KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 28/2017 (2017. szeptember 11.)
Mennyire lehetnek intelligensek a videó megfigyelő rendszerek? Alibaba, a kínai e-kereskedelmi óriás, új automatizált értékesítési rendszert tesztel. Létrehozott egy boltot a Tao Cafe-t erre a célra, amelyet minimális létszámmal működtet, nincsenek pénztárak és az így sorok sem keletkeznek.
A bolt bejáratánál az ügyfelek már regisztrálhatják magukat a QR-kódok leolvasásával Taobao alkalmazásban, okostelefonjukon. Ezt követi majd az arcfelismerés kamerával. A kávézóban lévő összes árut hasonlóképpen digitalizálják és nyomon követik, valamint elhelyezik azokat a polcokra, vásárlásra előkészítve. Ahogy az ügyfelek kisétálnak a kávézóból, számláikat automatikusan az e-fizetési számlákon fizetik okostelefonjukon. Az áruk és az ügyfelek felismerésének módja a gépi tanuláson alapszik. A rendszer nagyon hatásosnak bizonyult: a teszteléstől számított 5 napon belül a hibás azonosítási arány az áruk esetében 0,1% volt, az ügyfeleknél pedig 0,02% volt.
A Tao Cafe ügyfele megrendel egy étkezést. Az ügyfeleket a rendszer felismeri
és számláikat automatikusan az e-fizetési számlájukon fizetik okostelefonjukon.
A gépi tanuláson alapuló és építkezési rendszerek fogalma egyre több követőre talál. A piacon speciális grafikus kártyák állnak rendelkezésre, amelyek felgyorsítják a mesterséges intelligencia alkalmazások feldolgozását. Az új kamerákkal és a DVR/NVR modellekkel együtt segít létrehozni a fejlett intelligens funkciókkal rendelkező rendszereket. Az egyik ezek közül az emberi arcok és a különböző tárgyak pontos felismerése. A vásárlás mellett ez a képesség nagyon kívánatos lehet a városi videó megfigyelő rendszerekben is.
A gépi tanulás megváltoztathatja a termékek vásárlással kapcsolatos szokásokat is. Minden kereskedelmi vállalat csökkenteni kívánja a költségeket és minimalizálni az ügyfélszolgálati időt. A stratégia mellett hasonló rendszereket tesztelnek más piaci szereplők is. Érdemes megemlíteni az Amazon Go áruházat, amelyet az Egyesült Államokban vagy a Dél-Koreában indított 7-Eleven nyitottak meg. A Wheelys Moby Mart pedig egy mobil, önálló üzletet tesztel, amely képes eljutni a városoktól távol eső helyekre is.
DIPOL a Nemzetközi Energiaipari Vásáron ENERGETAB 2017. Az idei Nemzetközi Energiaipari Vásár az ENERGETAB 2017-re közel 704 előzetes jelentkezés érkezett több tucat európai és ázsiai országból származó kiállítóktól. A kiállítás a 30. lesz, ami a legnagyobb találkozó Lengyelországban az energia és a kapcsolódó iparágak által használt berendezések gyártóinak és importőreinek. A DIPOL cég a telekommunikációs rendszerek, CCTV, riasztó és otthoni automatizálási rendszerek telepítésére alkalmas berendezések forgalmazója, már évek óta részt vesz ezen az eseményen. Szeretettel meghívunk mindenkit a standunkra, szeptember 12-én és 13-án 9:00-17:00-ig és szeptember 14-én 9:00-15:00-ig.
A DIPOL számos új terméket mutat be a látogatók számára. Először is a modern megapixel analóg kamerákat említjük (Hikvision) és az IP megoldásokat (Hikvision, Signal, Sunell). A termékek széles választéka megfelel a nagyméretű telepítő vállalatok, valamint a kisebb telepítőknek, amelyek a bemutatott kamerákkal CCTV rendszert építhetnek. A legérdekesebb termékek minden bizonnyal az analóg kamerák 5MP-es lenyűgöző felbontással lesznek.
Mennyezeti IP kamera emberek megszámolására: Hikvision iDS-2CD6810F / C (2mm)
Különleges vonzerő lesz a sztereoszkópikus Hikvision IP kamera, amely kimondottan az embereket számolja az intelligens videoelemzésen alapuló funkciójával. Rendszerünk számolni fogja az embereket a standunk mellett, közben megkülönböztetve a mozgás irányát. A monitor megjeleníti a látogatók számát, az óránkénti forgalmat a kiállítást bemutató banneren a weboldalunkon online frissítéssel.
Példa a forgalmi felügyeletre: a kamera képe, az emberek számlálása (az emberek száma és az ellenkező irányú mozgásban lévő személyek száma - külső program által gyűjtött adatok), idő diagram.
Két forrásból származó képek egyidejű megjelenítése. Kettős nézetet biztosító HDMI kapcsoló a H3102 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy két HDMI forrásról videofájlt jelenítsen meg egymás mellett, vagy kiválassza a megjelenített videót a HDMI 1 vagy HDMI 2 bemenetekről. A működési módok a mellékelt távirányító használatával választhatók ki:
  • két HDMI jel egyidejű megjelenítése (egymás mellett),
  • teljes képernyő (a videó kiválasztása a HDMI 1 vagy HDMI 2 bemenetekről).
Bármely üzemmódban a felhasználó kiválaszthatja az aktív hangcsatornát. A készülék 1080p @ 60 Hz-es képfelbontással rendelkező HDMI jeleket támogat.
Kettős képnézet HDMI Switch: Signal 2x1
Kettős képnézet HDMI Switch: Signal 2x1
Kettős képnézet HDMI Switch: Signal 2x1
Kettős nézet (választható hangcsatorna)
HDMI 1 videó (választható hangcsatorna)
HDMI 2 videó (választható hangcsatorna)
Kettős képnézet HDMI Switch: Signal 2x1
Kettős nézetet biztosító HDMI kapcsoló, a H3102 lehetővé teszi a felhasználó számára, a videó két DVR-ről egyetlen monitoron/televízión történő nézetét
Két IP kamera egy oszlopon, videó átvitel optikai szálon. Kiterjedt felügyelő rendszerek oszlopokon elhelyezett kamerákkal gondos tervezést igényelnek, beleértve a berendezések kiválasztását, ami szükséges az optikai szálak jelátvitelénél és a tápfeszültség ellátás biztosításánál. A korlátozott hely miatt, a szerelőknek minimalizálnia kell a kiegészítő eszközök számát és méretét a védő burkolatának méretéből kifolyólag.
Ilyen esetekben az ideális megoldás, az L11542 médiakonverter beépítése 2 portos switch alkalmazásával. Így nincs szükség további switchek és tápegységek elhelyezésére. A csatlakoztatott eszközök száma a valóságban ezáltal a minimumra csökkenthető. A koncepciót az alábbi ábra mutatja.
Kompakt IP Sunell kamera SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.05 lx, IR 35 m-ig)Kompakt IP Sunell kamera SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.05 lx, IR 35 m-ig)Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [1m]Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)Univerzális kábel: DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D)Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)
Az L11542 médiakonverter beépített 2-portos kapcsolóval
két IP-kamerából érkező jel továbbítására egy univerzális egymódú optikai kábel segítségével
Egykábeles TERRA dSCR multiswitchek - Unicable rendszerek. A TERRA új multiswitch dSCR sorozatát egykábeles technológiával (Unicable) alkalmazzák, amely lehetővé teszi a DVB-S/S2, DVB-T, DAB és FM jelek elosztását egyetlen koaxiális kábelen. A dSCR rövidítés digitális műholdas kábel-routert jelent, amelyet néha csatornaszakasz-kapcsolónak neveznek, amely a kapott műholdas jeleket olyan ún. felhasználói sávokká (UB-ként) alakítja át, amelyek a technológiának megfelelő csatlakoztatott vevőegységekkel vehetők. Az átalakított transzpondereket egyesíti és azokat egyetlen koaxiális kábellel továbbítja az összes vevőhöz. A dSCR multiswitchek és a vevők közötti kommunikáció az EN50494 (Unicable I) és/vagy EN50607 (Unicable II) szabványban meghatározott speciális protokollt használja a DiSEqC parancsokkal. A DIPOL a TERRA dSCR multiswitchek kínálatában megtalálható az SRM-521 R80521 és SRM-580 R80580.
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-521 (A osztály, passzív TV útvonal)
Kaszkád egykábeles dSCR multiswitch SRM-521 R80521
Alapértelmezés szerint az SRM521 R80521 multiswitch dinamikus üzemmódba van konfigurálva, a dSCR OUT Unicable portként és a Legacy OUT univerzális (legacy) portként működik, amely unicable módba vált, miután megkapta a DiSEqC parancsot a vevőkészülékről/STB-ről (megfelel az EN50494 vagy az EN50607 szabványnak ). Ez azt jelenti, hogy a multiswitchnek két kimenete van, mindegyike egymástól függetlenül megtáplálja a 16 vevőt (az EN50607 szabvány szerint).
Egy kábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-580 (A osztály, aktív Terr.TV útvonal)
Kaszkád egyvezetékes dSCR multiswitch SRM-580 R80580
Alapértelmezés szerint az SRM-580 R80580 multiswitch összes kimenete mint Legacy van konfigurálva (a SAT vevőkészülékek 14/18 V és 0/22 kHz parancsai által vezéreltek). Bármelyik kimenet Unicable dinamikus üzemmódra vált, miután megkapta az EN50494 / EN50607 szabványnak megfelelő DiSEqC parancsot. Ez azt jelenti, hogy minden egyes kimenet egyetlen koaxiális kábellel és műholdas elosztókkal akár 16 vevőt (EN50607) tud megtáplálni.
dSCR Multiswitch programozó: Terra PC102W
dSCR multiswitch programozó PC102W R80561
A PC102W R80561 programozót a dSCR multiswitchek-re épülő SAT IF elosztó rendszerek konfigurálására és hibaelhárítására szolgál. A vezeték nélküli hozzáférést a készülékhez bármely platformjáról (tablet, okostelefon, laptop, PC) egyszerűen konfigurálhatja a SMATV rendszert a dSCR multiswitchekre alapozva webes böngészőn keresztül: működési mód (statikus vagy dinamikus), statikus üzemmód frekvencia-tervezése statikus módba, központi frekvenciák és sávszélességek a felhasználói sávok számára dinamikus üzemmódban, minden felhasználói sávszolgáltató hordozójának kimenő teljesítményszintje, PIN kódok.
NVR konfigurációs fájlok exportálása/importálása (beleértve a hozzáadott IP-kamerákat is). Hikvision Az NVR lehetővé teszi két konfigurációs fájl importálását és exportálását NVR beállításokat és a csatlakoztatott IP-kamerák beállításait. A fájlok exportálhatók közvetlenül az NVR-ről egy USB memóriaeszközre vagy egy PC-re egy webböngészőn keresztül. A jövőben a konfiguráció biztonsági másolataként vagy egyszerűen "sablonként" használható a hasonló rendszerek telepítésének és konfigurálásának felgyorsítása érdekében. A hozzáadott IP-kamerákkal, például IP-címekkel, kezelő porttal, adminisztrátori jelszóval stb. Kapcsolatos információkat tartalmazó fájlt a .xls kiterjesztéssel (Excel) mentjük. Az exportált fájl szerkeszthető, így más, hasonló rendszerekhez is alkalmazható, míg az NVR konfigurációs fájl nem módosítható. A konfigurációs fájlok web böngészőn történő mentéséhez vagy importálásához a felhasználónak követnie kell:
  • jelentkezzen be az NVR-be,
  • enter Configuration->System->Maintenance menü,
  • fájl mentése: az Export szekcióban válassza ki a Device Parameters vagy IP Camera Parameters,
  • egy fájl importálásához: az Import Config. File szekcióban keresse meg a kívánt fájlt (Browse) a Device Parameters vagy IP Camera Parameters esetében és fogadja azt el Import gombbal.
Importálás Device Parameters esetén a rendszert újra kell indítani.
Konfigurációs fájlok exportálása/importálása (Hikvision DS-7608NI-I2 K22083 NVR)
Újratölthető akkumulátor kapacitása. Az egyes újratölthető akkumulátorok fő paraméterei közé tartozik a névleges feszültség és a kapacitás. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az akkumulátor kapacitása a kisülési körülményektől függ, az értéke általában 10 órás teljes kisülési áramra vonatkozik. Például, ha az akkumulátor kapacitása 20 Ah, azt jelenti, hogy a terhelés tíz órára 2 A lehet. Annak meghatározásához, hogy az akkumulátor mennyi ideig képes egy valós rendszert biztosítani, ismernie kell a tényleges áramfelvételt és összehasonlítani az akkumulátort egy hasonló kisütési árammal.
Lemerülési idő és kisütési áram - Securbat CB 17-12 SB M1885
Új termékek a DIPOL-nál
Ipari tápegység: Mean Well LRS-100-24 (24VDC/100W)
Ipari tápegység: Mean Well LRS-100-24 (24VDC/100W) N93317 ipari kapcsolóüzemű tápegységet olyan vezérlőrendszerek, automatizálás és hálózati berendezések tápellátására tervezték, amelyek stabil DC feszültségen működnek és a 21,6 ... 28,8 VDC tartományon belül állíthatók be. A maximális terhelés 100 W, 4,5 A áramkorláttal.
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7208HUHI-F2/S (8 csatornás, 5MP@10fps, H.264, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR Hikvision DS-7208HUHI-F2/S M75508 egy 8 csatornás CCTV DVR, amely rögzíti a felügyeleti videót a HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványokban. A maximális felvételi felbontás 5 MP @ 10 fps. A többi támogatott videó felbontás 3 MP @ 15 fps és 1080p / 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4CIF / CIF 25 fps maximális képsebesség mellett.
Antennaerősítő TERRA AB007 (10-17dB, DC átmenet, Digital SCR)
Antennaerősítő TERRA AB007 (10-17dB, DC átmenet, Digital SCR) B4044 a DVB-T jelek erősítésére szolgál a Terra Digital SCR multiswitch rendszerekben. Az F-F csatlakozókkal ellátott erősítő DC átvitellel rendelkezik (max. 20 V, 1 A).
Érdemes elolvasni
Egy példa a vonal átlépési funkció használatára a FishEye kamerában. A Hikvision DS-2CD2942F-IS K1790 mennyezetre szerelt Fisheye IP kamera 360° -os látószöggel rendelkezik, falra szerelve - 180° -os. Az ilyen típusú kamerák egyre népszerűbbek, mivel lehetőség van arra, hogy több kamerát kiváltsanak vele, az egész területet lefedve vele. Egyik példája alkalmas lehet egy kis élelmiszerüzlet videomegfigyelésére... >>>bővebben
Áruház egyetlen FishEye kamerával történő megfigyelése a virtuális vonal funkcionalitással
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI