KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 17/2017 (2017. április 24.)
"Howz" - idősek diszkrét otthoni felügyelete. Sok idős és beteg ember teljesen egyedül él, szeretteiktől távol, ugyanakkor egészségük vagy koruk miatt felügyeletre van már szükségük. A modern technológia megoldásokat nyújt számukra és családjuk számára: az idősek saját otthonukban függetlenek maradhatnak, tudván azt, hogy valaki tájékoztatást kap arról, amikor segítségre van szüksége. A videófelügyelet általában nem elfogadható, mivel nem tartja tiszteletben a magánéletet, így Jonathan Burr, a brit innovátor kevésbé tolakodó követési rendszert hozott létre az egyedül élő emberek számára. Az Intelesant cég feltalálója és tulajdonosa egy mérnökökből álló csapatot, informatikai szakembereket és szponzorokat gyűjtött össze a Howz projekt végrehajtására. Mi az innováció ebben?
"Howz" akcióban
A Howz rendszerben a rezidens(ek) tevékenységét távolról figyelemmel kísérik a háztartási elektromos készülékek használata során. Az alaprendszer több komponensből áll: a villanyórához csatlakoztatott vezeték nélküli villanyóra, a bejárati ajtón található ajtóérzékelő, a hőmérséklet érzékelő és a fényérzékelők, valamint az összes információ összegyűjtése, a vezetékes csatlakozással az otthoni routerhez internet-hozzáféréssel. Az érzékelők információkat gyűjtenek a háztartás(ok) napi tevékenységeiről. Az érzékelőkről interneten keresztül továbbítják a szolgáltatott információkat a Howz szerverre és megosztja azokat a háztartást vezetőkkel és általában olyan rokonokkal, akik a háztartást gondozzák. A Howz alkalmazás az Android és iOS okostelefonokon érhető el. A fejlesztők véleménye szerint a "Howz a háztartások villamosenergia-használatát méri, amikor különböző készülékeket használnak és összekapcsolja azokat az érzékelők információival, amelyek érzékelik az ajtó mozgását, hőmérsékletét és fényviszonyait. Az információkat az egészségügyi szakemberekkel és a család többi tagjával is meg lehet osztani." Például, amikor a háztartásban a vízforralóban a víz forrni kezd, a rendszer nyomon követi a tevékenységet és figyelmeztetést küld, ha a vízforraló hosszabb ideig nem működik. Ugyanez történik más otthoni rutin tevékenységek elvégzése esetén is.
Az induló csomag a piacon 199 fontért lesz elérhető. Jelenleg a "Howz" rendszert közel 100 otthonban tesztelik Manchesterben. A rendszer hamarosan Surreyben segít 350 ember gondozásában.
A Howz rendszernek köszönhetően Jonathan Burr elnyerte a fő díjat az éves innovációs versenyben a Blue Lab-ban, ami az otthoni és üzleti kategóriához kapcsoldik, amelyet az EDF, a világ legnagyobb villamosenergia-előállítója szervezett. "Mellékhatásként" a háztartási készülékek használatának felügyelete meghatározza, hogy melyek azok az eszközök, amelyeket hosszabb ideig szükségtelenül bekapcsolnak. Ennek eredményeként az eszközök gazdaságosabb használata folytán 10-15%-kal csökkentheti a lakás energiafogyasztását.
"Privát" csatorna egy szállodai televíziós rendszerben. Számos szállodatulajdonos szeretné elindítani a szálloda televíziós rendszereiben a "privát" HD csatorná(ka)t egy megfelelő tartalommal (hirdetések, helyi hírek és információk stb). A jelentősebb tipikus jel források közé tartoznak a PC-k, a Blu-ray-k, a médialejátszók, vagy éppen az USB-stickek, amelyek a korábban elkészített prezentációkkal és videókkal rendelkeznek. Az ilyen csatorna bejuttatása a szállodai TV-elosztórendszerbe egy megfelelő DVB-T modulátor használatával lehetséges, amely biztosítja a HD tartalom elosztását, például az MHD-101 R86101-et. A modulátor eloszthatja a Full HD 1080p anyagot továbbítva a HDMI bemenethez, DVB-T multiplex formájában egy kiválasztott RF csatornán.
A szállodai rendszer a Golden Tulip Krakow Kazimierz szállodában a Krakowska utcában található, amelyet a Dipvision cég telepített. A SMATV rendszer a TTX-410C R81615 és a TDX-410C R81617 transzmodulátorokra lett alapozva, amely 140 TV kimenettel rendelkezik, hozzáférést biztosít a földi DVB-T adókhoz és több műholdas csatornához, külön elosztja a HD tartalmat mint egy másik DVB-T multiplexet modulálja a TERRA MHD-101 R86101 modulátorral. Emellett minden emeleten nagy teljesítményű RF erősítő TERRA HA-210 R82305 van felszerelve. Az erősítő rendelkezik kapcsolókkal az alsóbb tartományok erősítésének és meredekségének beállítására (kábelcsillapítási kompenzáció a jelszintek nagyobb frekvenciákon történő kiegyenlítésére).
Szállodai WiFi hálózatok kiépítésének eszközei. Azok a létesítmények, amelyeknek nagyszámú felhasználó számára Internet-hozzáférést kell biztosítani az internethez, külön hardveres megoldásokat kell alkalmazniuk. A megoldásoknak skálázhatónak és nagyon megbízhatónak kell lenniük. A TP-Link CAP rendszerek a TP-Link AC50 N2551 hardvervezérlővel egyidejűleg konfigurálják és kezelnek akár 50 CAP hozzáférési pontot is. A vezérlő automatikusan érzékeli, beállítja és kezeli az új hozzáférési pontot egy pillanattal a hálózathoz való csatlakozás után. Ezzel szemben a SOHO hozzáférési pontok csak a központi menedzsment nélküli, sok, kevésbé hatékony hálózatok létrehozására szolgálnak.
Wireless Access Point TP-Link CAP300 (802.11n 300Mbps PoE)Smart PoE Switch TP-LINK T1500-28PCT (TL-SL2428P) - 24xFE (PoE 802.3af/at), 4xGbE, 2xSFPWireless CAP System Controller: TP-Link AC50
A szálloda CAP rendszerének architektúrája N2553 AP és N2551 hardvervezérlő alapján
Az N2551 vezérlő lehetővé teszi a felhasználók hitelesítését a fogadó portálon keresztül. A fogadó portál kényelmes módszert biztosít a Wi-Fi felhasználók számára a hitelesítéshez és megköveteli, hogy a felhasználók bizonyos műveleteket hajtsanak végre (pl. Elfogadható felhasználási irányelvek megismerése vagy egy jelszó megadása). A szükséges műveletet az adminisztrátor által készített szerver vagy testre szabott adatbázis ellenőrzi.
A vezérlő néhány funkciója:
 • Load Balance az AP-k között
 • Band Steering - ügyfelek hozzárendelése a 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es sávhoz
 • Rate Limit
 • Automatikus csatornaválasztás
 • MAC cím szűrés
 • AP távadó teljesítményvezérlés
 • WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA/WPA2 titkosítás
 • AP izoláció
 • SSID elkülönítés
 • SSID-VLAN leképezés
 • Portál hitelesítés támogatása
 • AP-k automatikus felismerése
 • AP statisztikák
 • Ügyfelek statisztikái
LAN két épületben - 200 m távolságban. A legjobb módja annak, hogy egy 200 m távolságban lévő épületben egy LAN hálózatot hozzanak létre, a száloptikai kábel alkalmazása. A sodrott érpárú kábel ilyen távolságra történő használata nem felelne meg az alkalmazandó szabványoknak és jelentősen csökkentené a LAN teljesítményét.
Olyan helyzetben, amikor az épületek már rendelkeznek kapcsolókkal SFP slotok nélkül, a legjobb és univerzális megoldás az optikai média átalakítók használata. Minden épületben a megfelelő médiaátalakító a kapcsoló egyik kapujához van csatlakoztatva és az elektromos jeleket optikai formára változtatja és fordítva. A média átalakító kiválasztása során a felhasználónak a következő paramétereket kell figyelembe vennie:
 • adatátviteli sebesség - 100 Mbps vagy 1000 Mbps modellek vannak,
 • rost típus - multimódusú vagy egymódusú szálakhoz tervezve,
 • maximális átviteli távolság - 550 m, 2000 m, 15 km vagy 20 km széles modellválasztékkal rendelkezünk,
 • kommunikációs módszer - vannak olyan modellek, amelyek két szálat vagy egy szálat (WDM) használnak.
16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016D16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DUTP patch kábel Cat5e 1m, kékUTP patch kábel Cat5e 1m, kékEthernet médiakonverter TP-LINK MC200CM (multimódusú, 1000Mb/s, SC, 0.5km)Ethernet médiakonverter TP-LINK MC200CM (multimódusú, 1000Mb/s, SC, 0.5km)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Multimódusú Patchcord ULTIMODE PC-019S (1x SC - 1x SC, 50/125)Multimódusú Patchcord ULTIMODE PC-019S (1x SC - 1x SC, 50/125)Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S, 1xSC, OM2 1mMultimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S, 1xSC, OM2 1mMultimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-8MM-A (8xOM2)
Optikai összeköttetés megvalósítása több mint 200 méter távolságra.
Optical media converters
HD analóg videó felügyelet integrálása pénztárgépekkel. A pénztárgépekre vonatkozó videó felügyeleti rendszer további eszközöket biztosít a POS tranzakciók felügyeletéhez. A videó megfigyelés és a POS adatok összekapcsolása lehetővé teszi, hogy az ügyfélnek adott termék megegyezik-e az átvételkor megadott termékkel. Az FG-50HD M1725 átfedő karaktergenerátor összekapcsolja az értékesítési pontokat (POS) a CCTV kamerákkal, hogy a videó kimeneten egymásra helyezett tranzakciók folyamatos átfedését eredményezze. Ez lehetővé teszi az értékesítési tevékenységekre vonatkozó teljes információ megőrzését. Az eszköz CCTV rendszerekben használható PAL (CVBS), AHD, HD-CVI vagy HD-TVI eszközökkel.
Sniffer RS-232 port az RS-485 SNIF-42Pénzügyi tranzakciós generátor FG-50HD (POS videó megfigyelő rendszerek számára, AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL)
POS terminál felügyelete SNIF-42 M1721 RS-232 RS-485 konverterrel,
videó szövegbevitellel M1725 és egy biztonsági kamerával
A fenti ábra jól szemlélteti, hogyan kell csatlakoztatni a pénztárgépet a videó megfigyelő rendszerhez. A SNIF-42 M1721 készülék átalakítja az adatok az RS-232-ről az RS-485-re, amelyet a szabványnak megfelelően támogat az FG-50HD M1725 generátor. Az 1. számú piros téglalap szimbolizálja opcionálisan a bővítő portját az adóügyi nyomtatónak.
Egy nézet mentése iVMS-4200 appal. Az iVMS-4200 alkalmazás egy kliens szoftver a Hikvision DVR, NVR, IP kamerák, kódolók, dekóderek, VCA megoldások stb. videófunkcióinak kezeléséhez és vezérléséhez. A szoftver jellemzői közé tartozik az élő megjelenítés és rögzítés, távoli böngészés/keresés a felvételek között, lejátszás, a riasztási jelzések feldolgozása.
A rendszerirányító alkalmazásának igen kényelmes funkciója szükséges a nézet létrehozásához - a legfontosabb kamerák képeinek elrendezése. Így az alkalmazás elindítása után az operátor gyorsan megtekintheti a kiválasztott kamerákból származó képeket. Ez az opció különösen hasznos azok számára, akik figyelik a kamerákat ezzel az alkalmazással, de nem szakértőként használják.
A legutóbbi elrendezés automatikus újraindításához az alkalmazás minden egyes kezdete után a felhasználónak meg kell adnia a Tools -> System Configuration -> Live View and Playback -> Resume Latest Live View Status after Restart elem után. Mostantól kezdve az iVMS-4200 alkalmazás automatikusan újrakezdi a legutóbb használt kamera nézetet.
A legújabb elrendezés automatikus folytatása minden iVMS-4200 alkalmazás újraindítása után
Új termékek a DIPOL-nál
Wireless Access Point TP-Link EAP115-Wall (802.11n 300Mbps PoE)
Wireless Access Point TP-Link EAP115-Wall (802.11n 300Mbps PoE) N2568 vezeték nélküli hozzáférési pont rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldást kínál. Egyszerűen falra szerelhető bármely szabványos EU-típusú adat fali dobozba. A WLAN konfigurációt és -kezelést központosított felügyeleti szoftver segítségével egyszerűsítik. A TP Link EAP készülékek fogadó portált és automatikus RF kezelést biztosítanak, így ideálisak a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetekben, például egyetemeken, szállodákban, bevásárlóközpontokban, irodákban.
HDMI Repeater SignalHD 45m távolságra
HDMI Repeater SignalHD 45m távolságra H3610 lehetővé teszi a hosszú HDMI kábel használatát. Az erősítőnek két hosszú kábel között kell elhelyezkednie, az első közülük (a forrás-eszköz és a repeater bemenete között) nem lehet hosszabb mint 35 méter és a második (a repeater kimenet és a céleszköz között), ami nem haladhatja meg a 10 métert. A repeater egy aktív eszköz (megtáplálása a HDMI-kábelen), amely regenerálja a forrás jelet.
Antenna Diplexer ZA-206Ms (VHF/21-69/75, F-csatlakozók)
Antenna Diplexer ZA-206Ms C0374 két antenna jelének a közösítésére használják, VHF (87-230 MHz) és UHF (471-790 MHz), ugyanarra az árbocra van szerelve, amelyikre az antennák telepítve vannak. A burkolat felépítése megakadályozza, hogy esővíz jusson az eszköz belsejébe. A kényelmes és egyszerű telepítés a mellékelt műanyag szalaggal lehetséges.
Érdemes elolvasni
Otthoni videófelügyelet Sunell IP kamerák használatával. Jelenlegi ajánlatunkban 2 MP-es Sunell IP kamerák vannak, amelyeket a nagyon jó képminőség és az alacsony ár jellemez. Ezek tökéletes eszközök az egyszerű és olcsó HD videó megfigyelő rendszerek telepítésére önálló családi házakban. Mind a beltéri kamerák SN-IPR/04FVD/B(II) K1633 és a kültéri modellek SN-IPR54/04ZMDN/M(II) K1676 2,8-12 mm varifokális, állítható látószögű lencsével rendelkeznek. A beépített IR megvilágító lehetőséget biztosít a kamera működésére megvilágítás nélküli helyeken is... >>> bővebben
Otthon videófelügyelete 2 megapixeles Sunell IP kamerákkal
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI