KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 36/2017 (2017. november 6.)
Új adatátviteli sebességi rekord az optikai szálban. A japán kutatóintézet, a Sumitomo Electric Industries, a KDDI Research bejelentette a száloptikai adatátvitel új sebességi rekordját. Eddig egyetlen szál az adatokat 2,15 Petabit/sec (Pb/s) maximális sebességgel volt képes továbbítani. A japánok egy többszálas rost (19 mag) és 114-szeres térbeli multiplex használatával elérték a 10,16 Pb/s sebességet 11,3 km-es távolságon. A sávszélessége ennek a rendszernek olyan hatalmas, hogy egyidejűleg 100 Mbps átviteli sebességet tud biztosítani 100 millió eszköz számára.
A kísérlet vázlata 10,16 Pb/s teljesítménnyel egy többszálas optikai kábelben
A 19 mag mindegyikében hat üzemmódot alkalmaznak, amelyek mindegyike 89 Tb/s adatstreamet hordoz. A teljes streamet úgy kaptuk meg, hogy a módok számát a magokban megszoroztuk a magok számával. A magok vagy a módok számának további növelése jelenleg nem lehetséges az interferencia miatt.
Jelenleg a távközlési szolgáltatók gerinchálózatai szinte kizárólag üvegszálas technológiát alkalmaznak. Ennek következtében a sávszélesség követelményei, mint tapasztalható folyamatosan nőnek. Ez különösen figyelemre méltó a mobilhálózatok esetében, ami feltűnő és nyilvánvalónak tűnik. A Cisco jelentése szerint 2021-re a mobilforgalom az összes hálózati forgalom 20%-át teszi ki és ez évente 49%-kal nőni fog. Ez új, hatékonyabb összeköttetések kialakulását hozhatja, vagy legalábbis a meglévők jobb kihasználtságát is jelentheti, pl. a kódolási technika folyamatos javulásával. Az ilyen új optikai összeköttetések felhasználhatók a következő 5G mobilhálózatok telepítéséhez, mind a sebesség, mind a késleltetés tekintetében.
DVB-S/S2 műholdak DVB-T multiplexekkel történő konvertálása Wideband technológia használatával. A TERRA transzmodulátorok sorozatát kibővítettük egy új TDX-440 R81614 modellel. A transzmodulátor DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) képes a jelek vételére, a kívánt csatornák kiválasztására és azok újraadására COFDM formátumban választott RF csatornákra a VHF/UHF frekvenciatartományban. Az eszköz lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy fogadja és kezeljen egy sor szabadon vehető műholdas csatornát. Az egyik TDX-440 R81614 panel nyolc műholdas transzponder csatornáját veheti és négy szomszédos DVB-T multiplexet alakít át, melyek mindegyikének maximális átviteli sebessége 31,66 Mb/s. Ennek a megoldásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy integrálja a transzmodulátort a dSCR/Unicable multiswitchekkel (SRM-521 R80521, SRM-522 R80522 modellek), amelyek majd lehetővé teszik a DVB-S/S2 adások független továbbítását egyetlen kábelen keresztül. A kábel szolgáltatja a DVB-S/S2 csatornákat a teljes sávból (10,7-12,75 GHz) a transzmodulátorhoz, amely alkalmassá teszi a telepítő számára 4 DVB-T multiplex létrehozását a korábban kiválasztott 8 műholdas transzponderből (FTA csatornákkal).
Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCREgyvezetékes dSCR Multiswitch: Terra SRM-522 (290...2340MHz, A osztály, passzív földi TV útvonal)DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) to 4xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor: TERRA TDX-440 (FTA)Tápegység TERRA UP413 (12V/4.5A, Terra modulokhoz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)
Egy példa a SMATV rendszerre egy szállodában tipikus televíziókészülékekkel, amelyek DVB-T tunerrel vannak ellátva (nincs szükség műholdas vevőkre). A DVB-T COFDM digitális formátumra történő átváltás után a műholdas csatornákat elosztó fejállomások népszerű megoldások a szállodákban. A műholdas csatornák kiegészíthetik a földi TV-adásokat, vagy a rendszerben fő vagy csak a programok forrásai lehetnek. Az egyik TDX-440 R81614 panel veheti a csatornákat nyolc műholdas transzponderről és négy szomszédos DVB-T multiplexre alakítja át. A kimeneti DVB-T COFDM multiplexek elosztásához passzív RF-osztókat/leágazókat (5-1000 MHz) használnak. A GT-WB1 A98222 LNB-k és az SRM-522 R80522 multiswitchek alkalmazásával, mindegyik a Wideband technológiát használja, a rendszer műholdas csatornákat két műholdról osztja el. A SAT IF jeleket a két műholdról a 290...2340 MHz sávban szolgáltatja a multiswitchnek négy koaxiális kábelen keresztül. A kimeneti jel tartalmazza a csatornákat mind a 8 polarizációs/sáv párból (két műhold, H és V polarizációk, alacsony és magas sávok), és ezeket majd a transzmodulátorhoz csak egyetlen koaxiális kábel segítségével továbbítja.
Száloptikai kábel folytonosságának ellenőrzése reflektométerrel. A kábelezés kivitelezése, annak állapota mindig az egyik legidőigényesebb és így költségesebb fázisa a munkálatoknak. A száloptikai kábelek könnyen megsérülhetnek helytelen szállítás vagy tárolás esetében (microbending), ezért különösen fontos, hogy ellenőrizze azokat a telepítés előtt, amelyeket a kábelcsatornákba, kamrákba, falakban, stb. helyeznének el.
Elméletileg egy kábelt ellenőrizni lehet egy fényforrás és egy teljesítménymérő segítségével, de általában nehéz ezt a módszert végrehajtani, mert nincs hozzáférés a dobon lévő kábel másik végéhez. Ilyen helyzetben a megfelelő technika egy reflexiométer használata. Elég, ha egy pigtailt a kábel szabad végébe hegesztünk, és csatlakoztatjuk a reflektométert. Annak a ténynek köszönhetően, hogy van egy bizonyos esemény holt zónája (a legkisebb távolság, amely után a reflexiómérő érzékeli a visszaverődést), az első néhány méter nem ellenőrizhető. Emiatt kell csatlakoztatni sorosan egy további kábelt az ellenőrzés érdekében a futtatásához a szükséges hosszal.
A kábel teljes ellenőrzési folyamata a dobon mindössze néhány percet vesz igénybe, így a telepítő elkerülheti a katasztrofális telepítését a kábelnek, ha az valahol megrongálódott. Az alábbi ábra egy példát mutat reflektometriás mérésre az optikai szál egy 500 méteres szakaszára, ahol egy sérülés mutatható ki a dobon. Ez a kábel feltehetően már a gyártás valamelyik szakaszában megsérülhetett.
Száloptikai kábel ellenőrzése egy dobon a Grandway FHO3000-D26 L5828 optikai reflektométer használatával. Látható, hogy a károsodás 348 méter körül van. A kábelek optikai összeköttetéshez való alkalmazása valószinüleg pótlást fog igényelni.
Sunell IP kamera igényes felhasználók számára. A DIPOL kínálatának új modellje a Sunell IP kamera, az SN-IPR54/14AKDN/M(III) K1682, amelyet a modern design és a tömör fémház IP66 minősítéssel jellemez. A kompakt IP kamera erős IR megvilágítóval (17 Super Flux LED) rendelkezik, 40 m-es hatótávolsággal. A varifokális 2,8-12 mm-es objektív látószöge 89°-35° tartományban állítható. A Sony 1/2.9" Progressive Scan CMOS képérzékelője 1920x1080 képpontos felbontással (Full HD) kiváló minőségű, alacsony zajszinttel rendelkező képeket kínál. A képminőség javítására szolgáló további funkciók, például a digitális zajcsökkentés (2D, 3D-DNR), digitális WDR, magas fénykompenzáció (HLC), digitális képstabilizáció (DIS), páramentesítő funkció (DeFog), amelyek a kamerát nagyon hasznossá teszik a felhasználhatóságát illetően még nehéz külső körülmények között is. A kamera nagyon jól működik a Hikvision NVR-k E, K és I sorozataival.
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN/M(III) (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)
A Sunell SN-IPR54/14AKDN/M(III) K1682 kamera nézete
A Sunell kamerák nagyon barátságosak, intuitívek és modernek. A Flash technológiának köszönhetően a kép bármilyen böngészőben megjeleníthető.
A Sunell SN-IPR54/14AKDN/M (III) K1682 kamera a konfigurációs ablakban
CCTV lefedettségének megjelenítése E-térkép segítségével. A kiterjedt videófelügyeleti rendszerek esetében az üzemeltetőnek pontosan tudnia kell a kamera pontok helyi elrendezését. Különösen beavatkozás esetén a monitorozott területek gyors azonosítása miatt válhat szükségessé. A Hikvision NVR-kkel ellátott iVMS-4200 kliensszoftver lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy importálja az épületek és a térképrészleteket JPEG/bmp fájlként. A tervek lesznek a háttértárak a kamera szimbólumainak felhelyezésére, a tényleges helyüknek megfelelően.
E-térkép ablaka egy CCTV rendszerben Hikvision DVR/NVR-kre alapozva
Minden kamera pont összefüggésbe hozható a specifikus riasztási eseménnyel, mint egy mozgásérzékelés. A riasztás bekapcsolódásakor a kamera ikonja a sziréna szimbólumáról tájékoztatja az operátort az eseményről. Kétszer rákattintva a kamera szimbólumára, az operátor gyorsan összpontosíthat a területre és felmérheti a helyzetet. Nagyszámú kamerával az E-map lehetővé teszi a kezelő számára, hogy kiderüljön, hogy a riasztások a szomszédos kamerákból származnak-e és követik-e a betolakodót vagy más egyéb vészhelyzeteket.
Új termékek a DIPOL-nál
Vízálló szerelődoboz (210/230/145mm)
Vízálló szerelődoboz (210/230/145mm) R90602 falra vagy oszlopra lehet szerelni. A doboz 4 szerelő furattal rendelkezik. A dobozon belül a hátsó falon könnyen leválasztható szerelőlemez található.
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3 (kompakt, 1080p, 3.6mm, 0.005 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3. M75665 a HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez készült. A kamera 1080p videót biztosít. Magas érzékenységgel (0,005 lx) és beépített infravörös megvilágítóval (Exir) akár 40 m hatótávolsággal a kamera kiváló képminőséget biztosít gyenge fényviszonyok mellett vagy nem megvilágított körülmények között is. Az Exir megvilágító sokkal jobb fényerő elosztást biztosít, mint a tipikus megoldások.

HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE56D8T-VPITE (,mennyezeti, 1080p, 3.6mm, 0.005 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD Kamera Hikvision DS-2CE56D8T-VPITE M75283 HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez készült. A kamera 1080p videót biztosít. Magas érzékenységgel (0,005 lx) és beépített infravörös megvilágítóval (Exir) akár 20 m hatótávolsággal a kamera kiváló képminőséget biztosít gyenge fényviszonyok mellett vagy nem megvilágított körülmények között is. Az Exir megvilágító sokkal jobb fényerő elosztást biztosít, mint a tipikus megoldások.
Érdemes elolvasni
5 megapixeles felbontás az analóg CCTV felügyeleti rendszerben. Az analóg megfigyelő rendszerek kialakításának következő lépése a megoldások rendelkezésre állása egy 5 MPix monitoring rendszer létrehozásához. A rendszer nagyobb felbontása kevesebb kamerát eredményezhet (egy kamera nagyobb területet fedhet le), vagy részletesebb megfigyelést végezhet. A rendelkezésre álló megoldások a Turbo HD 3.0 felügyeleti rendszeren alapulnak, így a vezetékek és a passzív eszközök követelményei megegyeznek a 2 és 3 megapixeles felbontással. Az alacsony felbontású és az AHD és HD-CVI rendszerekben működő kamerák is kompatibilisek... >>>bővebben
A különböző felbontású kamerák DS-7216HUHI-F2/S M75516 típusú Turbo HD 3.0 felvevőhöz való csatlakoztatásának lehetősége, amely 5 Mpixeles felbontású kamerát támogat
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel)
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI