KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 3/2018 (2018. január 15.)
Forradalom az optika területén - új lencsék, új objektívek. Az optika területén hamarosan forradalmi változások következhetnek be a Harvard Egyetem kutatói által kifejlesztett úgynevezett "fém-lencse" miatt. Kifejlesztették az első olyan lencsét, amely összpontosítja a látható fény teljes spektrumát. A hagyományos optikában ez csak számos lencse elrendezésével lehetséges. Az új lencse egy olyan konstrukciójú, amely a nanotechnológiát és hozzá meta-anyagokat használ fel. A lemezeket titán-dioxiddal építették és egy vékony réteg átlátszó kvarchoz rögzítették, több millió mikroszkopikus peremmel rendelkezik, amelyek hossza (magasság) csak 600 nm. Ezek a bordák megfelelő mintákban vannak elrendezve, amelyek mindegyike különböző fényhosszal rendelkezik. A szabványos lencse felépítésének rekonstrukciója tehát a megfelelő mintázatok létrehozását jelenti, meghatározva annak megfelelő orientációját és a távolságát egymástól. A specifikus hullámhosszakért felelős nanofinok használatával a tudósok képesek egyszerre szabályozni a látható fény teljes spektrumát. A csatolt struktúrák lehetővé teszik különböző hosszúságú (színek) hullámsebességek manipulálását, amelyek ugyanazon közegben különböző sebességgel (kromatikus aberráció) terjednek, és így koncentrálják őket egy ponton.
Metalens - az új típusú kis méretű lencse
A kutatók szerint az így készített lencsék vékonyabbak lehetnek az emberi hajhoz viszonyítva és akár 170-szeres nagyítást is elérhető a képeknél. Az optikai hibáktól mentes, mint például a torzítás, szinte bármilyen méretben gyártható alacsony gyártási költségek mellett. Ez a technológia alkalmazható mikroszkópokban, kontaktlencsékben, kameráknál és fényképezőgépekben, valamint még sok optikai eszközben, ahol lencséket használnak.
Mi a maximális PoC átviteli tartomány? A PoC, Power over Coax, egy tápegység rendszer, amelyet arra használnak, hogy a HD-TVI kamerák ugyanazon koaxiális kábeleken kapják meg a tápfeszültséget, amelyek a videojeleket a kamerákról a DVR felé továbbítják. Ez a módja a távoli tápfeszültséggel való ellátásnak kiküszöböli további kábelek/vezetékek szükségességét - minden egyes kamera egy koaxiális, vagy adott esetben egy pár vezetékről (F)/UTP kábelről (min. Cat.5e) keresztül csatlakozik a rendszerhez. A megfelelő átviteli tartományt magas minőségű kábelek, például a Triset (coaxial) vagy Netset (twisted-pair cables). (sodrott érpárú kábelek) biztosítják. Az alábbi ábrán megtekinthető az elérhető legnagyobb átviteli távolság:
Elérhető PoC átviteli távolságok különböző szabványok és kábelek esetén
 beltéri
kültéri
PoC.afPoC.at
RG-6E1015E1017
200 m100 m
RG-59E1041
 200 m100 m
UTP kat. 5eE1408E1410100 m50 m
DVB-S/S2 műholdas televíziócsatornák DVB-T-re történő átalakítása szállodai TV-rendszerekben. Napjainkban a szállodákban, motelekben, panziókban a DVB-S/S2 műholdas csatornákhoz való hozzáférés alap szolgáltatássá vált. Az alap és legolcsóbb megoldás a kiválasztott műholdas csatornák elosztása a DVB-T COFDM digitális formába való átalakítása után, a DVB-T adásokkal együtt. A hagyományos DVB-T televíziók által vett műholdas csatornák kiegészíthetők a földi TV-adásokkal, vagy éppen a rendszer fő vagy egyetlen program forrása lehet. Ebből a célból a műholdas DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) jeleket át kell alakítani a DVB-T szabványnak (COFDM) megfelelően. A DIPOL kínálatában megjelenő TERRA DVB-S/S2 transzmodulátorok látják el ezt a feladatot és széleskörű televíziós programokat biztosítanak a szobák részére az antennarendszerekben használt koaxiális kábelezést használva az egységes DVB-T szabványban.
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) to 4xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor: TERRA TDX-440 (FTA)
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor: TERRA TDX-480 (FTA)
TDX-440 FTA R81614
TDX-480 FTA R81621
A TDX-440 R81614 és TDX-480 R81621 modulok DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jeleket konvertálnak (DVB-T (COFDM) multiplexekké). Ezeket a szabadon fogható csatornák vételére és elosztására kell használni. Egy TDX panel képes fogadni a jeleket nyolc műholdas transzponderből és létrehozni négy szomszédos DVB-T muxot (TDX-440 R81614) vagy két szomszédos DVB-T mux (TDX-480 R81621) két csoportját. Minden mux képes a szabadon kiválasztott műholdas csatornákat hordozni.
Kérjük nézzen meg egy videót, amely bemutatja a TERRA tdx-480 R81621 DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) transzmodulátor konfigurálását.
Hikvision iVMS-4200 szoftver specifikációk. Az iVMS-4200 egy olyan kliens szoftver, amely digitális felvevők (DVR), hálózati rögzítők (NVR), hálózati kamerák (IP), kódolók, set-top boxok és egyéb Hikvision eszközök vezérlésére és képkezelésére szolgál. Ez többek között biztosítja az élőképet, a valós idejű képfelvételt, a távoli keresést és a felvételek lejátszását, a videofájlok biztonsági másolatait, a riasztási jelek fogadását. A modern, intuitív kezelőfelület lehetővé teszi, hogy egyszerűen kezelhessen egy kis és közepes méretű biztonsági rendszert. Az alábbi az iVMS-4200 szoftver (v2.7.0.6) specifikációja a CCTV / IP CCTV rendszerek területén.
iVMS-4200Service capacity/parameters
DVRs/NVRs256
Groups256
Cameras1024
Number of cameras in a group
256
Storage servers
16
Multimedia servers
16
Decoders
64
Display (number of cameras)
64
Monitors
4
Users' accounts
50
Simultaneous playback of channels16
Simultaneous downloading tasks16
E-maps256
Storage server
Write speed: 64 x 2 Mbps
Read speed: 64 x 2 Mbps
Users: 32
Number of connected clients: 128
Streaming server
Incoming steams: 64 x 2 Mbps
Outgoing streams: 200 x 2 Mbps
Optikai szálak a CCTV rendszerekben - multimódusú, vagy egymódusú? Általában a berendezés és a kábelek kiválasztásakor mindkét elemnek kompatibilisnek kell lennie. Ha a kamerák és a kapcsolók közötti kapcsolat nagyobb, mint 2 km, akkor egymódusú kábelt kell alkalmazni. Olyan esetekben is hasonló a helyzet, amikor egy kábelnek több tucat vagy több száz IP-kamera jelét kell továbbítania. Egy ilyen széles sáv esetében az egymódusú rostok használata előnyösebb megoldás. Az egymódusú kábelek hatótávolsága nagyobb, ez lehetővé teszi az optimális kábel kiválasztását és ezáltal az átviteli vonal jövőben történő tovább fejlesztésénél, hogy az 2 km-en felül is meghosszabbítható legyen.
A CCTV rendszerekben használt optikai kábelek legnépszerűbb típusai az univerzális szálakból álló egymósusú kábelek. A képen látható az Ultimode UNI-4SM-A L76004.
Az egymódusú rostok kiválasztásánál a kábel előnyei:
 • könnyebb a választás, mivel a kábelek szélesebb körben vannak jelen a piacon
 • képes a jelek továbbítására tíz kilométeres távolságokra is a tipikus berendezések használatával
 • az alacsonyabb árak a többmagos szálakhoz képest az alacsonyabb termelési költségek miatt van
 • nagyobb átbocsátási kapacitás
 • kis hajlítási sugarú kábelek elérhetősége 7,5 mm-től
Egymódú berendezések esetében fontos figyelni a következőkre:
 • a szálak különböző verziói problémákat okozhatnak a kötés során, ezért ajánlatos egyesíteni a kábeleket a rendszerben
 • egyes esetekben és a berendezéstől függően szükség lehet száloptikai csillapító alkalmazására a rövid távú kapcsolatokhoz
Sodrott érpárú kábelek típusai és jelölései. Sodrott érpárú (szimmetrikus) kábelek a jelek távközlési rendszerekben és számítógépes hálózatokban történő továbbítására szolgálnak. Jelenleg ezeket elsősorban Ethernet hálózatokban használják. A sodrott érpárú kábelek általában 4 pár sodrott szigetelt vezetékből állnak. A sodrás, vagy csavarás erőteljesen csökkenti a külső elektromágneses interferenciát és a párok közötti kölcsönös interferencia hatását, amelyet áthallásnak is neveznek.
Cat5e árnyékolt kábel: ALANTEC F/UTP 5e [1m] (PE, kültéri, feszítő vezetékkel)
Cat5e árnyékolt kábel ALANTEC F/UTP 5e (PE, kültéri, feszítőhuzallal).
Új termékként jelent meg a mi kínálatunkban.
A szimmetrikus kábelek rövidítéseit az ISO/IEC 11801: 2002 szabvány (ANNEX E) szabványosítja. A kábelleírásban szereplő információknak az alábbi szintaxissal kell rendelkezniük: xx/yyTP, ahol az yy karakterek egyéni vezetékeket/párokat jellemeznek, és az xx betűk leírják a kábel általános felépítését.
Az xx és yy jelölések a következők lehetnek:
 • U - árnyékolatlan
 • F - fóliázva (fóliával árnyékolva)
 • S - árnyékolt (fonattal védve)
 • SF - árnyékolt és fóliázott
Tipikus szimmetrikus kábelek:
 • U/UTP - nem szűrős kábel: E1408, E1410, E1412, E1608
 • F/UTP - fóliával árnyékolt kábel: E1515, E1517, E1519
 • U/FTP - árnyékolatlan kábel fóliával árnyékolt párok: E1616
 • F/FTP - fóliával árnyékolt kábel, fóliával árnyékolt párokkal
 • SF/UTP - szőtt fonattal és fóliával árnyékolt kábel, árnyékolatlan szimmetrikus elemekkel
 • S/FTP - szőtt fonott árnyékolt kábel fóliával árnyékolt párokkal
 • SF/FTP - szőtt fonott és fóliával árnyékolt kábel fóliával árnyékolt párokkal
Új termékek a DIPOL-nál
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1141-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1141-I K17284 IP CCTV rendszerekhez tervezték. A mennyezeti kamerát 4 MP 1/3" CMOS szenzorral szerelték fel, amely jó megvilágítást biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. A 30 m-es hatótávolságú infravörös megvilágítóval együtt a kamera teljes sötétségben is működhet. A 2,8 mm-es objektív 105°-os látószöggel rendelkezik, a kamera IP67-es háza pedig megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera működtethető hagyományos 12 VDC-os tápfeszültség forrásról vagy a PoE opcióról (802.3af).
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera: Hikvision DS-2CE56D8T-IT3ZE (mennyezeti, 1080p, 2.8-12mm motozoom, 0.005 lx, PoC, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera: Hikvision DS-2CE56D8T-IT3ZE M75183 HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. Nagyon nagy érzékenységgel (0,005 lx) és beépített infravörös megvilágítóval 40 méteres távolságig a kamera kiváló minőségű, 1080p-os videót biztosít gyenge fényviszonyok mellett, vagy éppen nem megvilágított körülmények között is (az Exir technológiával készült IR megvilágító biztosítja a teljes megfigyelt területen). A 2.8-12 mm-es motozoom objektív lehetővé teszi a felhasználó számára az optimális látószög beállítását.
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera: DS-2CE16D8T-IT3E (kompakt, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, PoC, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera: DS-2CE16D8T-IT3E M75666 HDTVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. Nagyon nagy érzékenységgel (0,005 lx) és beépített infravörös megvilágítóval 40 méteres távolságig a kamera kiváló minőségű, 1080p-os videót biztosít gyenge fényviszonyok mellett, vagy éppen nem megvilágított körülmények között (az Exir technológiával készült IR megvilágító biztosítja a teljes megfigyelt területet).
Érdemes elolvasni
H.265 kódolás az új-generációs analóg CCTV rendszerekben. Videó tömörítéssel végzett DVR rögzítése a CCTV információknak közvetlen hatással van az adatok tárolásának méretére. Minél jobb a tömörítés, annál kisebb a merevlemez(ek) adatainak a kapacitásigénye. Nagy felbontású kamerák esetén (2 megapixel fölött) a nagyon hatékony kódolás használata abszolút szükségessé válik. Turbo HD 4.0 rendszerek támogatják a legújabb H.265 és a H.265+ videó kódolást... >>>bővebben
H.265/H.265+ - nagyobb tömörítési arányok a H.264 által biztosított videó minőség megőrzésével
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-8 (szerszámos ládával és szerszámokkal)
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI