltoztatására használják (regeneráció, szűrés, dekódolás, újraküldés különböző RF csatornákra, stb) a projekt igényei szerint. A készülék képes a teljes csatorna készletet venni két DVB-T/T2/C multiplexről, mind a szabadon fogható és kódoltakat, amelyeket átalakít két szomszédos DVB-T multiplexre maximális adatátviteli sebességgel az engedélyezett DVB-T szabványnak megfelelően, azaz 31,68 Mbps-el. A gyakorlatban minden multiplex 6 SD csatornát vagy 2-3 HD csatornát tud továbbítani.
TV házerősítő: Terra HS-004L
TV házerősítő: Terra HS-004L R82032 egy TV antenna erősítő, amelynek erősítése 39 dB (VHF) és 44 dB (UHF). Ezek a jellemzők ideálissá teszik a közösségi antenna rendszerekben (MATV) akár 50 aljzatot ellásson megfelelő jellel. Az erősítő egyik bemenete a VHF sávban (88-230 MHz) és a másik az UHF sávban fogadja a jeleket (470-790 MHz) független erősítés beállítással. A kábel csillapítás beépített kompenzációval (meredekség) lehetővé teszi a kívánt jelszintek elérését az egész sávban, ami növeli az erősítést a magasabb frekvenciákon.
DVD polc: Signal DVD-293 (3 szintes)
DVD polc: Signal DVD-293 (3 szintes) E93603 polc otthoni eszközök tartására lett tervezve, mint a DVD/Blu-ray lejátszó/felvevő, műholdvevő, set-top box stb. A legnagyobb terhelhetősége minden szinten 8 kg. Az üvegpolcok edzett üvegek és 5 mm vastagok. A tartó részek alumíniumból készültek - könnyűek és nagyon stabilak. Kábelrendező rendszer lehetővé teszi a burkolatban a kábelek elrendezését.
Érdemes elolvasni
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer egy családi házban. Ez az univerzális megoldás független DVB-S/S2, DVB-T és FM jeleket szolgáltat 4 fali aljzathoz. A földi DVB-T jelek a VHF (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) DVB-T antennáról érkeznek A2810. Egy speciális konstrukció révén, a VHF és UHF antenna szegmensek beállíthatók függőleges (V) vagy csak vízszintes (H) polarizációjú jelek vételére. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára az antenna beállításánál az adók jelét a helyi paramétereknek megfelelően beállítani, például azokon a helyeken, ahol különböző polarizációjú jelek vannak a VHF és UHF sávokban... >>>bővebben
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer MP-0504L R6944504 multiswitch alkalmazásával szolgáltat minden jelet a 4 aljzatra, amelyek különböző helyiségekben helyezkednek el.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI