KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 11/2018 (2018. március 12.)
A Qualcomm teszteli az 5G hálózat teljesítményét. Az utóbbi hónapokban már elegendő mennyiségű információ áll rendelkezésre az 5G hálózatok által kínált maximális sebességekről. De milyen messze van az elmélet a gyakorlattól? Ezt a kérdést a Qualcomm megválaszolja, amely 5G mobilhálózati kapcsolatok szimulációs tesztjeit hajtotta végre a Mobile World Congress keretében. Ha a valóságos eredmények legalább akkorák, mint amik a teszt során mutatkoztak, akkor nem kell aggódnunk a mobil internet jövőjével kapcsolatban. A Qualcomm által végzett tesztek a mindkét városban meglévő mobilhálózatok és spektrumkiosztások alapján valósították meg a valós feltételek között Frankfurtban és San Francisco-ban. A figyelembe vett szimulációs tényezők között szerepelt a hálózati felhasználók különböző helyszínei és igényei, valamint a különböző sebességű LTE és 5G kapcsolatokkal rendelkező eszközök széles skálája. Ez azért fontos, mert a szimulációk általában csak ideális vagy egységes feltételeket tartalmaznak. A Qualcomm által végzett tevékenységek sokkal közelebb vannak a valós körülményekhez.
A San Fransiscoi szimuláció eredménye a felhasználók 10 százalékánál.
A bal oldalon az LTE Cat 9 letöltési sebessége, a jobb oldalon a szimulációs eredmény az 5G hálózatnál.
A frankfurti feltételek szimulációja egy 100 MHz-es csatorna 3,5 GHz-es frekvenciatartományában működő alaphálózaton történt. A böngészés sebessége átlagosan 490 Mbps volt. Ez egy hatalmas ugrás az 56 Mbps átlagos sebességhez képest a szimulált 4G felhasználók számára. A letöltési sebesség is jelentősen javult, az 5G felhasználók több mint 90%-a elérte a legalább 100 Mbps-ot, szemben az LTE/4G esetében a 8 Mbps-tal.
A San Francisco-i szimuláció során a Qualcomm a 28 GHz-es sávban 800 MHz-es csatornán működő hálózatot dolgozott ki. A "telepítés" a licencelt LTE sávokban működő bázisállomások meglévő hálózatának használatán alapult (kivéve a License Assisted Access, LAA). Az átlagos böngészési sebesség 1,4 Gbps-ra nőtt és az átlagos letöltési sebesség 442 Mbps volt.
A Qualcomm által végzett szimulációk valójában hogyan tükrözik majd a valós világot, erről a következő néhány évben meggyőződhetünk.
Felügyeleti videó megfigyelése több monitoron. A nagyobb videomegfigyelő rendszereknek hozzáférést kell biztosítani a felügyeleti videóhoz számos felhasználó számára különböző helyszíneken. Olyan megoldás, amely lehetővé teszi bármely videocsatorna megtekintésének lehetőségét több monitoron, a felügyeletet megfelelő számú videokimenettel kell ellátni a számítógépen és telepíteni kell az iVMS-4200 szoftvert. Az alkalmazás támogatja a képmegjelenítést akár 4 monitoron. Az egyes monitorok képnézete szabadon konfigurálható.
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7216HUHI-K2 (16 csatorna, 5MP@12fps, H.265, HDMI, VGA)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7216HUHI-F2/N (16 csatorna, 3MP@15fps, H.264, HDMI, VGA)
A videó megfigyelő rendszer több monitorral csatlakoztatható a PC-n futó iVMS-4200 apphoz
IP biztonsági kamerákból származó videó elosztása (S)MATV és CATV rendszerekben. Az IP-kamerák nem videojeleket generálnak, hanem adatfolyamokat. Az információ nem osztható el a televíziókra az analóg kamerák esetében alkalmazott tipikus modulációs módszerekkel. Az IP CCTV kamerákból származó videoinformáció RF elosztó hálózatba történő bejuttatása (privát vagy közösségi antennarendszer, CATV hálózat stb.) az alkalmazás közbenső eszközöket igényel. Eddig a legelterjedtebb megoldás a digitális HDMI-DVB-T modulátorok használata volt (akár Full HD 1080p/60 Hz-es átvitelre is képes). Az IP CCTV rendszer IP-NVR monitor kimenetén egy vagy több IP-kamerával videoinformációt hordozó HDMI jel áll rendelkezésre. Egy HDMI-jel esetén elegendő egy egycsatornás HDMI - DVB-T modulátor, vagy más esetben egy többcsatornás HDMI - DVB-T modulátor (legfeljebb 4 csatorna). Azonban, ha a befektető külön képet szeretne a kamerákról, akkor a csatornák számát az NVR(ek)ben lévő független HDMI kimenetek száma korlátozza. És mi van akkor, ha a befektető igényli a videó és hang szolgáltatást is a telepítés során, például 12 IP kamerából?
A DIPOL kínálatában megtalálható az IP (100/1000 Mbps) - 4x DVB-T transzmodulátor mix-440 R81611. A 2.04-es készülék legújabb firmware verzióját kiterjesztették az RTSP streamekre az IP-kamerákról a DVB-T COFDM szabványba történő átalakításával. Ez a funkció lehetővé teszi a H.264 vagy H.265 szabványban kódolt IP-kamerák információinak TV-elosztórendszerbe történő továbbítását anélkül, hogy más eszközökre (NVR-ekre és DVB-T modulátorokra) szükség lenne.
IP - 4x DVB-T (COFDM) Transmodulator: TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB port)
A Mix-440 R81611 az UDP / RTP protokollok (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitelek) és az RTSP stream (IP kamerákból) DVB-T COFDM szabványba
IP - 4x DVB-T (COFDM) Transmodulator: TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB port)Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)Osztó TV hármas R-3 Signal1-utas leágazó: FAC-1-12dB (5-1000MHz)1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-8dB (5-1000MHz)
Az IP-kamerákból származó jelek közvetlen konvertálása DVB-T csatornákba több televízióra osztva
A Mix-440 R81611 négy DVB-T multiplexet (MUX) hoz létre, amelyek mindegyikének maximális átviteli teljesítménye 31,66 Mbit/s, ami elegendő 12 Full HD IP kamerának támogatására. Ebben az esetben minden MUX-nak három Full HD IP kamerából kell jelet továbbítania. A támogatott IP-kamerák száma mind a processzor kapacitása, mind az egyes DVB-T multiplexek maximális átvitele (kb. 31 Mbps) korlátozza. A készüléket csak HikVision IP kamerákkal tesztelték.
Képernyőképek mentése kamerákból Hikvision I sorozatú IP NVR-ekben. A Hikvision IP NVR-k I sorozata, pl. DS-7608NI - I 2 K22083, mentheti a képernyőképeket a kamerákról ütemterv szerint vagy riasztási eseményre adott válaszként. Minden esetben az adminisztrátor beállíthatja a rögzített képernyőképek közötti időintervallumot 3 másodperctől 24 óráig. A képernyőképek a másodlagos stream által szolgáltatott videoadatokon alapulnak. Az NVR-k ilyen funkcióját használhatjuk pl. az épület építési folyamatának dokumentálásához. A folyamatos felvétel készítése a hét minden napján, a képernyőképek rögzíthetőek egész nap, meghatározott időközönként. Lehetőség van legfeljebb 8 időtartam meghatározására a hét minden egyes napján, és meghatározhatja a működés módját minden egyes időszakban (folyamatos, mozgásérzékelés vagy más riasztási esemény által kiváltottan).
Tartozékok kiválasztása RACK szekrényhez. A www.ostelsat.hu egyszerű mechanizmust kínál, amely a kiválasztott RACK szekrény kompatibilis tartozékainak listáját ajánlja fel. A RACK szekrényekhez való tartozék kiválasztásakor az ügyfélnek figyelnie kell arra, hogy azok kompatibilisek legyenek a szekrények speciális modelljeivel. Egyes komponensek más modellekhez, pl. nagyobb mélységgel vagy a tartozék (pl. ventilátor) más módon való felszerelésével egyezőek legyenek.
A felhasználónak egyszerűen meg kell nyitnia a webhelyet a szükséges RACK-el, pl. R912018, majd kattintson a "Tartozékot hozzáad" gombra a jobb oldalon (a gomb alatt piros vonal veszi körül).
A "Tartozékot hozzáad" gomb a termék jobb oldalán fent
Az új ablak tartalmazza a kompatibilis tartozékok listáját:
Egyszerű konfigurációs eszköz az RACK szekrényekhez
Egymódú eszközök multimódú rendszerekbe történő egyesítése. Gyakran előfordul, hogy a telepítőknek egymódusú eszközöket kell alkalmazni optikai telepítésekben multimódusú szálakra alapozott esetekben, vagy néha ellentétes helyzetek is előfordulhatnak. Az ilyen helyzeteket általában az optikai rendszerek kivitelezése okozza bizonyos szakaszokban, amit gyakran a különböző vállalkozások okozhatnak.
A legtöbb esetben, az inkompatibilis hálózati kapcsolatot a komponensek eredményezik, amikor az optikai kapcsolatnál hiányzik az optikai jel a másik oldalon. A megoldás erre a problémára természetesen lenne, a megfelelő eszköz vagy kábel cseréjével, de általában ezek a helyzetek a tények következtében a megoldás nem praktikus vagy nem lehetséges, és általában csak abban az esetben, ha a készülékek opcionálisan SFP modulok. De mi van, ha a rendelkezésre álló készülék csak fix optikai interfésszel rendelkezik a nem kompatibilis verzióban? Ezután a telepítő alkalmazhatja az ULTIMODE MT-202 g L1573 optikai média konvertert, amely átalakítja az optikai jeleket az egymódusú és multimódusú hálózatok között. Természetesen a konvertereket fel kell telepíteni a kapcsolatok mindkét oldalán (lásd az alábbi ábrát).
Optikai médiakonverter ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)Optikai médiakonverter ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)
Az egymódusú eszköz (switch) csatlakozik az L1573 konverterhez egymódusú patchcord segítségével. Az optikai jelet alakítja multimódusú formába, amely továbbítva van multimódusú kapcsolattal, majd alakítják ismét a egymódusú formába egy másik L1573 konverterrel.
Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T25FWD-I5 (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 50m-ig, WDR, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T25FWD-I5K17821professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kompakt kamera 2 MP 1/2.8"-os CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az 50 méteres hatótávolságú IR megvilágítóval együtt a kamera teljes sötétségben is működhet. A 2.8 mm-es objektív 108°-os látószöggel rendelkezik. A kamera IP67-es házának védelme az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen védi.
Cat6A STP RJ-45 [8P8C] felületre szerelhető csatlakozóaljzat
Cat6A STP RJ-45 [8P8C] felületre szerelhető csatlakozóaljzatot J2720 LAN-okban használják a technikai helyiségtől a végpontig vezetett kábelekhez.
Érdemes elolvasni
Egykábeles TERRA dSCR multiswitchek - Unicable technológia. A TERRA multiswitchek új dSCR sorozata az egyetlen kábel technológia (Unicable) lehetővé teszi a DVB-S/S2, DVB-T, DAB és FM jelek elosztását egyetlen koaxiális kábellel. A dSCR rövidítés digitális műholdas kábel-routert jelent, amelyet néha csatornaszakasz-kapcsolónak is neveznek, amely a kapott műholdas jeleket olyan ún. felhasználói sávokká (UB-ként) alakítja át, amelyek a technológiának megfelelő csatlakoztatott vevőegységekkel vehetők. Az átalakított transzpondereket egyesíti és egyetlen koaxiális kábellel továbbítja az összes vevőhöz. A dSCR multiswitchek és a vevők közötti kommunikáció az EN50494 (Unicable I) és/vagy EN50607 (Unicable II) szabványban meghatározott speciális protokollt használja a DiSEqC parancsokkal. Az egykábeles rendszer legnagyobb előnye a kábelek egyszerűbb telepítése, a jelek könnyen szétoszthatók, hasonlóan a földi TV/rádiójelekhez. Ez azt is jelenti, hogy a földfelszíni televíziós jelek eloszthatók a műholdas csatornákkal együtt (a felhasználók száma, amelyek csatlakoznak egy dSCR multiswitchez, csak annak jellemzői korlátozzák)... >>>bővebben
A fenti ábra egy példát mutat a TERRA dSCR felhasználására az
SRM-521 R80521 egykábeles multiswitchek-kel
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)
Távvezérlés és videó felügyelet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI