KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 38/2017 (2017. november 20.)
Az ember létfontossággal bíró funkcióinak távfelügyelete - SiDLY Care. A lengyel SiDLY cég kifejlesztett egy innovatív távoli ellátó rendszert, amely lehetővé teszi a távolabb lévő betegek megfigyelését. A rendszer három összetevőből áll: karszalag, mobil alkalmazás és internetes platform. Ez a távorvoslást biztosító szalag képes figyelemmel kísérni az idősek vagy más, gondozásra szoruló személyek állapotát. A csuklópánt a következő információkat szolgáltatja: pulzusszám, testhőmérséklet, mozgás, esés, GPS hely. A beteg is megnyomhatja az SOS gombot. A SiDLY Care kombinálja az egyszerűséget és a kényelmet. A diszkrét és könnyen használható rendszer nem vonja el a felhasználók és gondozók szükségtelen figyelmét. A gondozók napi feladatokat hajthatnak végre, miközben tájékoztatást kapnak a betegek legfontosabb paramétereiről.
A SiDLY Care rendszer egyik legfontosabb funkciója a HeartSecure, amely figyelemmel kíséri a beteg szívritmusát. A HeartSecure lehetővé teszi a megfelelő pulzusszám tartományának meghatározását, rendellenességek esetén az azonnali értesítés érdekében. Így lehetséges felismerni e szerv legtöbb betegségét és megelőzni azokat a veszélyes helyzeteket, amelyek életveszélyesek lehetnek. Az eredményeket a mobilalkalmazásban jelenítik meg és figyelemmel kiséri 24 órán keresztül a gondozói platformon. A SiDLY Care más tulajdonságokkal is rendelkezik: a SkinWatcher (bőrhőmérséklet mérés), a SmartDetector (esések észlelése), a CareButton (SOS/riasztó gomb, ha a beteg rosszul érzi magát), LocationTracker (automatikusan aktiválva a CareButton megnyomásával), PillManage a beteg a megfelelő időben történő gyógyszeres kezelésre), a StepChecker (a fizikai aktivitás elemzése), az AirMonitor (orvosi mérések elvégzése, a környezeti és légköri viszonyok nyomon követése, hogy megismerje a beteg kényelmetlen, kellemetlen érzéseinek okait).
TERRA SMATV rendszer. Az ARNDEX vállalat több mint 140 felhasználó számára SMATV rendszert telepített egy többcsaládos épületben (3 lépcsőház és 6 emeletes) Krakkóban. Az antenna készlet két műholdról (Hotbird 13.0E és Astra 19.2E), földfelszíni DVB-T műsorszóró állomásokról (VHF és UHF sávok) és FM rádióállomásokról érkező jeleket tartalmazza. Az egész rendszer TERRA megoldásokon és eszközökön alapul.
Az antennakészlet a következőket tartalmazza: 120 cm-es IDLB-STCF INVERTO A9649 műholdas antenna két Inverto BLACK Ultra A98266 LNB, DIPOL 19/21-60 DVB-T UHF antenna A1911, DIPOL 7/5-12 DAB/TV az A0710 antennát és az A0210 antennát. A teljes jelelosztó hálózat a TERRA MV-9xxL multiswitcheken alapszik.
A rendszer TERRA SA-91L R70901 erősítőt tartalmaz a 9 bemenetű multiswitchek-hez, amely szintén a többi aktív komponens tápellátását biztosítja. A jelek elosztása az apatmanokhoz helyileg a három lépcsőházban található lakásoknál SD-9xx osztók és leágazók, valamint MV-9xx multiswitchek megfelelő számú kimeneteiről történik. A megoldás különösen értékes tulajdonsága az erősítő távtáplálásának lehetősége. Ez kiküszöböli az AC hálózati hálózathoz való csatlakozás szükségességét olyan helyeken, ahol a multiswitcheket telepítették.
A kábelezés Triset-113 kábelekből készült - az E1017 gélel töltött fekete PE burkolattal ellátott kábelt az épületek tetőzetén, a szabadban külső környezetben helyezték el és az E1015 fehér kábel PVC burkolattal került beépítésre az épületeken belül. A TRISET kábelek megfelelnek az építési termékekre vonatkozó szabályozásnak (CPR) és az EN 50575 harmonizált szabványnak, amely meghatározza a tűzzel szemben támasztott követelményeknek való megfelelést, az építési munkákhoz használt elektromos kábelek vizsgálati és értékelési módszereinek. A rendszer magas megbízhatóságát a professzionális MASTER E80342 kompressziós csatlakozók alkalmazásával is elérhetjük.
Professzionális WiFi hálózatok telepítése épületekben. Az EAP sorozat TP-LINK hozzáférési pontjai rugalmas és biztonságos megoldásokat kínálnak a könnyen telepíthető és kezelhető vezeték nélküli hálózatok kivitelezésénél. Az AP-k könnyen, egyszerűen felszerelhetők a falra vagy mennyezetre. A WLAN-konfiguráció és annak kezelése egyszerűsített központosított felügyeleti szoftver segítségével történik. A TP Link EAP készülékek saját portált és automatikus RF irányítást biztosítanak, így ideálisak a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetekben, például egyetemeken, szállodákban, bevásárlóközpontokban és irodákban.
Az EAP Controller Software lehetővé teszi a központi konfigurációt és menedzsmentet, a vezeték nélküli hálózat tagjai, így több EAP eszköz számára. A funkciók közé tartozik a valós idejű nyomkövetés, grafikus elemzése a hálózati forgalomnak és a batch firmware frissítések.
A kapcsolt portálok egyik kényelmes módszere a Wi-Fi vendégek hitelesítése. A kapcsolt portál megköveteli a felhasználóktól, hogy bizonyos műveleteknél (például a jóváhagyások feltételeinek elfogadásánál és a rendszerbe való bejelentkezésnél), mielőtt a hálózati hozzáférés engedélyezése megtörténne, el kell azokat végezni. A szükséges intézkedéseket igazolni szükséges, amelyeket a szerveren vagy a testre szabott adatbázison a rendszergazda készíti el.
A TP-LINK EAP sorozat a következőket tartalmazza:
 • N2562 - Wireless Access Point TP-LINK EAP110, standard N 300 Mbps (2.4 GHz), passive PoE
 • N2566 - Wireless Access Point TP-LINK EAP220, standard N 600 Mbps (300 Mbps @ 2.4 GHz and 300 Mbps @ 5 GHz), PoE 802.3.af
 • N2567 - Wireless Access Point TP-LINK EAP225, 802.11ac 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3af
 • N2570 - Wireless Access Point TP-LINK EAP320, 802.11ac 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3at
 • N2568 - Wireless Access Point TP-LINK EAP115-Wall, 802.11n 300 Mbps, PoE
 • N2569 - Wireless Access Point TP-LINK EAP110-Outdoor, 802.11n, 300 Mbps, PoE
Példa az EAP eszközök telepítésére egy létesítményben
Signal Fire AI-7 - szálak toldása optikai elosztó keretekben egy többcsaládos épületben. A Signal Fire AI-7 L5880 6 motorral rendelkezik, amelyek gyorsan és pontosan összehangolják a rostokat a hegesztés előtt. Az átlagos hegesztési idő 8 másodperc, és a rásütési művelet is csak 15-20 másodperc. A jellemzők teszik a hegesztőt ideális eszközzé az FTTH rendszerek telepítéséhez több lakóegységben, különösen nagyszámú kötés elvégzésénél.
Az alábbiakban bemutatjuk az újonnan épített lakóépületek egyikében készített képeket. Az épület mindegyikének 77 apartmanja van és optikai infrastruktúrához kapcsolódik az L7102 kétszálas lapos kábellel. Az összes kábel a technikai helyiségben van csoportosítva és a RACK panelen végződik. A 144 hegesztés a Signal Fire AI-7 L5880 fúziós hegesztő használatával készült.
Összhangban az erre vonatkozó ajánlásokkal, a teljes csillapítás az ilyen előfizető kapcsolatoknál nem haladhatja meg a 1,2 dB-t. A mérések elvégezhetők az L5825 optikai lézerforrással és az L5821 optikai teljesítménymérő használatával.
H.265 kódolás az új-generációs analóg CCTV rendszerekben. Videó tömörítéssel végzett DVR rögzítése a CCTV információknak közvetlen hatással van az adatok tárolásának méretére. Minél jobb a tömörítés, annál kisebb a merevlemez(ek) adatainak a kapacitásigénye. Nagy felbontású kamerák esetén (2 megapixel fölött) a nagyon hatékony kódolás használata abszolút szükségessé válik. Turbo HD 4.0 rendszerek támogatják a legújabb H.265 és a H.265+ videó kódolást.
A H.265 (HEVC - High Efficiency Video Coding) jelenleg a leghatékonyabb videó tömörítési módszer. A H.264-höz képest a H.265 képes csökkenteni az adatfolyam felét, ami a lemezterület arányos megtakarításáért vagy a kiterjesztett adatmegtartási időért is felelős. A H.265+ az eredeti rendszeren alapuló és a CCTV alkalmazásokhoz optimalizált Hikvision szabvány. Továbbra is minimalizálja az adatfolyamokat a tipikus videófelügyeleti eseményeknél. A különböző videó kódolók hatékonyságának összehasonlítása az alábbiakban látható (forrás: Hikvision).
H.265/H.265+ - nagyobb tömörítési arányok a H.264 által biztosított videó minőség megőrzésével
Az egyik leginkább észlelhető változás a makroblokkok (16 x 16 px) és a CTU (Coding Tree Units) maximális 64 x 64 képpontos méretű cseréje. A képkódoló algoritmus sokkal fejlettebb és meghatározza az egységek méretét. A nagyobb méret általában javítja a kódolási hatékonyságot. A hatékonyság további növelését olyan jellemzők biztosítják, mint például:
 • a kép sok részének párhuzamos feldolgozása
 • javított mozgásbecslési algoritmusok
 • a mozgásvektorok nagyobb pontossága, az irányok száma 9-ről 35-re nő
 • gyors adaptív mozgásbecslési algoritmus
 • javított képszűrők
A H.265 által bevezetett egyik fejlesztés az új CTU kódoló blokkok támogatása.
A méretük nagyobb lehet, ami elősegíti a jobb tömörítést.
Új termékek a DIPOL-nál
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-8901U
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-8901U R86201 digitális modulátor egy többcélú eszköz, amely a HDMI vagy az alapsávú A/V jelet átalakítja a DVB-T COFDM multiplexbe (egy csatornával). Az eszköz hatékonyan képes elosztani nagyfelbontású jelet (H.264 videó tömörítéssel, akár 20 Mbps bitsebességgel). Továbbá a rádiófrekvenciás bemenet (ANT IN) használható a kimeneti RF jel és más TV jelek közösítésére.
HDMI túlfeszültség védelem
HDMI túlfeszültség védelem H2020 teljes körű túlfeszültségvédelmet biztosít a csatlakoztatott HDMI eszközök számára. Ez azt jelenti, hogy a készülékek HDMI áramkörei védettek az elektrosztatikus kisülésektől (ESD) és a túlfeszültségekkel szemben.

Könyök F-aljzat - antenna hüvely csatlakozó
Könyök F-aljzat - antenna hüvely csatlakozó E8250 biztosítja a koaxiális kábel kényelmes csatlakoztatását olyan esetekben, amikor a kábel nem lehet merõleges a készülék hátlapján.
Érdemes elolvasni
Redőnyök vezérlése EXTA FREE modulokkal. Az EXTA FREE rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy számos helyi és távoli kapcsolóval/adóval vezéreljék az elektromos berendezéseket. Ezenkívül bármikor lehetőség van az EXTA FREE rendszer másik adójának vagy vevőjének/működtetőjének programozására és használatára a készlet módosítására vagy kiterjesztésére. Ez a funkció bővíti a platform lehetőségeit... >>>bővebben
Az RNK-02 F5101 kétcsatornás vezeték nélküli távirányító parancsokat küld az SRP-02 F5432 redőnyök vezérlésére (leengedés/emelés). A távvezérlő bármely más vevőkészülékhez/vezérlőhöz regisztrálható.

Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
A kábelek új követelményei az építőiparban.
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI