KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 16/2018 (2018. április 16.)
Optikai lemezek új generációja. Az Ausztráliában található Melbourne RMIT Egyetem és a Wuhan Műszaki Intézet Kínában olyan, teljesen új generációs lemezeket hoztak létre, amelyek messze felülmúlják azokat, amelyeket a kapacitás és a tartósság tekintetében jelenleg használnak. Az új technológia lehetővé teszi a 10 TB adat biztonságos tárolását több mint 600 évig, a jelenleg használatban lévőek mindössze 50 éves élettartammal rendelkeznek. A kínai és ausztráliai kutatók kifejlesztettek egy teljesen új módszert az arany szemcsék és az üveg összekeverésére. Az üveg egy nagyon tartós anyag, amelynek élettartama 1000 év és felhasználható az adatok tárolására, de a tárolókapacitását a rugalmatlansága korlátozza. Az üveg és a szerves anyagok kombinációja félévre csökkenti a várható élettartamot, de drasztikusan növeli a hatékonyságot. Ezt a hibrid anyagot arany nanorészecskékkel egészítették ki. Az arany, hasonlóan az üveghez, biztosítja a hosszú távú stabilitást és tartósságot. Az arany nanorészecskék lehetővé teszik az adatok rögzítését öt dimenzióban, azaz három térbeli dimenzióban plusz szín és polarizáció.
Az aranyszemcsék és a módosított üveg kifinomult kombinációjával
az optikai lemezek tartóssága akár a 600 évet is elérheti
Minden adatot, amelyet a Big Data korában generálunk (több mint 2,5 trillió bájt per nap), valahol tárolni kell. Az adatközpontok óriási mennyiségű energiát fogyasztanak (a világ villamosenergia ellátásának mintegy 3 százalékát) és leginkább olyan merevlemezeket használnak, amelyek korlátozott kapacitással és viszonylag rövid élettartammal rendelkeznek.
A civilizációnk által generált adatok mennyisége évente folyamatosan csak növekszik. Az amerikai Forbes magazin szerint jelenleg körülbelül 16,3 zettabájt évente (egy zettabájt egy billió gigabájt). A szakértők becslése szerint 2025-re ez az érték 10-szeresére nőhet. Az ilyen hatalmas mennyiségű adat tárolása és feldolgozása jelentős probléma, ugyanakkor óriási kihívás jelent a tudósok számára is. Az új optikai lemez technológiája megoldhatja ezt a problémát. Az új találmánynak köszönhetően a hordozó élettartama meghosszabbítható több tíz évről, több száz évre is.
A jelenlegi tárolási technológia bármilyen változása megkérdőjelezi a "régi" rendszerben korábban már tárolt adatokat. Az adatok "új" rendszerre történő átállítása meglehetősen gazdaságtalan, mivel jelentős mennyiségű adatra soha nem lesz szükség, míg a régi eszközök folyamatos működési állapotban tartása nagyon költséges. Valaki emlékszik még a szalagos memóriára? A szalagos memória az egyik legrégebben használt eszköz a számítógépes adatok tárolására. A szalagos meghajtókat 1951-ben vezették be és az 1970-es évek végén szűnt meg, amikor megjelentek az első mikroszámítógépek. 1980-ban a Seagate elindította az első 5,25 collos merevlemezét, amelynek kapacitása 5 MB volt. Az analóg videók (Laserdisc) felvételére tervezett első optikai lemezeket a Philips az 1960-as években fejlesztette ki és az 1970-es években dobta piacra. Ezeket a CD-ROM-okat, amelyeket az 1980-as évek elején fejlesztették ki (a Philips által a Sony együttműködésével), és még ma is használják.
Négy szabványú biztonsági kamera minden CCTV rendszerhez. Az n-cam és v-cam univerzális kamerák minden analóg CCTV rendszerben használhatók, különféle DVR-kkel. A kimeneti videorendszer szabványát a csatlakozókábelen található hüvelykujj-bot segítségével választhatjuk ki. A kimeneti jelet úgy választjuk ki, hogy a manipulátor karját elmozdítja valamelyik irányba és 5 másodpercig nyomva tartja, jobbra való átkapcsolásnál a jel HD-TVI, balra CVBS, felfelé - AHD, lefelé pedig - a HD-CVI-t kapcsolja.
A vezérlő dobozka nézete az n-cam és v-cam kamerák csatlakozó kábelén.
A hüvelykujjal a mozgatható gomb segítségével kiválaszthatja a kívánt videó rendszert.
TERRA multiswitch rendszer egy többlakásos épületben. A pomerániai lakótelepek egyikében a MAR-EL cég Elblagból, Lengyelországból egy SMATV rendszert telepített 56 ember számára, akik egy többcsaládos épületben élnek. Egy antennakészlet segítségével a rendszer műholdjeleket vesz két műholdról (Hotbird 13.0E és Astra 19.2E), DVB-T (VHF + UHF) és FM földfelszíni adóállomásokról. Az egész rendszer TERRA megoldásokon és eszközökön alapul.
A rendszer TERRA SA-91L R70901 erősítőt tartalmaz a 9 bemenetű multiswitch-ekhez, amely biztosítja a többi aktív komponens tápellátását is. Az erősítés szabályozási lehetőségen kívül az SA-91L R70901 erősítőjén négyállású kapcsolókkal beállíthatja az erősítő meredekségét is (a koaxiális kábelek növekvő csillapításának kompenzálása a növekvő frekvenciával együtt). A beállított érték a legmagasabb frekvencia (nagyobb nyereség) és a legalacsonyabb frekvencia (alacsonyabb nyereség) nyereségének különbsége. Az erősítőből származó jeleket az SD-904 R70523 TV / SAT osztó kettéosztja az MV-9xx sorozatból: MV-924L R70874 és MV-932L R70882. A multiswitch rendszerbe történő közösítés előtt a földfelszíni DVB-T UHF/VHF csatornákat és az FM rádiós adásokat a Telmor WWK-951 R89861 erősítőjével erősíti meg és egyenlíti ki. Minden eszköz csatlakoztatásánál a MASTER E80342 kompressziós csatlakozókat használták.
ANR funkció a Hikvision IP-készülékekben. A videót egy IP kamerából továbbítják az IP NVR-hez adatstream formájában. Hálózati meghibásodás vagy sávszélesség-csökkenés esetén az információ helyrehozhatatlanul elvész, mert a hálózat nem csomagolja be csomagokba és így a kamera nem tudja azokat újra elküldeni. Ez az oka annak, hogy egyre jobban növekszik a népszerűsége az SD/SDHC kártya rögzítési lehetőséggel rendelkező IP kameráknak. A Hikvision által kifejlesztett ANR (Automatic Network Replenishment) megoldás korlátozza a rögzítést a dedikált kamerába helyezett kártyára és azt csak a kamera és az NVR közötti összeköttetés problémás időszakában engedélyezi. A hiba megszűnése után a sürgősségi felvételek automatikusan átkerülnek az NVR-re. Tehát az átvitelnél fellépő megszakítások esetén a rendszer üzemeltetőjének nem kell semmilyen lépést tennie a videofelvétel készítéséhez. A funkció az IP NVR-kben érhető el a K és I sorozatokból. Ezeknek együtt kell működniük a Hikvision IP kamerákkal beépített memória fogadóval (F betű megjelölés a típusjelzésnél) és megfelelő microSD kártyával.
Memória kártya microSDXC 64GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2 (8 csatorna, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
A LAN hiba esetén az ANR funkció automatikus videofelvételt készít SD kártyára,
és a hiba kiküszöbölése után automatikusan elküldi a felvételt az NVR-nek
A sodrott érpár kategóriája határozza meg a sávszélességet. A sodrott érpárú (szimmetrikus) kábelek a távközlési rendszerek és számítógépes hálózatok jelének továbbítására szolgálnak. Jelenleg főként analóg telefon és Ethernet hálózatokban használják azokat. A legnépszerűbb sodrott érpárú kábelek négy párból állnak. A csavarás erőteljesen csökkenti a külső elektromágneses interferencia és a párok közötti kölcsönös interferencia hatását, amelyet áthallásnak neveznek.
Az EIA/TIA szabvány a sodrott érpárú kábelek különböző kategóriáit határozza meg, amelyek meghatározzák, hogy alkalmasak-e az információ továbbítására. A legtöbb új kábelezésnél legalább a CAT 5e kábelt használják. A sodrott érpárú kábelek kategóriái fő alkalmazási területenként:
 • Category 3 (EN 50173: Class C)
  • 4 Mb/s - (10BaseT, RS 232)
 • Category 5/5e (EN 50173: Class D)
  • 1 Gb/s - (1000BaseT, ATM 155)
 • Category 6 (EN 50173: Class E)
  • 1 Gb/s - (1000BaseT)
  • 10 Gb/s - (10GBASE-T up to 55 m)
 • Category 6A (EN 50173: Class EA)
  • 10 Gb/s - (10GBASE-T)
NETSET U/UTP 5e kat. sodrott beltéri kábel [1m]
CAT 5e UTP kábel beltéri alkalmazásokhoz: NETSET U / UTP 5e E1408
Hogyan húzzuk ki megfelelően az optikai szálakat a csőből? A száloptikai kábelezés telepítése során a telepítőnek megfelelő eszközöket kell használnia. Nincs helye fél megoldásoknak - az ajánlottól eltérő eszközök használata az optikai szálak károsodásának kockázatát eredményezheti, ami gyakran komoly következményekkel járhat és anyagi veszteségeket okoz.
A száloptikás kábelek telepítésekor végzett számos tevékenység közül a legnehezebbek közé tartozik az ablakok nyitása a köpenyen. Az ablakokat borotválás szerűen nyitjuk meg annak érdekében, hogy a kívánt szálakat a csőből anélkül tudjuk kihúzni, hogy ezáltal kárt okoznánk a többieknél, miközben fenntartjuk a cső folytonosságát. Az ilyen típusú műveleteket gyakran többszálas törzsvezetékeket hordozó oszlopokon található száloptikai összekötő záróelemekben végzik, ahol egy adott oszloptól egy vagy két szálat kell kihúzni (mint előfizetői összeköttetés vagy a hálózat egy ága).
Az MSAT-5 L5925 eszköz használata
(forrás: YouTube)
A Ripley MSAT-5 L5925 Mid-Span Access Tool könnyű hozzáférést biztosít az optikai szálakhoz öt különböző átmérőjű laza puffercsövekben, 1,9 mm és 3,0 mm között, sérülésveszély nélkül. Biztonságosan használható ablakok vágásához a DRAKA univerzális kábeleken akár 16 rostot is tartalmazhat (a 24 rostból álló kábel csöve nagyobb átmérőjű).
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7104HQHI-K1 (4 csatornás, 1080p@15fps, H.265+, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7104HQHI-K1 M75134 egy 4 csatornás CCTV DVR képes rögzíteni a felügyeleti videót, szolgáltatva HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványokban. A maximális felvételi felbontás 1080p@15fps, de egy csatorna képes támogatni 3MP@15fps. A VGA / WD1 / 4CIF / CIF felbontások esetében a maximális képsebesség 25 fps.

Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-523 (A osztály, aktív TV-útvonal)
Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-523 R80523 két dSCR/Legacy kimenettel rendelkezik, amelyek dSCR módban maximum 32 SAT dSCR vevőt/STB-t működtetnek, két koaxiális kábelen keresztül 32 egy kimenetről... Egy kimenet a hagyományos SAT kimenetként használt Legacy módban használható (például a Universal LNB vagy szabványos (multiswitchek esetén) régi régi SAT TV vevő csatlakoztatásához).
Cat6A RJ45 toldó (aljzat aljzathoz, árnyékolt)
Cat6A RJ45 toldó (aljzat aljzathoz, árnyékolt) J2209 iA toldó két kábel összekötésére szolgál, árnyékolt RJ-45 csatlakozókkal. Két 8P8C foglalattal rendelkezik.

Érdemes elolvasni
Wide Band SMATV rendszerek - két műhold négy kábelen keresztül. Multiswitch rendszerek Quatro LNB-vel fogadja a jeleket két műholdról (például HotBird 13.0E és Astra 19.2) 8 koaxiális kábel használatával (RG-6). A Wide Band LNB (például A98222) két kimenettel rendelkezik (H és V polarizáció) és a két műholdból származó jelek elosztása csak négy koaxiális kábelt igényel az LNB-k és a megfelelő multiswitchek között, csökkentve a kábelek számát a felére. Egy 10,41 GHz-es helyi helyi oszcillátor esetén az ilyen LNB-k sokkal szélesebb közbenső frekvenciasávot (290...2340 MHz) szolgáltatnak, mint a hagyományos (régi) LNB-k... >>>bővebben
Egy példa a SMATV rendszernek a műholdas csatornák elosztására a dSCR/Unicable technológiával, valamint az erősített földfelszíni adásokkal.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI