KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 15/2017 (2017. április 10.)
A napenergia egy nagyszabású felhasználása! A Tesla konszern részt vesz azokban a projektekben, ahol a villamosenergia-termelés a napenergiához kötődik. A vállalat vezetése úgy döntött, hogy egy új erőművet épít a Hawai szigetek egyikén Kauaiban. A projekt feltételezi azt, hogy a naplemente előtt felhalmozódott energia biztosítja a sziget villamosenergiáját este és éjszaka.
Napelem farm
A legnagyobb nehézséget a villamos energia nagymértékű tárolása jelenti. Ez bonyolult és nagyon költséges. Az úgynevezett Kapaia kísérlet során a Tesla a 13 MW-os SolarCity napenergia farmot összekapcsolja egy 53 MWh PowerPack kapacitású akkumulátorral.
A Tesla aláírta és ezzel egy húsz éves szerződést kötött a Kauai-szigeti Utility Cooperative szövetkezettel, hogy a villamos energiát 13,9 cent/kWh áron értékesítik, ami körülbelül 10% -kal kevesebb, mint amit Kauai szövetkezet fizet most a dízelüzemű generátor által termelt villamos energiáért
A Kauai-sziget hatóságának az a célja, hogy a sziget az energiafelhasználás 70%-át a megújuló energiaforrásokból biztosítsa 2030-ig, és 100%-t pedig 2045-ben.
A DIPOL által szervezett tavaszi továbbképzések. Lengyelországban egy sor olyan képzést szervezünk a szerelők, telepítők számára, akik kisfeszültségű és kábelezési rendszerek területén dolgoznak az épületekben, videó megfigyelő rendszerekben (Hikvision HD-TVI és IP CCTV megoldások), IP hálózatokban (TP-link switch). A tanfolyamok száma közeledik a 30-as számhoz és sok városban folyik több mint 600 résztvevővel.


DIPOL tanfolyam az épületek kisfeszültségű és kábelezési rendszereivel kapcsolatosan
Krakkó 2017
Modern TERRA fejállomás egy szállodában Krakkóban. A teljesen újonnan épített épület a Golden Tulip Krakkó Kazimierz szálloda, az óvárosban a Krakkói utcában található, ahol a földfelszíni DVB-T és a műholdas adások vételét SMATV rendszer biztosítja 140 TV készülék számára. Az antenna készlet áll egy 115 cm-es TRIAX 115 TD A9646 parabolaantennából, két Quatro Inverto BLACK Ultra A98266 LNB fejből, és egy DIPOL 44 / 21-60 Tri Digit A2670 UHF antennából. A jelek az antennákról a TTX-410C R81615 és a TDX-410C R81617 transzmodulátorokhoz érkeznek, amelyek a szerver szobában találhatók.
A rendszer fogadja és elosztja a 35 TV-csatornát, így a 23 DVB-T és a 12 műholdas programot, amelyet átalakít további DVB-T multiplexekre. Az átalakítás a TDX-410C R81617 modulokkal megy végbe, amely transzmodulálja a műholdas DVB-S/S2 (QPSK/8PSK) jeleket DVB-T COFDM formába. A hozzáadott DVB-T jelek közösítve vannak a földi DVB-T adásokkal, amit a TTX-410C R81615 modulokkal dolgoznak fel. A TTX-410C transzmodulátorok veszik a DVB-T/T2/C jeleket, hogy néhány korrekciót elvégezzen a TS paraméterekben (regenerálás, szűrés stb), majd újraküldje azokat COFDM formátumban a kiválasztott csatornákat VHF/UHF frekvencia-tartományokban. A regenerációs folyamat áll a DVB-T/T2/C jelek vételéből, azt demodulálja transzport streamre, majd újra-modulálja azokat RF jelekre, mint egy új COFDM multiplex (frekvenciaátalakító funkció). A MER (modulációs hibaarány) a készülék kimeneténél nem kisebb, mint 35 dB, ami lehetővé teszi, a digitális multiplexek elosztását még a nagyon nagy MATV rendszerekben is. A szállodai rendszer kivitelezését a Dipvision cég végezte.
Vezeték nélküli pont-pont kapcsolat (híd). A vezeték nélküli bridge üzemmód lehetővé teszi, hogy egy közvetlen kapcsolat hozzon létre két vezeték nélküli eszköz között, amelyek több száz méterre találhatók meg egymástól (egyes modellek felhasználhatók nagyobb távolságra is, akár több kilométer is lehet). Ez a megoldás a statikus routingon alapszik, ami azt jelenti, hogy az útvonalak manuálisan vannak konfigurálva MAC-címekhez az összekapcsolt hozzáférési pontokkal (router). Annak érdekében, hogy a megfelelő teljesítmény ebben az üzemmódban biztosítva legyen, ajánlott olyan eszközök használata, amelyek ugyanattól a gyártótól származnak. Ez a mód alkalmazható például vezetékes hálózatok távoli szegmenseinek a csatlakoztatására.
Az ilyen kapcsolat alapulhat az N24115 vezeték nélküli hozzáférési pontokon. A RouterBoard SXT-5HPnD N24115 egy komplett eszköz Customer Premises Equipment (CPE) kategória, amely kompatibilis a 802.11n szabvánnyal. Ez az 5 GHz-es sávban működik a MIMO 2x2 technológiával, dupla-polarizációjú antennával 16 dBi nyereséggel és az elválasztás a polarizációk között 35 dB.
Vezeték nélküli elérési pont: RouterBoard SXT-5HPnD (802.11n 5GHz 16dBi 2x2 MIMO 3. szint)Vezeték nélküli elérési pont: RouterBoard SXT-5HPnD (802.11n 5GHz 16dBi 2x2 MIMO 3. szint)
A pont-pont közötti kapcsolat N24115 vezeték nélküli AP-kra alapozva
Az optikai szál struktúrájának ismerete szükséges a hibamentes toldáshoz. Az optikai szálak felépítésének ismerete feltétlenül szükséges ahhoz, hogy minden csatlakozási műveletet megfelelő minőségben készíthessünk el. Az új szerelőknél, akik nem felkészültek megfelelően az üvegszálas technológiával kapcsolatosan, a képzés hiánya ezen a területen gondokat okozhat. Sajnos a problémák a szálvégek nem megfelelő pozicionálásából eredhetnek, a szálhegesztő tulajdonosai rosszul végzik az előkészítéseket és a szálak végeinek mechanikus illesztését.
A fenti ábra a szabványos optikai szálak felépítését mutatja. A közepén van egy szilíciumoxid üvegből készült mag, gyakran különböző adalék anyagokkal. A mag továbbítja a fényjeleket (a „mód” az egy tipikus egymódusú optikai szál esetében a mag átmérője 9 μm, vagy több mód esetén a multimódusú szálnál a mag átmérője 50 μm). A következő rétegek normál körülményeknél azonosak mindkét típusú szálak esetében, vagyis az üveg burkolat átmérője 125 μm és az akril puffer átmérője 250 μm. A rostokat pigtailekben és néhány egyéb kábelnél használják (például könnyű hozzáférésű kábelnél L7812) további védőbevonattal (úgynevezett másodlagos puffer, vagy köpeny), amelynek átmérője 900 μm.
Függetlenül a toldás módszerétől, mielőtt minden szál végén a műveletet elkezdenénk, hogy megfelelő legyen az előkészítés, az összes réteg fölött a 125 μm burkolatot el kell távolítani. A legtöbb optikai szálnál ezt egy lépésben végezhetjük, éppen az akril réteg 250 um átmérőjének a tisztításánál. Abban az esetben, A pigtailek esetében ez két lépésben történik - eltávolítani a 900 μm és aztán a 250 μm bevonatot. A műveletek után a szál végét ki kell takarítani és tisztítani.
2 pigtail összehasonlítása azonos felépítésű szálakkal, de különböző színű 250 μm-es pufferral.
A toldási műveletek elvégzéséhez, mindkét esetben a telepítőnek kell eltávolítani a puffer réteget.
A fenti kép bemutatja az okát a leggyakoribb problémáknak a pigtailek toldásával kapcsolatosan. Minden pigtail 900 μm köpennyel rendelkezik, amely lehet sárga (egymódusú pigtailek) vagy narancs (multimódusú pigtailek). Az akril bevonat alatta 250 μm, színes vagy színtelen lehet. Sok telepítő látva a színtelen szálakat (downstream szál képen), nem ismeri fel a puffert, amelyeknek átmérője 125 μm és nem távolítja el azt a szálakról a hegesztési varratok előkészítése során. Az ilyen gondatlanság az oka sok problémának a szálak toldásánál és ez lehetetlenné teszi a toldás helyes elvégzését.
Biztonsági kamera otthoni kaputelefonban. A kamerák a kaputelefonba általában nagyon egyszerűen vannak beépítve anélkül, hogy lehetőség lenne a kép nagyítására vagy a látómező beállítására. Továbbá, a hívó személy természetesen képes blokkolni a kamerát, amennyiben teljesen elé áll. Egy jó alternatíva a kép megfelelő megtekintésére egy biztonsági kamera használata, amely a CCTV rendszerbe van telepítve. Egy példa egy ilyen megoldásra az alábbi ábrán látható.
HD-TVI kompakt kamera N-CAM 760 (1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)HD-TVI kamera V-CAM 360 (1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR 20m-ig)HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7208HQHI-F2/N/A (8 csatorna, 1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA) Aktív videó multiplexer RV-1/2PUHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitTV modulátor MT41 TERRA 21-69 csatornákra
A rendszer sematikus ábrája hozzáféréssel a videóhoz egy CCTV kameráról, amelyről a kaputelefon képernyőjén és a TV kiválasztott csatornáján jelenik meg a kép.
A jel a DVR (CVBS) videó kimenetéről el van osztva két útvonalra videojel multiplexerrel RV-1/2P M1707. Egyikük használja a kaputelefont és a másik modulálja RF jelet az R871741 modulátorba. A jel megjelenik a TV képernyőjén mint egy másik TV csatorna. Ez a megoldás lehetővé teszi megtekinti a képet a kameráról mind a kaputelefonon és a TV képernyőjén.
Új termékek a DIPOL-nál
HDD Seagate SkyHawk ST1000VX005 1TB (3.5
HDD Seagate SkyHawk™ ST1000VX005 1TB (3.5", SATA3) M89268 is designed for use in CCTV systems operating in 24/7 mode. The drives, with capacity up to 10 TB, can work non-stop in systems processing and recording audio and video, especially in NVRs and NAS systems. The SkyHawk hard drives with optimized ImagePerfect™ firmware minimize the risk of loss of image frames with heavy load (even 3 times higher than in the case of HDDs in PCs).
Áramvezetékes Ethernet Adapter TP-LINK TL-PA4010P (szett)
Áramvezetékes Ethernet Adapter TP-LINK TL-PA4010P (szett) N3364 továbbítja az Ethernet-jelet egy meglévő hálózati vezetéken. Az áramvezetékes adapter pár, vagy szett egy ideális megoldás minden olyan esetben, amikor lehetetlen beszerelni az Ethernet kábeleket a falba, vagy a környezet nem teszi lehetővé a vezeték nélküli kapcsolatot.
Érdemes elolvasni
IP kamerák és PTZ kamera intelligens funkcióinak integrálása. A Hikvision IP kamerák kedvező áru sorozata lehetővé teszi az intelligens képelemzést a virtuális vonal átlépésénél és a területre történő behatolásnál. A funkciók aktiválhatók és konfigurálni lehet a kamerába történő bejelentkezés után az iVMS-4200 kliens szoftver használatával, vagy közvetlenül egy Hikvision NVR-ről. A virtuális vonal átlépése és a környékén a behatolásjelző lehet az emberek, járművek és egyéb tárgyak érzékelésére. Válaszul az átkelés során egy meghatározott irányban, vagy behatolásnál egy meghatározott területen, a rendszer értesíti az eseményről a videofelvevőt vagy riasztási kimenetet, hogy küldjön egy e-mailt, stb... >>>bővebben
IP videó megfigyelő rendszer kompakt kameráinak és PTZ kamerának speciális jellemzők intelligens funkcióinak használata
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI