KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 37/2017 (2017. november 13.)
Amazon Key - egy másik forradalom az internetes óriástól. Nem vagy otthon és fogadni akarod a szállítmányt? Semmi sem egyszerűbb ennél - hamarosan elérhetővé válik ez is, feltéve akkor, ha a világ legnagyobb online áruházában, az Amazon-ban vásárolsz. Az Amazon Key lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy elfelejtsék a futárra történő várakozást. A szolgáltató akkor szállítja a szállítmányt, amikor távol vannak otthonuktól. Ennek fogadásához azonban megfelelő felszereléssel kell felkészülni (természetesen az Amazon által kínálttal), ahol a webkamera és a WiFi össze van kapcsolva az ajtózárral. Ez biztosítja a teljes tranzakció helyes és biztonságos lebonyolítását. A kényelmet meg kell fizetni és ennek érdekében legalább 300 dollárt kell fizetnie.
Amazon Key - az internetes óriás által új szolgáltatást kínál
Az egész rendszer elve egyszerű. A futár a hagyományos módon érkezik, ellenőrzi a címet, majd kopogtat az ajtón, hogy valaki a lakók közül otthon van-e. Amennyiben nincs válasz, beolvassa a csomagot és az Amazon ellenőrzi a kézbesítés címének helyességét a tényleges címmel. Ha ez helyes, az Amazon távolról kinyitja az ajtót. A házon belüli kamera rögzíti az egész szállítási folyamatot, ezáltal az ügyfél biztos lehet benne, hogy az egész művelet csak a csomag szállítására korlátozódik. Az Amazon azt is bejelentette, hogy a szolgáltatás más célokra is felhasználható, például bérbeadásra, egy takarító cég vagy vendégek fogadására. A szolgáltatás bevezetésének dátumát november 8-ra tervezték. Kezdetben a szolgáltatás az Egyesült Államokban fog megvalósulni és 37 amerikai városban érhető el. Biztonságos lesz? Az Amazon gondoskodik róla, hogy alaposan leellenőrizze a futár cégeket és ezáltal garantálja az egész szolgáltatás biztonságát.
A HD-TVI rendszer új generációja - a Turbo HD 4.0. A HD-TVI rendszer lehetővé teszi az analóg nagyfelbontású videók átvitelét koaxiális kábelen vagy sodrott érpárú kábel segítségével (a javasolt balunok használatával). A legújabb Turbo HD 4.0 verzió már megvalósult a Hikvision kamerákban és DVR-kben. Az előző generációhoz képest a legfontosabb változások a következők:
 • a maximális képfelbontás növelése a támogatott kameráknál és DVR-knél - 5 MP és 8 MP,
 • hatékonyabb videó tömörítés a videofelvételhez - H.265 és H.265+,
 • jobb képérzékelők, amelyek érzékenysége 0,005 lx,
 • POC rendszer bevezetése - videoátvitel és tápellátás ugyanazon a kábelen keresztül,
 • az analóg kamerák távoli frissítésének lehetősége.
A 4. és a 3. generáció közös jellemzői:
 • nagyfokú kompatibilitás más rendszerekkel: AHD, HD-CVI és IP,
 • megnövelt maximális átviteli távolság (1080p: 800 m az RG-59 kábelen keresztül, 400 m az UTP kábelen keresztül),
 • nagyfokú ellenálló képesség az interferenciára,
 • nincs késés,
 • természetes megjelenítése az élő cselekményeknek a videó tömörítése nélkül.
A DVB-T kódolók/modulátorok antennarendszerekben. A SMATV rendszerek eszközeit egyre inkább a RACK szabványnak megfelelően építik fel, amelyek lehetővé teszik az RACK szekrényekbe történő elhelyezésüket, garantálva ezzel az optimális védelmet és működési feltételeket. Egy példa erre az egycsatornás HDMI → DVB-T kódoló/modulátor - WS-8901U R86201. A modulátor HDMI és CVBS + audió bemenettel rendelkezik. Az eszköz hatékonyan oszthatja el a nagyfelbontású HDMI jelet (H.264 videó tömörítés, akár 20 Mbps bitsebességgel). További rádiófrekvenciás bemenet (ANT IN) használható a kimeneti RF jel és más TV jelek közösítéséhez.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-8901U
WS-8901U R86201 HDMI → DVB-T COFDM modulátor egy 19"-os RACK szekrénybe való szereléshez
A jelforrás származhat multimédia lejátszóból, DVR-ből, Blu-ray lejátszóból, PC-ből, STB-ből. A HDCP protokoll teljes támogatásának köszönhetően a jelre nincs korlátozás.
A HDCP támogatás nélküli modulátorok a HDMI csatlakozók kompatibilitása ellenére nem képes a HDCP védelemmel ellátott vagy az alacsonyabb felbontású, alacsonyabb minőségű forrásanyagokat feldolgozni.
A magas RF kimeneti szintnek (100 dBμV) és a MER 35 dB-nek köszönhetően a modulátor közvetlenül csatlakoztatható nagy S/MATV rendszerekhez anélkül, hogy szükség lenne egy további erősítőre.
Egy ODF megvalósítása. Az alábbiakban bemutatunk egy példát az ODF-re (Optical Distribution Frame), amely a rack-be szerelhető ULTIMODE MT-524 L5124 száloptikai dobozon és az ULTIMODE előlapon P-24SC L5541 alapszik. A megvalósítás magában foglalja:
 • a box rack szekrénybe helyezését
 • a tálca telepítése a toldások számára
 • rögzítő elemek a tartalék szálak esetére
 • adapterek telepítése
 • a szálak fektetése az optikai vonalról
 • pigtailek elrendezése
 • fúziós kötés
 • toldások védelme és rendezése az ajánlott tartókban
Az előlapon látható nyolc multimódusú LC duplex adapter L4155. A szabad helyeket fel lehet használni a jövőben, valamint a telepítésnél egy másik tálca is elhelyezhető (1U L5124 box két ilyen tálca befogadására is alkalmas).
Intercom funkció a Hikvision NVR-ekben. A Hikvision DS-7604NI-K1 K22044 egy modern IP hálózati videorögzítő, amely képes a felügyeleti eseményeket rögzíteni és lejátszani a képeket négy megapixeles IP-kamerából 25 fps-el mindegyik kamerából. Az NVR audio bemenettel és kimenettel rendelkezik, amely kétirányú audiokommunikációt tesz lehetővé az operátorok között, vagy egy operátor és bárki, egy beépített vagy külső mikrofonnal rendelkező kamerával (a kamera audiobemenetéhez csatlakoztatva).
Az IP-kamerákból származó plusz kétirányú audioadatokat az IP protokoll szerint adatstreamként továbbítják, így könnyedén eloszthatók, pl. az épületek között (LAN hálózatban) vagy hosszabb távon (az interneten). Az intercom funkcionalitást a szolgáltatók használhatják a kényelmes hangkommunikációhoz, az események gyors reagálására stb. A kommunikáció engedélyezéséhez az NVR AUDIO OUT-t csatlakoztatni kell egy aktív hangszóróhoz (beépített erősítővel) és az AUDIO IN egy megfelelő külső mikrofonhoz. Ha az NVR-hez csatlakoztatott monitor beépített hangszórókkal rendelkezik, nincs szükség külső hangszóróra (a monitor HDMI-kábellel vagy VGA-kábellel és audiokábellel csatlakoztatható). Természetesen a második felügyeleti állomásnak egy mikrofonnal és egy hangszóróval is rendelkeznie kell. A diagram az alábbiakban illusztrálja a hangkommunikációt két hely között.
244K IP NVR: Hikvision DS-7604NI-K1 (4 csatornás, 40Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, H.265/H.264)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)Audió modul MP-6/D mikrofon, szimmetrikus kimenettel Dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2142FWD-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig, Audio IN/OUT, Alarm IN/OUT)
Az intercom funkció használata egy IP CCTV rendszerben
DVB-T/C & DVB-S/S2 műszer: Rover HD TAB 4 Easy
DVB-T/C & DVB-S/S2 műszer: Rover HD TAB 4 Easy R10840 a műholdas DVB-S/DVB-S2 (HD), a földfelszíni DVB-T (HD) és a kábeles DVB-C jeleket méri. A mérőműszer funkciói jól láthatók a színes, 4,3"-os LCD kijelzőn. A nagyméretű gombok és a hüvelykujjal forgatható korong lehetővé teszi a felhasználó számára a gyors navigációt és a funkciók átkapcsolását. Az alkalmazások közé tartozik a műholdas antenna és a földi antennák pozicionálása, a szűrők hangolása, az erősítők beállítása. A beépített vevőkészüléknek köszönhetően a felhasználó figyelemmel kísérheti a jelenleg tesztelt csatornát.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2625FWD-IZS (2MP, 2.8-12mm Motozoom, 0.0068 lx, IR 50m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2625FWD-IZS K17721 professzionális IP CCTV rendszerekhez készült. A kompakt kamera 2 MP 1/2.8" CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jó videó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az 50 m-es hatótávolságú IR-megvilágító mellett a kamera teljes sötétségben is működhet. A beépített 2,8-12 mm-es Motozoom objektív lehetővé teszi a látószög távirányítását a 105° és 35° közötti tartományban.
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56D0T-IRMM (mennyezeti, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56D0T-IRMM M75284 HD-TVI DVR-eken alapuló CCTV rendszerekhez készült. A kamera 1080p videót biztosít. A nagy érzékenységgel (0,01 lx) és beépített infravörös megvilágítóval akár 20 m-es hatótávolsággal is a kamera kiváló képminőséget biztosít gyenge fényviszonyoknál, vagy akár gyenge fényviszonyok mellett is.
Érdemes elolvasni
LAN két épületben - távolság 200 m. A legjobb módja egy hálózat létrehozására két épületben, amelyek 200 méterre vannak egymástól, hogy optikai kábelt alkalmaznak. A sodrott kábel ilyen távolságban nem felel meg a vonatkozó szabványoknak és jelentősen csökkenne a LAN átmenő forgalma... >>>bővebben
Az optikai összeköttetés megvalósítása abban az esetben, ahol az épületek 200 méteres távolságban vannak
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI