KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 15/2018 (2018. április 9.)
A lítium-levegő akkumulátorok egyre jobbak. A hatékonyabb, nagyobb teljesítményű és hosszabb ideig működő akkumulátorok fejlesztése az elektronika fejlesztésének egyik legfontosabb feladata. Az Chicago-i Illinois-i Egyetem és az Argonne Nemzeti Laboratórium amerikai tudósai munkájának köszönhetően egyre közelebb kerülünk egy új áttörő technológia megvalósításához a mindennapi használatra. A kutatók egy teljesen új lítium-levegő akkumulátort fejlesztettek ki. A "Nature" folyóiratban megjelent tanulmány szerint a lítium-levegő akkumulátorok ötször annyi energiát képesek tárolni, mint a telefonok, tabletek, laptopok és az elektromos autókban jelenleg használt lítium-ion akkumulátorok.
A lítium-levegő akkumulátor szerkezete
(Forrás: Chicago Illinois Egyetem)
A lítium-levegő akkumulátorokat évek óta fejlesztik a tudósok a hosszabb tárolási idő megnövelése céljából. A kisülési fázisban az anódban jelenlévő lítium egyesítve van a levegő oxigénjével és a lítium-peroxiddal. A fordított folyamat a töltés során következik be. Azonban számos akadályt jelentett kezdetben a technológia kifejlesztése. Az első modelleket nem tudták működtetni a természetes levegő környezetében. Ennek oka az volt, hogy a katódon nemkívánatos melléktermékek keletkeztek, amelyek a levegőben lévő szén-dioxiddal és vízgőzzel kombinált lítiumionokból származtak. Ennek eredményeképpen a katód nem tudott működni. Ezért a megelőző kísérleti teszteket tiszta oxigén tartályokban végezték, ami korlátozta az ilyen elemek gyakorlati használatát. A kutatócsoport végső soron leküzdötte ezeket a kihívásokat az anód, katód és elektrolit egyedülálló kombinációjával, amely biztosítja a megfelelő akkumulátor működését a természetes környezetben. Tehát csak abban reménykedhetünk, hogy az új technológia hamarosan mindennapos használatba kerül és hosszabb működési időt tesz lehetővé az akkumulátorok használhatóságát illetően.
Titkosított hozzáférés a Hikvision készülékekhez. A Hikvision IP NVR-k és kamerák IP CCTV rendszerekben működhetnek a HTTPS protokoll által biztosított biztonságos módban. A szabványos HTTP protokollnak a számítógépes hálózaton keresztüli biztonságos kommunikációhoz való hozzáigazítása magában foglalja a Transport Layer Security (TLS) titkosítást. A készülékkel a webböngészőn keresztül a HTTPS protokoll segítségével történő kapcsolat során a továbbított adatok (például a felhasználónév és a jelszó) védettek a lehallgatás és a "man-in-the-middle" támadások ellen.
A HTTPS protokoll aktiválható a speciális hálózati beállítások részben. A felhasználó létrehozhat önmaga által aláírt tanúsítványt, vagy telepítheti az akkreditált tanúsító hatóság által aláírt tanúsítványt.
A hálózati beállításoknál aktiválni kell a HTTPS kapcsolatokat. Az alapértelmezett kommunikációs port 443. Az önmaga által aláírt tanúsítvány generálható az eszközön, vagy a felhasználó telepítheti a hitelesítésszolgáltató által aláírt tanúsítványt. Az önmaga által aláírt tanúsítvány esetén a böngésző kommunikációt kezdeményez egy nem megbízható webhelyen keresztül. Ezenkívül a tanúsító szervezet által aláírt tanúsítvány fizetendő.
Egykábeles TERRA dSCR multiswitchek. A multiswitchek és a műholdas vevőkészülékek gyártói egyre inkább meggyőződnek a Unicable technológia által nyújtott előnyökről. Az európai piacon elérhető számú műholdas vevőkészülék támogatja az SCR/Unicable rendszert, az EN50494 és/vagy az EN50607 szabványt. Az egyedi vevőkészülékekhez/szettekhez rendelt megfelelő szoftverek megvalósítása lehetővé teszi azok használatát SMATV rendszerekben az egykábeles multiswitchek alapján, amelyek a digitális DVB-S/S2 jelek teljes tartományát osztja el. A DIPOL két új modelljét kínálja, az SRM-523 R80523 és az SRM-543 R80543 multiswitchet, amelyek csökkenthetik a trönkkábelek számát az RF elosztórendszerekben.
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-521 (A osztály, passzív földi TV útvonal)
Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-543 (A osztály, aktív TV-útvonal)
SRM-523 R80523
SRM-543 R80543
A programozható SRM-523 és SRM-543 multiswitcheket a dSCR/Legacy + Terra egy (korábbi) és két (utóbbi) párja fel van szerelve TV Out kimenetekkel. A dSCR üzemmód lehetővé teszi a kimeneti jelek elosztását 32 SAT dSCR vevőkészülék/STB elosztására, amelyek képesek a műholdas csatornák független kiválasztására, vagy két koaxiális kábellel (alapértelmezett konfigurációban 16 + 16 - 16 vevőkészüléket egy kimenetről) vagy egy koaxiális kábelnél (32 vevőkészüléket egy kimenetről a programozás után a PC102W R80561 programozó által). Legacy módban mindegyik kimenet használható tipikus SAT kimenetként (például az Universal LNB vagy szabványos (legacy) szabványos multiswitchek) régi televíziós vevőkészülék csatlakoztatásához. A beépített AGC rendszer stabil, 84 dBμV kimeneti szintet biztosít a bemeneti szintek teljes névleges tartományán belül.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitMűholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBAntenna közösítő szűrő Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)DAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Osztó Sat 1>8F SignalOsztó Sat 1>4F SignalEgykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-523 (A osztály, aktív TV-útvonal)Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCREgykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-523 (A osztály, aktív TV-útvonal)
A fenti ábra egy példakénti telepítést mutat be, amely kaszkád egycsatornás dSCR multiswitchekre épül
Csatorna-nulla kódolás a Hikvision NVR-ekben. A felhasználóknak időnként több NVR-csatornát kell megtekinteniük valós időben egy webböngésző vagy egy CMS kliens szoftver segítségével. A sávszélesség követelményeinek csökkentését anélkül, hogy veszélyeztetné a rögzített felvétel minőségét, vagyis a fő stream és az alfolyam kódolási paramétereire gyakorolt hatás nélkül a Hikvision biztosítja a Channel-zero Encoding opciót. Ezzel a funkcióval a felhasználó megtekintheti a 16 csatorna képét a webböngésző vagy az ügyfélszoftver egy ablakában. A funkció beállításai közé tartozik a maximális bitsebesség (legfeljebb 2 Mbps) és a maximális képsebesség (1/16 - 22 fps). A funkció helyileg vagy internetböngésző segítségével aktiválható.
A nulla csatorna aktiválása:
  • helyileg: Main Menu -> Settings -> Live View -> Channel 0 Encoding
  • távolról: Configuration -> Video/Audio -> Channel-zero
A nulla csatorna kódolási ablaka az internet böngészőben
Sodrott érpárú kábelek tűzállósági osztályai. 2016. június 30-ig a vezetékeket és kábeleket kizárólag az alacsony feszültségről szóló irányelv (LVD) szerinti termékbiztonsági előírásoknak megfelelő elektromos termékként kezelték és a gyártó által CE-jelöléssel volt ellátva. Egy évre szóló átmeneti időszak után 2017 július 1-jétől az EN50575 által bevezetett új szabályok a gyártókra (importőrökre és forgalmazókra is) kötelezik a megfelelő vizsgálatokat a bejelentett tanúsító testületek/laboratóriumok számára a tűzbiztossági osztályokat megerősítő bizonyítványok beszerzése érdekében és kiadja a teljesítménynyilatkozatot (DoP) a vonatkozó Euroclass-okkal. Az építési termék (beleértve az energiaellátási, vezérlési és kommunikációs kábeleket is) Euroclass lehetővé teszi a tűzveszélyre vonatkozó besorolását ugyanazon szabályok és kritériumok szerint Európa-szerte. A tűz osztályozásának jelölései már számos építési termék címkéjén találhatók, és hamarosan minden ilyen termékre szükség lesz.
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
A sodrott érpárú kábelek teljesítményének listája megfelel a CPR-nek:
CodeNameDoP 
PL
DoP 
EN
Category
Reaction to fire
E1408NETSET U/UTP5e  Eca
E1410NETSET U/UTP PE+ żel 5e  Fca
E1412NETSET U/UTP PE 5e Fca
E1515NETSET F/UTP 5e Eca
E1517NETSET F/UTP PE 5e Fca
E1608NETSET U/UTP  Eca
E1616NETSET U/FTP6AEca
Teljes körű információ a telepítéseknél - reflexiós mérések. A reflexiós mérés a száloptikai csatlakozás vagy telepítés tesztelésének egyik alapvető paramétere. A GRANDWAY FHO3000-D26 L5828 reflektométer olyan funkciókat kínál, amelyek hasonlóakat kínál a nála sokkal drágább eszközöknél. Az L5828 modell dinamikus tartománya (26 dB 1310 nm-en és 24 dB 1550 nm-en) alkalmas akár nagyon hosszú egymódusú optikai kapcsolatok (pl. száz kilométer) mérésére, de a készülék nagyon hasznos az FTTH rendszerek mérésére az épületekben is.
A reflektométer használata a telepítőnél számos előnnyel társul és lehetősége nem csak az átviteli mód mérés esetében érhető el (fényforrás és teljesítménymérő):
  • optikai szálak tesztelése a kábeldobon, tekercseken, mielőtt költséges és időigényes telepítésre kerülne sor - a folytonosság, csillapítás, ívek, stb.
  • az optikai utak problémáinak pontos helyzete (rossz kötések, túlzott hajlítások vagy hurkok, hibás csatlakozók)
  • a létesítményben használt csatlakozók minőségének ellenőrzése (reflektancia, csillapítás)
  • egy kapcsolat kiválasztott szakaszának a paramétereinek mérése (a képernyőn megjelenő jelölésekkel) az egyes "események" csillapítási és reflexiós értékeivel - a telepítő pontos információt kap a túlzott csillapításról a kapcsolaton keresztül, pl. egy konkrét toldásnál/csatlakozónál, amelyik esetében nem áll rendelkezésre fényforrás és optikai teljesítménymérő használata
  • macrobend felismerés és helymeghatározás - a telepítő megtudja, hogy az optikai kábelt hol helyezték el helytelenül
A reflexometrikus méréseket általában hosszú száloptikai szakaszokon végezzük. Mindazonáltal többtízméteres vagy annál nagyobb összeköttetések építésénél is használhatók annak ellenőrzésére, hogy az ilyen szakasz teljes gyengülése nem haladja meg a (lengyel jogszabályok által előírt 1,2 dB-t.)
Egy példa az OTDR kijelzőjén található illesztés megjelenítésére. A csomópont az optikai út 3015 méteres pontján található. A reflektométer tükrözi az esemény csillapítását (rossz minőségű csatlakozás esetén a csillapítás 0,47 dB), valamint biztosítja a 2775 és 3285 m (0,6 dB) közötti szakasz csillapítását.
Új termékek a DIPOL-nál
IP - 4x DVB-C Transzmodulátor: TERRA miq-440 (100/1000Mbps, USB port)
IP - 4x DVB-C Transzmodulátor: TERRA miq-440 (100/1000Mbps, USB port) R81631 konvertálja az IP streamet szolgáltatva UDP/RTP protokollt (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitelek) és az RTSP streamet (IP kamerákból) a DVB-C QAM szabványban IP streamet (TSoIP). Az egyik miq-440 R81631 panel IP adatfolyamot fogad 200 Mbps bitsebességgel és létrehoz 4 szabadon konfigurálható négy szomszédos DVB-C multiplexet, mindegyiket maximális bitsebességgel 53 Mbps-ig (a határértéke a DVB-C szabvány szerint). A gyakorlatban a négy multiplex mindegyike képes 8 SD csatornát vagy 4-5 HD csatornát hordozni.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D1T-IRM (mennyezeti, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D1T-IRM M750836 DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera 1080p videót szolgáltat. Nagy érzékenységgel (0,01 lx) és beépített infravörös megvilágítóval akár 20 m-es hatótávolsággal a kamera kiváló minőségű képet biztosít gyenge fényviszonyok mellett, vagy akár nem világos körülmények között is.

Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T25FWD-I5 (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 50m-ig, WDR, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T25FWD-I5 K17821 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kompakt kamera 2 MP 1/2.8"-os CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az 50 méteres hatótávolságú IR megvilágítóval együtt a kamera teljes sötétségben is működhet. A 2.8 mm-es objektív 108°-os látószöggel rendelkezik.A WDR 120 dB dinamikus tartományú hardver garantálja a részletek nagyon jó láthatóságát mind a megvilágított, mind a sötét területeken. A kamera IP67-es házának védelme az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen védi.
Érdemes elolvasni
IP biztonsági kamerákból származó videó elosztása (S)MATV és CATV rendszerekben. Az IP-kamerák nem videojeleket generálnak, hanem adatfolyamokat. Az információ nem osztható el a televíziókra az analóg kamerák esetében alkalmazott tipikus modulációs módszerekkel. Az IP CCTV kamerákból származó videoinformáció RF elosztó hálózatba történő bejuttatása (privát vagy közösségi antennarendszer, CATV hálózat stb.) az alkalmazás közbenső eszközöket igényel. Eddig a legelterjedtebb megoldás a digitális HDMI-DVB-T modulátorok használata volt (akár Full HD 1080p/60 Hz-es átvitelre is képes). Az IP CCTV rendszer IP-NVR monitor kimenetén egy vagy több IP-kamerával videoinformációt hordozó HDMI jel áll rendelkezésre. Egy HDMI-jel esetén elegendő egy egycsatornás HDMI - DVB-T modulátor, vagy más esetben egy többcsatornás HDMI - DVB-T modulátor (legfeljebb 4 csatorna). Azonban, ha a befektető külön képet szeretne a kamerákról, akkor a csatornák számát az NVR(ek)ben lévő független HDMI kimenetek száma korlátozza. És mi van akkor, ha a befektető igényli a videó és hang szolgáltatást is a telepítés során, például 12 IP kamerából?.. >>>bővebben
A Mix-440 R81611 az UDP / RTP protokollok (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitelek) és az RTSP stream (IP kamerákból) DVB-T COFDM szabványba
Protect - Mobil DVR kamerák
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI