KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 32/2017 (2017. október 9.)
Csúcsteljesítményű transzatlanti kapcsolatok. A Facebook, a Microsoft és a Telxius telekommunikációs infrastruktúra vállalat éppen most fejezte be az USA-val és Európával összekötő optikai kábel építését. A Marea nevű transzatlanti kábel 6600 kilométer hosszú az Atlanti-óceán fenekén, több mint 5000 méter mélységben fut végig. A tengeralatti internet kábel elkészültével most 160 Terabájtnyi adatot képes másodpercenként közvetíteni, ezzel ez lett a legnagyobb teljesítményű vízalatti internetkábel a világon.
A Marea kábel az Atlanti-óceánon vezet át egy másik helyen, mint a korábban kiépített kábelek, közelebbről Virginia Beach, Virginia és Bilbao, Spanyolország között. Az új helyszínt a megbízhatóság növelése és a természeti katasztrófák, például földrengések, vulkánkitörések vagy viharok okozta károk kockázatának minimalizálása érdekében választották. A rendszer nyílt kialakítása várhatóan gyümölcsözni fog a könnyű bővítés, a megnövekedett áteresztőképesség és az alacsonyabb karbantartási költségek formájában a jövőben.
A tengeralatti száloptikai kábel felépítése: 1 - polietilén bevonat, 2 - PET fólia, 3 - acél zsinór, 4 - alumínium bevonat, 5 - polikarbonát, 6 - rézcső, 7 - hidrofób gél, 8 - optikai szál (8 pár)
A Marea kábel a fedélzeten tekercsben
A felhőszolgáltatások és a videó streamingek népszerűsége nagyon gyors ütemben növekszik. A legfontosabb korlátozást a megjelenítésben a más kontinensek felhasználóival való kapcsolata okozta, túl kevés sávszélességgel. Ezért a Microsoft és a Facebook úgy döntött, hogy saját interkontinentális kapcsolatot építenek ki. Ez a privát kezdeményezés a sávszélességi rekord mellett a telepítés sebességét is megnövelte. A munkálatok 2016 augusztusában kezdődtek és a szolgáltatás indítása 2018 elejére várható. Az időszak a kivitelezést illetően háromszor rövidebbnek bizonyult, mint a korábbi transzatlanti projektek esetében.
A 16. DIPOL Nyári fotópályázat nyertesei 2017-ben. Idén az elfogadott művek száma meghaladta a 600-at, ami abszolút rekord a fotóverseny tizenhat éves történetében. Ismét meglepődtünk a benyújtott fényképek magas színvonaláról és csodálatos sokféleségükről. Még egyszer megköszönjük az igazán nagy érdeklődést és szeretnénk bátorítani Önöket, hogy vegyenek részt a "Megnyerően az antennákról" verseny következő évi kiírásában is. Kérjük tekintsék meg az idei művek galériáját.
1. helyezett - Kenese Szilárd
"Egyedül"
2. helyezett - Agnieszka Kopeć
3. helyezett - Edward Soński
Antenna sokszínűség...
Ablak a világ felé
Jutalmazottak:
Ikrek
Magda Chudzik
Látta a sétát
Magdalena Cieslak
Az idő jelzése
Marek Jozkow
Egy alpesi csúcson
Hanna Strzykowska
Miféle antenna ez?
Michał Wąż
Az én fekete-fehér
antenna értelmezésem
Natalia Wieczorek
A Pienin-hegység
Ms. Szing Maciej
Vidéki
Miroslaw Grobelski
A kolibri nyugalma
Marta Walla
Vörös
Krzysztof Kamil Wojtanowski
Űrállomás
Krzysztof Kamil Wojtanowski
"Raciborz 2"
Wojciech Domagala
Geometria
Agnieszka Rusinowska
Antennák Velencében
Karolina Nowak
Falatozás
Martyna Majda
"Zatmenie" (Eclipse)
Miroslav Paulínyi
Sivatagi sziget
Paweł Bakun
WLAN hálózatok a boltokban. A raktárak olyan helyek, ahol a polcok, gépek és más eszközök jelentősen befolyásolják a jel terjedését. Kis helyiségekben a hozzáférési pontot (pl. TP-LINK EAP110 N2562) a helyiség geometriai középpontjában ajánlatos elhelyezni.
Nagyobb létesítmények esetén figyelembe kell venni a tárgy kiterjedését, ami akadályozhatja a jel terjedését. A megfelelő lefedettség számos hozzáférési pont, például az EAP110 N2562 használatával érhető el. Az AP-k számát és helyét általában kísérletileg kell meghatározni. Mivel az AP-k egyetlen hálózatot alkotnak, nincs szükség további naplózásra, amikor átváltanak egymás között. A megoldás megkülönböztető jellemzője az EAP110 N2562 AP-ként az EAP Controller Software, amely lehetővé teszi a több EAP eszközből álló (web böngészőn keresztül) központi hálózat konfigurálását és kezelését. A funkciók közé tartozik a valós idejű monitorozás, a hálózati forgalom grafikus elemzése és a batch firmware frissítések.
Wireless Access Point TP-LINK EAP110 (N, 300Mbps, passzív PoE)Wireless Access Point TP-LINK EAP110 (N, 300Mbps, passzív PoE)Wireless Access Point TP-LINK EAP110 (N, 300Mbps, passzív PoE)
Több TP-LINK EAP110 N2562 hozzáférési pont használata raktárban
A SatNet szoftver új verziója! A szabadon felhasználható SatNet v3.6.3 szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy grafikus formában tervezzenek közepes és nagy SMATV multiswitch rendszereket TERRA készülékekre alapozva. A SatNet alkalmazással meghatározhatja a jelszinteket minden kimeneten és ellenőrizni tudja, hogy azok megfelelnek-e a szabványoknak és eldöntheti, hogy használják-e az erősítők kiegyenlítési funkcióját. Ez lehetővé teszi, hogy a tervező/telepítő a monitor elé üljön és megtervezze, mely eszközök szükségesek a jelek elosztásához, a paraméterek beállításaihoz, például erősítés vagy a kábelcsillapítás kompenzációra szükség van-e. A beállítások teljes mértékben megfelelnek a valósághű megvalósításoknak.
A SatNet alkalmazást a szerelők és a tervezők szerte a világon használják. Az új verzió felhasználása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy:
  • az FM (88-108 MHz), a DVB-T VHF (174-230 MHz) és a DVB-T UHF (470-790 MHz) sávok antennáinak figyelembevételét;
  • különféle TV és rádiófrekvenciás jelek közösítésének lehetőségét: antenna triplexer DC015L, antennaerősítő MA080L R82018, multiband erősítő ma400 R82520;
  • hozzáadja a Triset-113 kábelt a rendelkezésre álló kábelek listájához;
  • a TRA-03 R50150 szabályozható RF csillapító hozzáadásának lehetőségét;
  • továbbfejlesztett AA (Automatic Adjustment of levels) és AOS (Adjustment with Optimizing Structure) funkciók a könnyebb tervezés és végrehajtás érdekében.
Többszálas kábelek rostjainak azonosítása. A száloptikai kábel több rostjának végén a szerelőnek figyelnie kell a szálak megfelelő sorrendjére az elosztó keretben vagy a telepítő dobozban. Számos szabvány foglalkozik ezzel a kérdéssel és bár nincsenek általános előírások, a konzisztencia ezen a területen lehetővé teszi a telepítők számára, hogy elkerüljék a problémákat hálózati karbantartás vagy bővítés esetén.
Az optikai kábelezésnél érdemes végrehajtani az európai szabványok egyikét, vagy a zárt megoldások esetében a kábelt gyártó vagy nagy távközlési szolgáltatók megoldásait, receptjeit. Az alábbi táblázat a leggyakrabban használt szabványokat mutatja be a szálak elrendezését az optikai kábelrendezőkben.
Érdemes megjegyezni, hogy egy adott szabvány elfogadása időt és pénzt takarít meg az optikai hálózat bővítése esetén. A következő kapcsolatok csatlakoztatásakor a telepítőnek nem kell tapasztalati úton ellenőriznie a szálak sorrendjét a meglévő elosztási keretekben és elkerülje a hibás összeköttetésekkel kapcsolatos problémákat (különösen akkor, ha a kötegeket zárt patch panelekben helyezték el anélkül, hogy megnézhetnék a szálak sorrendjét ).
Független videokimenetek a CCTV rendszerekben. A digitális videorögzítők általában több videó kimenettel vannak felszerelve, vagy a különböző monitorok illesztésére vagy a további eszközök csatlakoztatására. Három népszerű videó kimenet létezik: HDMI, VGA és BNC. A BNC kimenet általában független, de a legtöbb DVR ugyanazt a videót biztosítja a HDMI és a VGA kimeneteken. A HDMI és VGA kimenetek csak néhány felső kategóriás modell esetében függetlenül konfigurálhatók. A példa a Hikvision DS-7616HUHI-F2/N, amely lehetővé teszi a különböző csatornák (kamerák) elrendezését minden egyes kimenethez, a DVR/NVR-hez csatlakoztatott kamerák bármilyen hozzárendelésével.
HD-TVI kamera V-CAM 560 (1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, mennyezeti, IR 30m-ig)HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z (mennyezeti, 3MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T52-I5 (5MP, 4mm, 0.01 lx, IR 50m-ig)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2042WD-I (4MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)PoE Switch: ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP) menedzselhetőHibrid DVR/NVR: Hikvision DS-7616HUHI-F2/N TURBO HD 3.0 (16 csatornás, HD-TVI, 3MP, 15fps; H.264, HDMI, VGA)2828
A Hikvision DVR/NVR-k K és az I sorozatai lehetővé teszik a konfigurációt a
különböző videó kimenetekhez, a DVR/NVR-hez csatlakoztatott kamerák hozzárendelésével
A menü megjeleníthető a különböző kimenetre csatlakoztatott monitoron, a modelltől és a firmware verziótól függően. A DVR/NVR menü megjelenítéséhez a videó beállítások csak helyileg lehetségesek (fizikai hozzáféréssel a készülékhez).
Új 8 MP felbontású Hikvision IP kamerák. A DIPOL két új IP kamera modellt kínál 8 MP felbontással a Easy IP 3.0 sorozatból. Az első modell a DS-2CD2085FWD-I K17597 (objektív rögzített gyújtótávolsággal), a második a DS-2CD2685FWD-IZS K17727 motozoom objektívvel és automatikus fókuszálással. A nagyfelbontású kameráknak köszönhetően a felhasználók részletesebb képet kaphatnak, így a képek jobban felhasználhatók. A kamerák 8 MP felbontásúak és a H.265+ vagy H.265 videó tömörítéssel a K sorozatú (támogatás 8 MP-ig) és az I sorozat (felbontás támogatása 12 MP-ig) Hikvision IP NVR-ekkel kell együtt működniük, pl. DS-7608NI-K2 K22074, DS-7616NI-I2 K22163.
A különböző felbontásokkal rendelkező kamerák által rögzített képek összehasonlítása
Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2685FWD-IZS (8MP, 2.8-12mm Motozoom, 0.01 lx, IR 50m-ig, WDR, IK10, Audio, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2685FWD-IZS K17727 kamera professzionális IP CCTV rendszerekhez készült. A kompakt kamera 8 MP 1/2.5" CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az 50 m-es hatótávolságú IR megvilágító mellett a kamera teljes sötétségben is működhet. A beépített 2,8-12 mm-es Motozoom objektív lehetővé teszi a látószög távvezérlését 115° és 35° között, a kép automatikusan a fókusztávolság megváltoztatása után fókuszál.
Patch Panel (0.5U, 24 FTP CAT6A port)
Patch Panel (0.5U, 24 FTP CAT6A port) R9120317 panel a strukturális kábelezés koncentrátora (S/FTP kategória 6A). Az eszköz 19"-os RACK szekrénybe (például R912020, R912021, R912022) szerelhető be.
Elektróda készlet a Signal Fire AI-7 fúziós szálhegesztőhöz
Elektróda készlet a Signal Fire AI-7 fúziós szálhegesztőhöz az L5885 a fúziós szálhegesztőhöz használható fel. A készlet lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy körülbelül 3000 hegesztést végezzen vele. Az elektróda cseréjének leírása a felhasználói kézikönyvben megtalálható.
Érdemes elolvasni
Két IP kamera egy oszlopon, videó átvitel optikai szálon. Kiterjedt felügyelő rendszerek oszlopokon elhelyezett kamerákkal gondos tervezést igényelnek, beleértve a berendezések kiválasztását, ami szükséges az optikai szálak jelátvitelénél és a tápfeszültség ellátás biztosításánál. A korlátozott hely miatt, a szerelőknek minimalizálnia kell a kiegészítő eszközök számát és méretét a védő burkolatának méretéből kifolyólag...>>>bővebben
Az L11542 médiakonverter beépített 2-portos kapcsolóval
két IP-kamerából érkező jel továbbítására egy univerzális egymódú optikai kábel segítségével
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel)
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI