KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 12/2018 (2018. március 19.)
Meglátni a láthatatlant. A Stanford Egyetem kutatói egy új lézeres képalkotó rendszert fejlesztettek ki, amely egy hatékony algoritmussal képes a "sarkon" elrejtett tárgyak képét generálni. Függetlenül attól, hogy egy gyerek egy akadály mögül szeretne kijutni, vagy egy kanyar mögött sérült kocsi található és egy mozgásban lévő kocsival való ütközés lehetséges következményei nagyon súlyosak lehetnek. A tudósok szerint a jövő autói már előre jelezhetik az ilyen veszélyeket. Dr. Stanford University tanulmányának társszerzője, azt állítja, hogy az új technológia lehetővé teszi a mítosz megdöntését, hogy azok a tárgyak, amelyek közvetlenül nem láthatók a fényképezőgépen mégis láthatóvá tehetők. Megtalálták azokat a megoldásokat, hogy amikor egy akadály megakadályozza a tárgy közvetlen megnézését és lehetetlen lehessen képet készíteni olyan tárgyakról, amelyek közvetlenül nem láthatók a fényképezőgépen. "Majdnem olyan, mint a varázslat", de a non-line-of-sight képalkotás elképzelése lehetségesnek bizonyult. Fontos kihívás az, hogy megtaláljuk a rejtett tárgy háromdimenziós szerkezetének helyreállításának hatékony módját. A kutatók e technológiát autonóm járművekre telepítették, amelyek közül néhány hasonló lézerrendszert tartalmaz (LIDAR rendszer) a tárgyak észleléséhez az autó környezetében.
A "Nature"-ben leírt kísérletben a tudósok lézersugaras forrást hoztak létre egy nagyon érzékeny foton detektor mellett, amely képes volt a visszavert fény egyetlen fotonját regisztrálni. A falból való visszaverődés után az emberi szem számára láthatatlan, nagyon rövid fényimpulzusok szétszóródtak, és a fény megvilágította a tárgyat egy akadály mögött. Az objektum és a fal különböző reflexióinak száma után néhány foton visszatért az érzékelőhöz. A fotonok száma azonban olyan kicsi volt, hogy nagyon nehéz volt újra létrehozni a tárgy háromdimenziós szerkezetét. A legfontosabb feladat olyan algoritmusnak és szoftvernek a kifejlesztése volt, amely hatékonyan és gyorsan képes megoldani a problémát. A kísérletben a szkennelés két perc és egy óra között tartott, a megvilágítás körülményeitől és a "felfedezett" tárgy felületének visszaverődésétől függően. Az adatfeldolgozó algoritmust olyan mértékben sikerült finomítani, hogy az egyes objektumok képének rekonstrukciója csak néhány másodpercet vett igénybe. Érdekes tény volt az is, hogy az ilyen számításokat egy tipikus laptopon lehetett elvégezni.
DVR/NVR merevlemez meghajtójáról (HDD) rögzített felvételeinek lejátszása közvetlenül a PC-n. A Local Playback alkalmazás a Hikvision DVR/NVR-k felhasználóinak ingyenes alkalmazáskészlete, lehetővé teszi a merevlemezekről történő felvételek lejátszását közvetlenül az Widows rendszereket futtató számítógépeken. A felvételek PC-n történő lejátszásához a felhasználónak a HHD-t csatlakoztatnia kell, pl. a számítógép merevlemez fogadójába helyezésével. A Local Playback alkalmazás azonosítja az ilyen merevlemez-meghajtókat és további verziók és bővítmények nélkül olvashatja le tartalmát - a fájlok idővonalon jeleníthetők meg.
A program lehetővé teszi legfeljebb 16 csatorna/kamera lejátszását két módban, szinkron és aszinkron. A felvételeket dátum és idő szerint kereshetjük, valamint a felvétel típusát, a riasztás bevitelének aktiválását vagy a VCA eredményeket szűrhetjük. A felvételeket a számítógép merevlemezére is exportálhatók.
Egy screenshot a Local Playback alkalmazásról
Wide Band SMATV rendszerek - két műhold négy kábelen keresztül. Multiswitch rendszerek Quatro LNB-vel fogadja a jeleket két műholdról (például HotBird 13.0E és Astra 19.2) 8 koaxiális kábel használatával (RG-6). A Wide Band LNB (például A98222) két kimenettel rendelkezik (H és V polarizáció) és a két műholdból származó jelek elosztása csak négy koaxiális kábelt igényel az LNB-k és a megfelelő multiswitchek között, csökkentve a kábelek számát a felére. Egy 10,41 GHz-es helyi helyi oszcillátor esetén az ilyen LNB-k sokkal szélesebb közbenső frekvenciasávot (290...2340 MHz) szolgáltatnak, mint a hagyományos (régi) LNB-k.
A Wide Band LNB A98222 együttműködik a Terra SRM-581 R80581 dSCR multiswitch-el, amely 5 bemenettel rendelkezik. Két pár SATF bemenetét (V1, H1, V2, H2, 290...2340 MHz) kell csatlakoztatni az A98222 két Wide Band LNB-hez, az ötödik bemenet (aktív földi út) a DVB-T, DAB (+) és az FM rádiójelek számára van. Az AGC rendszer stabil, 84 dBμV kimeneti szintet biztosít, és az öntött ház magas árnyékolást biztosít (A osztály). dSCR módban a nyolc Legacy/dSCR + Terr.TV kimenet mindegyike lehetővé teszi legfeljebb 16 SAT dSCR vevő/STB (EN50607) független működtetését egy koaxiális kábelen keresztül, vagy a Legacy módban csatlakoztatható egy régi SAT TV vevőkészülékhez, pontosan ugyanúgy, mint egy Universal LNB vagy egy szabványos (régi) multiswitch kimenete.
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-580 (A osztály, aktív Terr.TV útvonal)
Az SRM-581 R80581 multiswitch hatékony AGC rendszerrel rendelkezik a kimeneti szintet stabilizálja 84 dBμV-nál. Ez azt jelenti, hogy a telepítőnek nem kell aggódnia a multiswitchek jelszint beállításaival kapcsolatban - elegendő, ha a bemeneti jeleket a szükséges tartományon belül biztosítja.
Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCRUHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Antenna közösítő szűrő Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-581 (290 ... 2340 MHz, kaszkád, A osztály, aktív földi TV csatorna)
Egy példa a SMATV rendszernek a műholdas csatornák elosztására a dSCR/Unicable technológiával, valamint az erősített földfelszíni adásokkal. A dSCR módban a nyolc Legacy/dSCR + Terr.TV kimenet mindegyike lehetővé teszi akár 16 SAT dSCR vevő / STB (EN50607) független működtetését egy koaxiális kábelen keresztül. A telepítés minden egyes műholdvevője hozzá van rendelve egy User Band (UB), amelynek sávszélessége megközelítőleg megegyezik a műholdas transzponderrel. Az erősítő meghatározza, hogy a Ku sávból melyik bemeneti frekvencia van kiválasztva és átalakítva UB-re. A kiválasztást a vevőkészülék DiSEqC parancsával végezzük (legfeljebb 8 jelből, melyeket egy kábelen - az EN50494, vagy legfeljebb 32 jelet - az EN50607 szabvány szerint.
DIPOL az Automaticon kiállításon. Szeretettel meghívunk mindenkit, hogy megtekinthesse az Éneklő Robotunkat az AUTOMATICON 2018 kiállításon, amely Varsóban, március 20-23 között lesz megrendezve. A Robot mellett bemutatunk új megoldásokat a távközléstechnikában, kisfeszültségű, RF és optikai rendszereket, amelyeket videó és megfigyelő rendszerekben, TV és audio-video jelek elosztására használnak, valamint berendezéseket és új technikai megoldásokat az optikai kábelek hegesztésére a száloptikai rendszerek telepítésénél. A kiállítás a látogatók számára ingyenes.
A Singing Robot 2.0
Folyosó mód a Hikvision kamerákban. A Hikvision kamerák "Rotate Mode" -val rendelkeznek, amely különösen alkalmas olyan területek, mint a folyosók vagy folyosók megfigyelésére, jellemezve a mélység (a fényképezőgép által látható magasságban) és a jelenet szélessége közötti nagy különbséggel. Ebben a módban az egyik kamera képes egy "mély" vagy "függőlegesen alakú" jelenetet viszonylag rövid távolságon belül rögzíteni és kivágja a lényegtelen információkat mindkét oldalról a kamera közvetlen közelében. Ebben a módban a kamerát 90°-kal el kell forgatni a normál pozícióhoz képest, ami megváltoztatja a kép méretarányát, pl. 16:9-ről 9:16-ra.
Egy kép egy Hikvision kamerából
normál helyzetben
Egy kép a kamerából miután
90°-kal el lett forgatva és bekapcsolva
a "Rotate Mode"
Egyszerű távvezérlés az otthonok számára. F&Wave olyan készülékek családja, amelyek vezeték nélkül kezelhetők 100 méteres távolságig, különböző elektromos készülékek vezérléséhez. A vevőkészülékek/aktuátorok a DIN sínre szerelhetőek (1S modulok) vagy Ø60 kerek, süllyesztett dobozokban való elhelyezésére alkalmasak. Ezek helyi vagy gombnyomással vezérelhetők kézi vagy rögzített távvezérlőkkel. A rendszer egyedülálló jellemzője a vezérlőjelek továbbadása a modulokon keresztül, ami javítja a megbízhatóságot és kiterjeszti a működési tartományt.
Önálló bistabil relé F&Wave FW-R1PÖnálló bistabil relé F&Wave FW-R1D (DIN sínre)Vezeték nélküli dimmer F&Wave FW-D1PVezeték nélküli dimmer F&Wave FW-D1D (DIN sínre)Roló vezérlő: F&Wave FW-STR1P (0.6A/230VAC)Roló vezérlő: F&Wave FW-STR1D (1.5A/230VAC, DIN sínre)2-csatornás vezeték nélküli LED vezérlő: F&Wave FW-LED2P2-csatornás vezeték nélküli LED vezérlő: F&Wave FW-LED2D ( DIN sínre)10-gombos távirányító: F&Wave FW-RC104-gombos távirányító: F&Wave FW-RC45-gombos távirányító: F&Wave FW-RC5 ( Ø60 dobozba)
F&Wave rendszer alkalmazásai
Az F&Wave rendszer összetevői:
 • A - LED szalag
  • A LED szalagok vezérelhetők a dedikált vezérlőkkel, a helyi gombok segítségével, amelyek közvetlenül csatlakoztathatók egy vezérlőhöz, vagy még kényelmesebben, a kézi távirányítóval. A csíkok be/kikapcsolhatók és a fényerő pedig szabályozható. Két változatuk van a 2-csatornás LED vezérlőknek:
   • FW-LED2P F3421,
   • FW-LED2D (felszerelhető DIN-sínre F3422).
 • B - ablakredőny
  • Az ablakredőnyök vezérelhetők a dedikált vezérlőkkel, a helyi gombok segítségével, amelyek közvetlenül csatlakoztathatók egy vezérlőhöz, vagy még kényelmesebben, a kézi távirányítóval. Kétféle változatuk van a vezérlőknek (230 VAC):
   • FW-STR1P F3521,
   • FW-STR1D (felszerelhető DIN-sínre F3422).
 • C - egy elektromos készülék BE/KI kapcsolóval vezérelhető
  • Az eszközök ezen típusai a relé modulok segítségével vezérelhetők. A dedikált relé modulok egy vagy két reléből állnak. A kapcsoló BE/KI funkciója alkalmazható helyileg (további gombok csatlakoznak egy modulhoz), vagy vezeték nélkül, egy kézi távirányítóval működtethető. A rendelkezésre álló relé modulok:
   • Egy bistabil relé FW-R1P F3211,
   • Egy bistabil relé FW-1d (felszerelhető DIN sínre F3422)
   • Dupla bistabil relé FW-R2D F3221,
   • Dupla bistabil relé FW-R2D (felszerelhető DIN-sínre F3422).
 • D - egy szabályozható fényforrás
  • A szabályozható fényforrások vezérlését dedikált dimmerek vezérlik. A fényforrás BE/KI kapcsolható és fényereje szabályozható/a kívánatos szintre akár helyben (további gombok csatlakoznak a dimmer modulhoz), vagy távolról (a távirányítóval). A rendelkezésre álló fényerőszabályzók:
   • Vezeték nélküli fényerőszabályzó FW-D1P F3311,
   • Vezeték nélküli fényerőszabályzó FW-D1D (felszerelhető DIN-sínre F3422).
 • E - 5 gombos adó (egy Ø60 süllyesztett szerelő dobozba építhető)
  • Az adó vezérli a párosított modulokat.
 • F - távirányítóval kezelhető
  • A kézi távirányítók lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy vezérelhessék az F&Wave rendszerek páros összetevőit. A rendelkezésre álló egységek:
Száloptikai csatlakozók és adapterek színei - fontosak lennének? Egymódú csatlakozások esetén a csatlakozó bármilyen típusa PC-csatlakozóval (Fizikális kapcsolat) vagy APC ferrulével (Szögletes Fizikális érintkező, 8°-os szögletes végfelület). A megfelelő típus kiválasztása az alkalmazott eszközök típusától vagy a visszaverődés követelményeitől függ (az APC csatlakozók jelentősen elnyomják a visszavert jeleket). A szabvány a két csatlakozó típusának színjelzése: a PC (egyenes) kék, míg az APC (szögben vágva) zöld.
Ugyanez vonatkozik az adapterekre is. Annak ellenére, hogy a különböző színű csatlakozók másik verziója fizikailag "illeszkedik" az adapterbe, azok keveredése elfogadhatatlan. A különböző színek megkönnyítik az ilyen helyzetek elkerülését.
Egymódusú adapter ULTIMODE A-511S, SC - SC, simplex
Egymódusú adapter ULTIMODE A-522S (SC/APC - SC/APC)
Az SC/PC adapterek kék színűek
Az SC/APC adapterek zöldek
Tehát az adapter színe tájékoztatja a telepítőt a csatlakoztatandó csatlakozó (patch kábel) szükséges változatáról. Az optikai dobozokban, elosztó keretekben szerelt adapterek látható részei segítenek a szerelőnek a telepítés közben a hibák kiküszöbölésére már akkor.
A száloptikai dobozban lévő adapterek és pigtailek zöldek, ezért nyilvánvalóan, hogy ezek SC/APC csatlakozók
Új termékek a DIPOL-nál
IP - 4x DVB-C Transzmodulátor: TERRA miq-440 (100/1000Mbps, USB port)
IP - 4x DVB-C Transzmodulátor: TERRA miq-440 (100/1000Mbps, USB port) R81631 konvertálja az IP streamet szolgáltatva UDP/RTP protokollt (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitelek) és az RTSP streamet (IP kamerákból) a DVB-C QAM szabványban IP streamet (TSoIP). Az egyik miq-440 R81631 panel IP adatfolyamot fogad 200 Mbps bitsebességgel és létrehoz 4 szabadon konfigurálható négy szomszédos DVB-C multiplexet, mindegyiket maximális bitsebességgel 53 Mbps-ig (a határértéke a DVB-C szabvány szerint). A gyakorlatban a négy multiplex mindegyike képes 8 SD csatornát vagy 4-5 HD csatornát hordozni.

DVB-T/T2/C & DVB-S/S2 jelmérő műszer: WS-6980 (beépített vevővel)
DVB-T/T2/C & DVB-S/S2 jelmérő műszer: WS-6980 (beépített vevővel) R10837 méri a műholdas DVB-S/DVB-S2 (HD), a földfelszíni DVB-T/DVB-T2 (HD) és a kábeles DVB-C jeleket. A műszeren jól láthatók a funkciók a színes 7"-os TFT LCD kijelzőn. A műszer ideális a TV és a SAT TV antennarendszer beállításához. Az alkalmazások közé tartozik a műholdas antenna és a földi antennák pozicionálása, a szűrők hangolása, az erősítők beállítása. A beépített vevőkészüléknek köszönhetően a felhasználó figyelemmel kísérheti a pillanatnyilag tesztelt csatornát.
Optikai csomópont TERRA OD-007 (FTTH vevő)
Optikai csomópont TERRA OD-007 (FTTH vevő) R81764 a száloptikás technológiát magában foglaló TV-antennarendszerek egyik eleme. Az OD-007 R81764 készülék kis méretének, modern kialakításának és megfelelő paramétereinek köszönhetően ideális választás az FTTH rendszerek számára, amelyek optikai összeköttetéseken keresztül biztosítják a műholdas és a földi TV és rádiócsatornákat. A SAT TV, DVB-T és DAB/FM rádiójelek optikai szálon továbbítva lesznek, majd a vevő által átkonvertálva RF formában eloszthatók az épületben (egy családi ház, lakás, iroda) koaxiális kábelen keresztül.
Érdemes elolvasni
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI