KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 13/2018 (2018. március 26.)
Papírszenzorok? A washingtoni egyetem mérnökei a WC-papírhoz hasonlító papírszövetet használtak eldobható érzékelőként. Az ilyen érzékelő könnyű, rugalmas és gazdaságos, így lehetőség kínálkozik arra, hogy széles körben használhassák az egészségügyben, a szórakozásban vagy a robotikában.
A kutatók szén-nanocsövekkel vízzel átitatott törlőpapírt használtak, amelynek falai grafénből készültek, egyatomos grafitos réteggel. A papírnak vízszintes és függőleges rostjai is vannak, amelyek az elektromos áramot vezetik. Ha a papír megsérül, a feltörési iránya jelzi, hogy a vezetőképessége megváltozott, ami jelzéssel bír, hogy mi történt.
Érzékelő a talp nyomásának mérésére
(forrás: Dennis R. Wise / University of Washington)
A kis, eldobható érzékelők minden területen alkalmazást nyerhetnek. Ennek egy példája az ember járásának vagy a szeme mozgásának a megfigyelése. Az összegyűjtött adatok felhasználhatók az agyi aktivitás vizsgálatára vagy a sportolók gyakorlására. Jelenleg a Washington Egyetem kutatói még nem léptek ki a laboratóriumi szakaszból, de mély reményük van arra, hogy hamarosan képesek lesznek a találmányuk kereskedelmi forgalomba hozatalára is.
Hogyan védjük meg a Hikvision IP CCTV rendszereket? A Hikvision hálózati termékek védelmének egyik további módja az IP-szűrése. Ezt a funkciót közvetlenül az egyes eszközök végzik el és csak az engedélyezett IP-címekről férhetnek hozzá. A tipikus konfiguráció csak az iVMS-4200 alkalmazói szoftvert kiszolgáló kiszolgáló IP-címekből való hozzáférést teszi lehetővé.
SMATV rendszer egy négy lépcsőházból álló épületben. A többcsaládos épületekben a multiswitchek telepítését gondosan meg kell tervezni. Ezeknél a számításoknál a bemeneti paraméterek a hálózat topológiáját, a multiswitchek típusát és számát, a használt kábel típusát (csillapítás) és szakaszainak hosszát feltétlen igényli. A tervezőnek ki kell választania a rendszerelemeket, hogy a jelszintek az összes antennacsatlakozóban az ajánlott tartományon belül legyenek.
Az alábbiakban bemutatjuk egy ilyen rendszer tervezését a SatNet szoftver használatával. A 4 lépcsőház négy szintjén található, 64 lakásos lakóépületben található rendszer az MV-9XX sorozatú TERRA multiswitchekre épül, amelyeknél a szűrőhatás hatékonysága a legnagyobb (A osztály). A jelvezetékeket minden lépcsőházban alhálózatokra osztják el 9 útvonalra SAT/TV osztók és SAT/TV leágazók használatával, megfelelő csillapítási szintekkel.
A rendszer elrendezése: 9 kábelen fut az antennáról érkező jel az épület tetejéről az erősítőhöz, amely a legkülső lépcsőház felső részén található, majd lefelé vezet a függőleges kábelcsatornában a pinceszintig, ahol elosztva vezet vízszintesen a többi lépcsőházhoz. Minden lépcsőház fel van szerelve beépített szekrénnyel benne a SAT/TV osztóval/leágazóval és MV-916L R70866 multiswitch-el a jelek elosztására a fali aljzatokhoz, amelyek a lépcsőházak apartmanjaiban találhatók.
Kamerák elhelyezése a rendszámfelismeréshez (LPR). A rendszámtábla felismerésének maximális hatékonysága érdekében a kamerának támogatnia kell ezt a funkciót, pl. a DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2.8-12 mm) K17893 vagy DS-2CD4A26FWD-IZS/P (8-32 mm) K17894 kamerákat megfelelő módon kell felszerelni, hogy az autókon lévő rendszámok képeit megfelelően rögzítsék. Különbségek lehetnek a kamerák elhelyezésének követelményein és a szükséges számú képponton, amelyek megfelelnek a rendszámtáblák képeinek.
A telepítési hely kiválasztása előtt a felhasználónak meg kell fontolnia néhány olyan irányelvet, amelyeknek teljesülniük kell, például a kamera megfelelő látószöge, a távolság, amelyen a kamerát fel kell szerelni az észlelési helyre, és a rendszámtáblának megfelelő méretűnek kell lennie a képen. Néhány közös telepítési követelmény a Hikvision kamerák számára, amelyek a rendszámtábla felismerésére szolgálnak:
 • a rendszámtábla képének szélessége 130-300 pixel legyen (optimálisan: 150-200 pixel);
 • maximális függőleges látószög: 30°;
 • maximális vízszintes látószög: 30°;
 • a kép vízszintes élének és a lemez vízszintes élének (dőlés) közötti szögeltérése nem haladhatja meg a +/-5 fokot.
Az LPR kamera elhelyezése függőleges síkban, ahol:
X- a kamera rögzítési helyének magassága,
Y - vízszintes távolság a helyszín és a felismerési pont között (a talajon mérve),
Z - távolság a kamerától az észlelési pontig.

Az optikai szálszerkezet elemei a hibamentes toldás érdekében. Az optikai szálak felépítésének ismerete feltétlenül szükséges a toldási műveleteknek az elvégzéséhez. Azok a kezdő telepítők, akik még nem vettek részt száloptikai alapképzés ezen területén, problémákat okozhat a tudás hiánya. Sajnálatos módon gyakran hibákat okozhatnak a fúziós szálhegesztők tartóiban, vagy a vállaknak a nem megfelelő előkészítésével és a végek mechanikai toldásba való beszerelésével kapcsolatos problémákkal.
A fenti ábra az optikai szálak szabványosított konstrukcióját mutatja. A közepén egy szilícium-dioxid üvegből készült mag van, melyet gyakran más adalék anyagokkal készítenek. A mag továbbítja a fényjelet (a "mód" egymódusú rost esetében 9 μm-es tipikus magátmérővel, vagy egy multimódusú rost esetében, amelynek magátmérője 50 μm). A következő rétegek általában azonosak mindkét rostfajta esetében, azaz 125 μm átmérőjű üvegburkolattal és 250 μm átmérőjű akril pufferrel. A pigtailekben és más kábelekben használt rostok további védőbevonattal (ún. másodlagos pufferrel vagy köpennyel) rendelkeznek, amelynek átmérője 900 μm.
Függetlenül a toldás módszerétől, mielőtt minden szál végén a műveletet elkezdenénk, hogy megfelelő legyen az előkészítés, az összes réteg fölött a 125 μm burkolatot el kell távolítani. A legtöbb optikai szálnál ezt egy lépésben végezhetjük, éppen az akril réteg 250 um átmérőjének a tisztításánál. A pigtailek esetében ez két lépésben történik - eltávolítani a 900 μm és aztán a 250 μm bevonatot. A műveletek után a szál végét ki kell takarítani és tisztítani.
Összehasonlítása 2 pigtail-nek, ahol ugyanolyan szerkezetűek a rostok, de különböző színű a 250 μm puffer.
A toldási műveletek elvégzéséhez mindkét esetben a telepítőnek el kell távolítania a pufferréteget.
A fenti kép bemutatja az okát a leggyakoribb problémáknak a pigtailek toldásával kapcsolatosan. Minden pigtail 900 μm köpennyel rendelkezik, amely lehet sárga (egymódusú pigtailek) vagy narancs (multimódusú pigtailek). Az akril bevonat alatta 250 μm, színes vagy színtelen lehet. Sok telepítő látva a színtelen szálakat (downstream szál képen), nem ismeri fel a puffert, amelyeknek átmérője 125 μm és nem távolítja el azt a szálakról a hegesztési varratok előkészítése során. Az ilyen gondatlanság az oka sok problémának a szálak toldásánál és ez lehetetlenné teszi a toldás helyes elvégzését.
Sodrott érpárú kábelek jelölése. Sodrott érpárú (szimmetrikus) kábeleket használnak a jelek továbbítására távközlési rendszerekben és számítógépes hálózatokban. Jelenleg főként analóg telefonoknál és Ethernet hálózatokban használják őket. A sodrott érpárú kábelek egy vagy több párból állhatnak. A csavarás erőteljesen csökkenti a külső elektromágneses interferencia és a párok közötti kölcsönös interferencia hatását, amelyet áthallásnak neveznek.
CAT 6A U/FTP árnyékolt kábel: NETSET U/FTP 6A, beltéri [500m]
A DIPOL által kínált legújabb sodrott érpárú kábel:
NETSET U/FTP 6A E1616_500 árnyékolt kábel beltéri használatra
A csavart érpárú kábelek leírását az ISO / IEC 11801: 2002 szabvány határozza meg. A kábelleírásokban szereplő információknak az alábbi szintaxissal kell rendelkezniük: xx/yyTP, ahol az yy karakterek egyes vezetékeket/párokat jellemeznek, és itt az xx betűk leírják a kábel általános felépítését.
Az xx és yy jelölések a következők lehetnek:
 • U - árnyékolatlan
 • F - fóliázva (fóliával árnyékolva)
 • S - árnyékolt (fonattal védve)
 • SF - árnyékolt és fóliázott
Tipikus szimmetrikus kábelek:
 • U/UTP - nem szűrős kábel: E1408, E1410, E1412, E1608
 • F/UTP - fóliával árnyékolt kábel: E1515, E1517, E1519
 • U/FTP - árnyékolatlan kábel fóliával árnyékolt párok: E1616
 • F/FTP - fóliával árnyékolt kábel, fóliával árnyékolt párokkal
 • SF/UTP - szőtt fonattal és fóliával árnyékolt kábel, árnyékolatlan szimmetrikus elemekkel
 • S/FTP - szőtt fonott árnyékolt kábel fóliával árnyékolt párokkal
 • SF/FTP - szőtt fonott és fóliával árnyékolt kábel fóliával árnyékolt párokkal
Új termékek a DIPOL-nál
IP - 4x DVB-C Transzmodulátor: TERRA miq-440 (100/1000Mbps, USB port)
IP - 4x DVB-C Transzmodulátor: TERRA miq-440 R81631 konvertálja az IP streamet szolgáltatva UDP/RTP protokollt (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitelek) és az RTSP streamet (IP kamerákból) a DVB-C QAM szabványban IP streamet (TSoIP). Az egyik miq-440 R81631 panel IP adatfolyamot fogad 200 Mbps bitsebességgel és létrehoz 4 szabadon konfigurálható négy szomszédos DVB-C multiplexet, mindegyiket maximális bitsebességgel 53 Mbps-ig (a határértéke a DVB-C szabvány szerint). A gyakorlatban a négy multiplex mindegyike képes 8 SD csatornát vagy 4-5 HD csatornát hordozni. A rendszer adminisztrátora kiválasztja a szükséges csatornákat az IP-adatfolyamból, és a négy DVB-C MUX-ot alkotja.
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-581 (290 ... 2340 MHz, kaszkád, A osztály, aktív földi TV csatorna)
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-581 lehetővé teszik a DVB-S/S2 jelek elosztását, amelyek egy műholdról és a földi adókról érkeznek (DVB-T, DAB+/FM rádió). A műholdas jeleket a dSCR technológiával (digital Satellite Cable Router) lehet elosztani, amely csak egy koaxiális vonalat és műholdas elosztókat igényel ahhoz, hogy a jeleket a kompatibilis SAT vevőkhöz, valamint a szabványos televíziókhoz, rádiókhoz érkező jeleket eljuttassa. Az SRM-581 R80581 multiswitch teljes mértékben támogatja azokat a vevőket, amelyek két dinamikus üzemmódban működnek: SCR (Unicable I - 8 User Bands) és dSCR (Unicable II - 32 User Bands).
Érdemes elolvasni
Hikvision eszközök elérése a Hik-Connect szolgáltatáson keresztül. Hik-Connect hálózati szolgáltatás a Hikvison eszközök számára. A szolgáltatás a P2P felhőbe integrálja a kamerák távoli elérését okostelefonokon és táblagépeken keresztül, így számos kezelési és konfigurálási funkció áll rendelkezésre: élőkép (több csatornán is), PTZ vezérlés, digitális zoom, hangüzenet hallgatása, archívum lejátszása, riasztási értesítések kezelése (zóna megsértése, vonalátlépés stb.)... >>>bővebben
A CCTV eszközök távoli elérésének architektúrája a Hik-Connect felhőszolgáltatáson keresztül
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Koaxiális kábelek, amelyeket TV/SAT közösségi antennarendszerek telepítéseihez ajánlunk
TRISET - koaxiális kábel modern TV rendszerek számára
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI