KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 13/2017 (2017. március 27.)
Intelligens kabát a Google-tól és a Levistől. Az informatikai óriás a ruházati termékek gyártójával együtt úgy döntött, hogy egy közös vállalatot hoznak létre, és a "hordozható elektronika" területén lépnek előre, amelynek célja a ruházati termékek és annak kiegészítőinek az előállítása, mikroprocesszorokat és fejlett elektronikát tartalmaznak, amelyek a felhasználók számára megkönnyítik, hogy kapcsolatot létesítsenek a készülékeikkel. Az ötlet nem teljesen új kényelmünk növelése érdekében, amikor különféle helyzetben találjuk magunkat, és ehhez ne keljen a telefont kivenni a zsebünkből vagy a táskánkból. Az eddig kifejlesztett termékek még mindig nem győzték meg a legszélesebb közönséget, főleg az ár, a megjelenés és az ergonómia vonatkozásában. Az új "intelligens" kabát a Google és Levis együttműködésében jött létre és valóban elegánsnak tűnik, ugyanakkor praktikus, kényelmes és könnyen tisztítható. Vajon így megtalálhatják az ügyfelek széles körét?
A kabát Jacquard technológiával készül, szövése speciális vékony fém szálú anyagokkal történik, hasonlóan mint a pamut, selyem vagy poliészter felhasználásával, textiliparban alkalmazott szövőgépekkel. A vezető szálakat a kabát mandzsettájába szövik, kialakítva itt egy toucpadot. A mandzsetta egész felületét megérintve, vagy ujjunkat végig simítva annak felületén képesek lehetünk parancsok sorozatát adni az okostelefonunkra. Ez lehetővé teszi, hogy a "Smart Tag" érzékelő, amely a bal mandzsettán helyezkedik el egy gombnak álcázva, vezeték nélkül kommunikáljon az okostelefonnal. Ezzel a kombinációval a felhasználó képes lesz egyszerű kézmozdulatokkal megkérdezni a Google Mapsot, hogy javasoljon számunkra közeli boltokat és kávézókat, beállítani a hangerőt a zenelejátszón, váltani a zene és a dalok között, elcsendesíteni, vagy hívást fogadni, stb. Ami különösen fontos, hogy egy ilyen kabátot a hagyományos módon lehet mosni, miután a vezeték nélküli érzékelő ki lett belőle építve.
A Google és a Levis projekt promóciós videója
A két vállalat projektjét a közönség számára elérhetővé kell tenni már 2017 őszén. Az ár az előzetes becslések szerint körülbelül 350 $ lesz. Ez lesz az első kereskedelmi termék az Advanced Technology and Projects (ATAP) kutatási részlegénél, amelyet a fejlett innovatív projekt Jacquard technológia alkalmazásával fejlesztettek ki.
Digitális transzmodulátor család a műholdas DVB-S/S2 adásokra. A DVB-S/S2 jelek transzmodulációja DVB-T COFDM vagy DVB-C QAM szabványra történő átalakításnál a rendszerekben ajánlott a csatorna lista központi vezérlése. Nincs szükség további eszközök csatlakoztatására a televíziókhoz (műholdas vevő), ami különösen fontos a szállodák, motelek, panziók, kórházak esetében. A transzmodulátorok, különösen a DVB-C QAM kimeneti jelek lehetnek a fő vagy kiegészítő platformja a CATV szolgáltatóknak. A TERRA transzmodulátorokon alapuló moduláris fejállomások vehetik és konvertálhatják a műholdas jelek széles tartományát, köztük a fizetős TV-csatornákat (CI slottal ellátott modellek). A kimeneti jelek eloszthatók mint digitális DVB-T (COFDM) multiplexek vagy DVB-C (QAM) multiplexek, valamint mindkettőt egyszerre.
 TDX-410C TDX-420  TDX-420CTDQ-420  TDQ-420C
  R81617 R81618R81619 R81638 R81639 
Kód
 R81617 R81618R81619 R81638 R81639 
Bemeneti jelek
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
Transzponderek száma
12222
Kimeneti jelek
 DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM 
 DVB-C
QAM 
DVB-C
QAM  
MUX-ok száma
12222
Max. bitráta [Mb/s] 31.662x31.662x31.662x532x53
CI slot(ok)
1xno2xno2x
A moduláris felépítésnek köszönhetően bármikor lehetséges a fejállomás bővítése további műholdas csatornákkal egy másik transzmodulátor telepítésével. Az új platformnak számos előnye van a konkurens megoldásokkal szemben:
  • a rendszer központi egység nélkül is működik (amely növelné a teljes költséget),
  • függetlenül telepíthető minden egyes modul (egység), DIN sínre (nincs probléma, hozzáépíteni/eltávolítani/cserélni a modult),
  • intuitív konfiguráció webböngészőn keresztül - nincs szükség egyéb kiegészítő berendezésekre,
  • hozzáférés eseménytörténethez (naplók),
  • könnyű hozzáférés CI slot-hoz CAM modul behelyezésére.
Hozzáférés internethez mobilhálózatokon keresztül. Ez a fajta hozzáférés az internet elérhetőségéhez az egyik legnépszerűbb szolgáltatás. A GSM szolgáltatótól és adótól függően a csatlakozások alapja lehet a különböző technológiáknak. A maximális elméleti átviteli teljesítmény az egyes népszerű technológiáknál az alábbi táblázatban vannak megadva.
TechnológiaMaximális teljesítmény (letöltés)
LTE300 Mbps
HSPA+42 Mbps
HSDPA21.6 Mbps
CDMA9.3 Mbps
UMTS (3G)384 kbps
EDGE250 kbps
GPRS115 kbps
Azokban az esetekben, ha a bázisállomás távol van a felhasználó eszközétől vagy árnyékban vannak az épületek, más akadályok találhatók, az adatátviteli sebesség lényegesen csökkenhet. Annak érdekében, hogy az átviteli paraméterek javulhassanak, a felhasználónak egy megfelelő antennát kell csatlakoztatni. Az alábbiakban bemutatott antennát gyakran használják az LTE jel erősségének növelése érdekében.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna (800-3000MHz, 10m kábel, SMA dugasz)
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 Antenna (800-3000MHz, 10m kábel, SMA csatlakozó dugasz)
A7054_10
Az LTE technológia rugalmas a frekvenciatartomány és az átviteli csatorna sávszélesség feltételeiben. Az LTE hálózat működhet a 700 MHz-es (nem városias területeken - hosszabb tartomány) és a 2,6 GHz-es (nagyvárosi területeken - nagyobb kapacitás) frekvenciasávokban. Az LTE fontos eleme a MIMO technológia (Multiple Input Multiple Output), amely több antenna alkalmazásával növeli az átvitel hatásfokát az átviteli kapcsolat mindkét végén.
Néhány probléma az FC csatlakozókkal. A csatlakozók népszerű típusait a száloptikai rendszerekben használják, ezek közé tartozik az SC, LC, FC,E2000 és az ST (többnyire az ipari alkalmazásokban). Általános vélemény, hogy az FC csatlakozók a legmegbízhatóbbak, mivel menetes felépítésűek, ennek ellenére a kevésbé tapasztalt felhasználók nem megfelelő módon telepítik azokat.
FC/PC dugasz.
Miután ráklikkelt a képre, nagyítva látja, hogyan kell rácsúsztatnia a dugaszt az aljzatra.
A telepítésnél a telepítőnek megfelelően kell behelyezni a dugaszt az aljzatba. Csak egy pozícióban lehetséges az aljzatot és a dugót csatlakoztatni, amelynél a dugaszon a jelzés illeszkedik az aljzatba . Ellenkező esetben az aljzat és a dugasz nem megfelelően csatlakozik, annak ellenére, hogy rácsavarható az aljzatra. A helytelen szerelés következtében egy rés lesz közöttük, amely megakadályozza az optikai jel megfelelő továbbítását.
Megfelelő elhelyezése a FC/PC dugasznak.
A dugaszon lévő jelzés illeszkedik az aljzat vájatába.
Érdemes azt is megjegyezni, hogy az FC csatlakozók az egyetlenek, amelyeknél lehetséges az, hogy a telepítő beállíthatja a dugasz és az aljzat közötti távolságot. Bizonyos eszközökben és helyzetekben, természetes dolog az összeszerelés során (rácsavarni a csatlakozót az aljzatra, amíg enyhe ellenállást nem érzünk), hogy jelhiányt tapasztalunk a telepítésnél. Kiderült, ez a jelenség egy minimális lazítással megoldható a menetes csatlakozásnál, annak érdekében, hogy csökkentsük a ferrulénak a nyomását annak megfelelőjére. Hasonló eseteket jeleztek több alkalommal üvegszálas SMATV rendszerekben, ahol az eszközöket ilyen típusú csatlakozókkal szerelték fel.
Sodrott érpárú kábelek használata videó átvitelre HD-TVI 3.0 rendszerekben. Az UTP/FTP kábel használata a koaxiális kábelek helyett jelentős előnnyel rendelkeznek. A sodrott érpárú kábelek telepítése könnyebb a rugalmasságuk és sokoldalúság miatt - egy kábel négy érpáron is küldheti a jeleket több mint egy kameráról és amellet felhasználható még áramellátás céljából is. A kábelek alkalmazása videó átvitelre a csatlakozásnál impedancia illesztőkkel lehetséges a megfelelő eszközökhöz, azaz meg kell felelniük a 75 Ω-os aszimmetrikus impedanciával az analóg CCTV rendszerekkel, a 100 Ω-os szimmetrikus impedanciájú sodrott érpárral mindkét végén elhelyezve, minden videó átviteli vonalon. HD-TVI rendszerek megkövetelik a dedikált transzformátorok használatát (balun), amelyek képesek a működést biztosítani egy szélesebb frekvenciasávban, összehasonlítva a "klasszikus" rendszerrel továbbított CVBS jelekkel.
Active UTP Video Receiver VRX-1/1200
Hikvision DS-1H18 M16641 HD-TVI balunok nézete
A 3. generációs HD-TVI kamerák és DVR-k esetében, a maximális távolság átvitele 350-400 m-re bővült (cat. 5 UTP/FTP kábel). Az előző generáció legfeljebb 150 m távolságot tett lehetővé. A hibajavító algoritmust is javult, így kevésbé érzékenyek az interferenciára.
Építési folyamat dokumentálása Hikvision kamerákkal. A Hikvision IP kamerák képesek arra, hogy szekvenciálisan vegyék és készítsenek felvételt bizonyos műveletekről, reagálva néhány eseményre. Az ideális kamerák erre a célra azok, amelyek microSD interfésszel rendelkeznek (F betű a kamera nevében). A szekvenciális módban létrehozható például a létesítmény építésének története, mint a lakás, ház, iskola, bolt, sportlétesítmény stb. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználónak, hogy nagy mennyiségű lemezt, szerver helyet mentsen meg (memóriakártya), miközben biztosítja, hogy az építési folyamat jól dokumentálható. Az idő intervallum 1 mp-től 7 napig terjedhet. Továbbá, a menetrend beállítható oly módon is, hogy képeket készítsen a munkaidő alatt, azaz a nap, a hét bizonyos időpontjaiban, amikor az építkezésen dolgozók a helyszínen vannak, például hétfőtől péntekig, 8:00 - 17:00, 1-órás intervallumokban (lásd alább).
Heti órarend konfigurációja a Hikvision kamerában
Az intervallum és a kép paramétereinek konfigurációja
Néhány Hikvision kamera pillanat felvétel funkcióval:
Dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2142FWD-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig, Audio IN/OUT, Alarm IN/OUT)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2642FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2110F-I (1.3MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Mennyezeti IP kamera Hikvision DS-2CD2120F-I (2 MPix, 2.8 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)
4 MP dóm IP kamera
DS-2CD2142FWD-IS
K17362
4 MP kompakt IP kamera
DS-2CD2642FWD-I
K1776
1.3 MP mennyezeti IP kamera
DS-2CD2110F-I
K1730
2 MP dóm IP kamera
DS-2CD2120F-I
K1732
Új termékek a DIPOL-nál
Mennyezeti IP kamera: Sunell SN-IPR/04FVD/B(II) (2MP, 3.6mm, 0.05 lx, IR 15m-ig)
Sunell SN-IPR/04FVD/B(II) K1631 mennyezeti IP kamera Aptina 1/2.7" CMOS képérzékelővel van felszerelve, felbontása 1920x1080 pixel (Full HD) és az IR megvilágító tartomány akár 15 m lehet. A 3,6 mm-es objektív vízszintes látószöge 90°. A kamera beltéri vagy kültéri használatra professzionális CCTV IP rendszerekbe tervezték, NVR-ekre alapozva. A kamera szabadban vagy beltérben is működhet. A ház magas védettségi fokozata (IP66) megvédi az elektronikát rossz időjárási körülmények között. A kamera üzemeltethető 12 VDC tápegységről, vagy PoE-n keresztül (802.3af).
Szélessávú DVB-T Antenna (log-periodic): LOG 5-12 / 21-60 H/H (VHF-pol.H/UHF-pol.H)
Szélessávú DVB-T Antenna (log-periodic): LOG 5-12 / 21-60 H/H (VHF-pol.H/UHF-pol.H) A4015 kifejezetten ajánlott a digitális földfelszíni televízió adások vételére a VHF /174...230MHz) és az UHF (470...790MHz) sávokban horizontális polarizációban. Az antenna főbb jellemzői közé tartozik a könnyű telepítés, nyeresége gyakorlatilag azonos az egész sávban és 75 ohm kimeneti impedanciával rendelkezik, s ezért a koaxiális kábel közvetlenül beköthető az antennába (nincs szükség balunra és F csatlakozóra a csatlakozáshoz).
Új videók
Digiair PRO - a DVB-T/T2 és DVB-C műszer videó útmutatója. A szakemberek nem csak megérzésre, hanem mindenekelőtt a mérőműszerek által mutatott értékekre is támaszkodnak. Annak érdekében, hogy a TV/SAT antenna rendszer megfelelően működhessen minden időjárási körülmények között, a jel minőségének meg kell felelniük az előírt szabványoknak. Kérjük nézze meg ezt a rövid videót, amely bemutatja az alapvető beállításokat és az R10511 műszer működését.
DVB-T jel mérések digiair PRO T2 műszerrel
DVB-T jel mérése Digiair PRO T2 R10511 műszerrel
Érdemes elolvasni
Multiswitch SMATV rendszer száloptikás kapcsolatokkal egy soklakásos épületben. A száloptikai SMATV rendszerek nagyobb szabadságot nyújtanak a hosszabb átviteli vonalakon, a rendszerek telepítése is könnyebbé válik, köszönhetően az egyetlen vékony optikai kábelnek a tömör vastag kábelekkel szemben. Ez azt is jelentheti, hogy a közösségi antenna rendszerek telepítése egyszerűbben is kivitelezhető a már meglévő épületekben, ahol különösen szűk helyek találhatók, valamint nincs kiépített kábelcsatorna... >>>bővebben
A multiswitch SMATV rendszer TERRA optikai eszközökre alapozva
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI