KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 33/2017 (2017. október 16.)
Az arca lehet egy jegy. A Cubic Transportation Systems amerikai vállalat az érintés nélküli intelligens kártya technológiájára koncentrál és egy új jegykiadó rendszeren dolgozik. A kapuk előtt álló sorok csökkentése érdekében a rendszer az arcfelismerést és a tenyérvénás szkennelést fogja használni az ügyfelek azonosításához.
A Cubic stratégiai menedzsere szerint az ügyfelek növekvő száma jelentősen megnövelné a jegykapukhoz tartozó sorokat. A Cubic a kapuk teljes eltávolítását javasolja és ezzel az objektumkövető rendszer használatát.
A cég bemutatta a "gateless" rendszer prototípusát londoni innovációs központjában. Hogyan működik? A következő generációs érvényesítési pont nem csak elfogadja a hagyományos ellenőrzési lehetőségeket (Oyster kártya, érintésmentes kártyák), hanem néhány alternatív fizetési módon is dolgozik: Bluetooth LE (azonosítani tudja az utasok által használt telefont, amikor azok áthaladnak a vizsgálati pontokon anélkül, hogy azokat a szkennerbe kellene helyezni), tenyérvénás beolvasás és arcfelismerés.
Vénás szkenner infravörös érzékelőt használ a tenyér véredények mintázatának a rögzítésére, az infravörös fénnyel megvilágítva kirajzolódik a tenyérvénák hálózata. A Cubic véleménye szerint a jövőben az utasnak egy állomáson regisztrálhatják a tenyérlenyomatát és ez összekapcsolja a fizetési számlával. Ezután, amikor a kezét a szkennerbe helyezi az utazás előtt, a szkenner fel fogja ismerni a tenyerét és beléphet.
Az arcfelismerő rendszer ugyanúgy fog működni, mint a tenyérvénás szkenner: a felhasználónak először regisztrálni és társítani kell az arcát egyéni számlájával és az infravörös érzékelők által az új érvényesítési ponton a kamerák fel fogják venni, beazonosítják és felismerik az arcát. Az ilyen modern kapu a rendszer első része. A másik egy megfelelő szoftverrel rendelkező kamerarendszer, amely felelős a viteldíjak megszerzéséért. Ez a helyes azonosításra alkalmas minden nyomkövető funkció használatával lehetséges. A platformon megjelenő folyosón / alagútban ("gateless gateline") megjelenő egyéb személyeket automatikusan fel kell ismernie, hogy jogosulatlanok.
Modern közlekedési folyosó és hagyományos ellenőrző kapuk látványa
(forrás: www.wired.co.uk)
A Cubic szeretné már egy éven belül kivitelezni a nyomkövető rendszert London egyik metróállomásán. Kezdetben nem lesz teljesen működőképes rendszer. A technikai összetettségen kívül a biometrikus adatok gyűjtésével és biztonságos tárolásával kapcsolatos formális problémákat is meg kell vizsgálni.
TERRA dSCR/Unicable multiswitch rendszer kivitelezése. A TERRA dSCR multiswitchek új sorozata egykábeles technológiát alkalmaz (Unicable), amely lehetővé teszi a DVB-S/S2, a DVB-T, a DAB és az FM jelek elosztását egyetlen koaxiális kábelen keresztül. A dSCR rövidítés digitális műholdas kábel-routert jelent, amelyet néha csatornaszakasz-kapcsolónak neveznek, amely a kapott műholdas jeleket olyan ún. felhasználói sávokká (UB-ként) alakítja át, amelyek a technológiának megfelelő csatlakoztatott vevőegységekkel fogadhatók. Az átalakított transzpondereket egyesíti és azokat egyetlen koaxiális kábelen továbbítja az összes vevőhöz. A dSCR multiswitchek és a vevők közötti kommunikáció az EN50494 (Unicable I) és/vagy EN50607 (Unicable II) szabványban meghatározott speciális protokollt használja a DiSEqC parancsokkal.
Az OPTIMA cég Krosno-ból, Lengyelországban telepített SMATV rendszert, amely a TERRA SRM-521 R80521 egycsatornás egykábeles jelvezetésen alapul. A rendszer földi DVB-T adásokat és DVB-S/S2 műholdas csatornákat oszt el a rendszerben a HotBird 13E-ből.
A TERRA SRM-521 R80521 multiswitch műholdas jeleket kap 4 kábelen keresztül a Quatro LNB Inverto BLACK A98266 fejből és a földi jelek a kábelen keresztül csatlakoznak a földi DVB-T antennához egy erősítővel. A kimeneti jelek a multiswitch dSCR OUT kimenetéről megtáplálják az elosztó hálózatot a műholdas elosztókkal 32 előfizetői aljzatot, minden szobában 4 helyen (a twin tuneres PVR vevőkészülékek mindegyike két független jelet használ a két kimenetről). A vevők támogatják az EN50494 SCR/Unicable szabványt. A megoldás teljes mértékben megfelel az ügyfél igényeinek.
A EasyIP Lite és EasyIP 3.0 sorozatú Hikvision kamerák összehasonlítása. Az alábbi táblázat összehasonlítja a Hikvision IP-kamerák új sorozatát, az EasyIP Lite (egy alap, gazdaságos sorozat) és az EasyIP 3.0 (fejlettebb sorozatok) jellemzőit és paramétereit. A 2 MP és 3 MP kamerák esetében az EasyIP 3.0 sorozat sokkal nagyobb érzékenységet garantál (Dark-Fighter technológiát alkalmaz). Ezenkívül 8 megapixel felbontású modelleket is kínál, támogatja a H.265+ és a H.265-ös videó tömörítést, valamint a videó elemzést. Az olcsóbb Easy IP Lite sorozat nem rendelkezik videó analitikus funkcióval, de elégséges ahhoz, hogy az alacsony költségű IP CCTV rendszerek számára kielégítő teljesítményt nyújtson.
A Hikvision EasyIP Lite és Easy IP 3.0 sorozat funkcióinak összehasonlítása
FeatureEasyIP LiteEasyIP 3.0
Sensitivity0.01 lx @ F1.2 (AGC ON)0.005 lx @ F1.2 (AGC ON)
(only in 2 MP and 3 MP models)
Video compression

H.264+, H.264, MJPEG
H.265+, H.265,
H.264+, H.264, MJPEG
Number of streams
23
Exir 2.0 IR illuminator 
Some modelsYes
Dark Fighter (Ultra-low-light) technology
NoYes
Intelligent image analysisNoFace detection, virtual line crossing, intrusion detection, detection of leaving/taking objects
Video enhancement  (3D-DNR, WDR, BLC)YesYes
Access via free Hik-Connect cloud service
YesYes
WDR 120 dBYesYes
Corridor mode
YesYes
Models with max resolution
4 MP8 MP
ANR function
(models with microSD slot)
YesYes
Power from 12 VDC source or PoE Yes Yes
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
A legkeresettebb Hikvision Easy IP 3.0 kamera - K17294
3 MP, 2,8 mm, 0,005 lx, IR 30 m-ig, WDR, IK10, Audio IN/OUT, H.265/H.264
Redőnyök vezérlése EXTA FREE modulokkal. Az EXTA FREE rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy számos helyi és távoli kapcsolóval/adóval vezéreljék az elektromos berendezéseket. Ezenkívül bármikor lehetőség van az EXTA FREE rendszer másik adójának vagy vevőjének/működtetőjének programozására és használatára a készlet módosítására vagy kiterjesztésére. Ez a funkció bővíti a platform lehetőségeit.
Az SRP-02 F5432 redőnyvezérlőt a 230 V AC motorok és a végálláskapcsolók vezérlésére használják. A felhasználó vezérelheti a redőnyöket helyileg a megfelelő kapcsolókkal, amelyek csatlakoznak az ajánlott bemenetekhez és/vagy távolról, vezeték nélküli távirányító használatával (adó) vezérelheti az EXTA FREE rendszert. Lehetséges két komfort beállítás mentése - a felső és az alsó redőny magassági szintjének beállítására.
Roló vezérlő : Exta Free SRP-02Roló vezérlő : Exta Free SRP-02Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)
Az RNK-02 F5101 kétcsatornás vezeték nélküli távirányító parancsokat küld az SRP-02 F5432 redőnyök vezérlésére (leengedés/emelés). A távvezérlő bármely más vevőkészülékhez/vezérlőhöz regisztrálható.
Riasztási értesítések okostelefonokon. Képek előnézete Hikvision CCTV rendszerekről okostelefonokon, amely az iVMS-4500 ajánlott ingyenes alkalmazással lehetséges. Az alkalmazás támogatja a felügyeleti eszközök által generált riasztási értesítéseket. Ha az eszközök és az okostelefonok megfelelően vannak konfigurálva és hozzáférnek az internethez, az értesítések megjelennek a telefon kijelzőjén. Támogatott riasztási értesítések:
  • intelligens videó tartalomelemzéssel (VCA) indított,
  • mozgásérzékelés által kiváltott,
  • kamerán történt szabotázs,
  • videó elvesztése esetén.
Riasztási és értesítési ablakok az iVMS-4500 alkalmazásban(Android telefon)
Az értesítés megérintése után, az új ablak alkalmazás lehetővé teszi, hogy a kameráról élő előnézeti képet kapjon vagy a videót lejátszhassa a riasztással kapcsolatosan.
Optikai teljesítménymérő - minden száloptikával foglalkozó technikus/szerelő alapkészüléke. A mérőeszköznek minden telepítő egyik alapvető eszközének kell lennie. Míg a rézkábeleken (televízió, CCTV elosztó rendszerek) alapuló rendszerek esetében megbocsátható, ha a telepítőnek a méréseknél kisebb pontatlanságok adódnak (minőségbecslés, amely csak a végkészülékekre gyakorolt hatás megfigyelésén alapul), az optikai hálózatok esetében már ez másképpen esik latba. Az optikai rendszereket gyakran a tényleges használat előtt telepítik és a kezdeti szakaszukban csak kábeles infrastruktúrát tartalmaznak. A végzett munka teljesítményének ellenőrzéséhez megfelelő mérőberendezések szükségesek. Még a legkisebb hiba vagy pontatlanság az optikai rendszer komponenseinek összekapcsolásában csillapítást okozhat néhány dB-lel, ami a teljes rendszer meghibásodásához vezethet.
Optikai teljesítménymérő GRANDWAY FHP1B02
Optikai lézerforrás Grandway FHS1D02 (1310nm/1550nm)
Optikai teljesítménymérő
GRANDWAY FHP1B02 L5821
Optikai lézerforrás
GRANDWAY FHS1D02 L5825
A GRANDWAY FHP1B02 L5821 egy megfizethető optikai teljesítménymérő, amelyet az optikai teljesítmény veszteségének a mérésére használnak a multi-és egymódusú optikai hálózatokban. A műszer hat hullámhossz mérésére van kalibrálva (nm): 850, 1300, 1310, 1490, 1550, és 1625. A széles mérési tartomány (-40...+23 dBm) és a nagy pontosság (nem rosszabb, mint 0,35 dB/10 nW) lehetővé teszi minden optikai hálózat pontos ellenőrzését. A 0 dB referencia szint beállítása is lehetséges. A mérő fel van szerelve egy végponti 2,5 mm-es csatlakozóval is, amely lehetővé teszi az optimális optikai teljesítményt mérni. A készlet FC/PC és SC/PC adaptereket tartalmaz. A funkciók ideálissá teszik az eszközt a pont-pont közötti kapcsolatok és az FTTH rendszerek mérésére.
A pontos mérésekhez szükséges az ajánlott optikai sugárforrás a GRANDWAY FHS1D02 L5825. Az eszköz lézerfényt generál az 1310 nm vagy az 1550 nm hullámhosszon, -5 dBm jelszinttel. A rövid távú stabilitása a fényforrásnak jobb, mint 0,1 dB. A két készülék (a GRANDWAY mérő és lézer forrás) lehetővé teszi csaknem minden üvegszálas hálózat professzionális vizsgálatát.
Az optikai teljesítménymérő hasznosságát számos telepítő erősítette meg. Például az egyik ügyfelünk az Ultimode L2040 videó konverterek száloptikai telepítésének diagnosztikájára használta. A mérőműszerrel ellenőrizte, hogy az adók által létrehozott teljesítmény a megfelelő tartományban van-e, majd lépésről lépésre megvizsgálta az optikai összeköttetést. A problémát a végberendezések hibás patchcordjai hozták létre. A csere után eltűnt a kép interferenciája.
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT (mennyezeti, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT M75261 a Hikvision DS-2CE56D8T-IT1 a HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez készült. A kamera 1080p videót szolgáltat. Magas érzékenységével (0,005 lx) és beépített infravörös megvilágítójával (Exir) akár 20 m hatótávolsággal a kamera kiváló képminőséget biztosít gyenge fényviszonyok mellett, vagy akár nem megvilágított környezetben is. Az Exir megvilágító sokkal jobb, egyenlő fényerősséget biztosít, mint a tipikus megoldások.

Access Point Ubiquiti UniFi UAP-AC-LR (Long Range, 2,4 és 5 GHz)
Access Point Ubiquiti UniFi UAP-AC-LR (Long Range, 2.4&5GHz) N2575 egy integrált megoldás 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvenciasávokban működő WLAN/Wi-Fi hálózatok kiépítésére 802.11ac MIMO 2x2 szabvány használatával. Az egyedülálló konstrukciónak köszönhetően az Unifi UAP kiváló teljesítményt nyújt egy ilyen kompakt eszközben.
Univerzális kábel: DRAKA U-DQ(ZN)BH 24E (24xG.652.D)
Univerzális kábel: DRAKA U-DQ(ZN)BH 24E (24xG.652.D) L76024 univerzális száloptikai kábel beltéri és kültéri alkalmazásokhoz használható. Az egymódusú rostok központi géllel töltött csövekben vannak elhelyezve. A csőben lévő gél egyfajta védőbevonatot képez az optikai szálak számára, amely elnyeli a mechanikai igénybevételt és védelmet nyújt a környezeti tényezők ellen. A cső körüli aramidszálak célja a mechanikai sérülések elleni védelem, beleértve a rágcsálók által okozott kockázatokat is.
Érdemes elolvasni
Szekrénybe helyezett számos elektronikus eszköz vezérlése. Az elektronikus eszközök elhelyezésére a szekrények vagy fiókok elegáns megoldást jelenthetnek, de közben néhány használhatósági problémát is okoznak - nehéz, vagy lehetetlen a távirányítóval vezérelt eszközöket irányítani. A probléma megoldható a Signal IRB-620U R94130 IR bender alkalmazásával... >>>bővebben
A Signal IRB-620U R94130 IR bender alkalmazása három IR adóval
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
A kábelek új követelményei az építőiparban.
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI