KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 9/2018 (2018. február 26.)
Üvegek, amelyek képesek felismerni az arcokat. Az arcfelismerő technológia már nem csak a tudományos fantasztikus filmekben jelenik meg - hanem a valóságban, a mindennapi életben is használják. Jelenleg a felhasználó arca feloldhatja telefonját, vagy a beszállókártyáját egy Bostonból Arubába (JetBlue Airways) induló repülőgépnél. Az újdonság az, hogy ezt a technológiát a kínai rendőrök már használják is, akik a szemüveghez csatlakoztatott kamera segítségével képesek azonosítani az embereket.
A különleges szemüveg mellett a kínai rendszer megköveteli a rendőrtől, hogy hordozhasson magával egy olyan mobileszközt, amelynek offline adatbázisa a keresett emberek arcát tartalmazza. A szoftvernek köszönhetően egyetlen városi állomáson sikerült hét körözött személyt felfedni és mellette még több utast, akik hamis adatok alapján utaztak.
Egy rendőr, aki arcfelismerő berendezést használ
(forrás: http://si.wsj.net)
Az alkalmazáshoz kifejlesztett arcfelismerő szoftver kétlépcsős folyamatot használ. Az első lépés abban áll, hogy arcot találunk a képen, a másik pedig az arc tulajdonságainak összehasonlítását és illesztését teszi felelőssé az adatbázisban találhatóakhoz. A jellemzők aztán a speciális algoritmusok alkalmazásának eredményeként kapott numerikus adatkészletek. Az elmúlt 10 évben az arcfelismerő algoritmusok jelentős fejlődésen mentek keresztül.
Természetesen kulcsfontosságú különbség van az arcfelismerő technológia használata között egy okostelefonon, ahol a felhasználó egy fényképet lát és a rendőrség esetében a tömegben lévő arcok felismerésének technikáját mutatja be. Rendőrségi rendszerek esetében a helytelen arcfelismerési hibák komoly következményekkel járhatnak a gyanúsítottak számára. A mesterséges intelligencia rendszerek nagy mennyiségű adatot igényelnek ahhoz, hogy megtanulják a feladatok helyes elvégzését és a hibák minimalizálását. Úgy tűnik azonban, hogy a polgárok biztonságával összefüggésben e kérdésben végzett munka nagyon is indokolt, nincs visszaút ezen a területen.
Maximális átviteli tartomány a Turbo HD 4.0 rendszerekben. A legújabb HD-TVI Turbo HD 4.0 kamerák csatlakoztathatók a CCTV rendszerhez hosszú átviteli kábeleken. A videó és a tápfeszültség koaxiális vagy sodrott érpárú kábelekkel továbbítható. Természetesen a maximális átviteli tartomány a kábel típusától is függ. A negyedik generációs HD-TVI kamerák a 3. generációval azonos adatátviteli paraméterekkel rendelkeznek és sokkal jobbak, mint a korábbi generációk. Az első generációhoz képest a maximális átviteli távolság átlagosan közel kétszer hosszabb. Például, az RG-59 E1041 kábellel és 1080p felbontással rendelkező tipikus esetben a tartomány 500 m-ről 800 m-re nőtt. A változások összegzése az alábbi táblázatban látható.
A TurboHD 1.0 és 4.0 átviteli tartományainak összehasonlítása
különböző fajtájú kábelekhez és képfelbontásokhoz
Mint látható a Turbo 3.0, 720p felbontással és az A osztályú RG-6 kábellel, a maximális átviteli távolsága 1200 m. Ez az érték kb 2,5-szer nagyobb, mint az 1.0 verzió esetében.
Műholdas és földi TV/rádiójelek mérése. A jelszint nem az egyetlen paraméter, amelyet figyelembe kell venni a digitális TV és rádiójelek mérésénél. Legalább ugyanilyen fontos a MER Modulation Error Ratio (MER) és a Bit Error Rate (BER). A MER-t úgy lehet kezelni, mint a vett jelnek a digitális csúcstól való mért távolságát. Anélkül, hogy tudnánk ezt a paramétert, az antenna telepítője nem garantálhatja a stabil vételt kedvezőtlen időjárási körülmények között vagy más helyzetekben, amikor a jel ingadozhat (például a DVB-T rendszerekben az elhaladó kamion zavarja a vételt). A MER megfelelő értékének megerősítése a megfelelő méréshez szükséges megfelelő vétel érdekében gyakorlatilag megszünteti az ilyen kockázatokat. A harmadik fontos paraméter, amelyet a DVB-T jelek mérésekor is figyelembe kell venni, a BER. Ez a paraméter jól ismert a műholdas antennák minden szerelője számára, ami leírja a kapott jel minőségét. Tájékoztatja a hibás bitek arányáról (amelyet az átviteli csatornában előforduló interferencia okoz) az összes továbbított bithez viszonyítva. Minden mérés elvégezhető a DVB-T/T2/C és a DVB-S/S2 beépített vevővel, a Signal WS-6980 R10837.
Professzionális digitális TV és SAT műszer Rover Scout ST2+
A WS-6980 R10837 műszer méri a műholdas DVB-S/DVB-S2 (HD), földfelszíni DVB-T/DVB-T2 (HD)
és a kábeles DVB-C jeleket. A mérőműszer funkcióit a 7"-os TFT LCD kijelzőn jeleníthető meg.
Főbb jellemzők:
 • DVB-T/T2/C és DVB-S/S2 jelek mérése
 • Az analizált csatorna megtekintése 7"-os LCD képernyőn
 • MPEG-2/H.264 hardveres videó dekódolás
 • Jelerősség és a minőség kijelzése
 • Jelszintek (dBμV) és a minőség (C/N, BER, MER) mérése
 • Jel minőségének százalékos jelzése
 • Spektrum analizátor
 • Konstellációs diagram
 • Zárolt hurok audió jelgenerátor (kapcsolható)
 • 7.4 V / 3000 mAh Li-Ion akkumulátor
 • Az autós töltőt tartalmazza
 • Szerkeszthető műholdak, transzponderek, frekvenciák
 • Támogatás a DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 és 22 kHz, Unicable (dSCR) számára
 • USB port (támogatott formátumok: wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp, img)
Új Signal IP kamerák H.265+/H.265 videó tömörítéssel. A DIPOL két új modelljét mutatta be a Signal IP kameráknak 2 MP felbontással, a HDV-200P K1817 (dom) és a HDC-260P K1877 (kompakt). Mindegyik modell 2.8-12 mm-es varifokális lencsével van ellátva (90-26°-os tartományban állítható látószöggel) és IR megvilágítóval, amely hatékony éjszakai működést tesz lehetővé. A kamerák támogatják mind az új H.265+/H.265-ös, mind pedig a korábbi H.264+/H.264 videó tömörítési szabványokat. A többféle videokódolási eljárásnak köszönhetően a kamera a H.265 szabványt támogató modern Hikvision NVR-ken alapuló IP CCTV rendszerekben is használható (a DS-76/77NI-I, DS-76/77NI-K sorozat támogatja a H.265+ H.265, H.264+, H.264) és a csak H.264+/H.264 (DS-76/77NI-E sorozat támogatja a H.264+, H.264). A kamerák mindkét modellje IP66 értékű, kültéri használatra alkalmas házzal rendelkezik és hagyományosan 12 VDC-os forrással vagy PoE opcióval is (802.3af) működtethető.
IP Dom kamera: Signal HDV-200P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264, PoE)
IP kompakt kamera: Signal HDC-260P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig, H.265/H.264, PoE)
HDV-200P K1817 kamera
(dom)
HDC-260P K1877 kamera
(kompakt)
Vezeték nélküli internet-hozzáférés egy iskolában. Az iskolában működő vezeték nélküli hálózatnak hozzáférést kell biztosítania az internethez az iskolai épületben és elegendő sávszélességet kell biztosítania a diákok, a tanárok és az adminisztratív alkalmazottak hálózati szolgáltatásainak kényelmes használatához. Az eszközök kiválasztásában a legfontosabb tényező a sávszélesség és a támogatott felhasználók maximális száma. Az internet könnyű és gyors hozzáférést biztosít a hasznos tudáshoz és olyan tartalmakhoz, amelyek a hallgató figyelmét megzavarhatják, ezért az iskolai hálózatot bizonyos korlátozásoknak kell alávetni, mint például az időablakok, sávszélesség, elérhető tartalom stb.
Az ilyen típusú vezeték nélküli hálózat kiépítésének legjobb gyakorlata több teljesen független SSID (Service Set Identifier) létrehozása, így az egyes felhasználói csoportok csatlakozhatnak az adott WiFi hálózathoz. Az ilyen hálózatokat az alábbiak számára kell létrehozni:
 • diákok,
 • tanárok,
 • adminisztrációs munkatársak,
 • vendégek osztályok után.
A legfontosabb dolog az, hogy a vezeték nélküli hálózatokat el kell különíteni - az egyik hálózathoz csatlakoztatott eszközök ne legyen láthatóak a másikban lévő eszközök számára.
A TP-Link EAP hozzáférési pontok nagyon ajánlottak megbízható és hatékony Wi-Fi hálózatok létrehozására igényes iskolai környezetekben. A modern készülékek könnyen felszerelhetők falra vagy mennyezetre. Az EAP Controller szoftver lehetővé teszi a több EAP eszközből álló vezeték nélküli hálózat központosított konfigurálását és kezelését. A funkciók közé tartozik a valós idejű monitorozás, a hálózati forgalom grafikus elemzése és a batch firmware frissítések.
Példa TP-Link EAP EAP225 N2567 egységek telepítésére egy épületben
A Signal Fire AI-8 fúziós szálhegesztő kalibrálása. A száloptikai fúziós hegesztő kalibrálása az elektromos ív teljesítményének és hőmérsékletének a fennálló környezeti feltételekhez való igazítását jelenti. A megfelelően beállított ívparaméterek garantálják a hegesztések magas minőségét, mind az optikai csillapítás, mind a mechanikai szilárdság szempontjából. Ezért a kalibrálást mindig a kötések művelete előtt kell elvégezni - a munka elején vagy a környezet megváltozása esetében (például a beltéri és kültéri munkálatoknál, különösen akkor, ha a helyek közötti hőmérséklet különbség magas).
A Signal Fire AI-8 L5880 fúziós szálhegesztő népszerű kalibrációs eljárást alkalmaz - a szálak helyileg a hegesztő kamrában egy sorozat elektromos ívnek vannak kitéve. A szálak ennek következtében megolvadnak és a hegesztő szoftvere megméri és elemzi azt a távolságot, amelyen a szálfelületek visszahúzódnak. A mérések alapján a hegesztő meghatározza az elektromos ív megfelelő paramétereit.
Amikor a szálakat (előkészítjük, mint egy normál hegesztésnél) behelyezzük a hegesztő kamrába és a fedél zárva van, a kalibrációs folyamat automatikusan elindul. Az egész eljárás több percet is igénybe vehet és néha meg kell ismételni. Amikor befejezte, a hegesztő normál üzemmódra vált, azaz a megszokott rendszeres illesztési műveletekre készül. Ezt a tényt egy ikon mutatja a kijelzőn.
Signal Fire AI-8 L5870 kalibrációja
Új termékek a DIPOL-nál
Apartman erősítő Terra AS-039L
Apartman erősítő Terra AS-039L R82031 elosztó eszközökként használják egyéni vagy kis antennarendszerekben, hogy megfelelő jelszintet biztosítson több vevőkészülék számára (akár több tucatnyi is). Az erősítő a teljes TV sávban működik 47-790 MHz. Az erősítő erősítése 12 dB tartományon belül szabályozható (a frekvencia függvényében, a teljes erősítés elérheti a 16...20 dB-t). A nagyobb erősítés a magasabb frekvenciáknál kompenzálja az esetleg jelentkező nagyobb koaxiális kábelcsillapítást.
Aktív DVB-T antenna (5-12/21-60. csatornák)
Aktív DVB-T antenna (5-12/21-60. csatornák) A6045 a VHF sávban (174-230 MHz) és UHF sávban működő (470-790 MHz) DVB-T csatornák vételére tervezték. Az antenna beltéri vagy kültéri használatra egyaránt használható. A beépített erősítő, alacsony zajszintű, magas erősítéssel rendelkezik és integrált LTE szűrővel biztosítja a készülék nagyon jó teljesítményét. A speciális konstrukciónak köszönhetően az antenna vízszintes és függőleges polarizációjú jeleket vehet. Az erősítős antenna kiválóan alkalmas a magyarországi MinDigTV adások vételére.
Wireless Dual Band Gigabit Router: TOTOLINK A3002RU (AC1200, WAN 1x10/100/1000Mbps, LAN 4x 10/100/1000Mbps)
Wireless Dual Band Gigabit Router: TOTOLINKA3002RU N3462 vezeték nélküli kétsávos gigabites router megfelel a 802.11ac szabványnak. A készülék egyesíti a vezeték nélküli hozzáférési pontot, a széles sávú routert (az xDSL szolgáltatáshoz vagy a kábelmodemhez való csatlakozáshoz) és a 4-portos FastEthernet kapcsolót. A vezeték nélküli átviteli sebesség elérheti a 1167 Mbps sebességet. Négy külső antennája biztosítja a stabil WiFi csatlakozást és a szélesebb körű lefedettséget több olyan eszköz számára, amelyek megoszthatják az internetkapcsolatot a router gigabites WAN portján keresztül. AzA3002RU router támogatja a WPA/WPA2 titkosítást, hogy megvédje a WiFi hálózatot a jogosulatlan használat ellen.

Érdemes elolvasni
Milyen követelményei vannak a Hikvision felügyeleti rendszerekben használt számítógépeknek? A szabványos kamerák és a DVR/NVR-ek mellett egy kiterjedt felügyeleti rendszer további eszközöket is igényelhet, például hardveres IP video- és audio dekódereket, amelyeket a HD videók megjelenítéséhez IP-kamerákat vagy kódolókat használnak több monitoron vagy videófalakon (pl. DS-6404HDI-T K2304), iVMS-4200 kliensalkalmazást futtató dedikált munkaállomásokon vagy stream szervereknél - Stream Media Server és Storage Server. Az alábbi ábra az ilyen rendszer felépítését mutatja be... >>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
TRISET - koaxiális kábel modern TV rendszerek számára
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI