KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 18/2017 (2017. május 1.)
A videohívások nem elegendők! Már az elmúlt évben Kína, a világ egyik legnagyobb telekommunikációs piacának országa megkezdte az első megoldások végrehajtását és tesztelését az 5G technológiában. Az új 5G berendezések tesztelése közel 100 városban zajlanak. Érdemes még azt is megjegyezni, hogy az 5G hálózatok elméletileg 10-szer gyorsabban képesek (még 10 Gbps sebességgel) adatokat is küldeni, mint a 4G szabvány, a késedelem akár 1 ms-ra is csökkenthető.
Két operátor, a Korea Telecom és a Verizon (USA) bemutatta az első nemzetközi holografikus beszélgetést (a háromdimenziós holografikus képekkel a partnerek képernyőjén látható eszközökön) egy 5G hálózattal. Ennek a kapcsolatnak az eléréséhez rendkívül gyors nemzetközi kapcsolatot kellett használnia, de ami még fontosabb, az 5G hálózatot a hívás fogadására az üzemeltető hálózatában használták.
5G holografikus videó továbbítása a KT hálózaton keresztül Dél-Koreában
a Verizon központjába New Jersey-ben, az USA-ban
(Forrás: www.businesskorea.co.kr)
Mindkét távközlési szolgáltató teszteli a 28 GHz-es sávban működő 5G hálózatokat. Az alkalmazott frekvencia azt bizonyítja, hogy a következő generációs mobilhálózatok olyan, összehasonlíthatóan kis cellákon fognak alapulni, amelyeket eredetileg speciális, nagy forgalmú helyszíneken, mint például a stadionokban, vasút- és autóbusz állomásokon, repülőtereken és bevásárlóközpontokban telepítettek.
A Korea Telecomnál az 5G megoldások egyik legfontosabb eleme lesz a holografikus kapcsolatok fejlesztése. A jövőben az üzemeltető kínálata magában foglalja a 360 fokos élő közvetítést és az érdekesebb sportesemények közvetítésénél a virtuális valóságot használja. Valószínűleg az 5G hálózat már elérhető lesz a Pyeongchang-ban a 2018-as téli olimpia során.
DVB-T IP szabvány szerint. Az IPTV a leggyakrabban használt név az IP hálózatokon alapuló TV és videoelosztó rendszerek számára. Az IPTV a számítógépes hálózatokban használt technológiák televíziós tartalmának terjesztését biztosító video streaming rendszereken alapul, ahelyett, hogy a rádiófrekvenciás jelek hagyományos átvitele koaxiális kábelen keresztül történne.
A DIPOL cég a DVB-T/T2/C TERRA sti440 R81606 kínálja, amely lehetővé teszi négy különböző multiplex (nem kódolt csatorna) kiválasztását a földi (DVB-T/T2) és kábeltévé (DVB-C) hálózatról és annak elosztását Ethernet (LAN) hálózaton sodrott érpárú kábelezésre alapozva. A kimeneti IP-adatfolyam teljes átvitele akár 200 Mbps lehet.
IPTV Streamer: TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
WDM Diplexer: Terra wo410 (1310/1550nm, 1x2)
IPTV Streamer TERRA sti-440 R81606
(DVB-T/T2/C - IP, USB port)
Power Supply TERRA UP410S R82535
(12V/4.5A, Terra modulok számára)
Az IPTV streamer által generált IP-adatfolyamokat dekódolhatja az IF-442HD R81612 IPTV vevőkészülék vagy bármely olyan eszköz, amely az ingyenes szoftvereket futtatja a videó- és hangfájlok lejátszására, pl. VLC.
Intelligens távkeresés a Hikvision HD-TVI DVR-ről. A HD-TVI DVR-k lehetővé teszik a kezelő számára, hogy intelligens keresési funkciókat használjon a felvételekhez. A felvételek elemzése helyileg és távolról is elérhető - böngészőn keresztül. Távoli hozzáférés esetén a firmware-t legalább a v3.4.81 Build170227 verzióra kell frissíteni.
Egy példa a felvételek intelligens elemzésére. A felvételeket a sárga vonal áthaladásának eseményeire keresték. A DVR a mozgó objektumot zöld téglalappal jelöli. Az objektum átlépésének pillanatai az idővonalon pirosak (a kék szín folyamatos felvételi módot jelez).
A felvételek elemzése a következők érzékelésével végezhető el:
  • vonal átlépési események,
  • behatolás egy kiválasztott területre,
  • mozgásérzékelés (a teljes látómezőben).
Az elemzés után az események észlelésének pillanatai pirossal jelennek meg az idővonalon. Ez lehetővé teszi az operátor számára, hogy gyorsan és hatékonyan keresse meg a megfelelő videotartalmat. A vonal kereszteződések és behatolások érzékelésére a kiválasztott terület(ek)en a VCA funkcióknak a felvétel időpontjában aktívnak kell lenniük (függetlenül attól, hogy hogyan vannak beállítva). Ez nem szükséges a teljes képernyős mozgásérzékelés esetén.
Ethernet kapcsolók ipari használatra. Az ULTIPOWER ipari kapcsolók képesek megbízhatóan működni szélsőséges környezeti körülmények között, jellemzően a legtöbb olyan iparágban, ahol például fokozott a porszint, magas vagy alacsony a hőmérséklet, magas a páratartalom. Az ilyen kapcsolóknak az oszlopokra, vagy kültéri szerkezetekre való szerelésénél biztosítani kell a hermetikus burkolatot. Az ULTIPOWER kapcsolók beépített Ethernet portokkal vannak felszerelve (Fast Ethernet vagy Gigabit Ethernet, függően a modelltől) az IP-kamerák, számítógépek stb. összekötésére. Ipari kapcsolók IP40 védettségű házakkal védettek (1 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd idegen tárgyak ellen). Az Ethernet PoE portok képesek a csatlakoztatott eszközöket megtáplálni (miután a kapcsolót 48-50 VDC-vel szállították). Mindegyik ipari kapcsoló optikai modullal vagy SFP porttal van felszerelve, amely az átviteli közeget rostra alakítja át.
Az alábbi példában a kapcsolók hermetikusan zártak, az oszlopokon található dobozokba vannak beszerelve. A kapcsolók tápellátást biztosítanak az IP videó megfigyelő kameráknak (PoE 802.3af, 48 VDC), és összpontosítják az IP videojeleket a kamerákról. Mindkét hely száloptikás összeköttetésen keresztül csatlakozik (egymódusú szálakkal, SC csatlakozókkal a végeken). Az öt kamerából álló IP CCTV rendszert az N29971 kapcsolóval összekapcsolt NVR kezeli. Az ipari kapcsolók használata javítja a rendszer megbízhatóságát, mivel ellenállnak a túlfeszültségeknek és a szigorú időjárási viszonyoknak. A száloptikai összeköttetés biztosítja a teljes elektromos szigetelést a kamera pontok két helye között.
Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 114P-4POE-20 (4xFE PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 112P-2POE-20 (2xFE PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)
Alkalmazási példa
FTTH - RACK elosztó keret/doboz telepítése. Az FTTH telepítések megvalósítása a száloptikai előfizetői vonalakra alapozva a csillag topológiás rendszer jelenleg a legnépszerűbb módja a száloptika telepítésének a több családos épületekben. A megoldás fő előnyei viszonylag alacsony költségek és az egyszerű telepítés.
A legnépszerűbb kábel, amit ezeken a helyeken alkalmaznak az ULTIMODE ILB-2SM-A L7102. A speciális konstrukciójú kábel téglalap keresztmetszetű a köpenyébe plusz beépített FRP acél szál található, amely természetesen korlátozza a kábel hajlító képességét egy síkban a biztonságos hajlítási sugár tartományában. Köszönhetően a csökkentett minimális hajlítási sugárnak a G.657.A egymódusú szálaknak, a kábel és az egyes szálak szűk tekercsekké alakíthatók (a minimális hajlítási sugár csak 7,5 mm-es).
Az RACK szekrények nagyobb arányú felhasználása miatt a többfelhasználós egységekben az elosztókeretek gyakran 19" RACK dobozok/panelek formájában vannak, ilyen optikai elosztó keret például az Ultimode MT-524 L5124. A bemutatott megvalósítás magában foglalja az L7102 kábeleket és a PG-52S2 L35522 egymódú pigtailek alkalmazását.
A 4 ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 kábelek végei 8 ULTIMODE PG-52S2 pigtaillel (SC/APC) L35522,
az Ultimode MT-524 L5124 elosztó keretben kivitelezve.
A telepítést a pigtaileket beillesztésével kell megkezdeni a megfelelő adapterekbe (a ferrulékat az L5916 szerszámmal kell megtisztítani). A pigtaileket megfelelően jelölni kell, hogy időben elkerüljék a problémákat, miután összekötik őket az elosztó kábelek szálával. Ellenkező esetben a kapcsolatokat egy vizuális hiba lokátor használatával kell azonosítani, pl. L5935. Az egész épületben telepített kábelek esetében ez a tesztelési eljárás nagyon időigényes lenne.
A példában a doboz négy L7102 kábelt tartalmaz (összesen 8 rostot). Előfordulhat, hogy a doboz a mellékelt tálcával maximum 16 ilyen kábelt (32 szálat) tartalmaz. Az L5506 tálca hozzáadása után a teljes kapacitás 48 szálra nőhet (24 duplex adapter felszerelése után).
Új termékek a DIPOL-nál
Wireless Access Point TP-LINK EAP110-Outdoor (802.11n/300Mbps, PoE)
Wireless Access Point TP-LINK EAP110-Outdoor N2569 egy rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldást kínál. Könnyen felszerelhető egy árbocra. A WLAN-konfiguráció és -kezelés központosított felügyeleti szoftver segítségével egyszerűsített. A TP Link EAP készülékek fogadó portált és automatikus RF-menedzsmentet biztosítanak, így ideálisak nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetekben történő használatra, például egyetemekhez, szállodákhoz, bevásárlóközpontokhoz, parkolóhelyekhez.
Puffer tápegység PSDCB05125C (13.8V/5A/5x1A/17Ah, 5 analóg kamera számára)
Puffer tápegység PSDCB05125C (13.8V/5A/5x1A/17Ah, 5 analóg kamera számára) M1866 úgy lett kialakítva, hogy a tápegység folyamatosan biztosítsa a tápfeszültséget az igényelt eszközök számára 12 VDC (+/-15%) feszültség. A kimenete 13,8 VDC feszültséget szolgáltat 1 A terhelés mellett. Ezen túlmenően a tápegység tölti az akkumulátort is (nem tartozék) 1 A -el vagy 2 A-al (jumperrel választható).

Antennakábel/adapter: AT-SMAm-20-SMAf (ROPAM házakhoz, SMA-m - SMA-f)
Antennakábel/adapter: AT-SMAm-20-SMAf G7135 - szerelt antennakábel (RG-174) 20 cm hosszúsággal, melyet egy ROPAM panel/ház oldalán szerelnek fel. Az SMAf csatlakozó egy PCB-re csatlakoztatható (Pl. BasicGSM 2) a panelen/házon található antennához.
Érdemes elolvasni
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer egy családi házban. Ez az univerzális megoldás független DVB-S/S2, DVB-T és FM jeleket szolgáltat 4 fali aljzathoz. A földi DVB-T jelek a VHF (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) DVB-T antennáról érkeznek A2810. Egy speciális konstrukció révén, a VHF és UHF antenna szegmensek beállíthatók függőleges (V) vagy csak vízszintes (H) polarizációjú jelek vételére. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára az antenna beállításánál az adók jelét a helyi paramétereknek megfelelően beállítani, például azokon a helyeken, ahol különböző polarizációjú jelek vannak a VHF és UHF sávokban... >>>bővebben
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer MP-0504L R6944504 multiswitch alkalmazásával szolgáltat minden jelet a 4 aljzatra, amelyek különböző helyiségekben helyezkednek el.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI