KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 31/2017 (2017. október 2.)
Drónok fogják a vért szállítani. Az AirVein projekt célja az egészségügyi ellátás forradalma. Ez a kísérleti projekt a gyorsabb vérszállításra irányul - hosszú távon is. Erre a célra speciális drónokat fognak használni. A Lengyel Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Központ 24 hónapon belül (a projekt értéke körülbelül 7 millió PLN) szerződést írhat alá a Pentacomp Systemy Informatyczne SA-val, amely személyre szabott informatikai megoldásokat kínál a Novelty RPAS-al, a pilóta nélküli rendszerek lengyel gyártójával.
Az ilyen feladatokhoz használt drótok magas szintű biztonságot és nagyobb funkcionalitást élveznek. Nagy hangsúlyt fektetnek a mechanikai és elektronikus berendezések magas színvonalára, például a vezérlőrendszerek megbízhatóságára és redundanciájára, mentő ejtőernyők használatára. Különös figyelmet fordítanak a vibráció csillapítására, mivel a szállított vér fizikai és kémiai változásainak fokozott veszélye állhat fenn.
Az orvosi célok szállításhoz használt Drón
www.rynekzdrowia.pl
Rendkívül fontos a megfelelő energiaforrás biztosítása. A villanymotorok nemcsak elemekből, hanem üzemanyagcellákból is megtáplálhatók. A vezérlők csak egyike a rendszer elemeinek. Az egész projekt magában foglalja a földi infrastruktúrát (leszálló helyek, rakodóplatformok, hangárok, kiszolgáló létesítmények stb.) és a fejlett navigációs technológiát.
Az AirVein rendszer valósággá válik. Az elkövetkező években úgy tűnik, hogy forradalmat hozhatnak az orvosi mentés ezen ágában.
Műholdas TV és a földi jelek elosztása Unicable technológiával. A TERRA dSCR multiswitchek új sorozata egyetlen kábeles technológiát alkalmaz (Unicable), amely lehetővé teszi a DVB-S/S2, DVB-T, DAB és FM jelek elosztását egyetlen koaxiális kábelen keresztül. A dSCR rövidítés digitális műholdas kábel-routert jelent, amelyet néha csatornaszakasz-kapcsolónak is neveznek, amely a kapott műholdas jeleket olyan ún. felhasználói sávokká (UB-ként) alakítja át, amelyek a technológiának megfelelő csatlakoztatott vevőegységekkel fogadhatók. Az átalakított transzpondereket közösíti és azt egyetlen koaxiális kábellel továbbítja az összes vevőhöz. A dSCR multiswitchek és a vevők közötti kommunikáció az EN50494 (Unicable I) és/vagy EN50607 (Unicable II) szabványban meghatározott speciális protokollt használja a DiSEqC parancsokkal.
Az alábbi ábrán az A98257 quatro LNB és a TERRA SRM-521 R80521 multiswitchek biztosítják a közösített műholdas és FM/DVB-T jelek továbbítását az összes 32 Signal R-TV-SAT R694100 fali aljzatra egyetlen koaxiális vonalon keresztül. A műholdas csatornák független vételének feltétele az egyes kimeneteken keresztül az EN50607 szabványban meghatározott unicable protokollt támogató műholdas vevők használata (legfeljebb 8 kimenetes rendszer esetén legalább az EN50494 szabvány alkalmazásával).
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Osztó Sat 1>8F SignalÁrbocra szerelhető antennaerősítő Terra MA-062 - VHF & 2xUHF 30/34dB Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-521 (A osztály, passzív TV útvonal)Antennaerősítő TERRA AB007 (10-17dB, DC átmenet, Digital SCR)Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-521 (A osztály, passzív TV útvonal)Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCRMűholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBOsztó Sat 1>4F Signal
Az egykábeles SMATV rendszer példája, amely a TERRA UNICABLE eszközökön alapul
A műholdas vevőkészülékek/STB-k gyártói egyre inkább megvalósítják a Unicable megoldásokat. Sok esetben a korábbi verziójú vevőkészülékek/STB-k, amelyek eredetileg nem kaptak ilyen opciós lehetőséget, firmware-frissítéssel hozzá lehet igazítani. A lengyel piacon elérhető népszerű műholdas vevők listája és az egykábeles multiswitchek támogatása az alábbiakban olvasható:
Ferguson:Cyfrowy Polsat:
 • Decoder HD 5000
 • Decoder
 • EVOBOX PVR
nc+:
 • BOX+
 • mediaBOX+
 • turboBOX+
 • wifi Premiumbox+
Újdonság a fúziós hegesztők piacán - Signal Fire AI-7. A száloptika hegesztő megvásárlásában érdekelt telepítőknek fontolóra kell venniük a nagyon vonzó Signal Fire AI-7 L5880 fúzióshegesztő beszerzését. Minden jellemzője megfelel a legjobb japán vagy koreai termékeknek. A működési sebessége és a hosszú akkumulátor élettartam miatt a készülék ideális az összes alkalmazott típusú szál telepítéséhez, beleértve több száz hegesztését elvégzését is.
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel)
Signal Fire AI-7 L5880 fúziós szálhegesztő
A telepítők számára a hegesztő fontosabb tulajdonságai:
 • 6 Siemens motor a precíziós szálpozícionáláshoz,
 • hegesztés ideje 8 másodperctől,
 • rövid hüvelyű védőcső rásütési ideje, 15 s ,
 • teljesen automatikus magegyesítés - normál esetben elegendő a szálvégeket a tartóba helyezni,
 • x300 nagyítási tényező mindkét tengelyen a beillesztés szemrevételezéses ellenőrzéséhez,
 • konfiguráció ajánlott okostelefon alkalmazással (Android/iOS),
 • az alkalmazás létrehozhat műveleti jelentéseket (export xls fájlokhoz),
 • lehetőség a sikertelen toldás műveleteinek diagnosztikai célú felvételére,
 • hosszú élettartamú elektródák (3000 hegesztés, plusz tartalékkészlet),
 • nagy kapacitású cserélhető akkumulátor (7800 mAh, kb. 200 hegesztés és rásütési művelet) ,
 • nagy kiegészítőkészlet (vásárolni szükséges csak Alkohollal átitatott törlőkendők Alko-Pad),
 • Kiváló minőségű, praktikus eszköztár, amely biztos és stabil támogatást nyújt.
Speciális merevlemez-meghajtók DVR/NVR-ekhez. A Western Digital PURPLE merevlemez sorozata célravezetőek a videó szerverek és/vagy DVR alapú felügyeleti videofelvevő rendszerek számára, amelyek 24/7-es üzemmódban működnek. A sorozat kiváló teljesítményt, nagy kapacitást és hosszú távú megbízhatóságot kínál. A meghajtók úgy vannak megtervezve, hogy folyamatosan működjenek a rendszerek feldolgozásában, hang-és videó felvételek készítésében bármilyen platformon (PC, önálló DVR-k, NVR-k, szerverek).
A PURPLE sorozat a RED család további fejlesztése. A módosított firmware-funkciók minimalizálják a képkeretek veszteségének kockázatát a hibák vagy a nagy terhelés (AllFrame) miatt, valamint az energiafogyasztást (az IntelliPower funkció által vezérelt sebesség). A meghajtók 64 MB puffermérettel és SATA 3 (6 Gbps) interfésszel rendelkeznek. Általánosságban elmondható, hogy a PURPLE meghajtók sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint a PC-khez szánt társaik. Különlegességei:
 • felügyeleti osztályú tárolás, minimálisra csökkenti a képkeretek elvesztésének kockázatát,
 • kifejezetten 24/7 órás, folyamatosan használt, nagyfelbontású felügyeleti környezethez tervezve
 • CCTV rendszerek követelményeire szabott gyorsítótár-algoritmusok, amelyek nagy írási műveletekkel, viszonylag alacsony adatátviteli sebességgel és nagyszámú egyidejű adatstreammel jellemezhetők,
 • elsőbbségi változtatás az íráselosztás és a megelőző gyorsítótár-irányelvek számára,
 • TLER és ATA streaming támogatás
HDD Western Digital PURPLE WD10PURX 1TB (3.5
HDD Western Digital 2TB WD20PURX SATA (CCTV DVR-ekhez)
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5
WD PURPLE 1 TB
WD10PURX M89267
WD PURPLE 2 TB
WD20PURX M89270
WD PURPLE 3 TB
WD30PURX M89285
HDD Western Digital PURPLE WD40PURX 4TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5
WD PURPLE 4 TB
WD40PURX M89305
WD PURPLE 6 TB
WD60PURX M89320
Alacsony költségű IP CCTV rendszer Hikvision EasyIP Lite kamerákra alapozva. Egy ilyen rendszer, amely Hikvision kamerákon és az NVR-n alapul, az alábbi ábrán látható. A kamerák a EasyIP Lite sorozatból származnak, amelyet a magas képminőség és a vonzó ár jellemez. A kamerák tipikusan a riasztási eseményeket támogatják, például a mozgásérzékelést és a videó-manipulációt, valamint a folyosó módot és egy érdeklődési kör (ROI) meghatározásának lehetőségét. A készüléket 2 mm-es kamerákkal 2,8 mm-es objektívvel (105°-os látószöggel) és 30 m-es hatótávolságú infravörös megvilágítókkal felügyelik. Az épületen kívül ezek a DS-2CD1021-I K17812 kompakt kamerák, míg belül a DS-2CD1121-I K17282 mennyezeti kamerák működnek. A Hikvision DS-7608NI-E2 / A K22081 IP NVR-ben telepített Seagate 2 TB HDD M89271 képes tárolni a megfigyelési adatokat az összes kameráról 5 napig (folyamatos felvétel 2 MP felbontással 25 fps, 4 Mbps csatornánként, H. 264) vagy akár 11 napig (H.264+ videó tömörítéssel és az adatfolyam sebességét 2 Mbps-ig csökkentve). Az összes kamera az N29982 PoE switchről van megtáplálva. Vezeték nélküli router, pl. TL-WR1043ND N3253, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az NVR-hez a helyi hálózaton és a Wi-Fi-n keresztül.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1121-I (2MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)IP NVR Hikvision DS-7608NI-E2/A (8 csatornás, 80Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI, ALARM BE/KI)HDD Seagate SkyHawk ST2000VX008E 2TB (3.528Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)Kompakt IP kamera: DS-2CD1021-I (2MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
IP CCTV rendszerEasyIP Lite kamerákra alapozva
Egyszerűen konfigurálható több eszköz IP CCTV rendszerekben. Egy helyen gyakran több IP-kamera és/vagy NVR van. Az egyik csoporton belüli eszközök többsége hasonló vagy azonos. A Hikvision Az NVR-ek gyorsan konfigurálhatók egy fájl konfigurációs beállításainak exportálásával egy eszközről a többi rendszerbe.
Az import/export műveletek elvégezhetők:
 • helyileg USB interfészen keresztül
 • hálózaton keresztül:
  • iVMS-4200 szoftver vagy web böngésző használatával - különösen hasznos az NVR távoli helyei esetében
  • használva a Batch Configuration segédprogramot (a Hikvision Eszközök része)
A Batch Configuration ablakának megtekintése a konfigurációs fájl exportálásához
Új termékek a DIPOL-nál
Önhordó univerzális kábel: ULTIMODE FC.E-2SM FEHÉR (2x G.657A2)
Önhordó univerzális kábel: ULTIMODE FC.E-2SM FEHÉR (2x G.657A2) L7202B egy univerzális optikai kábel LSOH köpennyel, amelyet egyaránt lehet kültérben és beltérben használni. A megerősített aramidszálakkal a kábel ellenáll a 800 N-os terhelésnek és feszítési távolsága 150 m is lehet. Ennek köszönhetően, a kábel ideális függesztett vonalak kiépítésénél, pl. biztonsági kamerák és a hozzáférési pontok csatlakoztatásához, amelyek oszlopokon kerültek elhelyezésre. A kábel két egymódusú G.675A2 szálból áll (átmérője 250 μm, minimális hajlítási sugara 7,5 mm).
CAT 6A U/FTP árnyékolt kábel: NETSET U/FTP 6A, beltéri [500m]
CAT 6A U/FTP árnyékolt kábel: NETSET U/FTP 6A, beltéri E1616_500 csúcsminőségű beltéri FTP CAT 6A csavart érpárú kábel, amelyet professzionális számítógépes hálózatokban használnak az épületekben. Az alumíniumfóliából készült árnyékoló rétegek minimalizálják a párok közötti és a külső környezetből származó áthallást.
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7208HUHI-F2/S (8 csatornás, 5MP@10fps, H.264, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7208HUHI-F2/S M75508 egy 8 csatornás CCTV DVR, amely rögzíti a felügyeleti videót a HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványokban. A maximális felvételi felbontás 5 MP @ 10 fps. A többi támogatott videó felbontás 3 MP @ 15 fps és 1080p / 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4CIF / CIF 25 fps maximális képsebesség mellett.
Érdemes elolvasni
Egy példa a vonal átlépési funkció használatára a FishEye kamerában. A Hikvision DS-2CD2942F-IS K1790 mennyezetre szerelt Fisheye IP kamera 360°-os látószöggel rendelkezik, falra szerelve - 180°-os. Az ilyen típusú kamerák egyre népszerűbbek, mivel lehetőség van arra, hogy több kamerát kiváltsanak vele, az egész területet lefedve vele. Egyik példája alkalmas lehet egy kis élelmiszerüzlet videomegfigyelésére. A megfelelő helyre telepített kamera képes figyelemmel kísérni az egész helyiséget... >>>bővebben
Áruház egyetlen FishEye kamerával történő megfigyelése a virtuális vonal funkcionalitással
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel)
SIGNAL FIRE AI-7 fúziós hegesztő - nagy lehetőség, megfizethető áron
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI