KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 14/2018 (2018. április 2.)
Az optikai hálózatok új szabványa. Az IEEE, a világ legnagyobb elektronikai és villamosmérnöki szervezete kiadta az IEEE 802.3cc-2017 szabványt, amely először határozza meg az Ethernet hálózatok építésének elveit, amely 25 Gbps-el működik egyetlen egymódusú szálon keresztül, 10 km-es és 40 km-es hosszúságban. A szabványnak a címzettjei nagyvárosi hálózatok, nagy központok és vállalatok, amelyeknek maghálózata 100 Gbps-on működik és szükség van egy hatékony ágazat létrehozására.
A szabvány lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy olcsón korszerűsítsék a meglévő rendszereket, amelyek megőrzik a jelenlegi hálózati architektúrát, valamint kezelési és szoftvereszközöket. Ez egy példa arra, hogy milyen gyorsan lehet a szabványokat hozzáigazítani az ipari követelményekhez a hálózati sávszélesség folyamatos növelése érdekében.
Annak érdekében, hogy az megfeleljen a megfelelő hálózati kapacitásnak, a növekvő igényeknek, a szükséges követelményeknek, az IEEE Standards Association frissítéseket ad a vezeték nélküli és a kábeles hálózatokhoz, mind a sodrott érpárú kábeleken, mind pedig az optikai szálakon, mint átviteli közegeken. Az IEEE-SA több mint 1200 aktív szabványt fejlesztett ki és most is több mint 650 fejlesztési fázisban van.
Éles képek a CCTV rendszerekben - mélységélesség. A nézők figyelmének felkeltésére a fotósok és az operatőrök gyakran használnak kis DOF-ot, amelyet sekély fókusznak is neveznek. Ezzel ellentétben a CCTV rendszerek felhasználói éles képet igényelnének az egész megfigyelt jelenetről, így egy nagy DOF-ot kell kitölteni.
A mélységélesség határozza meg a legközelebb és a legtávolabbi eső objektumok közötti távolságot egy olyan jelenetben, amely a képen elfogadhatóan élesnek tűnik. Feltételezve, hogy megfelelő paraméterekkel rendelkező objektívet használunk (azaz a felbontás összhangban áll a kamera felbontásával a teljes látómezőben), a mélységélesség a következő képlet segítségével számítható ki:
ahol:
DOF - mélységélesség [mm]
N - az objektívnyílás F száma (írisz)
f - a lencse fókusztávolsága [mm]
s - a lencse fókuszálásának távolsága [mm]
c - egy adott képformátumnak a zavaró köre, feltételezhető, hogy 0,005 mm 1/3"-os képérzékelő esetén
A fenti képlet szerint a mélységélesség függ:
  • a lencse fókuszpontjának távolsága (a "legélesebb" objektum és a tárgy közötti távolság) - a rövidebb távolság a kisebb mező mélysége (négyzetes függés),
  • írisz diafragma - minél magasabb az érték, annál kisebb a nyílás, amelyen keresztül a fény belép, és minél nagyobb a mélységélesség,
  • gyújtótávolság - annál hosszabb a mélységélesség (négyzetes függőség).
Összefoglalva: Ahhoz, hogy éles legyen a kép, nagy nyílásértéket és a legrövidebb gyújtótávolságú lencséket igényli. Ha az így kapott mező túl széles, akkor a kamerát közelebb kell vinni a megfigyelt tárgyhoz. Amennyiben a kis nyílás sötét képet eredményezne, célszerűbb egy érzékenyebb képérzékelővel ellátott kamera használata, vagy adott esetben a B/W üzemmódba kapcsolása.
Csatornakonvertálás MATV rendszerekben. A telepítéstől számított évek során a koaxiális kábelek, különösen az alacsony minőségűek létfontosságú paraméterei folyamatosan egyre romlanak. Ez fokozott csillapítással, kisebb szűrési hatékonysággal és visszatérési veszteséggel járhat. Ezek a hatások jelentkeznek különösen a magasabb frekvenciatartományokban, ahol a koaxiális kábelek csillapítása megnövekszik. Ez azzal a kockázattal is járhat, hogy a digitális csatornák bepixelesednek vagy éppen lefagynak.
A csatornakonverterek használata lehetővé teszi a DVB-T multiplexek áthelyezését más, alacsonyabb csatornákra. Ez kiküszöbölheti az elöregedett kábelek túlzott csillapításával kapcsolatos problémákat a magas frekvenciájú csatornákon. A fejlett csatornakonverterek kimeneti jelének szintjét is stabilizálhatják, függetlenül a bemeneti jel ingadozásától (a névleges tartományon belül).
2xDVB-T/T2/C - 2xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor TERRA TTX420 (2 FTA multiplex)
Tápegység TERRA UP413 (12V/4.5A, Terra modulokhoz)
2xDVB-T/T2/C - 2xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor TERRA TTX420 R81616
Tápegység TERRA UP413 12V/4.5A R82533
A készülék két üzemmódban működhet:
  • transparent mód - a dekódolt transport stream nem módosul, és közvetlenül kerül a COFDM modulátorra PID szűrés nélkül,
  • multiplexing mód - a készülék megvizsgálja a dekódolt adatátviteli folyamatot (mérni fogja a bitrátát, frissíti az SI tömböket), és adott esetben a szűrőket és a szolgáltatásokat.
A ttx-420 R81616 modul kiváló szelektivitását a SAW szűrők biztosítják. A MER az eszköz kimeneténél (modulációs hibaarány) nem kevesebb, mint 38 dB (100-780 MHz) vagy 35 dB (780-860 MHz) és a maximális kimeneti szint 90 dBμV.
Folyosó üzemmód támogatása az iVMS-4200 alkalmazáson keresztül. A Hikvision kamerák rendelkeznek "Rotate Mode" és támogatják a folyosó üzemmódot, ami különösen hasznos lehet olyan területek megfigyeléséhez, mint a folyosók vagy előcsarnokok, amelyeknél nagy különbségek jelentkezhetnek a mélység (a kamera által látott magasság szerint) és a jelenet szélessége között. Ebben a módban az egyik kamera képes egy "mély" vagy "függőleges alakú" jelenetet viszonylag rövid távolságra rögzíteni, és kivágja a lényegtelen információkat mindkét oldalról a kamera közvetlen közelében. A kép megfelelő megjelenítéséhez az iVMS-4200 alkalmazáson keresztül be kell írni a Tools-> System Configuration-> Image submenu, és a View Scale-ban állítsa be az Original Resolution opciót. Egyszerűen a kamera, amely általában 16: 9 képarányú videót biztosít, folyosó módban az arányt 9: 16-ra állítja be, ezért ezt a paramétert meg kell őrizni az alkalmazásban.
Rendszerbeállítás ablak az iVMS-4200 kliensszoftverben
WiFi hálózat egy kis iskolában. A vezeték nélküli hálózat egy kis iskolában eltér a hasonló, de nagyobb létesítmények esetében, elsősorban a hozzáférési pontok számának tekintetében, hogy a megfelelő lefedettség az egész iskola épületében meglegyen. Az ilyen típusú vezeték nélküli hálózatokra vonatkozó legjobb gyakorlat az, hogy több teljesen független SSID-t (Service Set Identifiers) hozzanak létre, ezáltal az egyes felhasználói csoportok kapcsolódjanak saját WiFi hálózataikhoz (külön a hallgatók, a tanárok, az adminisztratív személyzet, az osztályok után).
I - diákok eszközei, II. tanárok eszközei
A TP-Link hálózati eszközökön alapuló iskolai WiFi hálózat felépítése
A legfontosabb az, hogy a vezeték nélküli hálózatokat el kell különíteni - az egyik hálózathoz csatlakoztatott eszközök nem láthatók más hálózatokon lévő eszközök számára. Az EAP hozzáférési pontok rendkívül ajánlottak megbízható és hatékony Wi-Fi hálózatok létrehozásához az igényes iskolai környezetekben. A modern készülékek könnyen felszerelhetők falra vagy mennyezetre. Az EAP Controller szoftver lehetővé teszi a több EAP eszközből álló vezeték nélküli hálózat centralizált konfigurálását és kezelését. A funkciók közé tartozik a valós idejű megfigyelés, a hálózati forgalom grafikai elemzése és a batch firmware frissítések.
Wireless Access Point TP-Link EAP225 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3af)
Vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link EAP225 (kétsávos, 802.3ac, PoE 802.3af) N2567
Optikai kapcsolatok - egy vagy két szálon keresztül történjen az átvitel? Száloptikai telepítéseknél a telepítők gyakran úgy döntenek, hogy a telepítésnél redundáns szálakkal ellátott kábelt helyeznek el. Ennek oka elsősorban az apró árkülönbségeknek és a jövőbeli használatra szánt rostok pótlásának az igénye.
SFP Modul: ULTIMODE SFP-203/5G (egymódusú szál 20 km-ig)
SFP Modul: ULTIMODE SFP-203/3G SC (egymódusú szál 20 km-ig)
ULTIMODE SFP-203/5G SC L1416
Átvitel a II ablakban (1310 nm),
vétel a III ablakban (1550 nm)
ULTIMODE SFP-205 / 2G SC L1417
Átvitel a III ablakban (1550 nm),
vétel a II ablakban (1310 nm)
Egy pár SFP modul WDM technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi a kétirányú átvitelt egyetlen szálon keresztül, ehhez két hullámhosszot használ. Az egyik eszköz az optikai jelet továbbítja a III átviteli ablakban (1550 nm), és a másik jelet kap a második készüléktől a II átviteli ablak (1310 nm) használatával, a második pedig a kiegészítő hullámhosszakat használja. Ezért a modulokat megfelelően párosítani kell pl. L1416 és L1417, ellenkező esetben a kapcsolat nem fog működni.
A 4-vezetékes kábel használatával a telepítő eldöntheti, hogy olyan eszközöket használ-e, amelyek 1 vagy 2 szálon kapcsolódnak az átvitelhez. A WDM eszközök (1 szál) általában kicsit drágábbak, mint a duplex készülék (2 szál), de használatuk takarékoskodik a pigtaileken, a patch kábeleken és a hegesztéseken.
Tisztán technikai oldalról azonban a duplex kapcsolatok kissé jobbnak tűnnek, mivel csak egy hullámhosszt használnak (egymódusú kapcsolatok esetében mindkét irányban 1310 nm). A WDM kapcsolatok két hullámhosszt (leggyakrabban 1310 nm és 1550 nm) használnak, így minden hálózati mérést mindkét hullámhosszon végre kell hajtani. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az optikai útvonal minden eseménye, például a toldások, a mikro- és a makrohajlítások különböző hatásokat mutatnak a különböző hullámhosszakon. Így a WDM csatlakozással jelentős különbség lehet a jelcsillapításnál az irányok között (különböző hullámhosszak miatt). Szélsőséges esetekben csak egyirányú csatlakozás lehetséges. Duplex kapcsolatok, amelyek egy, ugyanazon hullámhossz használatából erednek, mentesek az ilyen problémáktól.
Új termékek a DIPOL-nál
Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-543 (A osztály, aktív TV-útvonal)
Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-543 (A osztály, aktív TV-útvonal) az R80543 két pár Legacy/dSCR + Terr. TV kimenetekkel rendelkezik. A SAT IF kimenetek dSCR módban maximum 32 SAT dSCR vevőt/STB-t működtetnek, két koaxiális kábelen keresztül (16 + 16, alapértelmezett konfiguráció) vagy egy koaxiális kábelen keresztül (32 az egyik kimenetről, PC102W R80561 programozó). Az SRM-543 R80543 multiswitch teljes mértékben támogatja a két dinamikus üzemmódban működő vevőket: SCR (Unicable I - 8 felhasználói sáv) és dSCR (Unicable II - 32 felhasználói sáv).
USB billentyűzet és joystick DS-1003KI a HIKVISION DVR/NVR-ekhez
USB billentyűzet és joystick DS-1003KI a HIKVISION DVR/NVR-ekhez M77921 olyan biztonsági kamerák és videomegfigyelő szoftverek vezérlésére tervezett egység, mint a zoom, a fókusz, a PTZ vezérlés, az ablakváltás, a képernyőképek, videorögzítés stb. A készüléket egy Hikvision DVR / NVR vagy egy PC-n keresztül USB interfészen keresztül lehet csatlakoztatni. A vezérlési funkciók 15 programozható gombbal és joystick segítségével végezhetők, amely lehetővé teszi a 3D-s PTZ vezérlést, a zoom forgatását és további műveleteket (két gomb).
Műholdas osztó/közösítő J-2SPL-DAP (5-2400 MHz, kétirányú DC átvitel)
Műholdas osztó/közösítő J-2SPL-DAP R85120 az 5-2400 MHz-es sávban működik, a kétirányú műholdas osztókra jellemző paraméterekkel. Öntött alumínium házban foglal helyet az elektronika F csatlakozókkal. Kétirányú DC átmenet (legfeljebb 30 V / 1 A) az IN és mindegyik OUT csatlakozó között.
Érdemes elolvasni
Családi ház videofelügyelete H.265/H.265+ Signal IP kamerákra alapozva. Az alábbi ábra egy olyan rendszert mutat be, amely 2 MP Signal IP-kamerákon alapul H.265 tömörítéssel. A beltéri HDV-200P K1817 és kültéri HDC-260P K1877 kamerák 2.8-12 mm-es varifokális lencsékkel vannak ellátva, amelyek 90-26°-os tartományban változtathatják meg a látószöget. A beépített infravörös reflektorok még a teljes sötétségben is kellő megvilágítást képesek biztosítani. Minden kamera csatlakoztatva van a rendszerhez és a 8-portos ULTIPOWER N29982 PoE kapcsoló segítségével működik... >>>bővebben
Az otthoni lakás videófelügyelete 3 megapixeles Signal IP kamerákkal
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI