KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 17/2018 (2018. április 23.)
Szoba kilátással a kozmoszra! Már 2022-ben elkezdi fogadni vendégeit az Orion Span az Aurora állomáson. Az állomás 320 km távolságra lesz a Föld felett (összehasonlításképpen a Nemzetközi Űrállomás 400 km-es tengerszint feletti magasságban kering a Föld körül). A csodálatos kilátás érdekében a turistáknak majdnem 800 000 dollárrt kell fizetniük éjszakánként (helyfoglalás 80 000 dollárba kerül). A 12 napos tartózkodás teljes költsége körülbelül 9,5 millió dollár lesz. Biztosan sok jelölt lesz...
Az első szálloda az űrben
(forrás: space.com)
Alapfeltételezések szerint az Aurora állomás akár négy embert is befogadhat, plusz két ember a legénység, akiknek a vendégek szolgálatában kell lennie. Az orbitális állomás fő modulja 13,3 méter hosszú és 4,3 méter széles. A teljes hasznos térfogata 130 köbméter.
A modul teljes felépítését Houstonban hozták létre, korábban a Nemzetközi Űrállomás-projektben részt vevő mérnökeinek részvételével. Az Orion Span még nem jelentette be, hogy a szálloda modulja pályára került. Azonban azt is megjegyezték, hogy az állomást új modulokkal kívánja bővíteni, amennyiben kereskedelmi szempontból sikeres volt.
DIPOL a SECUREX 2018-as vásáron. Az idén megrendezésre kerülő vásáron a DIPOL bemutatja mindazokat a CCTV megoldásokat, termékeket, amelyeket tesztelt a telepítési piacon és az alacsony feszültségű berendezések tekintetében az iparághoz kapcsolódnak. Szeretnénk megismertetni ügyfeleinkkel elsősorban három új termékünket, amelyek érdeklődésre számíthatnak:
IP (100/1000 Mbps) a 4x DVB-T transzmodulátorral TERRA mix-440 R81611. A 2.04-es készülék legújabb firmware verzióját kiterjesztették az RTSP streamek IP-kamerákról a DVB-T COFDM szabványba történő átalakításával. Ez a funkció lehetővé teszi a H.264 vagy H.265 szabványban kódolt IP-kamerák információinak TV-elosztórendszerbe történő továbbítását anélkül, hogy más eszközökre (NVR-kre és DVB-T modulátorokra) szükség lenne.
Vimtag IP/Wi-Fi kamerák, amelyeket felhőszolgáltatás támogat, különféle otthoni alkalmazások számára. Ideális megoldást nyújtanak mindazoknak, akik sok funkciót igényelnek egyetlen eszközzel. A funkciók közé tartozik az elektronikus dadus, az idős szülők gondozásának segítője, a házi gondozó, vagy egyszerű otthoni felügyeleti rendszer. A CP2 K1561 modell Wi-Fi és LAN interfésszel is rendelkezik. A PTZ funkcióval a felhasználó megtekintheti az egész szobát, távolról változtatva a kamera irányát 350°-tól vízszintesen és 90°-tól függőlegesen. A legfeljebb 10 m-es hatótávolságú infravörös fényforrás garantálja a tökéletes láthatóságot még éjszaka is. A kártyanyílás 128 GB-ig terjedő kapacitású microSD kártyákat fogad, amelyek tárolják a felvételeket. A beépített hangszóró és mikrofon lehetővé teszik a kétirányú hangkommunikációt. Az okostelefon segítségével a felhasználó hallgathatja, mi történik a kamera körül, hangos üzenetet küld vagy csak beszélgetni tud a kihangosítóval. A mozgásérzékelés pillanatképet/videót is rögzíthet és/vagy valós idejű értesítéseket indíthat.
A Signal Fire AI-8 fúziós szálhegesztő L5870 ötvözi a megfizethető árakat és a csúcsminőségű készülékek számára fenntartott technológiai megoldásokat. A fúziós szálhegesztő magillesztési technológiát alkalmaz (lehetőség van a burkolat összeillesztésére), amely biztosítja a hegesztések minimális csillapítását. A szálvégeket a Siemens által gyártott 6 léptetőmotor helyezheti el megfelelő pontossággal, ami abszolút kivétel ebben az árkategóriában. A hegesztő felhasználható akár száz kilométer hosszú száloptikai trönkök telepítésénél, valamint rövid pont-pont összeköttetést igénylő FTTH rendszerekben, LAN berendezéseknél és száloptikai alapú videomegfigyelő rendszerekben. Az AI-8 modellt négymagos processzor vezérli, amely gyors reagálási időt biztosít (a hegesztő 3 másodperc után készen áll a munkára), és biztosítja a rövid összekapcsolási és a védőcső fűtési műveleteit. A hegesztő az egyik leggyorsabb eszköz a piacon, ami jelenleg elérhető és a leggyorsabb árkategóriájában.
Gold Hikvision duo. A Hikvision nyerte a Securex 2018-as vásár 8 aranyérmét. A győztes termékek közül az arcfelismerés rendszere a mély tanulás algoritmusokon alapul. A rendszer komponensei az iDS-2CD8426G0/F-I kamera és az iDS-9632NXI-I8/4F NVR.
A két objektívvel ellátott sztereoszkópikus kamera Deep Learning algoritmust alkalmaz, melyet nagyfelbontású, arcfelismerési alkalmazásokhoz tervezett GPU használatával valósítanak meg. Abban az esetben, ha olyan személyt észlel, akinek a képe az adatbázisban van, figyelmeztetést indít és információt küld a gyanúsított nemével és a helyes azonosítás valószínűségével, százalékban megadva. Egyidejűleg akár 30 embert is felismerhet egy 30 000 fényképes adatbázisból.
A kamera önállóan is működhet, de csak az iDS-9632NXI-I8 / 4F NVR-rel együtt használva élvezheti a teljes spektrumot. Az NVR a kamera adatainak kezelése mellett elemezheti a már rögzített anyagot is: egy személy felkutatásával feltölti a fotót, kételkedik a személy megjelenésében az adatbázisban (50 ezer rekord), vagy észleli az "új "személyt. Az arcfelismerő funkció a kamera területén is használható az arcok védelmére szolgáló maszkok használatára, azzal a lehetőséggel, hogy csak a felhatalmazott felhasználók használják fel őket.
A Deep Learning algoritmusokon alapuló rendszerek felhasználhatók repülőtereken, középületekben, üzletekben, szállodákban, bankokban és bevásárlóközpontokban. Az arcfelismerési eljárásokkal kapcsolatos információk nem csak videó felügyeleti rendszerekben használhatók, pl. a keresett személyek felderítésére, de reklámozásra és kereskedelmi célokra is hasznos (például az ügyfelek neme és kora ismeretével). Ami rendkívül fontos, nem csak a valós időben történő keresésre szorítkozhatunk. Az NVR-nek köszönhetően a felvételek archívumát is megkereshetjük.
Fizetős TV-csatornák egy szállodai televíziós rendszerben. A televíziós csatornák legolcsóbb és legkedveltebb elosztásának módja a szállodai telepítésekben az antennarendszer, amely földfelszíni DVB-T adásokat biztosít. A hoteltulajdonosok azonban gyakran számos műholdas csatornát, FTA-t és kódolt csatornákat kívánnak a vendégeknek kínálni. DVB-S/S2 - DVB-T TERRA transzmodulátorok könnyedén és gazdaságosan megfelelnek a követelményeknek és kibővítik a DVB-T csatornákat a kiválasztott műholdas programokkal, anélkül, hogy műholdas vevőkészüléket kellene telepíteniük a szállodai szobákba.
A TDX-420C R81619 transzmodulátor nézete két beillesztett CAM dekódolással kódolt csatornákkal. A PRO verzióban elérhető a sokoldalú CAM CI A9948 modul különböző kódolt rendszerekkel rendelkező intelligens kártyákkal működhet (egy modul egyszerre akár 7 csatornát is képes dekódolni (14 PID). Egy TDX-420C R81619 panel csatornáját fogadhatja két műhold transzponderéről és két szomszédos DVB-T multiplexet alakíthat át, maximális átviteli sebessége pedig 31,66 Mbps.
Az előző nézet visszaállítása az iVMS-4200 alkalmazásban. Az iVMS-4200 alkalmazás egy kliens szoftver a menedzsmenthez valamint a Hikvision DVR-k, NVR-k, IP kamerák, kódolók, dekóderek, VCA megoldások stb. videófunkcióinak vezérlésére. A szoftver jellemzői közé tartozik az élő megjelenítés és felvétel, a felvételek távoli böngészése/keresése, a lejátszás, a biztonsági mentés és a riasztások feldolgozása.
Az alkalmazást használó rendszergazda számára nagyon kényelmes funkció a saját nézet konfigurálása - a kamerák elrendezése a képernyőn. Ennek köszönhetően az alkalmazás elindítása után gyorsan megkaphatja a kiválasztott kamerák előnézetét. Használhatja a rendelkezésre álló nézeteket, vagy létrehozhatja sajátját. Ez az opció különösen hasznos azok számára, akik az alkalmazással felügyelik a kamerák megtekintését, és nem használják folyamatosan.
A legutóbb használt nézet automatikus újraindításának engedélyezéséhez az alkalmazás elindítása után lépjen be a lapra Tools -> System Configuration -> Live View and Playback -> Resume Latest Live View Status after Restart elemekhez. Mostantól kezdve az iVMS-4200 alkalmazás automatikusan folytatja a legutóbb használt kamera nézetet.
Az iVMS-4200 alkalmazás bekapcsolása után az utoljára futott nézet automatikus újraindulására vonatkozó lehetőség aktiválása
Száloptikai csatlakozások a lakásban - melyik kábelt? Az L7102 kábel az elsődleges optikai kábel az otthonokban/apartmanokban való alkalmazásokhoz. Mechanikai ellenállása és kis méretei lehetővé teszik a könnyű és biztonságos kábelvezetést, miközben megőrzik az esztétika megfelelő szintjét.
Ha valaki a "teljesen láthatatlan" összekötő kábeleket szeretné használni, javasoljuk az E-FTTF-01J-B3 L7010 használatát. Ez a kábel színtelen, mindössze 0,9 mm átmérőjű. A szegélyléc felett vagy a mennyezet alatt futtatható és pl. felhasználható színtelen vagy fehér szilikonos kivitelben. A Nylon 12 kábel köpenye nagy ütésállósággal és kopásállósággal jellemezhető, ez az anyag nem támogatja a lángot.
FTTH beltéri kábel: E-FTTF-01J-B3 (színtelen, 1x G.657B3)
Az L7010 száloptikai kábel G.657B3 rosttal, minimális hajlítási sugárral (2,5 mm!)
ideális az apartmanokban történő elhelyezésnél
Új termékek a DIPOL-nál
Önhordó univerzális kábel OPTIX AirFlow S-QOTKSdD (2x9/125 ITU-T G.657A2, 80m feszítés )
Önhordó univerzális kábel OPTIX AirFlow S-QOTKSdD Az L7402 egy univerzális (kültéri és beltéri használatra), kerek és önhordó kábel az FTTx rendszerekhez, amelyet aramidszálakkal erősítenek meg (támogatja a levegőben történő telepítéseket). A kis átmérőjű (3 mm), nagy rugalmasságú és nagy szakítószilárdsága, könnyűszerkezetes felépítése lehetővé teszi a szerelők számára, hogy felfüggesztett vonalakat készítsenek 80 m-es átfeszítéssel.
AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeater
AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeater M1845 erősítő/repeatert a nagy felbontású AHD, HD-CVI vagy HD-TVI videojel továbbítására tervezték egy sodrott érpárú (UTP) vagy koaxiális kábelen nagyobb távolságra. Ez az egyetlen eszköz kompenzálja a csillapítást kb. 150 m távolságon belül UTP kábelen vagy 300-500 m-re koaxiális kábelen (az alkalmazott kábeltípustól függően).
DVB-T/T2 mérőműszer: WS-6965 (beépített vevővel)
DVB-T/T2 mérőműszer: WS-6965 (beépített vevővel) R10515 méri a földfelszíni DVB-T/DVB-T2 (HD) jeleket. A mérőműszer funkciói világosan megjelennek a színes TFT LCD kijelzőn. A mérő ideális minden TV antenna rendszer beállításához. Az alkalmazások közé tartozik a földi antennák elhelyezése, a szűrők hangolása, az erősítők beállítása, karbantartása és hibaelhárítása. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mérje meg a dBμV, C/N arányban kifejezett jelszintet és ezeket nagyon fontosnak tekinti a digitálisan modulált jelek vételének minőségére és megbízhatóságára: BER (Bit Error Rate) és MER ( Modulációs hiba arány). A kiegészítőkészlet AC/DC adapter/töltő, autós töltő, kiegészítő kábelek és csatlakozók. A beépített vevőkészüléknek köszönhetően a felhasználó figyelemmel kísérheti a jelenleg tesztelt csatornát.
Aktualitások
2016. április 16 - meghívunk mindenkit, hogy vegyenek részt a HIKVISION Roadshowon. A Hikvision európai székhelye a legújabb CCTV eszközök mobil megjelenítését szervezi. Egy speciálisan felkészített teherautó már meglátogatta Nyugat-Európa országait és április elejétől Kelet-Európában turnézik. Lengyelországba május 8-án érkezik. A fedélzeten mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy megtapasztalja, hogyan működik a mesterséges intelligencia a gyakorlatban.
 • 08.05.2018 - Krakow, Tauron Arena
 • 10.05.2018 - Warszawa, Stadion Narodowy (National Stadium)
 • 15.05.2018 - Gdansk, Dwor Oliwski
 • 17.05.2018 - Szczecin, Binowo Park
 • 21.05.2018 - Poznan, Inea Stadion
 • 22.05.2018 - Wroclaw, Hala Stulecia
Három részből áll:
 • Látogassa meg a kiállítást a teherautón, ahol a működtetett eszközök teljes képességeit bemutatják
 • Tematikus előadások konferenciatermekben
  • 09:30 Regisztrálás az egész napra a névkártya beolvasása alapján az online regisztrációból
  • 10:00-10:30 Mesterséges intelligencia
  • 11:15-11:35 WD cég
  • 11:35-12:05 Seagate Company
  • 13:15-13:35 HikCentral
  • 13:35-14:00 Cybersecurity
  • 16:00 A rendezvény vége
 • Piknik frissítőkkel és közben jó szórakozással.
Meghívjuk a telepítőket, a befektetőket, az önkormányzatokat, a hallgatókat és az összes érdeklődőt!
Érdemes elolvasni
Egykábeles TERRA dSCR multiswitchek. A multiswitchek és a műholdas vevőkészülékek gyártói egyre inkább meggyőződnek a Unicable technológia által nyújtott előnyökről. Az európai piacon elérhető számú műholdas vevőkészülék támogatja az SCR/Unicable rendszert, az EN50494 és/vagy az EN50607 szabványt. Az egyedi vevőkészülékekhez/szettekhez rendelt megfelelő szoftverek megvalósítása lehetővé teszi azok használatát SMATV rendszerekben az egykábeles multiswitchek alapján, amelyek a digitális DVB-S/S2 jelek teljes tartományát osztja el. A DIPOL két új modelljét kínálja, az SRM-523 R80523 és az SRM-543 R80543 multiswitchet, amelyek csökkenthetik a trönkkábelek számát az RF elosztórendszerekben... >>>bővebben
A fenti ábra egy példakénti telepítést mutat be, amely kaszkád egycsatornás dSCR multiswitchekre épül
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Szekrények, házak, kiegészítők
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI