KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 35/2017 (2017. október 30.)
Az első 5G modem chip! Míg Kína több mint 100 városban tesztelte az 5G technológiát, a Qualcomm bemutatta első kompatibilis 5G modem chipjét, amely hamarosan elérhető lesz az okostelefonok gyártói számára.
A mobilhálózatok ötödik generációja még nem létezik, de még gyorsabb adatátviteli sebességet és nagyobb sávszélességet ígér, hogy a jövőben nagyobb hálózati forgalmat hozzon létre. A Qualcomm sikeresen tesztelte az első 5G Snapdragon X50 modem chipet, amely támogatja a 28 GHz-es frekvencia sávot és elérte az 1 Gbps feletti sebességet. Az ilyen sebességek lehetővé teszik a felhasználók számára a gyors letöltést pl. egy óra hosszúságú HDTV program letöltése egy perc körüli idő alatt válik lehetségessé.
A sikeres próbák ellenére vannak, akik szerint ez nem egy nagy dolog. William Webb professzor, a "The 5G Myth: When vision decoupled from reality" című könyv szerzője elmondta, hogy az 5G-t máig nem sikerült definiálni, szóval a Qualcomm tulajdonképpen csak azt mutatta be, hogy milyennek képzelik el. Az adatátviteli sebesség sem egy rekord, mert akár 4G kapcsolattal is elérhető az 1 gigabites határ – sőt a Huawei Kirin 970 csipjével például az 1,2 gigabit is elérhetővé vált.
A Qualcomm szerint az 5G-os adatkapcsolat első bejelentett sikeres bemutatása egyetlen 5G modem chipen csak az első lépés a Snapdragon X50 5G platform fejlesztésének. Ha ez elkészült, a chip gyakorlatilag készen áll arra, hogy az okostelefon-gyártók számára szállítson akár 5 Gbps-ig terjedő sebességgel, 4G LTE chip nélkül.
Hotel SMATV rendszer optikai és réz IPTV elosztó hálózata. Az IPTV elosztó hálózatok a szállodák számára kínál a DVB-T és a műholdas TV-adásokat tökéletesen kiegészítő vagy alternatív lehetőségeket az RF vagy CATV megoldásokhoz. Az IPTV technológiának számos technikai és gazdasági előnye van. Az épületben lévő kábelezést limitálhatja egyrészt (adat + IPTV) vagy másrészt (külön adat és IPTV) UTP/FTP kábel(ek) vagy száloptikás kapcsolatok formájában. Az ilyen kábelezés alacsony költsége mellett a felhasználók további interaktív funkciókat is kaphatnak, és a programok kiválasztása saját igényeikhez igazítható. Az alábbiakban bemutatunk egy TERRA berendezéseken alapuló megoldást, amely az Inet Centrum cég kivitelezésében történt meg.
Az épület tetején elhelyezett antenna szett szolgáltatja a vételét a DVB-S/S2 műholdas jeleknek (quatro LNB-ről), a földi TV-jeleknek (DVB-T adások a VHF és UHF sávokban) és az FM rádió adásoknak. A szállodai rendszer két részre tagolódott, amelyek közül az első az IP-technológia alapján a programokat sodrott érpárú kábeleken keresztül osztja el, míg a második az optikai technológiát alkalmazó RF-jelek közvetlen átalakításával optikai formában. A rendszer fő összetevői egy rack szekrénybe kerültek: a SAT/TV leágazó Terra SD-515 R70517 (4 kábellel csatlakoztatva a quatro LNB IF kimeneteivel és egy kábellel, földi útvonalon, amely csatorna-és szélessávú erősítőkből áll: at422 R82509, at440 R82511, ma400 R82520). Minden jel az SD-515 leágazóról megtáplálja az OT501W A9872 TV-optikai adót, átkonvertálva azokat optikai formába, amelyet nagyobb távolságra is képes egymódusú optikai szálon továbbítani. A jelek a földi útvonalon a TERRA sti-440 R81606 DVB-T/T2/C-IP streamer bemenetére kerülve átkonvertálják a csatornákat négy szabad DVB-T multiplexről IP stream-be totál bitsebességgel 200 Mbps-ig. A stream gigabites Ethernet switchen van elosztva IGMP Snooping támogatással és ezzel biztosítják a megfelelő hálózati kapacitást. Minden készülék az UP413 R82533 tápegységről van megtáplálva (12 VDC / 4.5 A).
Az OR501MW A QUATRO A9877 optikai vevő átalakítja a passzív optikai hálózaton keresztül érkező optikai jelet az OT501W A9872 adóból elektromos jelekké. Ezek a SAT IF és a földi DVB-T, DAB és FM adás jelei. A készülék 5 kimenettel rendelkezik, ezek közül 4 pár a (VL-HL-VH-HH) SAT IF jeleket szolgáltatja (pl. a tipikus QUATRO LNB) és a földfelszíni műsorokat.
HDMI jel továbbítása LAN-ban. A Signal-HD A H3606 HDMI-IP átalakító lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy CAT5e/6 kábellel csatlakoztassa a távoli (legfeljebb 100 m) HD tartalmat a HD-képes televízióhoz/monitorhoz. A készlet tartalmazza az adó-és vevőegységeket, valamint távirányítót a Blu-ray/DVD-lejátszóhoz, STB-hez stb. Az adóról érkező IP-jelet egy Ethernet kapcsolóhoz lehet csatlakoztatni, ezáltal több vevőkészülék között osztható el. A jel dekódolásához szükséges további vevőkészülékek külön megvásárolhatók ( H3607, RC bővítővel vagy H3605 - távvezérlés nélkül). Az adók kimenetén a tömörített jel bitsebessége körülbelül 30 Mbps.
HDMI - IP konverter: Signal HD (RC extenderrel)Switch TP-Link TL-SF1005D 5 portosHDMI - IP konverter: Signal HD (RC extenderrel)HDMI - IP konverter: Signal HD (kiegészitő vevő, RC extenderrel)HDMI - IP konverter: Signal HD (kiegészitő vevő, RC extenderrel)
A H3606 HDMI> IP konverter/extender készlet, N29915 switch és további H3607 vevők a
(HDMI-jel pont-többpontos elosztása UTP kábelezéssel távirányító-kiterjesztéssel).
Miért fontos a száloptikai hegesztő kalibrálása? A száloptikai fúziós hegesztő kalibrálása az elektromos ív teljesítményének és hőmérsékletének az uralkodó környezeti feltételekhez való igazítását jelenti. A megfelelően beállított ívparaméterek garantálják a toldások magas minőségét - mind az optikai csillapítás, mind a mechanikai szilárdság szempontjából. Ezért a kalibrálást mindig a hegesztési műveletek előtt kell elvégezni - a munka elején vagy a környezet megváltoztatása esetén (például a beltéri és a kültéri részek között, különösen akkor, ha a helyek között a hőmérséklet különbség magas).
A fúziós hegesztők legdrágább modelljei nyomás és hőmérséklet érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik az automatikus kalibrálást valós időben. A legnépszerűbb eszközök rövid idejű kézi kalibrálást igényelnek. A kalibrálás elmaradása nem jelent mindig rossz kötéseket. Azonban fennáll annak a veszélye, hogy egyesek, még azok is, amelyek alacsony csillapítást mutatnak, nagyon gyengék és instabilak lesznek mechanikusan (például ha túl alacsony a hegesztési hőmérséklet, néha egy óra múlva meg is repedhetnek).
A Signal Fire AI-7 L5880 fúziós szálhegesztő népszerű kalibrációs eljárást alkalmaz - a szálak helyileg a hegesztő kamrában egy sorozat elektromos ívnek vannak kitéve. A szálak ennek következtében megolvadnak és a hegesztő szoftvere megméri és elemzi azt a távolságot, amelyen a szálfelületek visszahúzódnak. A mérések alapján a hegesztő meghatározza az elektromos ív megfelelő paramétereit.
A Signal Fire kalibrálása az "ArcCalibration" opció kiválasztásával történik a kezelő alkalmazásában. Amikor a szálak be vannak illesztve a hegesztő kamrába és a fedél zárva van, a kalibrációs folyamat automatikusan elindul. Ha befejezte, a hegesztő normál üzemmódra vált, azaz a rendszeresen alkalmazott hegesztési műveletekre mintegy előkészül.
Az elkövetkező téli időszakban a szerelőknek különös figyelmet kell fordítaniuk a hegesztő berendezés megfelelő előkészítésére a munka megkezdése előtt. Amennyiben a hegesztő esetleg az éjszakát a kocsiban töltötte, szobai hőmérsékletű helyiségbe bevíve a berendezés nem alkalmas azonnali működésre: páralecsapódás történik, a párás kamera lencséje hibás szál pozicionálást és automata fókusz problémákat okozhat. Az ilyen problémák elkerülése érdekében a szerelőknek a megfelelő eszközöket megfelelő körülmények között kell tárolniuk és szállítaniuk.
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel)
Signal Fire AI-7 L5880 fúziós szálhegesztő
E-mail értesítések a Hikvision IP CCTV rendszerekben. A Hikvision NVR-ek és IP-kamerák konfigurálhatók úgy, hogy azonnal értesítsék a felhasználókat az eseményekről. Az ilyen értesítéseket e-mail formájában lehet elküldeni.
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7216HQHI-F2/N/A (16 csatorna, 1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA) HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE56D8T-ITM (mennyezeti, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR 20m-ig)
Egy esemény észlelése után, mint például:
  • mozgás,
  • videó manipulálása,
  • videó veszteség,
  • VCA esemény,
az eszközök kezdeményezhetik az üzenetek küldését az adott eseményeken történt összekapcsolt képekkel. A funkció függetlenül konfigurálható mindegyik eseményhez és minden csatornához. A hálózati kapcsolatnak hozzáférést kell biztosítania az SMTP levelező kiszolgálóhoz, így a hálózatnak csatlakozni kell az internetre és az adminisztrátornak meg kell adnia egy DNS-kiszolgálót is.
Új kapcsolati interfész a Hikvision kamerákban. A EasyIP 3.0 varifokális lencsékkel ellátott kamerák, mint például a DS-2CD2725FWD-IZS K17371 vagy a DS-2CD2685FWD-IZS K17727, új csatlakozási felülettel rendelkeznek. A kamerák aljába helyezett csatlakozókat egy integrált fedél védi, amely egyfajta kábeldobozt hoz létre. A doboz belsejében a következő csatlakozók találhatók: RJ45 hálózati aljzat (PoE), hangbemenet és kimenet (3,5 mm-es aljzatok), sorkapocs riasztó bemenetekkel/kimenetekkel (S típusjelölt kamerákkal) és 12 VDC csatlakozóblokk. Ez a megoldás kiküszöböli a kamerákból kilógó kábelek kötegét, különösen akkor, ha a sorozat fejlett modelljeinek összes funkcióját kihasználják. Általában a kamerák sorozatát egy IK10 minősítésű robusztus konstrukció jellemzi, ami nagyon magas szintű védelmet jelent a vandalizmus ellen. A kamerák kiváló védelmet nyújtanak a külső légköri hatások ellen is (IP67).
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
IP kamera mennyezetre Hikvision DS-2CD2720F-I (2 MP, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
A DS-2CD2685FWD-IZS K17727 kamera
nézete a csatlakozó interfésszel
A DS-2CD2725FWD-IZS K17371 kamera
kapcsolati interfészének nézete
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3 (kompakt, 1080p, 3.6mm, 0.005 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3. M75665 a HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez készült. A kamera 1080p videót biztosít. Magas érzékenységgel (0,005 lx) és beépített infravörös megvilágítóval (Exir) akár 40 m hatótávolsággal a kamera kiváló képminőséget biztosít gyenge fényviszonyok mellett vagy nem megvilágított körülmények között is. Az Exir megvilágító sokkal jobb fényerő elosztást biztosít, mint a tipikus megoldások.

S/FTP Patch kábel Cat6A (5m, kék)
S/FTP Patch kábel Cat6A (5m, kék) J21251 az RJ45 csatlakozókkal ellátott patch kábelt elsősorban számítógépek és egyéb eszközök Ethernet LAN hálózatokhoz történő csatlakoztatására használják.

Vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link CAP300-kültéri
Vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link CAP300-kültéri N2559 rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldást kínál. Könnyen szerelhető fel egy árbocra/oszlopra. A WLAN-konfiguráció és a kezelés egyszerűsödik a központosított felügyeleti szoftveren keresztül, amely az AC50 N2551 vezeték nélküli CAP rendszervezérlőben működik. A hitelesítő portál és az automatikus RF kezelése révén a CAP300 AP-eken alapuló vezeték nélküli hálózatok ideális megoldásokat kínálnak a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetek, például egyetemek, szállodák, bevásárlóközpontok, parkolók, irodák számára.
Érdemes elolvasni
Újratölthető akkumulátor kapacitása. Az egyes újratölthető akkumulátorok fő paraméterei közé tartozik a névleges feszültség és a kapacitás. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az akkumulátor kapacitása a kisülési körülményektől függ, az értéke általában 10 órás teljes kisülési áramra vonatkozik. Például, ha az akkumulátor kapacitása 20 Ah, azt jelenti, hogy a terhelés tíz órára 2 A lehet. Annak meghatározásához, hogy az akkumulátor mennyi ideig képes egy valós rendszert biztosítani, ismernie kell a tényleges áramfelvételt és összehasonlítani az akkumulátort egy hasonló kisütési árammal. >>>bővebben
Lemerülési idő és kisütési áram - Securbat CB 17-12 SB M1885
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI