KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 5/2018 (2018. január 29.)
Televíziók a jövőben. Az európai televíziók értékesítése több éve stabil. A televíziókat gyártók új, egyedülálló megoldásokat keresnek, amelyek meggyőzhetik az ügyfeleket, hogy cseréljék le TV-jüket újabb modellekre. A Las Vegas-i CES 2018 legnagyobb fogyasztói elektronikai szakvásárán számos innovatív TV-modellt mutattak be. Az LG egy 65 collos flexibilis OLED panelt mutatott be UHD felbontással, melyet akár egy plakátként is fel lehet tekerni. Megjelenése hasonlít egy kivetítő képernyőre, melyet alulról felfelé lehet kihajtani. A TV kikapcsolása után a képernyő elrejthető egy diszkrét téglalap alakú dobozban. Ez lehetővé teszi a biztonságos és problémamentes szállítást bármilyen helyre, vagy hatékonyabban kihasználható a rendelkezésre álló hely. Ráadásul nem számít, hogy a felhasználó közvetlen szemből, vagy valamilyen szögből nézi a tévékészüléket. A kép mindig pontosan ugyanolyan, tökéletes minőségű.
A 4K LG Az OLED technológiával készült kijelző feltekerhető. Teljesen vagy kismértékben is letekerhető megtekintésre például családi képek, az időjárás előrejelzés vagy az aktuális idő megjelenítésére.
Az OLED kijelzőket szerves anyagokból állítják elő. Az elemei szerves fénykibocsátó diódák és olyan formátumban vannak elrendezve, hogy elektromos áram hatására fényt bocsássanak ki.
A Samsung egy teljesen más elképzelést mutatott be, amely egy 146"-os (3,7 m) átlójú nagyméretű tévé "The Wall" néven. A hatalmas tévéképernyő valójában több kisebb elemből épül fel, amely bármilyen módban beállíthatók és a jövőben akár kibővíthetők is, a mátrixot az innovatív MicroLED technológiával fejlesztették ki.
A nagy panel tulajdonképpen több millió fénykibocsátó mikrochipből áll. Ellentétben az OLED technológiával, amely szerves anyagokat használ, a MicroLED a hagyományos GaN LED technológián alapul. A MicroLED diódákat rendkívül kis méretek jellemzik. Ezek kisebbek, mint 0,1 mm (jellemzően emberi haj méretűek).
Milyen követelményei vannak a Hikvision felügyeleti rendszerekben használt számítógépeknek? A szabványos kamerák és a DVR/NVR-ek mellett egy kiterjedt felügyeleti rendszer további eszközöket is igényelhet, például hardveres IP video- és audio dekódereket, amelyeket a HD videók megjelenítéséhez IP-kamerákat vagy kódolókat használnak több monitoron vagy videófalakon (pl. DS-6404HDI-T K2304), iVMS-4200 kliensalkalmazást futtató dedikált munkaállomásokon vagy stream szervereknél - Stream Media Server és Storage Server. Az alábbi ábra az ilyen rendszer felépítését mutatja be.
A munkaállomások teljesítményét a csatornák száma a megjelenítendő és regisztrált képfelbontás határozza meg. Ez közvetlenül a használt bitsebességektől és kódolóktól függ (erről a Heti Hírmondó következő számában tárgyalunk).
A kliens alkalmazást futtató munkaállomás követelményei:
RecommendedProcessor
Intel Xeon E3-1226 V3 @ 3.30 GHz
RAM8 GB
OSMicrosoft Windows 7 (64-bit)
Graphic card
Intel HD Graphics P4600
High performance
Processor
Intel Core i7-6700K @ 4 GHz
RAM8 GB
OSMicrosoft Windows 7 (64-bit)
Graphic cardNVIDIA GeForce GTX1070
A tároló és stream média szerverekre vonatkozó követelmények:
Recommended
Processor
Intel Core 2 Duo E6850 3.0 GHz
RAM4 GB
HDD80 GB
NIC100/1000 Mbps Ethernet Network Interface Card
Graphic card
Integrated
High performanceProcessor
Quad Core Intel Xeon E5640 2.66 GHz
RAM16 GB
OS64 bit
HDD80 GB SATA II
NICGbE Network Interface Card
Graphic cardIntegrated
SMATV rendszer egy szállodában. Az alábbi képek az antennarendszer egy részét mutatják be a Zakopánéban lévő hotelben, Lengyelországban. A szállodakomplexum három épületből áll, melyek közül az egyik a LOG 5-12/21-60 A4015 DVB-T antennát és egy 90 cm-es Corab műholdas antennát tartalmaz. Két GT-WB1 A98222 LNB és az SRM-522 R80522 multiswitch alkalmazásának köszönhetően, amelyeknek mindegyike a Wide Band technológiában működik, lehetővé teszi a műholdvevő csatornák két műholdas pozícióból történő vételét, csak 4 koaxiális kábellel. A jeleket kábeleken (Triset-113 PE E1017) keresztül továbbítják a TERRA fejállomáshoz és egyéb berendezések házához. A telepítést a Dipvision cég készítette.
A fejállomás két TERRA TDX-480 R81621 modult és Johansson Profiler Revolution R89067 erősítőt tartalmaz. A TDX-480 R81621 transzmodulátorokat FTA DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jelek vételére, a kívánt műholdas csatornák kiválasztására és COFDM formátumban történő továbbküldésre a választott RF csatornák VHF/UHF frekvenciatartományban történő vételére használják. Egy TDX-480 R81621 panel a csatornákat nyolc műholdas transzponderből veheti és négy szomszédos DVB-T multiplexet két csoportba alakíthat át, amelynek maximális átvitele 31,66 Mbps. Így a rendszerhez csatlakoztatott televíziók mindkét, SD és HD csatornákat két műholdas pozícióból (HotBird 13.0E és Astra 19.2E) vehetik. Az R89067 Johansson erősítő alkalmazásával az összes rendelkezésre álló DVB-T multiplexer, azaz MUX-8 VHF sávban és MUX-1, MUX-2, MUX-3 UHF sávban elérhető. Az erősítő kiegyenlíti a multiplexek szintjét, valamint erősíti a két TDX-480 R81621 modul kimenő jelét és végül közösíti azok mindegyikét.
A rendszer a szállodai csatornát is elosztja, amelyet a Signal-400 R86700 DVB-T modulátoron keresztül juttatnak be. A bemeneti HDMI jel egy LAN-on keresztül kezelt lejátszóból származik. A DVB-T COFDM szabvány összes jelét 112 helyiségbe osztották el, amelyek a Signal RTV R694130 fali aljzatokban végződnek. A szálloda komplexumának két kisebb épületét TERRA HS-004L R82032 házerősítővel szerelték fel, amely biztosítja, hogy minden kimenetén legalább 50 dBμV jelszintet biztosítson. Minden rendszer összetevőt TPR-23p+w R90567 házba (600x400x200 mm) szereltek be.
FreeIP - mobil alkalmazás Signal IP kamerákhoz. A Signal IP-kamerák távoli megtekintése mobil eszközökkel a FreeIP alkalmazással lehetséges. Az alkalmazás az Android vagy iOS okostelefonok számára ajánlott. A kamera hozzáadható az alkalmazáshoz a sorozatszám beírásával, a QR-kód beolvasásával vagy az IP-címének beírásával. A Wi-Fi kapcsolatot követően a felhasználó megkeresheti a hálózatot és hozzá adhatja az új eszközöket. Az alkalmazás egy szabad felhasználású felhő alapján is működhet, melynek köszönhetően a külső hálózatok kameráinak elérése egyszerű és gyors módon lehetséges, anélkül, hogy a portokat át kellene irányítani. A kamera csatlakoztatását és bekapcsolását követően az alkalmazás felhasználója hozzáadhatja a főmenübe, ha belép, majd kattintson a Devices -> Add device -> Serial number fülre, és keresse meg helyileg a kamera QR kódját sorozatszámával. A megfelelő működés érdekében a kamera alapvető hálózati beállításait is meg kell adni.
FreeIP - ingyenes alkalmazás mobileszközökhöz
Száloptika - egy- vagy kétszálas kapcsolatokkal? A telepítők választhatják a Wave Division Multiplexing (WDM) alapú megoldásokat, amelyek csak egy szálat igényelnek a kétirányú adatátvitelre, vagy a két szálas (duplex) technológiát. Amikor egy megoldást kiválasztanak, általában figyelembe veszik annak költségét és a kábelben rendelkezésre álló szálak számát is. Azonban van még egy technikai szempont is, amely egy vagy két hullámhossz használatához kapcsolódik.
A legegyszerűbb formában a WDM átvitel két különböző hullámhosszat használ egy szálban (jellemzően 1310 és 1550 nm, például az L11521 médiakonverter esetében). A duplex megoldások mindkét rostban két szálat és csak egy hullámhosszt (például 1310 nm) használnak. Mindegyik esetben a száloptikás átvitel karakterisztikájára jellemzője az a tény, hogy a különböző hullámhosszakat a száloptikai szál különbözőképpen gyengíti. Ez vonatkozik a makrohajlítási-csillapításra is, vagyis a 2 mm átmérőjű ívek okozta csillapításra. Általában a rosthajlítások jelentősen a nagyobb hullámhosszúságnál okozhatnak csillapítást.
Grafikon, amely a különböző hullámhosszúságú csillapítások függőségét mutatja be a következő esetekben:
mikrobendek (kék), makrobendek 20 mm (piros) és 25 mm sugarú (zöld)
(Az adatok a Cabelcon cégtől származnak)
A grafikon azt is megmutatja, hogy a véletlen szálirányú hajlítás különböző csillapításokat eredményez a különböző hullámhosszak esetén - például a 20 mm-es hajlítás még nem okozhat jelentősen nagyobb csillapítást 1310 nm-es hullámhosszon, de az 1550 nm-es hullámhossz esetén már a csillapítás a hajlítás esetén meghaladhatja a 2 dB-t. Ezért aztán összehasonlítva a szál normál csillapításával ez már körülbelül 0,25 dB/km veszteséget jelent, aminek a növekedése óriásinak mondható.
Az egynél több hullámhosszúságú rendszerek esetében minden telepítőnek tudnia kell erről a fenti jelenségről. Ezért ajánlott méréseket végezni a telepítés során alkalmazott valamennyi hullámhosszon.
Új HDMI - DVB-T modulátor. Az R86211 modulátor egy többcélú eszköz, amely a HDMI vagy A/V bemenetén lévő bemeneti audio-video jelet átalakítja a DVB-T COFDM szabványban modulált RF csatornára. Az eszköz egycsatornás modulátor, ami azt jelenti, hogy a kimeneti DVB-T multiplex egy csatornát tartalmaz, amelyet egy forrásból származó jel modulál. A moduláció magas színvonalát a H.264 kódoló és a 31 Mbps-os bitsebesség alkalmazásával lehet garantálni. A széles konfigurációs beállítások lehetővé teszik a kimeneti DVB-T multiplex és a meglévő DVB-T adások közösítését a rendszerbe, a kezelő, vagy a befektető által választott módon.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: SIGNAL (HDCP)
A SIGNAL HDMI - COFDM (DVB-T) modulátor R86211 nézete HDCP támogatással
Megkülönböztető jellemezők:
  • HDMI - DVB-T modulátor (kimenet: digitális DVB-T mux)
  • Jelek átalakítása bármely HDMI forrásból (teljes támogatás a HDCP-hez)
  • Kiváló minőségű digitális HD/SD kimeneti jel (H.264, legfeljebb 31 Mbps bitsebességig)
  • Ideális SMATV/MATV rendszerekhez, szállodai, elektronikai üzletekhez, bevásárlóközpontokhoz, pubokhoz stb.
  • Egyszerű telepítés, intuitív konfiguráció
A HDCP protokoll támogatásának köszönhetően a jelforrás számos eszközről származhat: multimédiás lejátszó, DVR vagy Blu-ray lejátszó, PC, STB stb. A modulátor kiváló minőségű tartalmat terjeszthet DVB-T multiplex formájában az antenna és a CCTV rendszerekben használt tipikus RF koaxiális kábellel.
Új termékek a DIPOL-nál
Műholdas antenna acél DSE D900C (90cm, sötét)
Műholdas antenna acél DSE D900C (90cm, sötét). A9612 egyéni és kis közösségi antennarendszerekhez tervezett műholdas antenna. A sötét színű modell különösen ajánlott a hasonló színű tetőkön való felszerelésére.

Wireless Dual Band USB Adapter: TP-Link Archer T4U AC1200 (2.4&5 GHz)
Wireless Dual Band USB Adapter: TP-Link Archer T4U AC1200 (2.4&5 GHz) N2921 egy praktikus eszköz a WiFi hálózatokban való használathoz, amely a következő generációs szabványnak felel meg - 802.11ac, az átviteli sebesség pedig 867 Mbps az 5 GHz-es sávban és a 400 GHz-es sávban akár 400 Mbps. Az USB interfésszel történő csatlakozás révén az illesztő könnyedén frissítheti a régebbi laptopokat vagy PC-ket a következő generációs WiFi-re. A titkosítási lehetőségek széles köre lehetővé teszi a hálózat optimális védelmét a behatolás ellen. Az adapter konfigurációja nagyon egyszerű.

IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE4220IW-DE (2MP, 20x optikai zoom: 4.7-94mm, IR 100m-ig, PoE+)
IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE4220IW-DE K1791 kiváló minőségű 2 MP (1920x1080) képérzékelővel rendelkezik, amely 25 fps sebességgel működik. A kamera három egymástól függetlenül konfigurált adatfolyamot tartalmaz és többféle videó tömörítési módszert is használhat: H.265+/H.265/H.264+/H.264/MJPEG. A nappali és éjszakai módoknak köszönhetően a kamera nagyon jó minőségű színeket biztosít nappali fényben és teljes mértékben kihasználja nagy érzékenységét éjszaka. A 100 méteres hatótávolságú beépített infravörös reflektorral rendelkező intelligens infravörös funkció biztosítja a túlexponálás elleni védelmet.
Érdemes elolvasni
Műholdas és földi TV-jelek egy koaxiális kábelen. Két műholdas vevőkészülék, vagy egy párhuzamos felvételt készítő és két különböző csatorna megtekintéséhez (PVR) két független SAT jelet kell használni. Egy vagy több évvel ezelőtt telepített egyes LNB-vel rendelkező egyedi műholdas telepítések esetén azok nem biztosítanak ilyen funkciót... >>>bővebben
A Johansson R85261 többsávos átalakító KIT alkalmazási diagramja.
Két független DVB-S/S2 jel továbbítása (egy műholdról) és hozzá a
DVB-T adás egy koaxiális kábelen keresztül történő megvalósítása (piros).
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Szekrények, házak, kiegészítők
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI