KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 24/2017 (2017. június 12.)
Új kibővített valóság szolgáltatás a Google-tól. Az idei Google I/O fejlesztői konferencia tele volt az aktuális Google-projektekről szóló információkkal. Sokan használják a kiegészített valóságrendszereket, gépi tanulásokat és AI technológiákat. A Google vezérigazgatója Sundar Pichai által bejelentett egyik legérdekesebb projektnek tűnik a Google Lens szolgáltatás. A Google Lens a telefon fényképezőgépét használhatja az objektumok azonosításához és megadja a felhasználóknak a róluk szóló információkat, vagy javasol és elvégez ezzel kapcsolatos néhány műveletet. A konferencia során részleteket adtak a projektről. A szolgáltatás a Google Asszisztens és a Google Fotók szolgáltatáson keresztül lesz elérhető. Például, ha a telefon fényképezőgépét egy virágra irányítja, a felhasználó megkaphatja a nevét és leírását, vagy amikor egy utcán sétál és felviszi az étterem nevét vagy logóját, a felhasználó részletes tájékoztatást kap az ügyfelek véleményéről is. A Google Lens szintén integrálja a karakter- és jelentésfelismerési rendszereket. Az útválasztó matricájának képét a jelszóval rögzítve automatikusan beállíthatja a kapcsolatot vele, vagy megtekintheti a menü kártyát egy étteremben és automatikusan lefordíthatja azt a felhasználó anyanyelvén. A Google Lens szintén megkönnyíti a felhasználók számára, hogy bármelyik terméket ezek közül megvásárolhassák - egy koncert hirdetésének a vételével a felhasználó megrendelheti a jegyet és az esemény egyúttal bekerül a telefon naptárába is. A környezetfüggő menük személyre szabottak lehetnek a felhasználó beállításai szerint.
A Google Lens a Google I/O fejlesztői konferenciája 2017-ben.
Balról jobbra: tárgyak, helyek, nyomtatott információk (az automatikus konfiguráció mellett)
Az Android már eljutott 2 milliárd aktív eszközre. A rendszer rendkívül népszerű a fejlett szolgáltatások miatt. A jelenlegi trendek közé tartozik a hang, a szöveg és a kép felismerése, valamint az adatok feldolgozása a hasznos információk értékelésére. A képfelismerő algoritmusok pontossága meghaladja az emberi képességeket. Ez a szint gépi tanulási technikákkal és neurális hálózatokkal valósult meg. A Google bejelentése szerint a közeljövőben várható, hogy az okostelefon képernyőjén megjelenő újszerű valóság hamarosan elérhető lesz - várakozással tekintünk a rendszer potenciáljának kihasználására.
Signal LCD tartók. Az alkalmasnak vélt tartónak a kiválasztás során meg kell felelnie néhány elvárásnak, mint a szükséges teherbírás, rögzítési szabvány és a képernyő mérete vonatkozásában. Az egyik legfontosabb paraméter a terhelhetőség, amely szerint legalább azonos súlya legyen a TV/monitornak (biztonsági tartalék erősen ajánlott). Ez alapvető kérdés a biztonság tekintetében, úgy a képernyő, mint a nézők számára.
A következő táblázatban minden bemutatott tartó vízszintesen állítható, azaz a TV-elforgatható a függőleges tengelye körül. Azonban a felépítés és a kivitelezés az olcsóbb megoldásoknál a fix pozíciókat részesítik előnyben, így a gyakori változtatásuk a számukra problémákat jelenthetnek. A változtatásuk naponta instabilitással járhatnak, általában balra vagy jobbra forgatva. Azok az ügyfeleink, akik gyakran meg akarják változtatni a televíziók helyzetét, pl. attól függően, hogy hol ülnek az asztalnál, vagy éppen a kanapén fekszenek, ki kell választani a megfelelő modelleket LPA16-444A E93160 vagy LPA19-442 E93168. A tartók szerkezetének biztosítani kell a megfelelő stabil merevséget és a sok forgatás miatt a csapágyak perselyének strapabírónak kell lennie a TV készülék helyzetének egyszeri és gyakori módosításaival szemben, amely még a legigényesebb ügyfeleknek is megfelel.
 E93524E93163
Megnevezés
 PLB-CE946-02LLPA36-443ALPA16-444ALPA19-442
KódE93524E93163E93160E93168
Képernyő átmérő tartomány
37'' - 70''32'' - 55''32'' - 55''32'' - 55''
Terhelési kapacitás
50 kg50 kg30 kg30 kg
VESA szerelésmax. 600 x 400max. 400 x 400max. 400 x 400max. 400 x 400
Négyes-rendszerrel bíró biztonsági kamerák. n-cam és v-cam kamerák univerzális eszközök a modern CCTV rendszerekben alkalmazott különböző típusú DVR-ekhez. A videorendszer kimeneti jele kiválasztható a kamera kábelén lévő kis dobozba helyezett gombbal, ahol az első kezdést 5 másodperc alatt elindítja és a kezelő kart 5 másodpercig tartja. A jobbra váltás a jelet a HD-TVI-re, balra a CVBS, felfelé - AHD, lefelé - a HD-CVI-t kapcsolja.
A vezérlődoboz nézete az n-cam és v-cam kameráknál.
A hüvelykujjával a felhasználó kiválaszthatja a kívánt videojelrendszert.
Nulla kódolású csatorna a Hikvision NVR-kben. Néha a felhasználóknak több NVR-csatornát kell megtekinteniük valós időben egy webböngésző vagy egy CMS ügyfélprogram használata segítségével. A sávszélesség követelményeinek csökkentése anélkül, hogy veszélyeztetné a felvett videokép minőségét, valamint hogy az hatással lenne a fő stream és az al-stream kódolási paramétereire, a Hikvision biztosítja a Channel-zero Encoding opciónál. Ezzel a funkcióval a felhasználó 16 csatornáról származó képeket tekinthet meg egy webböngésző vagy ügyfélszoftver segítségével annak egyik ablakában. A funkció beállításai már magukban foglalják a maximális bitsebességet (akár 2048 kbps) és a maximális képsebességet (1/16 - 22 fps). A funkció aktiválható helyileg vagy egy internetböngésző segítségével.
A nulla csatorna aktiválása:
  • helyileg: Main Menu -> Settings -> Live View -> Channel 0 Encoding
  • távoli: Configuration -> Video/Audio -> Channel-zero
A nulla csatorna kódolási ablaka az internet böngészőben
Optikai szálak toldása - a szálvégek előkészítése. A hegesztő/toldó gépek kiválasztásától függetlenül, a fúziós toldási folyamat meglehetősen hasonló, több lépésben. Ezek közül az első az optikai szál bevonatának az eltávolítása, 250 μm vagy néha 900 μm. A csupasz rostok típusától függetlenül a csupasz burkolat átmérője 125 μm, a további műveletekhez szükségesek a méretek. Ezután a rostokat izopropil-alkohollal (normál esetben pormentes törlőkendőkkel vagy pamut törlőkkel) meg kell tisztítani és megfelelő száltörővel hasítani kell. Ez utóbbi művelet nagyon kritikus - fontos, hogy biztosítsuk mind a szálvég megfelelő hosszúságát (a legtöbb esetben a szerelőnek nincs mit mérnie, mert a hasító szerkezet lehetővé teszi a megfelelő hosszúság könnyű kiválasztását), hogy tökéletes legyen a vágott síkok szögei. A gyakorlatban a kötőanyagok elfogadják a derékszögtől való eltérést (kb. 1 fok), de a pontosabb hasítás a fúziós kötések jobb teljesítményét eredményezi. Az alacsony minőségű vágások vagy ennek a műveletnek az elégtelen pontossága az egyik legfontosabb oka a toldások alacsonyabb minőségének.
A 250 μm bevonat eltávolítása és a rostszál tisztítása
Szál hasítása. A szálmaradványokat a hasznosításra szánt hulladékgyűjtőbe kell helyezni.
A szálak behelyezése után a hegesztőgépben, az előző műveletek eredményei ellenőrizhetők. Abban az esetben, ha túlzott szennyeződés van a szál végén az arcon vagy helytelen volt a vágás, a készülék jelzi a felhasználónak, hogy ismételje meg a szál végén az előkészítési folyamatot. Amikor minden rendben van, a szálak hegesztése egy elektromos ívvel megtörtént, a fúziós kötést tesztelhetjük szilárdság és átviteli paraméterek szempontjából (veszteség).
Toldás előtt:
a vágási szög vizsgálata
és a szálak eltolása
Toldás után:
a csillapítási veszteség becslése
A rostok toldási folyamata általában több, mint tíz másodpercig tart. A következő és utolsó lépésben az összekötés védelme hőre zsugorodó hüvellyel történik, egy hőforrást használva, amelyet gyakran a fúziós hegesztőbe integrálnak. Az újonnan elkészített toldások törékenyek és mindig további védelmet igényelnek. A hőre zsugorodó hüvelyek mechanikusan védik azokat és lehetővé teszik a csatlakoztatott szálak könnyű elhelyezését a toldó kazettákba.
RF csatlakozók LTE modemekben. Egy olyan vezeték nélküli hálózati eszköz felhasználója (például hozzáférési pont, vezeték nélküli adapter, modem stb.), aki külső antennát szeretne vásárolni, ismernie kell az eszközben használt antennacsatlakozó típusát. A megoldások sokasága és a kis nézetbeli különbségek azt jelentik, hogy a kevésbé tapasztalt felhasználók számára nagy nehézséget okozhat az antenna megfelelő illesztéssel történő csatlakoztatásának kiválasztása.
A csatlakozó típusa függ az eszköz gyártójától, ami eltérhet a különböző frekvenciasávokban működő eszközök esetében. Az LTE modemekben / routerekben használt legnépszerűbb RF csatlakozó az SMA.
Antenna ATK-16/2 GHz UMTS 16 dBi + 10 m kábellel + SMA dugasz
Az antennakábel végére általában SMA dugaszt szerelnek
A két ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_5 antenna hozzá tartozó kábelei 5 m hosszúak és SMA csatlakozóval vannak ellátva
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 Antenna (800-3000MHz, 5m kábel, SMA dugasz)
Új termékek a DIPOL-nál
PTZ kamera: N-CAM 870 (1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR 80m-ig) AHD, HD-CVI
PTZ kamera N-CAM 870 M7486 HDTVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera 1080p videót biztosít. Alapértelmezés szerint a kamera HD-TVI rendszerben működik, de a felhasználó átállíthatja az AHD vagy a HD-CVI rendszerre (az eljárást a felhasználói kézikönyv tartalmazza). A motozoom objektív automatikus fókuszálással 5-50 mm-es fókusztávolság tartományban működik. A PT mechanizmus 0o...250o pan tartományt tartalmaz akár 115o/s szögsebességig és -10o...55o dőlési tartományban 10o/s. szögsebességig. A beépített memória képes tárolni 255 beállítást 8 járőr, 4 útvonallal.

Wireless Access Point TP-Link EAP320 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3at)
Wireless Access Point TP-Link EAP320 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3at) N2570 vezeték nélküli hozzáférési pont rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldást kínál. Könnyen szerelhető a falra vagy a mennyezetre. A WLAN konfigurációt és -kezelést központosított felügyeleti szoftver segítségével egyszerűsítik. A TP Link EAP készülékek saját portált és automatikus RF irányítást biztosít, így ideális a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetekben, például egyetemeken, szállodákban, bevásárlóközpontokban, irodákban. A TP-LINK EAP320 egy 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávban működő kétsávos eszköz.
HDMI - IP konverter/Extender (1x5e, PoE 802.3af): Signal-HD (multicast) - vevő
HDMI to IP konverter/extender (1x5e, PoE 802.3af) Signal-HD (multicast) - vevő H3625 egy további eleme a vevőkészüléknek, amely a Signal-HD HDMI-IP konverter/extender H3624 által biztosított távoli forrásból szolgáltat HDMI-jelet az arra képes TV-k/monitorok számára. A H3624 készlethez hasonlóan távolról működtethető PoE kapcsolóval, pl. N29980 (lásd a diagramot). Így a HDMI jel több televízióval/monitorral vehető. Az IR extender funkciójának köszönhetően a felhasználó vezérelheti a jel forrását a televízió/monitor helyéről..
Érdemes elolvasni
WDM (egyszálas) és duplex (kétszálas) összeköttetések. A telepítők választhatják a Wave Division Multiplexing (WDM) alapú megoldásokat, amelyek csak egy szálat igényelnek kétirányú adatátvitelre, vagy a két szálas (duplex) technológiát. A megoldás kiválasztásakor rendszerint figyelembe veszik annak költségét és a kábelben rendelkezésre álló szálak számát. Azonban létezik még egy technikai szempont, ami egy vagy két hullámhossz használatához kapcsolódik... >>>bővebben
A diagram bemutatja a csillapítás hullámhossztól való függését
mikrohajlítás (kék), makrohajlítás 20 mm (piros) és 25 mm sugár esetében (zöld)
(Az adatok a Cabelcon cég vizsgálatából származnak)
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
PTZ kamera: N-CAM 870 (1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR 80m-ig) AHD, HD-CVI
PTZ camera N-CAM 870 (HD-TVI / AHD / HD-CVI)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI