KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 1/2018 (2018. január 1.)
Együttműködés a NASA és a Google között - a mesterséges intelligencia felfedezi a bolygókat! A Google által kifejlesztett mesterséges intelligencia szoftver újra elemezte a régi adatokat a Kepler űrtávcsövön. Ennek az elemzésnek köszönhetően egy új bolygót fedeztek fel a Kepler-90 rendszerben. A tudósok a nyolcadik bolygó nyomait is megtalálták, amely a napsugárzó csillag körül kering, neve pedig ugyanaz, mint a rendszer neve - Kepler-90.
A NASA tudósainak felfedezése kétségtelenül áttörés. Ez azt jelenti, hogy a naprendszerünk nem az egyetlen, nyolc bolygóval. Ezenkívül megmutatja a mesterséges intelligencia lehetőségeit a "kozmosz felfedezésében". Az újonnan felfedezett bolygót Kepler-90i-nek nevezik, és ez egy vörösen izzó kő, forró bolygó (a felszíni hőmérséklete 427 Celsius fok). Érdekes tény, hogy a csillag keringési ideje mindössze tizennégy és fél nap.
A mesterséges intelligencia felfedezi a bolygókat!
A bolygót a Google által biztosított öntanuló mesterséges intelligencia segítségével fedezték fel. A neurális hálózaton alapuló gépi tanulás elemezte a Kepler Űrteleszkóp által szolgáltatott adatokat, amelyek a Naprendszerünk perifériáján kívül eső bolygókat keresték. A NASA által alkalmazott kutatók ehhez speciális szuperszámítógépet használtak, hogy kisebb csillagokat észleljenek a csillagok által kibocsátott fény alapján. A szuperszámítógép néhány bolygó nyomát tapasztalta, amely a Kepler-90i-ként tűnt fel.
Jelenleg a csillagászok azonban nem képesek a teleszkópokról készült összes fénykép és információ tanulmányozására. Érdemes azt is megjegyezni, hogy egy teljesen új teleszkóp elindítása várható a következő évben. A mesterséges intelligencia minden bizonnyal segítheti majd felgyorsítani az új bolygók keresését.
Műholdas és földi TV-jelek egy koaxiális kábelen. Két műholdas vevőkészülék, vagy egy párhuzamos felvételt készítő és két különböző csatorna megtekintéséhez (PVR) két független SAT jelet kell használni. Egy vagy több évvel ezelőtt telepített egyes LNB-vel rendelkező egyedi műholdas telepítések esetén azok nem biztosítanak ilyen funkciót.
Egy régebbi SAT TV telepítéséhez két vevőkészülék működtetése esetén vagy egy PVR használatánál feltétlen szükséges a SINGLE típusú LNB -nek egy TWIN LNB-re történő cseréjére. A TWIN LNB második kimenetét a másik vevőhöz vagy a PVR második bemenetéhez kell csatlakoztatni egy koaxiális kábel segítségével.
Előfordul, hogy a második kábel telepítése nehézséget okozhat. Ebben az esetben jó alternatíva lehet az R85261 többsávos átalakító készlet alkalmazása. A készlet két független műholdjelet és földi FM/DAB /TV adásokat egy koaxiális kábellel közösíthet. Ideális megoldás mindazoknak, akik egy egyszerű SAT-vevőt szeretnének kicserélni PVR-re (két IF bemenettel), vagy egy másik, független DVB-S/S2 vevőt használnak anélkül, hogy egy másik koaxiális kábelt kellene beépíteni. Vannak esetek, amikor egy másik koaxiális kábel behúzása nem lehetséges, így ezzel az eszközzel a fenti igények gond nélkül megvalósíthatók.
Multi-band konverter KIT Johansson 9645Univerzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalMulti-band konverter KIT Johansson 9645Osztó - közösítő TV/Sat RS-02MsProfesszionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Műholdas antenna: TRIAX 100 TD (100cm, sötétszürke)TWIN szélessávú LNB Inverto 0,3dB
A Johansson R85261 többsávos átalakító KIT alkalmazási diagramja.
Két független DVB-S/S2 jel továbbítása (egy műholdról) és hozzá a
DVB-T adás egy koaxiális kábelen keresztül történő megvalósítása (piros).
Hogyan lehetséges HDMI és USB jeleket 100 m fölötti távolságra továbbítani? A Signal-HD HDMI-IP átalakító lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy távoli (legfeljebb 100 m) HD tartalmat csatlakoztasson a HD-képes televízióhoz/monitorhoz egy CAT5e/6 kábelen keresztül. A készlet tartalmaz adó- és vevőegységet. Az USB portok az egységekben lehetővé teszik például a távvezérlést pl. egy DVR/NVR-t, egérrel stb. A H3613 átalakító fontos alkalmazása, hogy lehetővé teszi a biztonsági kamerákból származó képek megtekintését és a DVR/NVR teljes vezérlését, amely a kezelői monitoron kívül más helyiségben található.
A H3613 konverter legfontosabb jellemzői:
  • Átvitel egyetlen Cat 5e/6 kábelen keresztül
  • UDP/IP protokoll
  • 1080p mód támogatása
  • Kábel maximális hossza: 100 méter
  • USB extender
Az adó kimenetén a tömörített jel bitsebessége körülbelül 20 Mbps. A kimeneti jeleket csak az ajánlatban szereplő vevő képes megfelelően dekódolni - ez nem végezhető el hálózati kártyával ellátott számítógéppel.
Egy alkalmazása a HDMI> IP konverternek USB extenderrel
HDMI és USB IP konverter/extender
Hogyan használjuk a H3613 HDMI-IP konvertert USB extenderrel?
Holt zóna reflektometrikus mérésekben - az "indító" kábel alkalmazása. A helyesen végzett reflektometriás mérések száloptikás berendezésekben számos részletes információt nyújtanak az optikai útvonalon fellépő csatlakozásokról és szabálytalanságokról. Az Optical Time Domain Reflectometers (OTDR-ek) sajátossága azonban a reflektométer és a mért optikai szálas út közötti további szálak használatát támasztja alá.
Ezt a rostszálat általában indító kábelnek nevezik, vagy néha vezetőkábelnek, szálas gyűrűnek, holt zónás doboznak.
Egy reflektométer az optikai szálba egy impulzust táplál be a felhasználó által megadott hosszúsággal (az impulzusidő például 3 ns, 10 ns, 10 μs, stb.). Természetesen a reflektométer nem tud méréseket végezni az impulzus alatt. Amikor a generált impulzus (mondjuk 3 ns) találkozik egy esettel (kötés, hajlat, ív, kapcsolat stb.), ekkor részben reflektál és visszatér az adóhoz (reflektométer), amely blokkolja a következő 3 ns mérési képességét, ami szükséges az impulzus fogadásához, vagy még akkor is, ha az impulzus elmosódik. Ez alatt az idő alatt az impulzus tovább terjed az optikai szálban, és minden olyan esemény, amelyen keresztül találkozik, a mérési rendszer számára láthatatlan marad. Összefoglalva: egy impulzus, 3 ns időtartammal, a reflektométer nem észlel semmilyen eseményt az impulzuskibocsátás és visszatérése idején, azaz 6 ns. Az elektronika további elmosódási és kapcsolási ideje hozzáadásra kerül.
A reflektométer egy optikai szálat egy felhasználó által meghatározott hosszúságú impulzushoz vezet be (a fényterjedés sebességének ismerete az optikai szálban (általában a számításokhoz feltételezett sebesség megegyezik a vákuumban, vagyis 300 000 000 m/s-ban), kiszámíthatjuk a távolságot, amelyen a fény a mérési impulzus alatt elmozdul - kb. 0,3 m. Miután hozzáadta az elektronika vételi idejét és kapcsolási idejét, és esetleg elhomályosítja az impulzust, feltételezhetjük, hogy az úgynevezett halott (esemény) a mérési impulzus 0,7 -1 m. Ezen a ponton belül a mérő nem képes azonosítani az eseményeket. Természetesen minél hosszabb az impulzus, annál hosszabb a megfelelő holtzóna, pl. egy erős impulzus 5 μs egy holt zónát fog létrehozni, amelynek hossza kb. 1000 m!
Az optikai útvonalba eső első eset a mért optikai kapcsolat első csatlakozója. Meg kell becsülni a halott zónát, és meg kell határozni az adott helyre meghatározott indítószál minimális hosszát. Ellenkező esetben megfelelő indító kábel nélkül a mérés nem érzékeli a halott zónában előforduló eseteket, vagyis már az optikai kapcsolat legelején.
Egymódusú vezető kábel 150 m (in box, FC/PC - SC/APC)
Az L58315 indító (vagy vezető) kábel a száloptikai telepítések reflexiós mérésének elvégzésére szolgál. A 150 méter hosszú egymódusú szál (G.652D) lehetővé teszi a méréseket rövid és közepes impulzusokkal. A szál egyik oldalán SC/APC dugóval és a másikon FC/PC dugóval végződik, így a FOW-3000-D26 L5828 reflexiós mérővel kiegészítők nélkül is használható.
Mit jelent a 1080p Lite rögzítési mód? Néhány DVR, amelyeket a modern analóg kamerákhoz terveztek, 1080p Lite felvételi módot biztosítanak (az üzemmód leggyakoribb neve hasonlóan 1080L vagy 1080N). Az üzemmód mind a DVR-kben, amelyek nem támogatják a Full HD 1080p felbontást és azokban, amelyek nem támogatják elérhető, de csak korlátozott képsebességgel. Az 1080p Lite felvételi módban nem szabványos felbontásban a felügyeleti videofelvétel 960x1080 felbontású 25 fps-nál. Ez akkor alkalmazható, ha a rögzítési sebesség a (figyelembe véve a DVR specifikációit) lehető legmagasabb felbontásban fontos.
Az 1080 Lite és a CCTV szokásos képfelbontások összehasonlítása:
1080p (1920 x 1080 px) és 720p (1280 x 720 px)
A fenti összehasonlítás azt mutatja, hogy az 1080p Lite módot figyelembe kell venni, mint 1080p, ami hasonló a 720p-hez. Figyelembe kell venni, hogy a felvétel 1:1 formátumban van, ami nem jellemző a jelenleg használt kijelzők esetében. A kép megjelenítése problémás lehet, mert nem egyezik a tipikus monitorokkal. A kép megnyújtható vagy fekete csíkkal jeleníthető meg.
Új termékek a DIPOL-nál
HDMI - DVB-T kódoló/modulátor (Full HD 1080p/60Hz, CCTV rendszerekhez)
HDMI - DVB-T kódoló/modulátor Az R86111 kódolja és modulálja a Full HD (1920x1080-60p) jeleket a DVB-T szabványnak megfelelően (COFDM). Az eszköz egycsatornás modulátor, ami azt jelenti, hogy a DVB-T multiplex kimenete egy csatornát tartalmaz. Az R86111 kódoló/modulátor nem támogatja a HDCP-t, így azt CCTV DVR vagy NVR, PC, laptop, tabletta esetén kell használni.

UHD Műholdvevő Ferguson Ariva 4K
UHD Műholdvevő Ferguson Ariva 4K Az A99376 a DVB-S/S-2 vevőkészülék és a multimédia lejátszó funkcióit egyesíti. A készülék a legmagasabb minőségű videót biztosítja a 4K UHD ultra-nagyfelbontású és Full HD tartalmakhoz. A vevőt a mellékelt távirányítóval vezérelheti. Továbbá, az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a TV programokat a telefonon vagy táblagépen nézhessék a vevőről.
Modulátor 8202 HDMI-DVB-C (QAM)/DVB-T (COFDM)/DMB-T/ATSC JOHANSSON
Modulátor 8202 HDMI-DVB-C (QAM)/DVB-T (COFDM)/DMB-T/ATSC JOHANSSON R86901 egy több szabványnak megfelelő digitális eszköz, amely képes modulálni a bemeneti HDMI jelet (akár Full HD 1080p) a HDMI aljzatba a digitálisan modulált RF jelre (multiplex, mux vagy transzponder) a DVB-C (QAM ), DVB-T (COFDM), DMB-T vagy ATSC szabványban. Az eszköz egy egycsatornás modulátor, ami azt jelenti, hogy a kimeneti digitális jel a DVB-C (QAM), a DVB-T (COFDM), a DMB-T vagy az ATSC multiplex formájában egy forráscsatorna által modulált csatornát tartalmaz. Az RF jel a telepítő/rendszergazda által a rendszerben lévő jelek többi részével közösíthető.
Érdemes elolvasni
Ideális túlfeszültség-védelem. A szerverhelyiségek sok számítógépet és más hálózati eszközöket tartalmaznak. Gyakran a társaság eszközeinek jelentős elemeit képviselik. A számítógépes rendszerek egyik legnagyobb veszélye az, hogy túlterhelik az Ethernet hálózatokban. Nem csak a hardvert, hanem a legértékesebb tartalmat is - a tárolt adatokat is elveszíthetik. Az automatikus biztonsági rendszerek segíthetnek ezen a területen, de mindenkinek meg kell védenie a forrásadatokat és a berendezéseket. Ezért szükség van túlfeszültségvédőkre... >>>bővebben
Száloptikás médiakonvertereken alapuló túlfeszültség védelmi megoldás
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
A kábelek új követelményei az építőiparban.
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI