KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 19/2017 (2017. május 8.)
Kibővített valóság a Facebookon. A szokásos éves F8-as fejlesztői konferencián Mark Zuckerberg, az amerikai programozó és vállalkozó, a Facebook társadalmi hálózatának fő megalkotója és vezérigazgatója bejelentette a Camera Effects platform elindítását, egy olyan új platform létrehozását, amely lehetővé teszi a virtuális tárgyakat valós képeken megjeleníteni. Az új platform nem csak egy eszköz a fejlesztőknek, hanem egy hatékony eszköz a művészeknek is. Függetlenül attól, hogy az illető egy profi művész, vagy először készít valamit, a platform lehetővé teszi, hogy megismerkedjen az új médiummal, létrehozzon egy kiállítást és az alkotást elérhetővé tegye a rajongók számára. A Camera Effects platform két modulból áll, a Frames Studio és az AR Studio. A Frames Studio egy online szerkesztő, amely lehetővé teszi megtervezni a kereteket (a legegyszerűbbtől a legösszetettebb interaktív effektekig), amelyek ezt követően felhasználhatók profilkeretekként. Az AR Studio maszkokat, fejlett szkript hatásokat, animált képkockákat és más AR hatásokat hozhatnak létre, amelyek képesek reagálni a mozgásra vagy a környezeti tényezőkre. Az online átvitel során az interakció is biztosítható.
Az F8 konferencián a Facebook bemutatott egy új szolgáltatást, a Facebook Spaces-t, egy virtuális valóságra irányuló alkalmazást. Az alkalmazás már elérhető az Oculus Rift béta platformon. Ott praktikusan léphet kapcsolatba családjával és barátaival, festhet a levegőben egy virtuális kefével, és kölcsönhatásba léphet a tárgyakkal függetlenül attól, hol vannak. Az ilyen terek "szoba" befogadóképessége akár 4 ember lehet egy időben.
Pillanatfelvételek rögzítése a felhőben lévő biztonsági kamerákról. A Hikvision CCTV eszközök lehetővé teszik a képernyőképek küldését a kamerákról a felhőben tárolt szolgáltatásokra. Ez az opció lehet alternatívája a helyi biztonsági megoldásnak, vagy ha gyorsan szeretné megtekinteni a képeket bizonyos rögzített eseményekről. A Hikvision támogatja a népszerű szolgáltatásokat:
 • OneDrive,
 • GoogleDrive,
 • DropBox
A Hikvision NVR-ről készült felvett képek konfigurálása a Google Drive-on
Az adatokat a segédstreamből rögzített három kép formájában küldi el, miután észlelte a következő eseményeket:
 • mozgásérzékelés,
 • szabotázs felismerése,
 • videó elvesztése,
 • VCA.
A feltöltés függetlenül konfigurálható mindegyik eseményhez és minden csatornához. Lehetőség van arra, hogy ezt a funkciót ütemezési üzemmódban használja minden egyes aktív esemény esetében.
WDM (egyszálas) és duplex (kétszálas) összeköttetések. A telepítők választhatják a Wave Division Multiplexing (WDM) alapú megoldásokat, amelyek csak egy szálat igényelnek kétirányú adatátvitelre, vagy a két szálas (duplex) technológiát. A megoldás kiválasztásakor rendszerint figyelembe veszik annak költségét és a kábelben rendelkezésre álló szálak számát. Azonban létezik még egy technikai szempont, ami egy vagy két hullámhossz használatához kapcsolódik.
A legegyszerűbb formában a WDM átvitel két különböző hullámhosszat használ egy szálban (jellemzően 1310 és 1550 nm, például az L11521 médiakonverter esetében). A duplex megoldások mindkét szálban csak egy hullámhosszt (például 1310 nm) használnak. Mindegyik esetben a száloptikás átvitel jellemző tulajdonsága az, hogy a különböző hullámhosszakat a száloptikai szál különbözőképpen gyengíti. Ez vonatkozik a makrohajlítás csillapítására, vagyis a 2 mm átmérőjű hajlítások csillapítására. Általában a rostok lényegesen nagyobb csillapítást okoznak a magasabb hullámhosszak esetén.
A diagram bemutatja a csillapítás hullámhossztól való függését
mikrohajlítás (kék), makrohajlítás 20 mm (piros) és 25 mm sugár esetében (zöld)
(Az adatok a Cabelcon cég vizsgálatából származnak)
A grafikon azt mutatja, hogy a véletlen szálirányú hajlítás különböző csillapításokat eredményez a különböző hullámhosszak esetén - például egy 20 mm-es hajlítás 1310 nm-es hullámhosszon nem okoz jelentősen nagyobb csillapítást, de 1550 nm-es hullámhosszon a hajlítás csillapítása meghaladhatja a 2 dB-t. Összehasonlítva a szál normál csillapításával körülbelül 0,25 dB/km, a veszteség növekedése óriási.
Az egynél több hullámhosszúságú rendszerek esetében minden telepítőnek tisztában kell lennie a fenti jelenséggel. Ezért ajánlott méréseket végezni a telepítés során használt összes hullámhosszra vonatkozóan.
Gyors és professzionális - "Önkompressziós" F csatlakozó. A drága préselő szerszámok használatának szükségessége gyakran akadályozza a kábelek csatlakozóinak megfelelő szerelését. Ez elsősorban azoknak a felhasználóknak szól, akik alkalmanként ilyen szereléseket végeznek. Ezt a problémát megoldja a Cabelcon kompressziós csatlakozók használata a "Self-Install" technológia alkalmazásával. A gyakorlatban saját magunk végezzük el a csatlakozó kábelre történő tömörítését, és ami ebben fontos, egyszerűen szerszámok nélkül.
F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressziós
"Self-Install" F csatlakozó - Cabelcon E80410
Ezeknek a csatlakozóknak a telepítésénél nem igényelnek külön tömörítő szerszámokat. Megfelelően a kábelre szereltek, rendkívül stabilak és az antennarendszereket a leggyakoribb probléma ellen védik, azaz az elektromos érintkezők nem romlanak, sőt védelmet biztosítanak a nedvesség behatolása ellen is.
Készítse elő a kábel végét (1), helyezze fel a csatlakozót (2), és ... dugja be a csatlakozót egy aljzatba (3).
A megfelelően csatlakoztatott csatlakozó teljes mértékben integrálódik a kábellel,
Az öntömörítési folyamat a kábelnek a csatlakozó hátsó részébe való behelyezése után történik meg
A sodrott érpárú kábelek típusai és jelölései. A csavart érpárú (szimmetrikus) kábelek, a jelek távközlési rendszerekben és számítógépes hálózatokban történő továbbítására szolgálnak. Jelenleg főként a távközlésben használják (gyakran az utolsó szakaszoknál) és az Ethernet hálózatokban. A csavart érpárú kábelek egy vagy több párból állhatnak. A csavarás, a sodrás erőteljesen csökkenti a külső elektromágneses interferencia és a párok közötti kölcsönös interferencia hatását, amelyet áthallásnak neveznek.
CAT 5e UTP kábel: NETSET BOX U/UTP 5e beltéri [305m]
A legnépszerűbb sodrott érpár kábel beltéri alkalmazásokhoz (NETSET U/UTP 5e E1408)
A szimmetrikus kábelek rövidítéseit az ISO/IEC 11801:2002 szabvány (E melléklet) szabványosítja. A kábelleírásokban található információknak az alábbi szintaxissal kell rendelkezniük: xx / yyTP, ahol az yy karakterek egyéni vezetékeket/párokat jellemeznek, és az xx betűk leírják a kábel általános konstrukcióját.
Az xx és yy jelölések a következők lehetnek:
 • U - árnyékolatlan
 • F - fóliázva (fóliával átfedve)
 • S - árnyékolt (zsinórral védett)
 • SF - árnyékolt és fóliázott
Tipikus szimmetrikus kábelek
 • U/UTP - árnyékolatlan kábel
 • F/UTP - sodrott, fóliázott
 • U/FTP - sodrott minden pár külön árnyékolva fóliával.
 • F/FTP - sodrott minden pár külön fóliával árnyékolva, ezen kívül árnyékolás fóliával
 • SF/UTP - sodrott árnyékolt fóliával és hálóval
 • S/FTP - sodrott mindegyik pár fóliázott, ezen kívül árnyékolás hálóval
 • SF/FTP - sodrott mindegyik pár fóliával, ezen kívül árnyékolás fóliával és hálóval
Új termékek a DIPOL-nál
LCD/LED TV fali tartó: Signal LPA36-443A (32
LCD/LED TV fali tartó: Signal LPA36-443A E93163 monitortartó egy modern LCD/LED monitor/televízió falra történő szereléséhez lett kialakítva. Terhelhetősége 50 kg. A szerelvény lehetővé teszi a dőlés könnyű beállítását (további eszközök nélkül) -20 és 10 fokos tartományban. Lehetséges a panel vízszintesen történő forgatása is (+/- 90 fok), és a faltól való távolság beállítása (62 mm-től 475 mm). Továbbá, a panelt lehetséges szintezni (szögének beállítása -3 és +3 fokon belül. A beépített szintező lehetővé teszi a pontos és gyors szerelést.
Smart Switch TP-LINK T1700G-28TQ (24xGE, 4x10GE SFP+ slots)
Smart Switch TP-LINK T1700G-28TQ N29967 menedzselhető kapcsolót úgy tervezték, hogy egy stabil és skálázható Ethernet hálózatot lehet vele kiépíteni. A kapcsolóba 24 gigabites RJ-45 port és négy 10 gigabites SFP+ slot van beépítve, így rendkívül rugalmas épületek és nagy sebességű Ehernet hálózatok kialakítására. Megvan a képessége a fejlett Layer 2+ routing támogatására. A True Physical Stacking Technology-vel akár hat T1700G-28TQ egység egymásra rakható egyetlen IP-címmel. Ez biztosítja a továbbfejlesztett skálázhatóságot, egyszerű kezelést és a fokozott redundanciát a nagy sűrűségű telepítés során, különösen a vállalati hálózatokban.
GSM értesítési és vezérlő modul: ROPAM BasicGSM-PS 2
GSM értesítési és vezérlő modul: ROPAM BasicGSM-PS 2 G7043, modul egyik újabb verziója, amely a vezérlőpanelekhez, vezérlőkhöz, relékhez stb. integrációjára szolgál bináris bemeneteken és kimeneteken keresztül. A terminál két analóg bemenettel is fel van szerelve, például hőmérséklet-érzékelőkkel és a LogicProcessor segítségével pedig olyan fejlett logikai funkciókat biztosít, amelyek lehetővé teszik az otthoni automatizálási rendszerek megvalósítását. Mindezek a funkciók kombinálhatók egy beágyazott GSM kommunikátorral, amely lehetővé teszi a kimenetek vezérlését, így a modul egy univerzális értesítési és vezérlési eszköz, amely nagyon sokféle alkalmazásra alkalmas.
Érdemes elolvasni
Dinamikus IP cím és hozzáférés CCTV eszközökhöz. A Hikvision bemutatta új platformját a Hik-connect. A platform felhő alapú és támogatja a DDNS szolgáltatást. A DDNS (Dynamic DNS) egy olyan szolgáltatás, mely kijelöli fix domain nevek alapján a dinamikusan változó IP-címeket. Ez a szolgáltatás akkor nagyon hasznos, ha egy szolgáltató nem biztosít a felhasználók számára fix IP-címeket. Nélkülözhetetlen feltétel a DDNS használatára, egy nyilvános IP-cím léte, ami biztosítja a hozzáférést a külső hálózatról a DVR/NVR megfelelő portjához (szerver és http, alapértelmezés szerint 8000 és 80). A következő lépés összekapcsolni a készüléket a Hik-connect fiókkal. Ezért a felhasználónak be kell írnia a készülék sorozatszámát és az ellenőrző kódot... >>>bővebben
A DDNS működési elve a www.hik-connect.com platformon
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI