KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 26/2017 (2017. június 26.)
Mint minden évben június és augusztus vége között szünetet tartunk hírlevelünk kiadásában.A következő szám 2017. szeptember 4-én lesz elérhető.
Minden kedves olvasónknak és ügyfelünknek kellemes nyaralási időt kívánunk!
Wings projekt - különböző gyártók drónjainak kezelése. A Google X, a Google legelképesztőbb projektjeinek fejlesztéséért felelős része, olyan kutatási és fejlesztési programot indított el, amely a drónok használatával történő szállításokra összpontosít. A meglévő projektek (például Amazon) fejlesztőitől eltérően a Google úgy döntött, hogy sokkal szélesebb körben foglalkozik ezzel a kérdéssel.
A pilóta nélküli drónos rendszer és az automatikus útvonal felügyeleti platform létrehozása mellett a Wings Project integrálja a pilóta nélküli légijármű-ellenőrző rendszereket a légtérben. A NASA és az FAA (Szövetségi Repülési Igazgatóság) részt vesznek a különböző gyártók nagyméretű flottájának irányításában. Már a szoftver első hivatalos tesztjei megtörténtek.
Bevezetés a Wings projekthez
A tesztek tárgya három Wing drón volt, valamint az Intel Aero Ready to Fly és a DJI Inspire gépei voltak. A tesztek azt mutatták, hogy az UTM platform, UAS Air Traffic Management, képes több egységből álló repülési útvonalakat irányítani. A szoftver a Google Térképet, a Földet és az Utcakép szolgáltatást használja. Ez fontos lépés lehet ahhoz, hogy megnyissuk azt a jövőt, ahol sok UAS (Unmanned Aircraft Systems) üzemeltető gyorsan és minden bizonnyal biztonságban fogja végezni szolgáltatásaikat.
Már több pályázati munkát kaptunk a 16. DIPOL Nyári vakációs fotópályázatára 2017 "Megnyerően az antennákról". A verseny 16. évadja június 1-je óta folyik. Már eddig több fotót kaptunk minden fajta és típusú antennáról. A fotóverseny egészen szeptember 24-ig fog tartani. A weboldalunkon minden beküldött munkát bemutatunk, amelyek ténylegesen megfelelnek a pályázati kiírásnak! További információk a versenykiírás és a szabályokról részletesen is olvashat.
Jel a ködben
Lukasz Rogalski
BBC
Krzysztof Kamil Wojtanowski
Tanú
Malgorzata Zbikowska
Néhány munka, amelyek már beérkeztek
Megnyerően az antennákról - 16. DIPOL vakációs fotópályázat 2017
A győztes megkapja a Polaroid SNAP kamerát,
A második és a harmadik helyezettek HTC RE kamerát kapják meg,
Számos érdekes fotót beküldő szerző DIPOL bögréket kap
Vezeték nélküli hálózatok irodákban és szállodákban. A TP-Link Auranet EAP hozzáférési pontok rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti osztályú vezeték nélküli hálózati megoldások. Az ingyenes EAP vezérlő szoftver lehetővé teszi a több EAP-eszközből álló vezeték nélküli hálózatok központosított konfigurálását és kezelését egyetlen eszköz használatával. A funkciók közé tartozik a valós idejű megfigyelés, a hálózati forgalom grafikus elemzése és a batch firmware frissítések. A teljes hálózathoz való hozzáigazítás, testreszabás és megjelenítése az általa csatlakoztatott számítógépeken a központi hálózatkezelést rendkívül hatékonyan végzi. Az EAP Auranet eszközök kapcsolt portált és automatikus RF-menedzsmentet biztosítanak, ami ideális megoldást jelent a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetek, például egyetemek, szállodák, bevásárlóközpontok és irodák számára.
Főbb jellemzők:
  • a megbízható működést üzleti osztályú chipsetek, a 802.11ac szabvány, a MIMO és a TurboQAM technológiák biztosítják,
  • az Auranet megoldás lehetővé teszi a központosított hálózati menedzsment rendszert, amelyet többfunkciós Auranet Controller-multifunkcionális szoftver vezérel, egyszerűen használható klaszter üzemmóddal,
  • köszönhetően a több száz EAP Auranet eszköz kezelésének képességéből, a hálózat hatósugara gyorsan és egyszerűen növelhető további egységek hozzáadásával,
  • az EAP Controller szoftver ingyenes, nincs szükség drága kezelőeszközökre,
  • a kapcsolt portál kényelmes módszert biztosít a Wi-Fi felhasználók hitelesítésére és a rendelkezésre álló hálózati erőforrások korlátozására,
  • az Airtime Fairness, Beamforming és az RF kezelő eszközök biztosítják a hálózat optimális teljesítményét.
Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)
Egy példa az elrendezésére a TP-Link EAP készülékeknek egy létesítményben
Az EAP sorozat TP-Link készülékei
Wireless Access Point TP-LINK EAP110 (N, 300Mbps, passzív PoE)
Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)
Wireless Access Point TP-Link EAP225 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3af)
TP-LINK EAP110, N, 300 Mb/s, passzív PoE - N2562
TP-LINK EAP120, N, 300 Mb/s, passzív PoE - N2564
EAP225, 802.11ac, 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3af - N2567
Wireless Access Point TP-Link EAP115-Wall (802.11n 300Mbps PoE)
Wireless Access Point TP-LINK EAP110-Outdoor (802.11n/300Mbps, PoE)
Wireless Access Point TP-Link EAP320 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3at)
TP-LINK EAP115-Wall, N, 300Mb/s, PoE - N2568
TP-LINK EAP110-Outdoor, N, 300 Mb/s, PoE - N2569
EAP320, 802.11ac, 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3at - N2570
Multiswitch rendszer 100 elosztóhellyel Krakkóban. A Dipvision cég egy multiswitch rendszert telepített mintegy 100 aljzattal 40 előfizető számára egy apartmanházban Krakkóban. A SMATV rendszer két műholdas pozícióból (Hotbird 13.0E és Astra 19.2E), földfelszíni DVB-T (VHF és UHF sávokban) és FM rádiójeleket osztja el. Az antenna készlet egy 100 cm-es TRIAX 100 TD A9644 műholdas antennából áll, két A98257 Quatro LNB-vel, UHF DVB-T antennát DIPOL 19/21-60 A1911, VHF DVB-T DIPOL 4/5-12 A0140 és FM antennából A0221 áll. A SMATV rendszer alapját képezik a TERRA MV-9xxL multiswitchek.
A 9 kábeles busz a szinteken alhálózatokra vannak osztva SD-9xx leágazókkal, amelyek szolgáltatják a jelet az MV-924L R70874 és MV-932L R70882 multiswitcheknek. Mielőtt a multiswitch rendszerbe bejutna, a földi TV és rádiójeleket a Telmor WWK-951 R89861 erősítő felerősíti és kiegyenlíti. A multiswitcheknek a megtáplálása a PS182F 18V 2A R71465 tápegységekről történik.
Az épület belső vezetékelése a Triset-113 kábelekkel lett kivitelezve - az E1017 géllel töltött kábelt fekete PE bevonattal szabadtérben telepítették és az E1015 fehér PVC burkolattal ellátott kábel került beépítésre az épületen belül. A kapcsolatok magas megbízhatósága a professzionális MASTER E80342 kompressziós csatlakozók alkalmazásával valósult meg.
Száloptikát hegeszthet manapság már mindenki! Az optikai szálak villamos ívvel történő összekötésének módja a fúzióval/hővel való "toldás" vagy hegesztés, a csatlakozási paraméterek szempontjából a leggyorsabb és legjobb megoldást kínálja. A közelmúltig a száloptikai rendszerek/hegesztő készülékek túl drágák voltak azok számára, akik nem a legjobb megoldással telepíthették az optikai rendszereket. Az ilyen szerelők a munka elvégzéséhez mechanikus csatolókat használtak, vagy külső szolgáltatóknak fizettek érte. A helyzet megváltozott az olcsó fúziós hegesztők, például az EasySplicer megjelenésével. Az EasySplicer a műszaki iskolák számára is ajánlható, ami nagyszerű eszköz a száloptikai technológia gyakorlati elsajátításában és annak oktatásában.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
Az EasySplicer L5810 egy bizonyítottan egyik legjobb módja a szálak V-hornyokba való beágyazására. A precíziós tartók, amelyek megtartják a korábban előkészített szálakat, oly módon vannak kialakítva, hogy kiküszöbölik a szálak áthelyezésének szükségességét. A szálak elhelyezése az X tengelyen (a hegesztési folyamat előtt a szálvégek közötti távolság) automatikusan történik. Így a készülék egyben egyesíti a bevált pozicionálási technikát a könnyű használattal és annak vonzó árával.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
A hegesztésre előkészített szálak a EasySplicer L5810 hegesztőben
A tájékozódás érdekében feltételezhető, hogy az EasySplicer vásárlási költsége 100-150 hegesztés után (ha harmadik fél végezte azt) vagy kb. 500 hegesztés után (ha mechanikai toldással lettek helyettesítve) megtérül. Ez utóbbi esetben figyelembe kell venni a telepítő munkaidejét - a fúziós hegesztővel végzett toldások sorozata jóval kevesebb időt vesz igénybe. A megfelelően előkészített szálak teljesen automatizált kötése csak néhány másodpercig tart. A szükséges technológiai fegyelem fenntartásával a felhasználó ugyanolyan minőséget kap minden egyes összekötéshez. A készülék kijelzője megmutatja az összekötés becsült veszteségét (általában kb. 0,01 dB a multimódusú szálak és kb. 0,03 dB az egymódusú szálak esetében).
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
Az ajánlott modell maximális akkumulátor kapacitással rendelkezik (3400 mAh - ilyen módon az aktuális firmware segítségével akár 60 hegesztési műveletet is elvégezhető). A készletben szereplő száltartók a legutolsó gyártási verzió alapján készülnek - a műanyag fröccsöntés biztosítja a megismételhetőséget és pontosságot a gyártási szakaszban, ami a későbbiekben nem okoz működési problémákat. A tartozék univerzális tisztító szerszám mind a 900 μm, mind a 250 μm szálakhoz alkalmas.
Hibrid videó megfigyelő rendszer (analóg + IP). Hibrid rendszerek általában akkor használatosak, amikor a meglévő analóg CCTV rendszer 75 Ω-os koaxiális kábellel és analóg kamerával működik, amelyet ki kell bővíteni IP kamerákkal és az új rendszerekben mindkét típusú biztonsági kamera működik. A kamerák meghatározott típusát a szükséges képparaméterek figyelembevételével kell kiválasztani, figyelembe véve továbbá a felügyeleti videó továbbítását (például a meglévő kábelezés műszaki paramétereit, átviteli távolságokat stb.). A vezeték nélküli átvitel vagy száloptikai eszközök alkalmazása esetén az IP CCTV megoldások sokkal olcsóbbak lehetnek. Egyszerűbb analóg rendszer esetén, ha minden egyes kamera a DVR-hez csatlakozik egyedi kábelen keresztül, a kisebb telepítéseknél előnyösebb. A nagyobb telepítések vagy kombinálják az analóg és IP-technológia előnyeit hibrid megoldások formájában, vagy teljesen IP technológián alapulnak. Mindig a tervező döntése egy olyan koncepció elfogadása, amely a felhasználó számára a legoptimálisabb.
Egy valóban rugalmas hibrid videó megfigyelő rendszer alapja lehet a Hikvision DS-7616HUHI-F2/N M75916 hibrid DVR/NVR. 16 analóg kamerát tartalmazhat (HD-TVI, AHD, HD-CVI vagy CVBS rendszerben) 16 IP-kamerával. Ezenkívül bármilyen analóg csatorna függetlenül kikapcsolható és IP csatornával helyettesíthető, összesen 32 IP csatorna összegzésével, maximum 8 MP felbontású IP-kamerák támogatásával. Az analóg csatornák 15 fps sebességgel 3 MP-ig támogatják a kamerákat. Alacsony felbontás esetén az analóg csatorna maximális képsebessége 25 fps.
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z (mennyezeti, 3MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)HD-TVI kamera V-CAM 560 (1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, mennyezeti, IR 30m-ig)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T52-I5 (5MP, 4mm, 0.01 lx, IR 50m-ig)Hibrid DVR/NVR: Hikvision DS-7616HUHI-F2/N TURBO HD 3.0 (16 csatornás, HD-TVI, 3MP, 15fps; H.264, HDMI, VGA)2828Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2042WD-I (4MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)PoE Switch: ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP) menedzselhető
Példa a hibrid HD-TVI/IP CCTV rendszer felépítésére a DS-7616HUHI-F2/N M75916 DVR/NVR alapján
Ha egy hibrid videomegfigyelő rendszer csak egy vagy két IP kamerát használ, a legjobb választás a HD-TVI 3.0 DVR alkalmazása. A HD-TVI 3.0 DVR-k támogatják a HD-TVI, az AHD, a HD-CVI, a CVBS analóg kamerákat és egy vagy két IP-kamerát, a modelltől függően (alább található az alapvető paraméterekkel rendelkező DVR-k listája).
CodeNameNumber of analog channels
Maximum
resolution
Max. frame rate at max. resolution
Number of IP channels
M75205DS-7204HQHI-F1/N/A4       2 MP251
M75209DS-7208HQHI-F2/N/A8       2 MP252
M75217DS-7216HQHI-F2/N/A16       2 MP252
M75305DS-7204HUHI-F1/N4       3 MP122
M75309DS-7208HUHI-F2/N8       3 MP122
M75317DS-7216HUHI-F2/N16       3 MP122
Képelemzés használata IP CCTV rendszerekben.
A videó megfigyelő rendszerek nagyon dinamikusan fejlődnek. Néhány évvel ezelőtt a mozgásérzékelés gyakorlatilag az egyetlen riasztási esemény volt, amelyet a CCTV rendszerek kezelésének és működésének egyszerűsítésére használtak. Napjainkban az IP-kamerák speciális képelemzést kínálnak a fontos események felvételének, osztályozásának és keresésének megkönnyítésére. A példák közé tartozik a rendszámfelismerés/felismerés, az arcfelismerés, a virtuális vonal átlépésének felderítése és/vagy behatolás egy meghatározott, kijelölt területre, felismerhető és eltűnő objektumok felderítése egy adott zónában. Az ilyen megoldások használata feleslegessé teszi, hogy órákat töltsön sok felvételt keresve. Az "intelligens" funkciók minimalizálhatják a felvételek hangerejét, valamint megkönnyíthetik és gyorsíthatják a keresési folyamatot.
Az alábbi ábra egy IP CCTV rendszeren alapul, amely a Easy IP 3.0 sorozatú és a Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 NVR Hikvision IP kamerákon alapul H.265 videó tömörítéssel. A kamerákban rendelkezésre álló és az NVR által támogatott számos intelligens funkció lehetővé teszi egy olyan rendszer létrehozását, ahol a felvételek keresése nagyon gyors lesz.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2025FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, H.265/H.264)4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-K2 (8 csatornás, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.528
IP CCTV rendszer, amely az intelligens képelemzést támogatja, Hikvision eszközökön alapul
A kamerák az épület körüli terület teljes egészére telepítve lettek. A felvételt riasztási események váltják ki mozgásérzékelés formájában, a behatolások felderítése meghatározott területekbe, a virtuális vonalak átlépésének érzékelése. Az érzékelési területeket a bejárati kapu és a járda felé irányított kamerák határozzák meg. Ráadásul a ház környékét virtuális vonalakkal fedték le. A vonalak áthaladásának észlelt iránya a ház felé vezető kerítéstől történik.
A felvételek keresése a felhasználó érdeklődésének középpontjában állhat. Ha gyanú merül fel, hogy valaki belépett a kapuba vagy az átjáróba, akkor a keresési beállításnak fel kell tárnia a behatolást a területekre. Ha valaki átugorhat egy virtuális vonal keresztező kerítés fölött, gyorsan megtalálható a felvételek lekérdezésével ezzel az attribútummal. Az utolsó, de mindig fontos módszer a felvételek keresése mozgásérzékeléssel. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan keressen minden olyan eseményt, amelynek minimális számú hamis riasztása van.
A kamerák és az NVR támogatja az ANR funkciót, amely biztosítja a kamerákba behelyezett memóriakártyák videofelvételét hálózati problémák esetén, valamint a felvételek szinkronizálását az NVR-vel a kommunikáció visszaállítása után. Mind a kamerák, mind az NVR támogatja a H.265 videó tömörítést, így a felvételek 2-szer hosszabb időt képesek tárolni, mint a H.264 esetében, ugyanolyan kapacitással.
Új termékek a DIPOL-nál
PTZ kamera: N-CAM 870 (1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR 80m-ig) AHD, HD-CVI
PTZ kamera N-CAM 870 M7486 HDTVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera 1080p videót biztosít. A nagy érzékenységgel (0,01 lx) és beépített infravörös fényforrással akár 80 m-es hatótávolsággal is a kamera kiváló minőségű képet biztosít gyenge fényviszonyok között is, vagy éppen nem világos körülmények között. A motozoom objektív automatikus fókuszálással 5-50 mm-es fókusztávolság tartományban működik. A PT mechanizmus a 0 és a 250 fokos sík tartományban mozog és a -10 és 55 fok között dönthető.
HDMI - IP konverter/Extender: Signal HD 4Kx2K (1x5e)
Transzformátor AWT830 (230/16.5 VAC) G6750 transzformátor a váltakozó áramú hálózati 230 VAC feszültséget 16,5 VAC-ra csökkenti. A ROPAM értesítési modulok megtáplálásához ajánlott a 30 VA maximális terhelést biztosító transzformátor. A transzformátor az O-R3D házba illeszkedik.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD1621FWD-I (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD1621FWD-I K17682 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kompakt kamera 2 MP 1/2.8" CMOS érzékelő, amely jó fényviszonyokat biztosít még alacsony megvilágítás mellett is. A 30 m-es hatótávolságú IR megvilágító mellett a kamera teljes sötétségben is működhet. A 30 m-es hatótávolságú infravörös megvilágítóval együtt a kamera teljes sötétségben is működhet. A beépített 2,8-12 mm-es varifokális objektív lehetővé teszi a látószög beállítását 100° és a 35° közötti tartományban. A hardveres WDR 120 dB dinamikus tartomány garantálja a részletek nagyon jó láthatóságát a jelenet világos és sötét részeiben. Az IP67-es minősítés védi kamera elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera megtáplálható hagyományos 12VDC-s forrásból vagy a PoE opció használatával (802.3af).
Könyvtári hírek
Az építési termékekre vonatkozó rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára. Az építési termékekre vonatkozó rendelet (CPR) az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 305/2011 / EU RENDELETE (2011. március 9.) az építési termékek forgalomba hozatalának harmonizált feltételeiről és a 89/106 / EGK tanácsi irányelv hatályon kívül helyezéséről (Construction Product Directive). A rendelet "meghatározza az építési termékek forgalomba hozatalának vagy forgalomba hozatalának feltételeit azáltal, hogy összehangolt szabályokat állapít meg az építési termékek teljesítményének lényeges tulajdonságaik és a CE-jelölés e termékeken való használatára vonatkozó kifejezésekkel kapcsolatban."
Építési termékként használt vezetékek és kábelek esetében a CPR az EN 50575:2014 harmonizált európai szabványon alapul, amelynek végrehajtási időpontjának 2016. július 1-jét határozták meg. Ettől a dátumtól kezdve a gyártóknak/importőröknek 12 hónapja volt, hogy teljesen megfeleljenek az új előírásoknak és alkalmazkodjanak az új követelményekhez. Ez azt jelenti, hogy 2017. július 1-jétől az összes beépítésre kerülő kábelt építési termékeknek kell tekinteni és a megfelelő előírásoknak megfelelőnek kell lenniük. Az új előírások megkövetelik a gyártók számára, hogy kiadják a Declaration of Performance (DoP), valamint felcímkézzék termékeiket, amelyek megfelelnek a vonatkozó szabványoknak CE-jelöléssel. A gyártó a DoP elkészítésével vállalja a felelősséget az építési termék megfelelőségének és a deklarált működési jellemzőknek. Az EN 50575 meghatározza az épületek állandó villamos berendezéseiben használatos kábelek tűzzel kapcsolatos jellemzőkre vonatkozó követelményeket, azaz az elektromos kábelek, vezérlő és kommunikációs kábelek, száloptikás kábelek felhasználhatóságát... >>> bővebben
Új videó bemutató
Száloptikás Ethernet kapcsolatok. Az új oktató videó az optikai Ethernet kapcsolatokkal foglalkozik. A videó bemutatja, hogyan kell az optikai kapcsolatokat a végződéseknél a telepítési dobozokban összekapcsolni az IP CCTV rendszerekben használt Ethernet hálózatok más elemeivel:

* Médiakonverter a médiakonverterrel
* Médiakonverter a hálózati switchez
* Switch a switchez.
Száloptikás Ethernet kapcsolatok
Érdemes elolvasni
Hotel SMATV rendszer optikai kapcsolatokkal. A száloptikás kábelezés egyik legfontosabb előnye a televíziós berendezésekben a 100%-os túlfeszültség elleni biztonság. Ezt a tényt gyakran figyelmen kívül hagyják számos előadáson, lehetséges, hogy az egyik legfontosabb kiválasztási szempont kerül erre a sorsra. Az épületek tetőn kívül alapuló RTV/SAT rendszerek különösen érzékenyek a villámcsapások okozta túlfeszültségekre. A rendszer valamennyi alkatrészének helyes földelése ellenére néhány berendezés visszafordíthatatlanul sérülhet. Érdemes hangsúlyozni, hogy nemcsak a készülékben található alkatrészek, hanem extrém esetekben a fogyasztók is, azaz a műholdas vevőkészülékek vagy televíziók túlfeszültségnek vannak kitéve. A száloptikai kábel kiválóan szigeteli a túlfeszültséget. Ez azt jelenti, hogy a túlfeszültség az antennák közelében lévő összes túlfeszültség blokkolódik a az optikai jeladó mögötti berendezéseknél - az összes többi elem 100%-os védettséget élvez... >>>bővebben
A fenti képek a MATV rendszer néhány részét mutatja be, amelyet a Hilton Balice Hotelben telepítettek, egyik Krakkó közeli kerületben
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - 16. DIPOL vakációs fotópályázat 2017
Megnyerően az antennákról - XVI. DIPOL fotópályázat
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI