KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 21/2017 (2017. május 22.)
Eljött az ideje az Android utódlására? Már a tavalyi évben megjelent a Google Andromeda nevű projektje, amely egy olyan rendszer, amely ötvözi a jól ismert Android operációs rendszert és a Chrome OS előnyeit. Érdekes módon az új megoldás az újonnan megnevezett Fuchsia OS nem a Linux operációs rendszeren alapul!
Fuchsia OS rendszer logója
Olyan eszközökkel, mint a Flutter SDK, a fejlesztők számára nem jelent problémát új alkalmazások és interfészek létrehozása az új operációs rendszerhez. Eddig a rendszernek nem volt grafikus átfedése és támogatta azt a parancssorból. Tehát egy egyszerű átfedést hoztak létre Armadillo néven, amely megmutatja, hogyan néz ki az új operációs rendszer.
A Fuchsia operációs rendszer grafikus felületét bemutató videó
A fenti videóban látható a borításon az Armadillo első megjelenése. Nem minden olyan kifinomultnak tűnik, vagy pedig a Google tudatosan nem akarja felfedni a részleteket. Eddig nagyon kevés felület található és nincsenek alapvető navigációs gombok. Az átfedés még nincs meg vízszintes üzemmódban és nem tartalmaz semmilyen információt, csak a minta szövegét. Talán májusban lesz az igazi áttörés és akkor már többet tudunk meg a Fuchsia OS operációs rendszerről.
Hotel SMATV rendszer optikai kapcsolatokkal. A száloptikás kábelezés egyik legfontosabb előnye a televíziós berendezésekben a 100%-os túlfeszültség elleni biztonság. Ezt a tényt gyakran figyelmen kívül hagyják számos előadáson, lehetséges, hogy az egyik legfontosabb kiválasztási szempont kerül erre a sorsra. Az épületek tetőn kívül alapuló RTV/SAT rendszerek különösen érzékenyek a villámcsapások okozta túlfeszültségekre. A rendszer valamennyi alkatrészének helyes földelése ellenére néhány berendezés visszafordíthatatlanul sérülhet. Érdemes hangsúlyozni, hogy nemcsak a készülékben található alkatrészek, hanem extrém esetekben a fogyasztók is, azaz a műholdas vevőkészülékek vagy televíziók túlfeszültségnek vannak kitéve. A száloptikai kábel kiválóan szigeteli a túlfeszültséget. Ez azt jelenti, hogy a túlfeszültség az antennák közelében lévő összes túlfeszültség blokkolódik a az optikai jeladó mögötti berendezéseknél - az összes többi elem 100%-os védettséget élvez.
A fenti képek a Hilton Balice szállodában végzett RTV/SAT száloptikai telepítés részleteit mutatják a Dipvision cég kivitelezésében. Az épület tetején egy antenna készlet van felszerelve, amely a következőkből áll: TV Antenna Dipol 44/21-60 Tri Digit DVB-T UHF A2670 és két műholdas antenna 120 cm-es OFC-1200P A9670 Laminált, mindegyik LNB TOL32 A9885 optikai fejjel van ellátva. A műholdas antennák a lapos tetőn elhelyezett tartókra vannak felszerelve és beton elemekkel vannak lesúlyozva. Az optikai jeleket egymódú szálon továbbítják a 1310 nm-es második átviteli ablakban a SAT-IF & DVB-T optikai vevő/konverterhez TVQ 06 QUATRO A9882 műsorára, amely reprodukálja a műholdas IF, DVB-T és FM/DAB jeleket négy polarizált/sávpár számára (VL-HL-VH-HH), DVB-T és DAB, valamint FM-adások formájában. Az RF jeleket ezután a réz koaxiális kábellel továbbítják a TERRA MR-924L R70824 multiswitchekhez aktív földi útvonalon.
Antenna az LTE-Advanced számára. Az LTE Advanced az LTE szabvány további kiterjesztése. Az LTE-A-val kompatibilis készülékek tulajdonosai szerint elméletileg 300 Mbps-ig terjedő átvitelt érhetnek el, ami több frekvenciasáv összevonásával lehetséges. A legfeljebb 300 Mbps letöltési sebességet és az 50 Mbps feltöltési sebességet két frekvenciatartományban, például az 1800 MHz-es és a 2600 MHz-es frekvenciatartományban lehet összekapcsolni. Az LTE Advanced 20 MHz-es széles sávot használ az LTE FDD (Frequency Division Duplex) szabványban, a sávok megosztásával a letöltési és feltöltési csatornák között.
Sok esetben, amikor a mobil eszköz nagyobb távolságra van a bázisállomástól, vagy különböző akadályok miatt árnyékolnak, a megfelelő jelerősséggel problémák vannak. Általában a problémákat úgy oldhatja meg, hogy a modemet egy megfelelő külső/kültéri antennához csatlakoztatja. Néha egy ilyen antenna is felhasználható a konkrét bázisállomással való kommunikáció javítására, pl. Az LTE-A szabvány előnyei céljából. Mindegyik esetben fontos a szélessávú antennák megvásárlása, amelyek a "régi" és az "új" LTE sávokban működhetnek, és előnyökkel járhatnak a sáv összesítésében.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 Antenna (800-3000 MHz) A7054_5
Az ördög a részletekben lakozik - a száloptikai csatlakozók végfelületeinek tisztítása. A jel csillapítás jelensége a hosszabb távú kapcsolatoknál az információk továbbításának alapvető problémája. Száloptikai hálózatok esetében a további csillapításokat olyan tényezők okozhatják, mint például a toldás nem megfelelő pontossága vagy túl kicsi a hajlítási sugár. Azonban előfordul, hogy a kapcsolat csillapítása túl magas, annak ellenére is, hogy betartották az alapvető szabályokat.
Szennyezett a hüvely homlokfelülete (a bal oldalon), és az arcot tisztítani kell az NC-001 L5916 eszközzel.
a ferrule végső felülete nem megfelelő tisztítása folytonos karcokat okozhat.
A néha elfeledett vagy figyelmen kívül hagyott tényező, amely okozza a növekvő csillapítást, a piszkos érvég felülete. Sőt néha lehet, hogy ez a fő és egyetlen oka az optikai jel átviteli hibáinak.
Optikai érvéghüvely tisztító: NC-001
A ferrule vég felületének tisztítására szolgál az NC-001 L5916
A jó és olcsó megoldás erre a problémára az összes végpont megtisztítása a telepítés során. Az NC-001 L5916 ferrule vég felületének tisztítója eltávolítja a port, a szennyeződéseket és mielőtt a száloptikai csatlakozást csatlakoztatja. Az anyag speciális szerkezete pontosan összegyűjti a szennyeződéseket, ezzel egyidejűleg elkerülve a karcolást. A tömör burkolat a készülék használat közben jó tapadást biztosít. Az L5917 cserélhető mikroszálas csere alátétei biztosítják a szerszám hosszú élettartamát. A burkolat védi a tisztító felületet a szennyezéstől a szállítás során.
Redundáns felvétel a Hikvision DVR/NVR-ekben. A DVR/NVR merevlemezén lévő kameráról rögzített személynek tudnia kell, hogy a lemez meghibásodása miatt elveszítheti az adatokat. A merevlemez-meghibásodás kockázata alacsony, és erősen függ az üzemeltetési körülményektől, a márkától és a modelltől. A Backblaze cég tesztelése szerint a 24/7 üzemmódban működő merevlemezek becsült hibaaránya a kiszolgálóhelyiség első két évében (stabil hőmérséklet, páratartalom, porszint) 5% alatt van. Azonban minél régebbi a meghajtó, a hibaarány jóval magasabb lesz.
A felhasználók megvédhetik magukat a merevlemez problémáktól a redundáns felvétel engedélyezésével. A videót két merevlemezen rögzítik. Ha egyikük sérült, a felvételek még mindig rendelkezésre állnak a másik oldalon. A redundáns lemeznek nem kell ugyanolyan kapacitással rendelkeznie, mint az elsődlegesnek, mivel csak a kiválasztott "legfontosabb" kamerák képeinek felvételére használhatók.
HDD-kezelés redundáns felvételhez:
a redundanciát minden egyes "kulcs" kamera számára be kell állítani,
beleértve a rögzítési paramétereket is
A H.265 tömörítéssel ellátott Signal IP-kamerák új sorozata. A DIPOL 4 új modellt mutatott be a Signal IP kamerákból, amelyek támogatják a H.265 videó kompressziót: HDV-200 K1816, HDV-210 K1828, HDC-240P K1876 és HDC-250P K1886. Minden kamera 2.8-12 mm-es varifokális lencsével és IR fényforrással rendelkezik, melyek a modelltől függően 30-60 méter hatótávolsággal rendelkeznek. A H.265 kódolás kétszer nagyobb tömörítési arányt tesz lehetővé, mint a H.264, ugyanazon képminőség megőrzése mellett. Ez tovább menti a hálózati és memória erőforrásokat. Természetesen a kamerák a korábbi H.264 szabványt is támogatják. A kamerák együtt működhetnek a Hikvision H.264 (E sorozat) és a H.265/H.264 (I sorozat). Ha egy IP CCTV rendszer az E sorozatának Hikvision NVR-jén alapul, pl. DS-7604NI - E 1/A K22043, a főstream és a segédstream tömörítését az egyes kamerákban H.264-re kell váltani. Az I sorozatú NVR-ek, pl. DS-7608NI - I 2 K22083 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes mértékben kiaknázzák a kamerák potenciálját, beleértve a H.265-ös videó tömörítést is.
Signal IP kamerák támogatják a H.265 videó tömörítést
IP dom kamera: Signal HDV-200 (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)
IP dom kamera: Signal HDV-210 (3MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)
IP kompakt kamera: Signal HDC-240P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 60m-ig, H.265/H.264)
IP kompakt kamera: Signal HDC-250P (3MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig, H.265/H.264)
IP Dom kamera
Signal HDV-200
K1816 (2 MP)
IP Dom kamera
Signal HDV-210
K1828 (3 MP)
IP kompakt kamera
Signal HDC-240P
K1876 (2 MP)
IP kompakt kamera
Signal HDC-250P
K1886 (3 MP)
Új termékek a DIPOL-nál
Fúziós hegesztő INNO View 6S + V7 száltörő, tartalék elektróda páros, SOC tartók, kiegészítők
Fúziós hegesztő INNO View 6S L5850 egy fúziós szálhegesztő, amely magillesztési opcióval rendelkezik, és olyan telepítő cégek számára készült, akik napi rendszerrel végzik az optikai szálak toldását. Lehetővé teszi a zavartalan, folyamatos működést különböző környezeti feltételek mellett. Ennek a modellnek a megkülönböztető jellemzője, hogy a világ egyik legfejlettebb optikai rendszerével rendelkezik, amely akár 520x-os nagyítást is lehetővé tesz. Ez lehetővé teszi a száloptikai szálak pontos elhelyezését és a telepítő által készített minden egyes kötés minőségének vizuális elemzését.

AWT830 transzformátor (230/16,5 VAC)
AWT830 transzformátor (230/16,5 VAC) G6750 transzformátor a váltakozó áramú hálózatot a 230 VAC feszültséget 16,5 VAC-ra csökkenti. A ROPAM értesítési modulok megtáplálásához ajánlott a 30 VA maximális terhelést biztosító transzformátor. A transzformátor az O-R3D házba illeszkedik.
Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]
Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 A9659 magas nyereségű műholdas antenna (119 cm x 110 cm) megbízható vételt biztosít minden időjárási körülmények között vagy alacsony jelszintű régiókban. A csúcstechnológiájú acéllemez rendkívül időjárásálló.
Érdemes elolvasni
HD videó (HDMI) továbbítása egy DVR/NVR-ről nagyobb távolságra. A DVR/NVR, amely rögzíti a videó felügyeleti adatokat gyakran egy biztonságos helyen van elhelyezve, távol a megfigyelő szobától a monitor(ok)-tól. Ez azt jelenti, hogy a videó jelet (leggyakrabban HDMI) a videó felvevőtől sokszor nagyobb távolságra, tíz, néha akár több száz méterre kell eljuttatni... >>>bővebben
HDMI videó továbbítása Signal-HD H3608 konverterrel és optikai kapcsolattal.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI