KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 20/2017 (2017. május 15.)
Robotok szállítják a csomagokat? A Boston Dynamics, a Google, Inc. egyik leányvállalata azt javasolta, hogy robotokat használjanak csomagok szállítására a jövőben. A vállalat vezérigazgatója, Marc Raibert demonstrálta az első robotot, amely erre szolgálhat. A Spot Mini nevű robot úgy néz ki, mint egy nagy kutya és úgy mozog, mint egy ló. A Spot elérheti az adott címet és közben leküzdi a különböző akadályokat - egyenetlen terepet, lépcsőket, alacsony járatokat. A mozgatható kar, amelyen megfogható a vitt termék, szállíthat különböző, esetleg törékeny tárgyakat is. A legimpozánsabb az a mód, ahogyan négy lábbal mozog. A robot fenntartja az egyensúlyt, mint egy négylábú állat. Amikor egy ellökésre kerül sor, nem esik el és esetleg egy ilyen baleset után is egyedül fel tud állni. Jelenleg a robotot különböző helyszíneken tesztelik.
Spot Mini - egy sétáló robot, amely a logisztikában használható
A logisztikai piacot hamarosan forradalmasíthatja. Az Amazon a drónok használatának lehetőségén dolgozik. A nagy sebességű légi szállítás jobb lehet, de fő hátránya a meglehetősen alacsony súlyhatár. A Spot több kilogramm súlyú csomagot szállíthat, ami a drón számára már nem elérhető. Más cég, a Starship Technologies, kerékpárrobotokon dolgozik. A kerekeken való közlekedés általában nehezebb a különböző környezetekben, mint a gyaloglás vagy a repülés, de az ilyen robotok előállításának költsége jóval alacsonyabb.
A Starship Technologies szállító robotja kerekeken mozog
A Boston Dynamics a nehéz terepen mozgó robotok fejlesztésére és gyártására specializálódott. A robotok a mozgás folyamán kiemelkednek - a megoldások többsége az állatvilágból átvett sétáló analógiákon alapszik. A múltban a gyártott robotokat az Egyesült Államok hadserege számára tervezték és olyan kritikus helyzetekben alkalmazták, mint például földrengések és veszélyes helyek megközelítése, pl. a hiányzó embereket megkeresni. A Google felvásárlása után a vállalat egy kereskedelmibb megközelítést vezetett be, olyat mint a Spot (jelenleg kb. 1 millió dollárba kerül) és ennek segítségével mutatjuk be a mozgását, hogyan vethetők be a különböző terepeken.
Szekrénybe helyezett számos elektronikus eszköz vezérlése. Az elektronikus eszközök elhelyezésére a szekrények vagy fiókok elegáns megoldást jelenthetnek, de közben néhány használhatósági problémát is okoznak - nehéz, vagy lehetetlen a távirányítóval vezérelt eszközöket irányítani. A probléma megoldható a Signal IRB-620U R94130 IR bender alkalmazásával.
IR távirányító bender Signal IRB-620U (3-utas)
A Signal IRB-620U R94130 IR bender alkalmazása három IR adóval
A Signal IRB-620U R94130 IR bender érzékelője IR távvezérlést kap minden távvezérlőtől és azt a három infravörös jeladóhoz továbbítja. Mindegyiket különféle eszközök (pl. a szekrény ablakán/ajtaján, üvegborításon belül elhelyezett eszközöknél) alkalmazhatjuk. Így bármelyik célkészülék megkaphatja a felhasználó parancsát probléma nélkül, annak ellenére, hogy az ablak/ajtó mögött helyezkedik el (nincs válasz, rövidebb a távirányító hatótávolsága, nagyon precíziós célzású pontok stb. A bender a TV-készülék USB-portjáról vagy bármely vezérelt eszközből táplálkozhat. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség további tápegységre és egy másik áramforrásra.
RACK szekrény, amely ajánlott a patch panelek beszerelésére. A LAN, (S)MATV, CCTV berendezéseket általában RACK szekrényekbe építik be. Ez a szabvány biztosítja az esztétikus megjelenést és védelmet az eszközök és a kapcsolatok véletlen mechanikai sérüléseitől. Azonban ezeket nem feltétlen mindig szükséges egy teljes méretű RACK szekrénybe telepíteni. Abban az esetben, ha a szekrényt csak patch panelek elhelyezésére, kábel és/vagy optikai kábelek végeinek csatlakoztatására használjuk, az optimális megoldás az R9120168 RACK szekrény használata, csökkentett mélységgel.
A SIGNAL R9120168 függeszthető RACK szekrény 6U magassággal csak 180 mm mélységű. A kombináció a kis méreteknek és a RACK rögzítő rendszerének köszönhetően garantálja a hatékony és áttekinthető, esztétikus telepítést a berendezések egy széles választékának.
SIGNAL 19
SIGNAL 19"-os Rack szekrény (6U 180mm, függeszthető) R9120168
10 Gbps multimódusú szálakon keresztül. A DIPOL ajánlatában most két modellt mutatatunk be, az SFP+ modulokat az ULTIMODE L1425 és L1428, amelyek lehetővé teszik az épületek számára a 10 Gbps Ethernet kapcsolatot. Az L1425 SFP+ modul ajánlott két multimódusú szál használata esetén (duplex átvitel). A maximális átviteli távolság függ a multimódusú szálak szabványától.
SFP+ SR Transceiver Ultimode 10Gbps (850nm, MM, 300m)
SFP+ SR adó-vevő Ultimode 10Gbps (850nm, MM, 300m) L1425
Jelenleg négy népszerű kategóriája van a multimódusú szálaknak. Ezek határozzák meg, többek között az átviteli kapacitást és a megfelelő maximális átviteli távolságot.
A multimódusú szálak osztályozása
 
Modal bandwidth
850nm / 1310nm
Fast Eth.Gb Eth.10 Gb40 Gb100 Gb
OM1200 / 500 MHz*km2000 m275 m  33 m--
OM2500 / 500 MHz*km550 m  82 m--
OM31500 / 2000 MHz*km300 m330 m100 m
OM43500 / 4700 MHz*km400 m550 m150 m
A fent bemutatott adatoknak megfelelően, pl. a 10 Gb/s sebességű 200 m-es kapcsolatnak OM3 vagy OM4 optikai szálon és kompatibilis komponenseken kell alapulnia, mint például az L73108 kábel, az L3535 pigtail és az L3355 patch kábel. Az OM3 szálakkal szerelt elemek többek között a külső köpeny türkiz kék színnel azonosíthatók.
NIR kiterjesztése HD-TVI kamerákban. A HD-TVI n-cam HD és v-cam HD sorozatok a Sony Exmor képérzékelő legújabb modelljeit használja. Az Exmor NIR érzékelőket kifejezetten igényes videomegfigyelési alkalmazásokhoz fejlesztették ki. Az újonnan kifejlesztett folyamat- és pixeltechnológiák a közeli infravörös fényviszonyok között növelték az érzékenységet, akár kétszeresére az eddig meglévő termékekhez képest, nagyobb felbontással és alacsonyabb áthallással.
Minta képek a kamerákról a régi Exmor R (balra)
és az újabb Exmor NIR érzékelőkkel (a jelenet 850 nm IR LED megvilágítással)
Független HDMI és VGA kimenetek a Hikvision NVR-kből az "I" sorozatból A Hikvision NVR-k DS-76xxNI-I2 és DS-77xxNI-I4 sorozatok önállóan konfigurált HDMI és VGA kimenetekkel szerelték fel. Mindegyik különféle videóstreamet és képernyőelosztást biztosít az NVR-hez csatlakoztatott kamerák képeivel. A megjelenítési paraméterek a "System-> System Settings-> Configuration-> Menu Output" ablakban állíthatók be. A különböző monitorok közötti váltáshoz a felhasználónak ki kell választania a kiegészítő monitor opciót a legördülő menüből (helyi üzemmódban). A HDMI kimenet maximális felbontása 4K (3840x2160 pixel), a VGA kimenet Full HD (1920x1080 pixel).
A HDMI és VGA kimenet felbontásainak beállítása a DS-7608NI-I2 K22083 NVR-ben
Új termékek a DIPOL-nál
Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna (H/V): DIPOL 15/5-12/21-60
Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna (H/V): DIPOL 15/5-12/21-60 A1515 professzionális DVB-T antennaegységet a VHF (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) frekvenciasávok vételére tervezték. Egy univerzális konstrukciónak köszönhetően a VHF és az UHF antennarészek a venni kívánt jeleknek megfelelően függőleges (V) vagy vízszintes (H) polarizációba állíthatók.
Önhordó univerzális kábel ULTIMODE FC.E-12SM (12xG.657A2)
Önhordó univerzális kábel ULTIMODE FC.E-12SM (12xG.657A2) L72012 egy univerzális optikai kábel LSOH köpenyben, így szabadban és beltérben is használható. Aramidszálakkal van megerősítve, a kábel képes elviselni a 800 N terhelést 150 m-es feszítési távolságban. Ennek a funkciónak köszönhetően a kábel ideális a felfüggesztett vonalak telepítésénél, pl. biztonsági kamerák és oszlopokra helyezett hozzáférési pontok összekapcsolására. A kábel két egymódú G.657A2 szálból áll (250 μm átmérővel, a legkisebb hajlítási sugár 7,5 mm).
Puffer tápegység: PSUPS20A12CR (13.8V/12V/20A/2x17Ah:16 kamera és DVR megtáplálására (beépíthető)
Puffer tápegység: PSUPS20A12CR (13.8V/12V/20A/2x17Ah:16 kamera és DVR megtáplálására (beépíthető) M18691 úgy tervezték, hogy 12 VDC vagy hasonló stabilizált feszültséget biztosítson (+/-15%) CCTV eszközök folyamatos áramellátása céljából. Két áramköre van, egy (5 A) egy DVR részére (a feszültség 12 VDC-n stabilizált és nem függ az akkumulátor áramfüggésétől), a második (16x 0,8 A) CCTV kamerákhoz (névleges feszültsége 13,8 VDC).
Érdemes elolvasni
Vezeték nélküli pont-pont kapcsolat (híd). A vezeték nélküli bridge üzemmód lehetővé teszi, hogy egy közvetlen kapcsolat hozzon létre két vezeték nélküli eszköz között, amelyek több száz méterre találhatók meg egymástól (egyes modellek felhasználhatók nagyobb távolságra is, akár több kilométer is lehet). Ez a megoldás a statikus routingon alapszik, ami azt jelenti, hogy az útvonalak manuálisan vannak konfigurálva MAC-címekhez az összekapcsolt hozzáférési pontokkal (router). Annak érdekében, hogy a megfelelő teljesítmény ebben az üzemmódban biztosítva legyen, ajánlott olyan eszközök használata, amelyek ugyanattól a gyártótól származnak. Ez a mód alkalmazható például vezetékes hálózatok távoli szegmenseinek a csatlakoztatására... >>>bővebben
A pont-pont közötti kapcsolat N24115 vezeték nélküli AP-kra alapozva
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI