KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 40/2017 (2017. december 4.)
Intelligens ruházat elektronikus áramkörök nélkül. A washingtoni egyetem tudósai új rendszert fejlesztettek ki a ruházat tárolására. Kis mennyiségű adatot képesek voltak menteni egy speciálisan előkészített szövet "bitjeinek" mágnesezésével. Az adatokat ezután a mágnességmérővel (pl. okostelefonokba ágyazva) olvashatják. Elektronikus eszközök vagy tápegység nem szükséges az adatok tárolására, mivel a rögzítés a mágnesezhető bitek egyszeri polarizációját jelenti.
Könnyen mágnesezhető a megfelelő szövetből készült szalag.
Az adatokat intelligens telefonokba beépített egyszerű mágnességmérővel lehet olvasni.
A módszer felhasználható tárolásra, belépőkártyaként használható hozzáférési adatok tárolására egy adott zónában, vagy éppen a tulajdonos adatait is tartalmazhatja. A kutatók megmutatták annak lehetőségét is, hogy az okostelefonokat gesztusok segítségével vezéreljék olyan kesztyűvel, amelyek beépített mágneses vezetőképes anyagcsomagokkal rendelkeznek.
Az így rögzített adatok nem tekinthetők állandónak, mert mágnesességük idővel csökken. A tesztek azt mutatják, hogy az adatok néhány hétig olvashatók. Ez az időszak az olvasóeszközök érzékenységétől is függ, mivel a gyenge maradék mágneses mező több hónapig is eltarthat. Az elemek és az elektronikus áramkörök hiánya lehetővé teszi a mosást, szárítást és vasalást.
Az intelligens szekrény felhasználható hozzáférési kártyaként
A ruhákhoz a prototípus kiegészítők már kidolgozásra kerültek - öv, esküvői ruha és nyaklánc. A mágneses adathordozó létrehozásának folyamata és az adatok írása egyszerű és olcsó. A versenyképes technológia - az RFID - rádióhullámokat használ a speciális címkék táplálására és a tárolt adatok továbbítására. A vevőkészülékek magas ára miatt drágább a használata (a címkék költsége hasonló a mágnesesekkel). Általában véve a hordozható eszközök területe nagy potenciállal rendelkezik. A személyes adatok feldolgozásának és a hozzáférési kódoknak minden esetben meg kell felelniük a személyes adatok védelmére és a biztonságra vonatkozó jogi előírásoknak.
Műholdas DVB-S/S2 csatornák elosztása szállodákban. A kiválasztott műholdas csatornák elosztása a DVB-T COFDM digitális formátumra történő átkonvertálása után a DVB-T sugárzásokkal szabványos megoldássá vált hotelekben, motelekben, vendéglátó helyeken, stb. A műholdas csatornák kiegészíthetik a földi televíziós kínálatot, vagy az egyetlen forrás a programok ajánlatánál a telepítés során. Ebből a célból a műholdas DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) jeleket át kell alakítani a DVB-T szabványra (COFDM). Az ilyen rendszerek fő egységei a TDX-480 R81621 transzmodulátorok. Egy TDX-480 R81621 panel nyolc műholdas transzponder csatornáját fogadhatja és négy szomszédos DVB-T multiplexet két csoportba alakíthatja át, maximális átvitele 31,66 Mbps. A gyakorlatban a nyolc multiplex mindegyike 6 SD csatornát vagy 2-3 HD csatornát hordozhat.
Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBEgykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-521 (A osztály, passzív TV útvonal)DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor: TERRA TDX-480 (FTA)Tápegység TERRA UP413 (12V/4.5A, Terra modulokhoz)Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCR4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: FAC-4-18dB (5-1000MHz)
Példa szállodai telepítésre (műholdas jel DVB-S/S2) DVB-T TV-kkel (műholdvevő nélkül). Mindegyik TV 20 db, kódolatlan műholdas csatornát vesz HD minőségben.
A kimeneti DVB-T multiplexerek elosztása tipikus RF leágazókkal történik, amelyek 5-1000 MHz frekvenciatartományban működnek. Köszönhetően az SRM-521 R80521 egykábeles dSCR multiswitcher Unicable technológiával használó alkalmazásának a teljes programot egy műholdról szolgáltatja egyetlen koaxiális kábelen a transzmodulátor számára. A multiswitchet az A98257 quatro LNB táplálja hagyományos módon négy kábelen keresztül, amelyek SAT IF jeleket (950 ... 2150 MHz) biztosítanak.
Hitelesített RACK szekrények. A közelmúltig az RACK szekrényeket elsősorban nagy telekommunikációs rendszerekben és kiszolgálóhelyiségekben használták. Jelenleg kisebb RACK szekrényeket használnak már az épületek többségében és még otthoni rendszerekben is. A RACK szekrények ideálisak fejállomások, switchek, számítógépek, optikai eszközök telepítésére. Olyan eszközöket is elhelyezhetnek benne, amelyeket nem szabványos 19"-os rack házakba terveztek, például multiswitchek, RF erősítők, modulátorok, DVR-k, NVR-ek, stb.
Amikor a rack szekrényekbe kiegészítőket választunk, az ügyfélnek figyelembe kell vennie, hogy azok adatai megfeleljenek a szekrények specifikációinak. Egyes összetevők más modellekhez is megfelelnek, például nagyobb mélységűek, vagy más alkalmazási módja is van a szerelési tartozékoknak (például egy ventilátor). A DIPOL webáruháza egyszerű felépítése folytán, egy listát közöl a kompatibilis tartozékokról a kiválasztott RACK szekrény esetében. A felhasználónak egyszerűen csak meg kell nyitnia a helyet a szükséges RACK szekrénynél, például R912020, majd kattintson a "Tartozékot hozzáad" gombra a jobb oldalon.
A Függeszthető RACK szekrények ideálisak épületekben és otthonokban történő elhelyezésre.
Dokumentum, amely igazolja, hogy a szekrény megfelel a II. fejezetben foglalt általános biztonsági követelményeknek
a 2001. december 3-i általános termékbiztonsági irányelveknek (2001/95 / EC) és iránymutatásoknak
az EN 60950-1: 2007 nemzetközi szabványnak, a KOMAG BERENDEZÉSI TECHNOLÓGIAI INTÉZET által kiadott elveknek.
Optikai szálak gyorsabb összehegesztése - Signal Fire AI-8. A DIPOL bemutatta most új modelljét a Signal Fire fúziós szálhegesztőnek. Az AI-8 L5870 gép az AI-7-nél is gyorsabban képes összehegeszteni a rostokat és a szálakat védelemmel ellátni.
Minimális hegesztési idő csak 6 másodperc,
és a hüvely rásütési ideje 15 másodperc.

A DIPOL cég kizárólagos forgalmazója a Signal Fire fúziós szálhegesztőknek Lengyelországban és 3 év garanciát ad rá.

A Signal Fire egy dinamikusan fejlődő cég, amely szakosodott a száloptikai hegesztők gyártására. Chengduban lévő központja közel 200 szakembert foglalkoztat. Az eszközöket a híres gyártók (köztük az európai gyártók) csúcsminőségű alkotóelemei alkotják és számos szabadalom által védett technológiai megoldásokon alapulnak. A Signal Fire szálhegesztők jellemzője, hogy okostelefonokról lehetséges a konfigurálása, a működési adatok archiválása és a diagnosztika használata.
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-8 (szerszámos ládával és szerszámokkal)
Signal Fire AI-8 L5870 fúziós szálhegesztő
Közös jellemzői a Signal Fire AI-8 és AI-7 modelleknek:
 • 6 Siemens motor a precíziós szálpozicionáláshoz,
 • teljesen automatikus magbeállítás - általában elegendő a szálvégeket a tartóba helyezni,
 • x300 nagyítási tényező mindkét tengelyen a beillesztés vizuális ellenőrzéséhez,
 • konfiguráció dedikált okostelefon alkalmazással (Android/iOS),
 • az alkalmazás létrehozhat működési jelentéseket (export xls fájlokba),
 • a sikertelen hegesztési műveletek képeinek diagnosztizálására szolgáló képek felvételének lehetősége,
 • hosszú élettartamú elektródák (3000 hegesztés, valamint tartalék készlet)
 • nagy kapacitású, könnyen cserélhető akkumulátor (7800 mAh, kb. 200 bekötés és fűtési művelet),
 • széleskörű kiegészítőkészlet (külön kell megvásárolni Alkohollal átitatott törlőkendők),
 • kiváló minőségű, praktikus eszköztár, amely biztos és stabil támogatást nyújt az üzemeltetés során.
Lemezterület-hozzárendelés az egyes csatornákhoz. A Hikvision DVR/NVR-k lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy aktiválják a rögzítési módot adatelosztási korlátokkal. Minden egyes csatornán a lemezterület nagysága függetlenül meghatározható. Miután az megtelt, a régi felvételek felülíródnak. Az ilyen paraméterezés hasznos például több kulcsfontosságú kamerával rendelkező rendszerekben. Ha nagyobb lemezterületet rendelnek csatornáikhoz, a rendszergazda hozzá magasabb felvételi paramétereket használhat, vagy meghosszabbíthatja az adatmegőrzési időt.
Tárolási mód beállításai
A tárolási mód konfigurálása:
 • jobb gombbal a képernyőn a DVR/NVR menüben (megjelenik egy legördülő menü),
 • menjen a Main Menu > HDD > Advanced beállításokhoz,
 • adja meg a Mode (Quota) és a Camera ([csatorna szám], kamera) beállítást,
 • adja meg az értéket GB-ben a Max. Record Capacity pozícióban,
 • Apply a beállításokat.
A változtatások érvénybe lépéséhez a DVR/NVR-t újra kell indítani.
Hikvision IP kamerák - firmware frissítés arcfelismerő funkcióval. A Hikvision IP kamerák 5.5.0 firmware verziója arcfelismerő funkciókat szolgáltat. Az új firmwaret az R6 hardverplatformhoz tartozó IP-kamerák számára tervezték, CD2XX2 (F) WD és DS-2CD2X52 (F) típusú megnevezésekkel, pl. DS-2CD2142FWD-I K17363, DS-2CD2022WD-I K17638. Ezt a funkciót a EasyIP 3.0 és a projekt kamerák is támogatják. A funkció használata lehetővé teszi az érdekesebb felvételek gyorsabb szűrését azáltal, hogy töredékeket keres a videó keretben lévő emberekkel. A legújabb firmware letölthető az egyes kamerák weboldaláról.
Arcfelismerés konfigurációs ablaka a DS-2CD2142FWD-I K17363 kamerában
Új termékek a DIPOL-nál
VHF DVB-T és DAB Antenna: DIPOL 11/5-12
VHF DVB-T és DAB Antenna DIPOL 11/5-12 A1116 egy professzionális, 11 elemes antenna, amelyet a 174-230 MHz frekvenciatartományban sugárzott digitális DVB-T és DAB/DAB+ jelek vételére terveztek (5-12. csatorna) Az univerzális konstrukciónak köszönhetően az antennát vízszintes vagy függőleges helyzetbe lehet szerelni, hogy megfeleljen a vett jelek polarizációjának.
LTE MIMO Antenna: TRANS-DATA LTE KPZ 8/8
LTE MIMO Antenna TRANS-DATA LTE KPZ 8/8 A741023 egy kültéri irányított MIMO antenna, amely az LTE/GSM/3G jelek vételére és modemek jellel való ellátására terveztek. Az antenna nyeresége 6-8 dBi (sávszélességtől függően).
Fali konzol DS-1272ZJ-110 TRS (Hikvision kamerákhoz)
Fali konzol DS-1272ZJ-110 TRS (Hikvision kamerákhoz) M5134 fali konzol HIKVISION dom/mennyezeti kamerákhoz lett tervezve. A belsejében bőséges hely található a kábelek csatlakoztatása céljából. A tartó alumíniumból készült.

Érdemes elolvasni
Milyen célt szolgál az Ethernet kábel? Sodrott érpárú (szimmetrikus) kábeleket használnak jelek továbbítására távközlési rendszerekben és számítógépes hálózatokban. Jelenleg elsősorban az analóg telefon és Ethernet hálózatokban alkalmazzák. A sodrott kábelek állhatnak egy vagy több párból. A hullámszerű vezeték kialakítás erősen csökkenti a befolyását a külső elektromágneses interferenciára és az egymás közti párok közötti úgynevezett áthallást csökkenti... >>>bővebben
Zöld kábel - szabványos T568A
Kék kábel - szabványos T568B
Piros kábel - T568B/A crossover
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI