KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 39/2017 (2017. november 27.)
Áttörés a kvantumkommunikációban. A Scientists at the Faculty of Physics at the University of Ottawa tudósai sikeresen végrehajtották a kvantum titkosított adatátvitelt helyszíni körülmények között.
Korábban a mérnökök laboratóriumokban kimutatták, hogy egyetlen könnyű részecske képes több bit információt kódolni. Eddig azonban ilyen kísérletet soha nem végeztek természetes körülmények között. A sikeres kvantumkommunikációs kísérletek eddig csak egyetlen információt szolgáltattak minden egyes kvantumhoz (nulla vagy egy). Egy kísérlet azonban Ottawában megtörte ezt a korlátozást.
A probléma az volt, hogy egyetlen levelet küldtünk el nyolc jel formájában - nyolc nullát vagy egyet kombinálva. A siker elérése nagyon nehéz volt, mert egyetlen jel, a levél, sőt az egész üzenet elvesztése is olvashatatlan lett. Tehát a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ahelyett, hogy sok fotont vagy elektronikus jelet küldenének, jobb, ha egyetlen impulzust küldenek, amely tartalmazza az összes információt.
Az Ottawai Egyetem tudósai két épület között küldtek üzenetet a kvantum-kriptográfia felhasználásával
(forrás: www.livescience.com)
Az Ebrahim Karimi által vezetett kutatócsoport által tesztelt módszer 50 százalékkal csökkentheti az üzenetek elküldéséhez szükséges fotonok számát. A kísérlet során minden egyes foton két bit információt kódolt, kihasználva mind a spin, mind az orbitális szögsebességet. A kutatók kimutatták, hogy kvantum titkosítást valósítanak meg a szabad struktúrájú optikai hálózaton, amely két 300 méteres épületből álló épületet tartalmaz. Ez megmutatta, hogy a többdimenziós kódolás a biztonság fokozásával növeli a kvantumcsatorna ellenálló képességét a légköri körülmények vagy más külső tényezők által okozott "zaj" ellen.
A világ kutatói a kvantum-kriptográfiát a digitális világ biztonságának növelésére összpontosítják. Minden internetes felhasználó között az üzeneteket, tranzakciókat és adatcserét komplex matematikai algoritmusokkal kódolnak. Azonban a kvantumszámítás legújabb eredményeivel a szakértők attól tartanak, hogy a matematikai algoritmusok már egyáltalán nem lesznek biztonságosak. A kvantum számítógépek, amikor valósággá válnak, számos számítást végezhetnek egyidejűleg. A szakértők szerint a kvantum-kriptográfia lehet a biztonsági kérdésekre adott válasz.
DVB-T jelek továbbítása optikai szálakon keresztül. A TERRA transzmodulátorok sorát egy új modellel bővítették - 440 R81611. A transzmodulátor átalakítja az IP streameket (TSoIP) UDP/RTP protokollokba (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitel) szolgáltatva négy DVB-T COFDM multiplexet. A mix-440 R81611 panel 200 Mb/s bitsebességű IP streamet kap és szabadon konfigurálható négy szomszédos DVB-T multiplexbe, melyek mindegyike a maximális 31,66 Mbps bitsebességet képes elérni (a határértéket a DVB-T szabvány határozza meg).
A távközlési szolgáltatók az eszközök párosításával akár 20 km hosszú rostkapcsolatot is létrehozhatnak:
  • IPTV streamer TERRA sti-440 (DVB-T/T2/C-IP, USB port) R81606, 4 DVB-T multiplex átalakítása IP streambe
  • IP - 4x DVB-T (COFDM) transzmodulátor TERRA mix-440 R81611, IP streamet konvertál DVB-T COFDM szabványba
és a népszerű, olcsó Ethernet médiakonverterekkel, pl. L11025. Az optikai kapcsolat(ok) alapulhat(nak) más egymódusú vagy multimódusos konvertereken vagy kapcsolókon SFP modulokkal.
Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)IPTV Streamer: TERRA sti-440 (DVB-T/T2/C to IP, USB port)Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)IP (100/1000Mbps) - 4x DVB-T (COFDM) Transmodulator: TERRA mix-440 (USB port)Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)
Példa egy MATV rendszerre (DVB-T) száloptikás átviteli közeggel
(négy digitális multiplex továbbítása 20 km-es optikai kapcsolaton keresztül)
Melyik antennát az LTE számára? Jelenleg a leggyorsabb adatátviteli szabvány a mobilhálózatokban az LTE (Long Term Evolution). Az LTE mobil hálózati technológia általában 326 Mbps letöltési sebességet és legfeljebb 86 Mbps feltöltési sebességet (20 MHz, 64QAM és MIMO 4x4 csatorna szélességgel) képes elérni. Az LTE technológia rugalmas mind az átviteli csatorna frekvenciatartományában, mind a sávszélességében. Az LTE hálózatok 700 MHz-es (nem urbanizált területek - hosszabb hatótávolság) és 2,6 GHz (nagyvárosi területek - nagyobb kapacitás) frekvenciasávokban működhetnek. Az LTE egyik fontos eleme a MIMO (Multiple Input Multiple Output), amely növeli az átviteli hatékonyságot, ha több átviteli kapcsolatot használ az antennákon.
Az LTE széles frekvenciatartományban működhet. Lengyelországban a jelenleg használt frekvenciasávok 800 MHz, 1800 MHz és 2500 MHz frekvenciasávok. A következő lépés a 700 MHz-es sáv lesz.
A legközelebbi bázisállomás(ok) átviteli paramétereit (sávok és technológiák - GPRS, 3G, LTE) elhelyezkedését általában a mobilhálózat ügyfélszolgálatától szerezheti be. Az antennán kívül általában szükségessé válik, hogy megvásárolja a megfelelő adaptert, amely a modem/router antenna bemenet(ek) és az eredeti antenna csatlakozó(k) illeszkedését biztosítja.
Amikor a felhasználó kiválasztja a külső antennát egy modemhez, feltétlen meg kell győződni arról, hogy a készülék támogatja-e a MIMO technológiát (két antenna csatlakozóval). Ha igen, akkor olyan antennát kell használnia, amely támogatja ezt a szabványt. Ez egy egyszerű módja annak, hogy elérjék vele a maximális teljesítményt. A legnagyobb távolság a bázisállomástól nem haladhatja meg a 6 km-t.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna (800-3000MHz, 10m kábel, SMA dugasz)
Az ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10 800-3000 MHz tartományon belül működik és 10 méteres kábellel van ellátva, melyeket SMA dugókkal végződnek. Az antennát LTE modemekhez (két antennacsatlakozóval), mobiltelefonokhoz, GSM, DCS, 3G modemhez tervezték.
Ne próbálja a PC és APC csatlakozókat összekeverni. Az UPC és APC csatlakozók több okból kifolyólag sem keveredhetnek össze (PC és APC csatlakozók - vajon felcserélhetők ezek?), egyes nagy teljesítményű eszközöket alkalmazó telepítők nem foglalkoznak ezzel a problémával. Előfordulhat azonban olyan eset, hogy a túlzott csillapítás nem teszi lehetővé a jelek továbbítását.
Az ilyen hibás kapcsolat csillapításának hozzávetőleges értékét igazoló egyszerű tesztet végeztek. Erre a célra az L5825 Grandway fényforrást és az optikai teljesítménymérőt L5821 alkalmaztak. A mérőrendszert két L3213 patch kábellel és az L4211 adapterrel kalibrálták. Ezt követően egy másik L4211 adaptert adtak hozzá, hogy sorba kapcsolják az L3211 patch kábellel mindkét végén SC/PC csatlakozókkal. A lépések az alábbi ábrákon láthatók.
A mérőrendszer kalibrálása
A helyes csatlakozás csillapításának mérése
A helytelen összekapcsolás csillapításának mérése
SC PC/PC patchcord csillapításának mérése
Az L5825 Grandway fényforrás lézere 5 dBm állandó teljesítményszintet generál. A méréseket 1310 nm hullámhosszon végeztük. A kalibrálás során a mérő -5.20 dBm jelszintet mutatott. Ez az érték volt a referenciapont a patchcord kábelek csillapításának mérésére. Miután csatlakoztatta az SC/PC - SC/PC patch kábelt egy méter hosszúságúra, a mérő a -5,66 dBm eredményt mutatta. Ez azt jelentette, hogy a patchcord kábelének mért csillapítása 0,46 dB volt.
A hibás kapcsolódás csillapítása az APC patchcord kábellel
Miután az L3222 SC / APC-SC/APC patchcordot csatlakoztatta, a mérővel mért szint drámaian csökkent. A -12,34 dBm leolvasása azt jelentette, hogy a kapcsolat csillapítása mindössze 7,14 dB volt. Az eredmény megerősítése érdekében a mérést megismételtük egy másik L3222 patch kábelen - az leolvasás után nagyon hasonló volt. A nagyfokú csillapítást a PC és az APC csatlakozók hegesztett végfelületei közötti légrések okozzák, erősen csillapítva a továbbított jelet. A csatlakozások nagyon nagy visszaverődésének következtében a jel jelentős része visszatükröződik az adóhoz, és csak egy kis részét továbbítják tovább. Az átviteli módszeren alapuló mérésnél a fényforrásra visszavezetett visszavert jel nem okoz kárt.
Az L5821 optikai teljesítménymérő pontossága +/- 0,35 dB. A megfelelő patchcord csillapításának mérése esetén a lehetséges hiba összehasonlítható volt a mért értékkel, azonban a vizsgálatok célja nem az abszolút értékek elérése volt, hanem mindkét esetben összehasonlították az eredményeket. Nyilvánvaló, hogy az SC/PC és az SC/APC patch kábelek azonos hosszúságú alkalmazása közötti csillapításbeli különbség óriási és így a hibaarány elhanyagolható.
Videomegfigyelő rendszerekhez optimalizált kódoló: H.265+. A H.265+ a legújabb videó tömörítési módszer a Hikvision készülékekben. A módszer az adaptív képkódoláson alapul, kiváló teljesítmény mellett, miközben magas képminőséget biztosít. A generált adatok átlagosan kétszer olyan alacsonyak, mint a H.265 szabvány esetében. Az eredményt speciális technikák alkalmazásával valósították meg:
  • mozgás-előrejelzés: a statikus háttérből izolált objektumok mozgatásához használt különböző kódolás;
  • kódolási zaj csökkenése: a háttér más paraméterekkel van kódolva, mint a mozgó objektumok, ami csökkenti a zajt és a bitrátát;
  • a bitráta hosszú távú tervezése: a codec "megtanulja" a megfigyelt jelenetet és beállítja a pillanatnyi kódolási paramétereket a kép aktuális változásaira - erősen dinamikus jelenetek esetén a pillanatnyi bitráta jelentősen megnő (a bit a H.265+ kódolás aránya átlagértékként, nem pedig maximális értékként van megadva, így az ideiglenes ingadozások nagyon nagyok lehetnek.)
Bit aránya a H.265 és H.265+ között
A H.265+ esetében az optimalizálás hosszabb időtartamra vonatkozik az átlagos értékre
ANR funkció a Hikvision rendszerekben. Az IP-kamerából származó videót adatátvitel formájában továbbítja az IP NVR-nek. Hálózati meghibásodás vagy sávszélesség-csökkentés esetén az információ helyrehozhatatlanul elveszett, mert a hálózat nem csomagolt puffer-csomagokat és a kamera nem tudja újra elküldeni. Ez az oka annak, hogy egyre növekvő népszerűsége van az SD/SDHC kártya rögzítési lehetőséggel rendelkező IP kameráknak. A Hikvision által kifejlesztett ANR (Automatic Network Replenishment) megoldás korlátozza a rögzítést a javasolt kamerába helyezett kártyára, csak a kamera és az NVR közötti összeköttetés problémáinak időszakában alkalmazza. A hiba befejezése után a sürgősségi felvételek automatikusan átkerülnek az NVR-re. Tehát az átvitelnél fellépő megszakítások esetén a rendszer üzemeltetőjének nem kell semmilyen lépést tennie a videofelvétel készítéséhez. A funkció az IP NVR-kben érhető el a K és I sorozatokban. Ezeknek együtt kell működniük a Hikvision IP kamerák (F betűvel a típusmegjelölésnél) és a megfelelő microSD card memóriakártya fogadó helyekkel.
Memória kártya microSDXC 64GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2 (8 csatorna, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
Új termékek a DIPOL-nál
LNB tartó (Triax parabola tükrökhöz)
LNB tartó (Triax parabola tükrökhöz) A9896 LNB tartót a Triax műholdas antennák szerelésénél használhatják fel.

Antenna doboz DIPOL antennákhoz
Antenna doboz DIPOL antennákhoz E9315 antenna doboz DIPOL antennákhoz használható. Megvédi a balunt vagy az előerősítőt.

4K IP NVR: Hikvision DS-7716NI-K4 (16 csatorna, 160Mbps, 4xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)
4K IP NVR: Hikvision DS-7716NI-K4 K22167 Hikvision DS-7716NI-K4 egy modern 16 csatornás IP hálózati videorögzítő, amely képes 16 IP kamera megapixeles felbontású, legfeljebb 8 MP-os kép megjelenítésére, rögzítésére és lejátszására. A független HDMI (akár 4K) és VGA (akár 1080p) monitor kimenetek különböző elrendezésű képeket biztosítanak.
Aktualitások
Érdemes elolvasni
Videó IP kamerából TV antenna rendszerben elosztva. A videójel bejuttatása egy analóg kamerából TV antenna rendszerbe meglehetősen egyszerű - ehhez csak egy RF modulátorra van szükség (például MT-32 R871734). Az IP-kamera esetében a kimeneti jel adatfolyam formájában van jelen, és ez a módja a szolgáltatásnak a videót több TV számára egyszerre nem képes működést biztosítani... >>>bővebben
A módszer bemutatja az IP kameráról érkező felügyeleti videónak TV antenna rendszerben történő használatát a Signal-400 R86700 DVB-T modulátor felhasználásával
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-8 (szerszámos ládával és szerszámokkal)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI