KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 8/2018 (2018. február 19.)
Az első autonóm Airbus taxi járat. Amikor 2016-ban a Toulouse-ban lévő Airbus cég bejelentette, hogy légitaxi járatot kíván tervezni, ez úgy hangzott, mintha fantázia lenne. Az európai légi járműgyártó megmutatta, hogy nem viccnek szánta. Az Airbus csapata sikeresen hajtotta végre az autonóm légi taxival a repülést, az úgynevezett "Alpha One" járaton. Egy új tesztközpontban került sor erre Pendletonban, helyileg Oregon-ban. Az "Alpha One" 6,2 m széles, 5,7 m hosszú, 2,8 m magas, 744 kg súlyú és egy utas szállítható a fedélzetén. A légi taxi prototípusa öt méter magasra emelkedett és 53 másodpercig maradt a levegőben.
Alpha One - a taxik így fognak kinézni a jövőben?
A jövőben a drónok megkönnyítik a gyors és hatékony mozgását az embereknek a túlzsúfolt városokban. Ezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy időt takarítsanak meg az utcai forgalmi dugók elkerülésével. Az Airbus becslése szerint 2020-ig elindíthat egy "Alpha One" gyártmányú, gyártásra kész verziót. A repülőgépgyártó teljesen autonóm autopiloton dolgozik, amely biztosítja az utasok kényelmét és biztonságát a járatok során. A szoftvert és az érzékelőket azzal a gondolattal hozták létre, hogy a jövőben sok hasonló légi taxi lesz már forgalomban és ezzel lehetségessé válnak a forgalmi dugók a levegőben is!
Hikvision eszközök elérése a Hik-Connect szolgáltatáson keresztül. Hik-Connect hálózati szolgáltatás a Hikvison eszközök számára. A szolgáltatás a P2P felhőbe integrálja a kamerák távoli elérését okostelefonokon és táblagépeken keresztül, így számos kezelési és konfigurálási funkció áll rendelkezésre: élőkép (több csatornán is), PTZ vezérlés, digitális zoom, hangüzenet hallgatása, archívum lejátszása, riasztási értesítések kezelése (zóna megsértése, vonalátlépés stb.).
A Hik-Connect szolgáltatás főbb jellemzői:
 • csak a hálózat alapvető konfigurációját igényli,
 • nincs szükség külső IP-címre és port-továbbításra,
 • Csatlakozás p2p felhőszolgáltatás és ügyfélalkalmazás révén Android vagy iOS eszközökhöz,
 • adat titkosítás.
A CCTV eszközök távoli elérésének architektúrája a Hik-Connect felhőszolgáltatáson keresztül
Videó megjelenítése a buszon lévő monitorokon. A tömegközlekedésben résztvevő buszok fel vannak szerelve monitorokkal, amelyek bizonyos információk és reklámok megjelenítésére szolgálnak. Egy hatékony módja a videó elosztásának számítógépről vagy multimédiás lejátszóról több monitorra telepítve egy buszban a HDMI - IP konverter/extender alkalmazása.
A Signal-HD H3614 HDMI - IP konverter segítségével egy HD tartalmat csatlakoztathat HD képes televízióhoz/monitorhoz, egy CAT5e/6 kábellel. Az adóról érkező IP jel az N29942 Ethernet kapcsolóhoz van csatlakoztatva, hogy több H3615 IP vevő között legyen elosztható. A vevők, amelyek a monitorok mellett vannak elhelyezve rövid HDMI kábellel vannak összekötve.
HDMI to IP Converter: Signal HD - VevőHDMI to IP Converter: Signal HD - VevőHDMI to IP Converter: Signal HD - VevőHDMI to IP Converter: Signal HD (multicast)Gigabit Switch TP-LINK TL-SG105 (5xGE)
Egy multimédiás rendszer a buszon
Signal Fire AI-8 fúziós szálhegesztő - gyors szoftverfrissítés. A Signal Fire AI-8 L5870 hegesztő használatának első lépése, hogy letöltse az Android eszközhöz tartozó dedikált alkalmazást a Google Play áruházból, vagy egy iOS eszköz számára az AppStore-ból.
Az előzetes lépések között szerepel a letöltött alkalmazás futtatása, a hegesztő bekapcsolása és az "Eszköz csatlakoztatása" lehetőség kiválasztása. A kapcsolat Bluetooth technológiát használ. Miután kiválasztotta a hegesztőt a telefonon látható készülékek listájáról, a kapcsolat aktiválása megerősítésre kerül egy megfelelő üzenettel az alkalmazás főablakában.
A megoldás egyik előnye, amely a hegesztő konfigurációját tartalmazza a mobil eszközön futó alkalmazás használatával, képes gyorsan és egyszerűen ellenőrizni az újabb szoftver verziók elérhetőségét is. A felhasználónak nem szükséges megjegyeznie, hogy új szoftvert keres a gyártó vagy a forgalmazó honlapján. Elegendő kiválasztani a "Szoftverfrissítés" opciót az alkalmazás főablakában.
A firmware frissítése esetén automatikusan letöltésre kerül a telefonra és betölti a hegesztőbe. Ez a folyamat eltarthat néhány percig. Ajánlatos rendszeresen ellenőrizni az új szoftver elérhetőségét.
Dinamikus mozgáselemzés a Hikvision IP kamerákban. A Hikvision IP kamerák dinamikus mozgáselemzéssel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a következőket:
 • optimalizálja az észlelési paramétereket valós időben, releváns információk segítségével,
 • további sáv megjelenítése mozgásérzékeléssel a sáv a lejátszás mellett a folyamatos felvételhez,
 • intelligens funkcióval az NVR-ben, lehetővé teszi az érdekes töredékek gyors keresését.
A kamerán aktivált opcióktól függően a funkciók tartománya a következő:
 • Szabályok engedélyezése: Configuration -> Local -> Rules
 • Dual-VCA bekapcsolása: Configuration -> Video/Audio -> Display Info. on Stream -> Dual-VCA engedélyezése,
 • Dinamikus analízis bekapcsolása a mozgáshoz: Configuration -> Event -> Basic Event -> Motion Detection -> Engedélyezés Dynamic Analysis for Motion (mozgásérzékelést is szükséges engedélyezni, valamint a mozgásérzékelés területét megrajzolni).
Ha a fent említett lehetőségek mindegyike aktív, akkor a webes böngészőn vagy az NVR-en keresztül történő bejelentkezés után a valós idejű videó olyan négyzeteket tartalmaz, amelyek az előzőleg rajzolt érzékelési területen észlelt mozgás helyeit mutatják. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megnézze, hogyan érzékel mozgást a kamera különböző távolságaiban és beállítja az érzékelés szükséges érzékenységét. Az alábbiakban bemutatunk egy példát arra vonatkozóan, hogy a kézmozgást a kamerától ugyanazon a távolságon belül hogyan észleljük, de 20% és 80%-os észlelési szinteken.
A zöld négyzetek jelzik a mozgásérzékelő pontokat
a kiválasztott területek különböző észlelési szintjein.
Az NVR-n beállított folyamatos felvétel esetén egy további sáv jelenik meg az előrehaladási sáv alatt, a jelzett mozgásérzékelési eseményekkel. A folyamatos felvételi mód garantálja a teljes videó lefedettséget, míg a jelzett mozgásérzékelési események lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy gyorsan kiszűrje az időszakokat ezekkel a konkrét eseményekkel. A felhasználó intelligens keresési funkciót is alkalmazhat csak a szükséges detektálási terület kiválasztásával. A terület meghatározása után az észlelési sáv csak olyan felvételeket jelenít meg, amelyek megfelelnek ennek a kritériumnak.
A szabályok kikapcsolásával a mozgásérzékelést szimbolizáló négyzetek nem jelennek meg az élő böngészőben. A Dual-VCA letiltása után a kiegészítő információk nem lesznek hozzáadva a videofolyamhoz és az intelligens keresés nem lehetséges az NVR-ben. Az aktív dinamikus mozgáselemzéssel azonban az érzékelt mozgás események megjelölése a folyamatjelző sáv alatt jelenik meg.
Szélessávú erősítők közösségi antennarendszerekben. A házerősítőket közös antenna rendszerekben (MATV/CATV) használják az antennajelek szétosztására passzív hálózatokban. Ezek kompenzálják az elosztó hálózatok csillapítását, amit az osztók, leágazók, kábelek és antennacsatlakozók okoznak. Az erősítők egy bemenettel és egy kimenettel rendelkeznek, gyakran teszt kimenettel (a tesztjel szintje általában 20 vagy 30 dB-vel csökken). Saját tápegységgel rendelkeznek és a különböző frekvenciákon keletkezett kábelcsillapítás különbségeit az áramkörök kompenzálják (meredekség beállítása). Az erősítők maximális kimeneti szintje általában 100 dBμV.
FM/TV Házerősítő: TERRA HA-131L
Nagy teljesítményű RF-erősítő HA-131L R82304, akár 36 dB nyereséggel
és a kimeneti szintje 106 dBμV, LTE szűrővel felszerelve
A tényleges igényektől függően a telepítő választhat a modelleknél a különböző szintűek között a maximális erősítés, a kimeneti jel, a frekvenciatartomány (beleértve a visszirányú csatorna lehetőségét is).
NameHA-129R65HA-210HA-131LHA-205R65
    
CodeR82316R82305R82304R82307
Frequency range [MHz]5-65
87-862
47-86288-7905-65
87-862
Max output level [dBμV]100107106105
Gain (forward path) [dB]24-27/32-36363637
Return pathYESNONOYES
Gain (return path) [dB]18-21--27/-4
LTE filter
NONOYESNO
Új termékek a DIPOL-nál
Wireless Router: TOTOLINK N100RE-V3 (WiFi 150Mbps, WAN 100Mbps, 2xLAN 10/100Mbps)
Wireless Router: TOTOLINK N100RE-V3 N3453 megfelel a 802.11n szabványnak. A készülék egyesíti a vezeték nélküli hozzáférési pontot, a széles sávú routert (az xDSL szolgáltatáshoz vagy a kábelmodemhez való csatlakozáshoz) és a 2-portos FastEthernet kapcsolót. A vezeték nélküli átviteli sebesség elérheti a 150 Mbps-ot. A külső antenna biztosítja a stabil WiFi csatlakozást és szélesebb körű lefedettséget több eszköz számára, amelyek megoszthatják az internetkapcsolatot a router WAN portján keresztül. Az N100RE-V3 router támogatja a WPA/WPA2 titkosítást, hogy megvédje a WiFi hálózatot a jogosulatlan használat ellen.

32
32" LED Monitor: HIKVISION DS-D5032FC M2932 kifejezetten CCTV rendszerek folyamatos működésére tervezték. Az 1920x1080 képpont felbontású, natív felbontású LED-háttérvilágítású kijelzője valósághű színeket jelenít meg és válaszideje 6 ms. A bemeneti videojel a HDMI, VGA, S-VIDEO vagy BNC bemenet segítségével érhető el. A BNC IN bemenet közvetlenül csatlakoztatható egy CVBS kamerához, és a videojel továbbítható a BNC OUT kimeneten keresztül. A monitor VESA 200x100 szerelési felületet használ.
Egymódusú Patch Cord PC-515D (3m, 2xSC-2xSC, duplex, G.657A2)
Egymódusú Patch Cord PC-515D L32115 két 3 méteres, egymódusú kábelt tartalmaz, amelyek mindkét végén SC csatlakozókkal vannak lezárva. Az SC csatlakozók jelenleg a legnépszerűbb optikai csatolóelemek, mivel egyszerűen illeszthetők (push-pull kapcsolódással), a műanyag konstrukció és téglalap alakú keresztmetszet lehetővé teszi a csatlakozók tömör elhelyezését a panelon (a ferrulén kívül).
Érdemes elolvasni
Mi a maximális PoC átviteli tartomány? A PoC, Power over Coax, egy tápegység rendszer, amelyet arra használnak, hogy a HD-TVI kamerák ugyanazon koaxiális kábeleken kapják meg a tápfeszültséget, amelyek a videojeleket a kamerákról a DVR felé továbbítják. Ez a módja a távoli tápfeszültséggel való ellátásnak kiküszöböli további kábelek/vezetékek szükségességét - minden egyes kamera egy koaxiális, vagy adott esetben egy pár vezetékről (F)/UTP kábelről (min. Cat.5e)... >>>bővebben
Elérhető PoC átviteli távolságok különböző szabványok és kábelek esetén
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)
Távvezérlés és videó felügyelet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI