KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 18/2018 (2018. április 30.)
A holografikus adattárolás egyre jobb. A Northeast Normal University w Changchun kutatói újfajta adathordozót fejlesztettek ki nanorészecskék alapján, amelyek holografikus írást és adatok olvasását teszik lehetővé. A DVD-lemez méretű hordozó ezerszer több adatot tárolhat. Az adatok hússzor gyorsabban olvashatók, mint a mai flash memória. Az új hordozó porózus felületű, titán-oxid és ezüst nanorészecskékből készül. Az adatokat egy lézerrel írják és olvassák. A felvétel az ezüst nanorészecskék töltésének megváltoztatásából áll, amelyek a különböző lézersugarak hossza hatásának köszönhetően különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, ami egy másik dimenzióval is rendelkezik, amely szintén használható a nagyon sűrű adatcsomagokhoz.
Shencheng Fu kísérletet végez az új hordozóval, amely lehetővé teszi a holografikus adattárolást
Az írás stabilitása és a külső UV fény ellenálló képességének növelése érdekében a tudósok Kínában egy vékony réteget (1-2 nanometert) adtak a molekulákhoz, hogy ezáltal rögzítsék az UV fény által előidézett felesleges elektronokat, mielőtt elérnék a következő réteget. A tesztek során ez a megoldás a vártnál jobbnak bizonyult. Az UV fény jelenlétének ellenére nem csak az adatok voltak hatékonyan mentve, hanem az olvasási sebesség is váratlanul megnőtt. Az új réteg által létrehozott további útvonalaknak köszönhetően az adatok 1 GBps sebességgel olvashatók le.
Egyszerű jelszó visszaállítás a Hikvision-ben- GUID és biztonsági kérdések. A Hikvision eszközök képesek egy különleges GUID-fájlt létrehozni, amely titkosított bejelentkezési adatokat tartalmaz az adminisztrátori fiókhoz. Ha elfelejtette a bejelentkezési adatait, ez a fájl lehetővé teszi Önnek a jelszó visszaállítását (anélkül, hogy kapcsolatba lépne a gyártóval, amelyre a SADP jelszó visszaállítása szükséges). A GUID fájl számítógépen vagy memóriakártyán tárolható. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden alkalommal, amikor megváltoztatja rendszergazdai jelszavát, új GUID-fájlt kell létrehoznia. A GUID-fájlt a telepítő vagy a rendszergazda biztonságosan tárolja.
A Hikvision eszközhöz való hozzáférés helyreállítása a GUID ellenőrzésen keresztül
A Hikvision eszközhöz való hozzáférés alternatív módja, hogy megfelelő választ adjon a biztonsági kérdésekre. A biztonsági beállítások konfigurálásakor válasszon 3 biztonsági kérdést a legördülő listából és adja meg a válaszokat. Az eszközön való naplózás során a helyes válaszok lehetővé teszik a jelszó visszaállítását.
A Vimtag IP Wi-Fi kamerák a kisgyermekek felügyeletéhez használhatók. A DIPOL új IP-Wi-Fi kamerákat kínál a Vimtag K1561 (PTZ) és a K1552 (fix) otthoni alkalmazások céljára. Ideális megoldást nyújtanak mindazoknak, akik sok funkciót igényelnek egyetlen eszközzel. A funkciók közé tartozik az elektronikus dadus, az idős szülők gondozásának segítője, a házi gondozó, vagy egyszerű otthoni felügyeleti rendszer. A kamerák mozgásérzékeléssel rendelkeznek és Push értesítéseket küldhetnek mobilalkalmazásokra, mint az ilyen eseményekre adott válaszok. Ez a funkció és az alkalmazások ideálisak az alvó gyermekek megfigyelésére. Amikor a gyermek ébred és mozog, a mozgásérzékelő funkció figyelmezteti a telefon(ok)on a szülő(ke)t.
Otthoni biztonsági IP kamera: Vimtag CM1 (720p, WiFi, IR, audio, microSD)Wireless N Router: TP-Link TL-WR940N (802.11n/450Mbps, 3T3R MIMO, 4xLAN, 1xWAN)
Egy ötlet a Vimtag CM1 K1552 kamerának a gyermek felügyeletére
Mindkét kamera elérhető és működtethető Vimtag alkalmazásokon keresztül, Android és iOS eszközökkel, valamint számítógépekről. A kamerákkal való kapcsolat internetes böngészőkön keresztül is lehetséges. Az eszközök eléréséhez a felhasználóknak egyszerűen be kell jelentkezniük a korábban létrehozott fiókokba. A helyi hálózatban lehetséges az eszköz IP-címének beírásával. A kamera beállítása és hozzáadása a fiókhoz rendkívül egyszerű, és nem igényel port továbbítást a külső hálózathoz való csatlakozás során.
Digitális DVB-T jelek mérése - MER paraméter. A digitális televíziós jelek kereskedelmi forgalomban kapható mérőberendezéseinek többsége csak a dBμV-ben kifejezett jelszint-méréseket és minőségi becslésüket (általában százalékban kifejezve) teszi lehetővé. Ez azonban nem teszi lehetővé az antenna pontos elhelyezésére vonatkozó adatokat. Fontos paraméter, amelyet figyelembe kell venni a DVB-T jelek mérésekor MER. A MER-t úgy lehet kezelni, mint a fogadott jelnek a "digitális sziklához" való távolságát. Anélkül, hogy tudnánk ezt a paramétert, az antenna telepítője nem garantálhatja a stabil vételt kedvezőtlen időjárási körülmények között vagy más olyan helyzetekben, amikor a jel többek között ingadozhat (például egy elhaladó teherautó interferenciát okozhat).
Megfelelő biztonsági ráhagyás (elegendő távolság a "digitális szikláról") MER méréssel is megerősítve lehetővé teszi a telepítő számára, hogy elkerülje az ilyen típusú helyzeteket. A megfelelő vételhez szükséges MER ajánlott és minimális értékei a modulációs technikától is függenek.Ez az érték 64-QAM moduláció esetén 31 dB és 26 dB.
DVB-T/T2 mérőműszer: WS-6965 (beépített vevővel)
A Signal DVB-T/T2 mérőműszer WS-6965 beépített tunerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a DVB-T programok megtekintését
A DVB-T/T2 jelek összes fontos paraméterének mérésére alkalmas mérőműszer a Signal WS-6965 R10515. Megkülönböztető jellemzők Signal WS-6965:
 • DVB-T/T2 jelek mérése
 • Az elemzett csatorna nézete az LCD képernyőn
 • MPEG-2/H.264 video dekódolás
 • Jelerősség és a minőség jelzése
 • Jelszintek (dBμV) és a minőség mérése (C/N, BER, MER)
 • Jel minőségének százalékos jelzése
 • Spektrum-analizátor
 • KOnstellációs diagram
 • Zárolt hurok audió jel generátor (kapcsolható)
 • 7.4 V/3000 mAh Li-Ion akkumulátor
 • Az autós töltőt tartalmazza
 • Antenna (elő)erősítők tápellátása (12 V, 18V / 24V, maximum 100 mA)
 • USB port (támogatott formátumok: wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp, img)
HDMI és USB jelek továbbítása 100 méter feletti távolságokra. A Signal-HD HDMI - IP konverter H3613 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a távoli (legfeljebb 100 méteres) HD tartalmat csatlakoztassa a HD-képes televízióval/monitorral egy CAT5e/6 kábel segítségével. A kapcsolat mindkét végén található egységek USB-portjai lehetővé teszik például a távoli vezérlést, pl. egy DVR/NVR-nek, egérrel vagy billentyűzettel. Ilyen megoldás esetén a felvevőt biztonságos helyiségbe lehet helyezni és bármely más helyiségből működtetni, csak a monitor és az egérnek kell az íróasztalon lennie. Eddig hasonló megoldáshoz szükséges volt egy PC alkalmazása és a felvevőt a LAN-hoz kellett csatlakoztatni.
HDMI és USB IP konverter/extender
A HDMI-jel DVR-ből történő továbbítása monitorhoz és USB-adatok egér/billentyűzetről DVR-re UTP kábelen keresztül
Általában az UTP kábel maximális hossza Ethernet hálózatban nem haladhatja meg a 100 métert. Ugyanez vonatkozik a bemutatott megoldásra. Azonban vannak egyszerű módszerek, amelyek segítenek leküzdeni ezt a gátat. Az első módszer a második hálózati rétegben működő eszköz használata, pl. egy switch. Ezzel a megoldással a maximális távolság 200 m-re növelhető.
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)
A switch alkalmazása a HDMI és USB jelek átviteli távolságát 200 m-re növelheti
Egy másik, talán a legrugalmasabb módszer a száloptikás technológia, ahol az átviteli közeget kell megváltoztatni. Például egy pár TP-Link MC110CS L11223 Ethernet média konverter felhasználásával a tartomány akár 20 km-ig is bővíthető.
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)Ethernet médiakonverter TP-LINK MC110CS (egymódusú, 100Mb/s, SC, 20km)Ethernet médiakonverter TP-LINK MC110CS (egymódusú, 100Mb/s, SC, 20km)
Az L11223 média konverterek használata lehetővé teszi a távolsági korlátok legyőzését a HDMI és USB jelek továbbításakor
LAN két egymástól 200 m-es távolságban lévő épületben. A legegyszerűbb módja annak, hogy egy 200 m távolságban lévő épületben egy LAN hálózatot hozzanak létre, a száloptikai kábel alkalmazása. A sodrott érpárú kábel ilyen távolságon történő használata nem felelne meg az alkalmazandó szabványoknak, és jelentősen csökkentené a LAN áteresztőképességét.
Olyan helyzetben, amikor az épületek már rendelkeznek switchekkel SFP fogadó hely nélkül, a legjobb és leguniverzálisabb megoldás az optikai konverterek használata. Minden épületben a megfelelő média konverter csatlakozik a kapcsoló egyik portjához és az elektromos jeleket optikai formává változtatja, valamint fordítva. A média konverter kiválasztása során a felhasználónak a következő paramétereket kell figyelembe vennie:
 • adatátviteli sebesség - 100 Mbps vagy 1000 Mbps modellek vannak,
 • rost típusa szerint - multimódusú vagy egymódusú szálakhoz tervezve,
 • maximális átviteli távolság - széles tartománya megtalálható kínálatunkban 550 m, 2000 m, 15 km vagy 20 km,
 • kommunikációs módszer - vannak olyan modellek, amelyek két szálat vagy egy szálat (WDM) használnak.
UTP patch kábel Cat5e 1m, kékEthernet médiakonverter TP-LINK MC200CM (multimódusú, 1000Mb/s, SC, 0.5km)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Multimódusú Patchcord ULTIMODE PC-019S (1x SC - 1x SC, 50/125)Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S, 1xSC, OM2 1mMultimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DUTP patch kábel Cat5e 1m, kékEthernet médiakonverter TP-LINK MC200CM (multimódusú, 1000Mb/s, SC, 0.5km)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Multimódusú Patchcord ULTIMODE PC-019S (1x SC - 1x SC, 50/125)Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S, 1xSC, OM2 1mMultimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)Univerzális kábel: DRAKA U-DQ(ZN)BH 8G (8x OM2)16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DUniverzális kábel: DRAKA U-DQ(ZN)BH 8G (8x OM2)
Az optikai kapcsolat megvalósítása 200 méteres távolságban lévő épület esetén
Új termékek a DIPOL-nál
AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeater
AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeater az M1845 a nagy felbontású AHD, HD-CVI vagy HD-TVI videojel erősítésére szolgál, amelyet nagyobb távolságra egy sodrott érpárú (UTP) vagy koaxiális kábel segítségével továbbítanak. Egyetlen eszköz kompenzálja körülbelül 150 m-es távolságra Netset, 300 m-re Dipolnet, vagy 500 m-re TRISET-113 kábelen.
Kábelkötegelő TZ7/2Ns (fehér) [100 db]
Kábelkötegelő TZ7/2Ns (fehér) E951031 vezetékek, kábelek, tömlők, csatornák stb. csoportosítására használják A teljes hosszúságban fogas profiljuk van és ennek segítségével zárják az összekapcsolt köteget. Ez a konstrukció nem engedi meg, hogy a köteg kilazuljon.
Önhordó univerzális kábel OPTIX AirFlow S-QOTKSdD (8x9/125 ITU-T G.657A2, 80m feszítés)
Önhordó univerzális kábel OPTIX AirFlow S-QOTKSdD (8x9/125 ITU-T G.657A2, 80m feszítés) L7408 univerzális (kültéri és beltéri használatra), kerek és önfenntartó kábel az FTTx rendszerekhez, amelyet aramidszálak erősítenek (terhelést bíró kültéri telepítésnél). A kis átmérőjű (3,5 mm), nagy rugalmasságú és nagy szakítószilárdságú könnyűszerkezet lehetővé teszi a szerelők számára, hogy függesztett vonalakat készítsenek 80 m-ig.
Érdemes elolvasni
WiFi hálózat egy kis iskolában. A vezeték nélküli hálózat egy kis iskolában eltér a hasonló, de nagyobb létesítmények esetében, elsősorban a hozzáférési pontok számának tekintetében, hogy a megfelelő lefedettség az egész iskola épületében meglegyen. Az ilyen típusú vezeték nélküli hálózatokra vonatkozó legjobb gyakorlat az, hogy több teljesen független SSID-t (Service Set Identifiers) hozzanak létre, ezáltal az egyes felhasználói csoportok kapcsolódjanak saját WiFi hálózataikhoz (külön a hallgatók, a tanárok, az adminisztratív személyzet, az osztályok után)... >>>bővebben
I - diákok eszközei, II. tanárok eszközei
A TP-Link hálózati eszközökön alapuló iskolai WiFi hálózat felépítése

Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
Koaxiális kábelek iparszerű beruházások számára
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI