KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 42/2017 (2017. december 18.)
A következő hírlevelünk 2018. január 1-jén jelenik meg.
A Karácsony és az Újév alkalmából kívánunk jó egészséget és boldogságot az Ön személyes és szakmai életében! Váljanak álmai valóra!
Ausztrália a világ legnagyobb akkumulátorához csatlakozott. Az idei év elején a Tesla, az amerikai autógyártó vállalat a Neoen francia megújuló energiával foglalkozó céggel közösen együttműködött a világ legnagyobb akkumulátorának felépítéséhez, Dél-Ausztrália számára. Mike Cannon-Brookes az ausztrál milliárdos beszélgetést folytatott a Twitter-en és ennek során Elon Musk, a Tesla Motors társalapítója ígéretet tett: "amennyiben 100 napon belül nem sikerül felhúzni a telepet, akkor az ausztráloknak nem kell fizetniük". Az óra a hivatalos megállapodás szeptemberi aláírásakor ketyegni kezdett. Az ausztrál média szerint az elemet december elején hivatalosan is beüzemelték és elindították az évente jelentkező energia-csúcson, ami azt jelenti, hogy a Musk megtartotta szavát.
A dél-ausztráliai Tesla PowerWall akkumulátortelep a közeli szélerőműpark által termelt energiát tárolja
A PowerWall 100 MW / 129 MWh akkumulátor rendszer összegyűjti a közeli szélerőmű által előállított energiát és akár egy óra alatt 30 000 otthonra is képes áramot szolgáltatni. Az akkumulátor háromszor nagyobb kapacitással rendelkezik, mint az utána következő versenyképes megoldás. Az új Tesla rendszer része annak a törekvésnek, hogy megoldja a Dél-Ausztrália energiaellátásával kapcsolatos problémákat. Dél-Ausztrália most globális vezető szerepet tölt be a megújuló energia területén.
Az elmúlt év szeptemberében az egyik nap vihar után közel 1,7 millió ember maradt áram nélkül ebben a régióban. Ezután az ausztrál illetékesek által végzett vizsgálat kiderítette a Dél-Ausztrália szélerőművének hibás biztonsági mechanizmusát. Az állam által telepített biztonsági dízelgenerátorokkal párhuzamosan az új rendszer fő feladata a hasonló problémák megelőzése a jövőben.
Felügyeleti videó a TV antennarendszerben. A DIPOL bemutatta a HDMI (Full HD 1080p / 60Hz) DVB-T kódoló/modulátorát R86111 kínálatában. A készüléket TV-antennarendszerekben integrált CCTV felügyeleti rendszerekben használhatják, beleértve az S/MATV rendszereket is. A koaxiális kábeleken alapuló RF hálózaton át tudja továbbítani a felügyeleti videót egy DVR-ről vagy NVR-ről sok televízióra. Az R86111 készülék a DVB-T szabványnak megfelelően (COFDM) megfelelően HDMI-bemenetként szolgáltatott Full HD (1920x1080-60p) jelet kódolja és modulálja, így vonzó alternatívát kínál a HDMI osztókra és kábelekre alapozott telepítéseken.
HDMI - DVB-T Encoder/Modulator MHD-101 (Full HD 1080p/60Hz)
HDMI-DVB-T modulátor nézete R86111.
Láthatók a csatornakapcsolók és az RF kimenet.
Az eszköz egy egycsatornás modulátor, ami azt jelenti, hogy a kimeneti DVB-T multiplex egy csatornát tartalmaz, amelyet a forrásjel modulál. A DVB-T (RF) csatorna a miniatűr kapcsolókkal (8 állású) állítható be.
HDMI - DVB-T Encoder/Modulator MHD-101 (Full HD 1080p/60Hz) Állítható TV antennajel csillapító eszköz TRA-03Osztó TV kettes R-2 Signal Osztó TV hármas R-3 SignalProfesszionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-601-utas leágazó: FAC-1-12dB (5-1000MHz)1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-8dB (5-1000MHz)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-IM (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, HDMI, H.265/H.264)
Példa a felügyeleti videóhoz való hozzáférést biztosító telepítésre
az antenna rendszerhez csatlakoztatott több televízióhoz.
A videót az R86111 modulátor táplálja meg
a K17291 IP kamera HDMI kimenetéről.
Az R86111 modulátor nem támogatja a HDCP-t. Tehát csak a HDMI jelekkel ellátott berendezésekben használható:
 • DVR vagy NVR,
 • biztonsági kamera HDMI kimenettel, pl. DS-2CD2125FWD-IM K17291, vagy IP kamera és transzkóder, pl. K2005,
 • PC,
 • Laptop,
 • régebbi STB HDCP nélkül.
A HDCP protokollt nem támogató DVB-T modulátorok jelentősen olcsóbbak, mint azok, amelyek támogatják. Tehát, ha a jelforrás pl. kamera HDMI kimenettel vagy CCTV DVR/NVR rendelkezik, nem feltétlenül szükséges egy drága modulátort vásárolni.
Hogyan lehet megfigyelni a videókat a Hik-Connect szolgáltatást használó eszközökről? A Hik-Connect olyan hálózati szolgáltatás, amely integrálja a távoli hozzáférést a Hikvision DVR-khez, NVR-ekhez és IP-kamerákhoz, amelyek támogatják a Cloud P2P funkciót és a DDNS-kiszolgálót. A felhőn keresztül történő távoli hozzáférés a következő kliensalkalmazások használatával lehetséges:
 • iVMS-4200
 • Az alkalmazás a Hikvision DVR-k kezelésére, konfigurálására és élő monitorozására (együttműködő analóg és IP kamerákkal, ami hibrid rendszerek támogatását is jelenti), NVR-ek és IP-kamerák IP hálózaton keresztül. Az alkalmazás felhasználója legfeljebb 256 készüléket kezelhet legfeljebb 4 monitoron. Egy monitor képes akár 64 kamerát megjeleníteni. Az élő megjelenítés és rögzítés mellett a szoftver funkciói közé tartozik a távoli böngészés és a felvételek keresése, lejátszás, biztonsági mentés, riasztási jelek feldolgozása, kétirányú hangátvitel, többszintű e-térképek használata.
 • Hik-Connect
 • Ez egy mobilalkalmazás, amelyet Android vagy iOS operációs rendszereket futtató okostelefonokra terveztek. A DVR-ek, az NVR-k, a hálózati kamerák Wi-Fi, 2G vagy 3G hálózatokon keresztül történő képek távoli élő megtekintésére, valamint a rögzített videofájlok lejátszására használható. Az alkalmazás IP-címekkel és/vagy a P2P cloud segítségével csatlakozik az eszközökhöz.
A Hik-Connect alkalmazás kezdőképernyője élőképes képekkel
Élő nézet a képernyőn
A DDNS szerver részeként a kliensalkalmazásokon kívül a felhasználók az élő nézetet böngészőkön keresztül is elérhetik (szükség van a szükséges portok továbbítására).
Kidde szénmonoxid és füst érzékelő. A szénmonoxid (CO) egy nagyon mérgező, színtelen és szagtalan gáz, amely könnyebb a levegőnél, és könnyen összekeveredik és szétterjed. Gáz keletkezik azokban a folyamatokban, ahol tökéletlen az égés és a természetes gáz, folyadék és szilárd tüzelőanyagok nem megfelelő mennyiségű oxigént kapnak az égés folyamán. Ilyen helyzetek fordulhatnak elő otthonokban és egyéb létesítményekben, különösen télen, amikor a lakosok/felhasználók szorosan bezárják az ablakokat a hőcserélés megakadályozása érdekében. A CO felhalmozódik a szervezetben, ami azt jelenti, hogy az alacsony koncentrációk hosszú távú belélegzése súlyos tüneteket okozhat az egészségre és az életre veszélyesnek. Tehát a Kidde detektorok az EN 50291-1: 2010 szabványnak megfelelően nyomon követik a mérgező gáz ideiglenes és hosszú távú koncentrációját is:
 • 30 PPM - riasztás 120 perc után
 • 50 PPM - riasztás 60-90 perc alatt
 • 100 PPM - riasztás 10-40 perc között
 • 300 PPM - riasztás 3 percen belül
A Kidde érzékelők tanúsítványai mindenben megfelelnek az EN 50291-1: 2010 szabványnak az otthoni CO érzékelők számára. Néhány érzékelő megfelel az EN 50291-2: 2010 szabványnak is, így azok alkalmasak pótkocsikban, lakókocsikban és hajókon történő használatra. Az említett előírások betartását megerősítette egy független kutatási részleg - British Standard Institute (BSI).
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5CO
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 7DCO (LCD kijelző)
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 10LLDCO (LCD kijelző, beépített akkumulátorral)
Kombinált CO és füstjelző KIDDE 10SCO
KIDDE 5CO szénmonoxid érzékelő
G9583
KIDDE 7DCO szénmonoxid érzékelő (LCD kijelző)
G9587
KIDDE 10LLDCO szénmonoxid érzékelő (LCD kijelzővel és beépített akkumulátorral)
G9589
Kombinált CO és füstérzékelő Kidde 10SCO
G9995
Nagyon fontos dolog, hogy megvédjük otthonainkat a végzetes kockázattal szemben, különösen télen. A DIPOL szénmonoxid- és füstérzékelőket, valamint azok kombinációit kínálja. Az LCD kijelzőkkel rendelkező CO érzékelők több diagnosztikai és információs opcióval rendelkeznek. Az ajánlat tartalmaz 5CO detektorokat (kijelző nélkül), 5DCO detektorokat (kijelzővel), három AA 1.5 V-os akkumulátorral és 7 éves élettartammal az aktiválás pillanatától. A 7CO és 7DCO érzékelők három AA 1,5 V-os telepről történő megtáplálással rendelkeznek és az élettartamuk 10 évre emelkedik. Az LCD kijelzővel ellátott 10LLDCO érzékelő már beépített akkumulátorral rendelkezik, amelynek élettartama megegyezik az érzékelő élettartamával (10 év). A kínálatot még kiegészítik az i9040EU és az i9060EU füstérzékelők, valamint a 10SCO kombinált CO és füstérzékelő, melyek mindegyike 9 V-os akkumulátorral működik, 3, 5 és 10 éves érzékelő élettartammal. Az eszközök automatikusan figyelmeztetik a felhasználókat az elemek cseréjére. Az érzékelők mindegyikét újból ki kell cserélni az érzékelő üzemidejének vége után.
Sugaras topológián alapuló száloptikás CCTV átviteli rendszer. Az oszlopra helyezett kamerák mindegyikéhez külön kábel tartozik a legrugalmasabb és a legkevésbé munkaigényes megoldást figyelembe véve az optikai szálak összekötését és védelmét így biztosítani kell. Nagyobb erőfeszítést igényel azonban a kábelek elhelyezésekor, mivel a kábelvezetékek teljes hossza megnövekedik.
Optikai CCTV rendszer sugaras topológiával
Ebben a topológiában a kábel szerkezete nem jelentős tényező, mivel nincsenek leágazások az utak mentén. Természetesen a kábelnek meg kell felelnie a környezeti feltételek megfelelő működéséhez szükséges valamennyi követelménynek. Fontos paraméter a szakítószilárdság, ami elegendő a kábelek kábelvezetékekhez történő húzásával kapcsolatos műveletekhez. Az ilyen típusú berendezésekben használt kábelek legnépszerűbb típusai a következők:
   
L7104L76004L79508
ULTIMODE ILB-4-SM-AULTIMODE UNI-4-SM-ADRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM
Az oszlopokon lévő kamerák számától függetlenül az átvitel csak két optikai szálon keresztül történik. Javasoljuk azonban legalább a minimális redundancia szintjét megemelni - az optikai kábelek 4 szálas alkalmazásával.
Új termékek a DIPOL-nál
8xDVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 4xDVB-C (QAM) Transzmodulátor: TERRA TDQ-440 (FTA)
8xDVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 4xDVB-C (QAM) Transzmodulátor: TERRA TDQ-440 (FTA) R81641 iDVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jelek vételére használják, a kívánt csatornák kiválasztására és továbbküldésére DVB-C (QAM) formában a választott RF csatornákon. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy fogadjon és kezeljen egy sor szabadonfutó műholdas csatornát. Az egyik TDQ-440 R81641 panel nyolc műholdas transzponder csatornáját fogadja és négy szomszédos DVB-C multiplexet alakít át, melyek mindegyikének maximális átviteli sebessége 53 Mbps.

Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-IM (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, HDMI, H.265/H.264)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-IM K17291 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A mennyezeti kamerát kiváló minőségű 2 MP 1/2.8"-os CMOS érzékelővel látták el, amely tökéletes videojelet biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is, valamint a 30 m-es hatótávolságú infravörös megvilágítóval együtt teljes sötétségben is működhet. A 2.8 mm-es objektív 108°-os látószöggel rendelkezik. A kamera IP67-es házának védelme az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen védi. A kamera megtáplálása PoE opció használatával történik (802.3af).

IP Project kamera: Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2MP, 2.8-12mm MOTOZOOM, 0.0027 lx, IR 50m-ig, WDR (120dB), ANPR, IP67)
IP Project kamera: Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P K17893 a Darkfighter sorozat tagja és automatikus rendszámfelismerő (ANPR) rendszerek számára készült. Nagy érzékenysége 0,0027 lx színes üzemmódban nagy képérzékelője, az 1/1,8" Progressive Scan CMOS és a fejlett képfeldolgozási funkciók használata révén valósul meg. A Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P IP kamera 2 MP felbontású képeket biztosít 50 fps. képsebességgel. A megnövelt képsebesség a nagyon dinamikus környezetek felügyeletében is segítséget nyújt, továbbá a 120 dB mélységű WDR (hardveres dinamikus tartomány) a képek sötét és világos részeiben való kiváló láthatóságát biztosítja. A kamera beépített 2.8-12 mm-es motozoom objektívvel és automatikus fókuszálással rendelkezik, amely lehetővé teszi a látószög távoli és gyors beállítását.
Érdemes elolvasni
TERRA multiswitch rendszer a Wide Band technológia alapján. A "régi" szabvánnyal rendelkező multiswitchek négy bemenetet igényelnek a műholdas jeleknek (VL-HL-VH-HH) a Quatro LNB-kről, nos a TERRA egy új típusát kínálja a multiswitcheknek, amely a dSCR/Unicable technológiát használja - SRM-522 R80522... >>>bővebben
Példa a SMATV rendszernek a műholdas és földi jelek elosztására a dSCR technológiában.
Az SR-M522 R80522 multiswitcheket az A98222 széles sávú LNB jelei táplálják meg.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-8 (szerszámos ládával és szerszámokkal)
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI