KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 10/2018 (2018. március 5.)
Lehetővé teszi a szemvizsgálat az egészségügyi felmérést? A Google kutatói egy mesterséges intelligencia algoritmust hoztak létre a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának felmérésére a retina vizsgálata alapján. Az algoritmus a mély tanuláson alapul és előre jelezheti, hogy a beteg az elkövetkező 5 évben komoly betegségben szenvedhet-e, mint például a szívroham vagy a stroke. A tesztek azt bizonyítják, hogy ez 70%-os hatékonysággal járhat, ami összehasonlítható más invazív értékelési módszerekkel.
A bal oldalon látható a szem hátsó része. A sötétebb terület a macula lutea, a sárga folt - az optikai lemez (optikai idegfej). A vérerek is láthatóak. Jobbra egy kép az analízis pontokkal (zöld színű), amelyeket az algoritmus termikus térkép formájában határoz meg. A vérrendszer problémái az erek alakjaival és más betegségekkel kapcsolatosak - az optikai lemezzel.
A véredények állapotának gondos megfigyelése a retina közelében lehetővé teszi a különböző szervrendszerek (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség) betegségeinek súlyosságát megállapítani. A mély tanulási algoritmus önállóan határozza meg a retinának a jellemzőit, amelyek bizonyos betegségekhez kapcsolódhatnak. A kutatás nem korlátozódik egyetlen betegségre, ezért a program például megbecsülheti az artériás nyomást és meghatározhatja, hogy a páciens dohányos (71%-os pontossággal). Az algoritmus képzésének alapja az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból származó több mint 280 000 beteg retinájának a képe szolgál, hagyományosan diagnosztizált betegségekkel. A tanulási folyamat hasonló az orvosok tapasztalatszerzéséhez. Általános szabályként elfogatható, hogy minél nagyobb az elemzett adatok mennyisége, a "bölcs" végül a neurális hálózat lesz.
A program a diagnosztikai folyamatot támogató eszköz javára válhat. Anélkül, hogy szükség lenne vérvizsgálatra, az életkorra, a különböző függőségre vagy a testsúlyra, gyorsan, olcsón és nem invazív módon fel lehet ismerni a súlyos betegségek kialakulásának lehetőségét mutató konkrét változásokat. A betegségek kimutatására szolgáló mély tanulás használata új megközelítést jelenthet a diagnosztikában. Ez a módszer nem csak a betegségek diagnosztizálásáról szól, hanem további elemzésekre is lehetőséget ad. A jövőben a Google szűrő algoritmusának alávetett betegeket alaposan diagnosztizálni fogják a program által jelzett irányban. Remény van most már arra is, hogy jelentősen megnövekszik például a rák kialakulását megelőző állapotok felderítése és a hatékony kezelés már a betegség korai stádiumában elkezdhető.
A felvételek automatikus biztonsági mentése. Remote backup segédprogramot fejlesztett ki a Hikvision eszközök számára, amely lehetővé teszi a felvételek másolását a DVR-ekről/NVR-ekről és a kamerákról LAN-on keresztül a számítógépeken található merevlemezekre. A funkció manuálisan vagy automatikusan bekapcsolható, az ütemtervnek megfelelően.
Főbb jellemzői a programnak:
 • a programot futtató számítógépen a felhasználónak meg kell adnia az archív partíciót; miután az megtelt, a program felülírhatja a legrégebbi adatokat vagy leállítja a másolást,
 • legfeljebb 32 csatorna mentése,
 • automatikus vagy kézi üzemmód kiválasztása;
 • paraméterek, amelyeket egy ütemtervben meg kell adni:
  • másolandó csatornák,
  • a hét napja és a másolás kezdési ideje,
  • a másolás maximális időtartama,
  • azon napok száma, amelyekre a másolás szükséges (1-30),
  • óránkénti felvételek (egész nap vagy csak annak egy része),
  • a másolandó felvételek módja: minden, ütemezett mozgásérzékelés által kiváltott riasztás által, indítva manuális úton;
 • állítható adatsebesség (sávszélesség),
 • beépített lejátszó.
Meg kell jegyezni, hogy a másolat nem a felvétel időpontjában, hanem másnap jön létre. A normál felvételi ütemezés és a biztonsági mentési ütemezés korrelálása révén a felhasználó kiterjesztheti az adatmegőrzési időt. Az újabb felvételek elérhetők lesznek a DVR/NVR-en, míg a régebbiek a számítógépen a biztonsági másolatra kerülnek.
A Remote Backup segédprogram főablaka
Streaming kiváló minőségű Full HD videó. A DIPOL bemutatja a hármas HDMI-IP kódolót, a TERRA mhi430 R81607-et, amely a bemeneti HDMI jeleket kódolja az IP stream-be. Az RJ-45 kimenet három egymástól függetlenül konfigurált multimédiastreamet (H.264 és MPEG-1 Layer II/AAC kódolás) vezethet egyedi multicast címekkel, UDP/RTP (multicast) vagy SAP / SDP protokollokkal. Az IP-átvitel megfelelően dekódolható PC számítógépeken, laptopokon, táblagépeken, okostelefonokon, pl. ingyenes VLC alkalmazással, amelyet a VideoLAN fejlesztett ki és a GPL licensz alatt terjeszt. A médialejátszó számos fajta fájlt támogat további kódolók telepítése nélkül.
IPTV Streamer: TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Terra mhi430 R81607 - jelek átalakítása 3 HDMI forrásból 3 IP-adatfolyamra,
H.264 kódolással és egyedi multicast címekkel
A TERRA megoldás előnyei:
 • bemeneti jelek átalakítása 3 HDMI forrásból (1920x1080-60p formátumig) három IP SPTS (Single Program Transport Stream),
 • H.264 kódolás és az egyedi multicast címek mentik a hálózati erőforrásokat,
 • konfiguráció RJ-45 porton keresztül,
 • az IP-adatfolyamok megtekinthetők PC-ken/laptopokon, amelyeken ingyenes VLC szoftver fut,
 • egyedi SAP/SDP protokoll lehetővé teszi a HD-442 R81612 IPTV vevők automatikus konfigurálását,
 • az IP-jel LAN-hálózaton belüli elosztása (csavart érpárú kábelezéssel),
 • könnyű átvitel nagy távolságra optikai kapcsolaton keresztül (médiaátalakító használatával).
Családi ház videofelügyelete H.265/H.265+ Signal IP kamerákra alapozva. Az alábbi ábra egy olyan rendszert mutat be, amely 2 MP Signal IP-kamerákon alapul H.265 tömörítéssel. A beltéri HDV-200P K1817 és kültéri HDC-260P K1877 kamerák 2.8-12 mm-es varifokális lencsékkel vannak ellátva, amelyek 90-26°-os tartományban változtathatják meg a látószöget. A beépített infravörös reflektorok még a teljes sötétségben is kellő megvilágítást képesek biztosítani. Minden kamera csatlakoztatva van a rendszerhez és a 8-portos ULTIPOWER N29982 PoE kapcsoló segítségével működik. A videó megfigyelési adatstreameket rögzíti a 8 csatornás IP NVR Hikvision DS-7608NI-K2 K22074, amely támogatja a H.265+/H.265/H.264+/H.264 video tömörítést. A 2 TB-os M89270 merevlemezzel az NVR képes tárolni a H.265 szabványban működő 7 IP kamerából álló adatokat folyamatos üzemmódban 12 napon keresztül és ez kétszerese a H.265+ tömörítés esetében. Köszönhetően egy routernek, pl. TP-Link Archer C20 AC900 N3258, az NVR elérése lehetővé válik LAN, vagy a Wi-Fi segítségével.
IP kompakt kamera: Signal HDC-260P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig, H.265/H.264, PoE)IP Dom kamera: Signal HDV-200P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264, PoE)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-K2 (8 csatornás, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)HDD Western Digital PURPLE WD20PURZ 2TB (3.528Wireless Dual-band Router: TP-Link Archer C20 AC750 (802.11ac, 300Mbps@2.4GHz & 433Mbps@5GHz)
Az otthoni lakás videófelügyelete 3 megapixeles Signal IP kamerákkal
Gazdaságos WiFi router. A Totolink N300RT N3450 vezeték nélküli router megfelel a 802.11n szabványnak. A készülék egyesíti a vezeték nélküli hozzáférési pontot, a széles sávú routert (az xDSL szolgáltatáshoz vagy a kábelmodemhez való csatlakozáshoz) és a 4-portos FastEthernet kapcsolót. A vezeték nélküli átviteli sebesség elérheti a 300 Mb/s-ot. Két külső antennája biztosítja a stabil WiFi csatlakozást és szélesebb körű lefedettséget több eszköz számára, amelyek megoszthatják az internetkapcsolatot a router WAN portján keresztül. Az N300RT router támogatja a WPA/WPA2 titkosítást, hogy megvédje a WiFi hálózatot a jogosulatlan használat ellen.
Főbb jellemzők:
 • Megfelel az IEEE 802.11n/g/b szabványoknak a 2,4 GHz sávban,
 • 300 Mbps-ig terjedő vezeték nélküli adatátviteli sebesség,
 • Fejlett MIMO technológia a megnövelt hatótávolság és a magasabb adatátviteli sebességek érdekében,
 • Támogatott funkciók: DHCP, statikus IP, PPPoE, PPTP, L2TP,
 • Vezeték nélküli biztonság: 64/128 bites WEP, WPA, WPA2 titkosítás,
 • Gyors kapcsolat a védett hálózattal a WPS használattal,
 • IP, port, MAC, URL szűrés, port továbbítás,
 • QoS: IP vagy MAC alapú sávszélesség-szabályozás,
 • A Multi-SSID funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy létrehozzon számos SSID-t, az igényektől függően,
 • VLAN támogatás IPTV és egyéb webes szolgáltatások számára,
 • Univerzális repeater és WDS funkciók a könnyű WiFi bővítéshez,
 • Támogatás a TR-069 protokoll számára a távoli központosított kezeléshez.
Wireless Router: TOTOLINK N300RT (WiFi 300Mbps, WAN 10/100Mbps, 4xLAN 10/100Mbps)
TOTOLINK N300RT WiFi router N3450 (300 Mbps, WAN 10/100 Mbps, 4x LAN 10/100 Mbps
Száloptikás TV rendszerek. Az alacsony feszültségű berendezések tervezői gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy milyen adathordozót válasszanak ki a TV-szolgáltatások nyújtására a több családi házat is tartalmazó apartmanokban. Természetes választásnak tűnik a rézvezetékek használata a teljes telepítés során. A száloptikás kábelezés előnyeit azonban egyre gyakrabban ismerik fel a telepítések egyes részeinél (például a maghálózatok, a tetőkről történő kapcsolódás a távoli műszaki helyiségekbe, stb.).
Számos előnnyel rendelkezik a száloptikás technológia, nem csak kimondottan az optikai szálak alacsony csillapításának köszönhetően, ami a nagyobb távolságú átviteli kapcsolatok használatának lehetőségét jelenti. A száloptikai megoldások legfontosabb jellemzői a TV rendszerekben a következők:
 • A televíziós jelek nagy távolságokon történő átvitelének lehetősége regenerálás nélkül (ez a hálózat topológiájától és a használt eszközöktől függ). A jelek több száz méterre, de akár tíz kilométeres távolságra is továbbíthatók. Egy nagy méretű épület vagy házfejlesztés nem jelent problémát a rendszer egyszerű megvalósításához, ellentétben a hagyományos RF technológiával. A rézkábeleken alapuló SMATV rendszerek nehezen kivitelezhetőek, ha az aktív eszközök közötti távolság meghaladja a 100 métert. További RF erősítők alkalmazása további költségeket jelenthet mind majd a megvalósítás, mind a működési szakaszban.
 • 100%-os ellenállás a túlfeszültségekkel szemben - ez a gyakran figyelmen kívül hagyott tény a legfontosabb lehet sok helyzetben. Az épületek tetőszerkezetében és kívül elhelyezett RTV/SAT berendezések különösen érzékenyek a légkörből származó túlfeszültségekre. Annak ellenére, hogy minden rendszerkomponens megfelelően földelt, a hagyományos SMATV rendszerek egy része visszafordíthatatlanul megrongálódhat. Figyelemre méltó, hogy a túlfeszültségek nemcsak a SMATV berendezéseket tudják megsemmisíteni, hanem szélsőséges esetekben néhány fogyasztói eszköz, például műholdas vevőkészülék vagy televízió is. Ezzel szemben a száloptikai kábel tökéletes szigetelő. Ez azt jelenti, hogy a tetőn telepített antennák által okozott összes túlfeszültség nem léphet át az optikai adón - a rendszer összes többi eleme, valamint az előfizetők eszközei teljesen védettek.
A villámcsapások következményei a SMATV rendszerekben nagyon drágák lehetnek.
A száloptikai megoldások használata kiküszöböli ezt a problémát.
 • Helytakarékos a telepítés - egy 2-3 mm átmérőjű optikai kábel ugyanazokat a jeleket továbbítja, mint egy tipikus, 9 kábeles, 7 mm átmérőjű koaxiális kábelből álló multiswitches busz.
 • Az elektromágneses interferenciára teljesen érzéketlen - a száloptikás kábeleket nem fenyegeti a zavarás veszélye, ha együtt fut a réz kábelezéssel, beleértve a váltakozó áramú vezetékeket is.
 • Kábelköltség alacsonyabb - a 9 koaxiális kábelből álló busz helyett a száloptikai kábel beszerelésének költsége többszörösen kisebb lehet. Ez mind az optikai kábel versenyképes árának is az eredménye, összehasonlítva egy jó minőségű koaxiális kábellel és ráadásul még a kábelek száma is csökkenthető akár egyre is.
A multiswitch rendszer optikai csatolásához szükséges alapvető aktív eszközök a Terra OT501W A9872 optikai adó és a Terra OR501W A9877 optikai vevő. Az eszközök példaként szolgáló alkalmazása az alábbi ábrán látható.
Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)QUATRO LNB Inverto BLACK Ultra 0.2dBTV Optikai adó TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 1x6dBm)URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B (körsugárzó H+V)UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Antenna közösítő szűrő Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Multiswitch MR-516 Terra 5 bemenet 16 kimenet aktív földi erősítővel, A osztályTV/SAT leágazó SS-520 Terra (A osztály)Univerzális RTV-SAT végkonnektor SignalOptikai vevő TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM)Erősítő 5 bemenetes multiswitchekhez: Terra SA 51 (A osztály)
SMATV rendszer optikai elemekkel egy többlakásos épületben
Új termékek a DIPOL-nál
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-581 (290 ... 2340 MHz, kaszkád, A osztály, aktív földi TV csatorna)
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-581 R80581 nyolc kimenettel rendelkezik (négy pár). Mind a nyolc Legacy/dSCR + Terr.TV kimenet lehetővé teszi a dSCR üzemmódban 16 SAT dSCR vevő/STB független működtetését egyetlen koaxiális kábelen, vagy Legacy módban használva az univerzális LNB-t vagy szabványos (régi) multiswitchet a régi SAT TV-vevők csatlakoztatásához.
DVB-T/T2/C & DVB-S/S2 jelmérő műszer: WS-6980 (beépített vevővel)
DVB-T/T2/C & DVB-S/S2 jelmérő műszer: WS-6980 R10837 méri a műholdas DVB-S/DVB-S2 (HD), a földfelszíni DVB-T/DVB-T2 (HD) és a kábeles DVB-C jeleket. A műszeren jól láthatók a funkciók a színes 7"-os TFT LCD kijelzőn. A műszer ideális a TV és a SAT TV antennarendszer beállításához. Az alkalmazások közé tartozik a műholdas antenna és a földi antennák pozicionálása, a szűrők hangolása, az erősítők beállítása. A beépített vevőkészüléknek köszönhetően a felhasználó figyelemmel kísérheti a pillanatnyilag tesztelt csatornát.
Cat6A RJ45 toldó (aljzat aljzathoz, árnyékolt)
Cat6A RJ45 toldó (aljzat aljzathoz, árnyékolt) J2209 két kábel összekötésére szolgál, árnyékolt RJ-45 csatlakozókkal. Két 8P8C foglalattal rendelkezik.
Érdemes elolvasni
PoC - a PoE egyenértékű a HD-TVI videó megfigyelő rendszerekben. A PoC - Power over Coax - egy új rendszer, amely lehetővé teszi a tápfeszültség átvitelét és a videónak a koaxiális kábel segítségével. Mivel a kábelezés a videójelekkel együtt a tápellátást is biztosítja, a rendszer telepítése lényegesen egyszerűbbé válik - csak egy koaxiális kábelt vagy sodrott érpárú kábelt helyeznek el minden egyes kamera számára minimum 5e. kategóriájú kábelből. Az utóbbi esetben a balunoknak támogatniuk kell a PoC funkciót (például DS-1H18 M16641)... >>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI