KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 19/2018 (2018. május 7.)
Google AIY projekt - mesterséges intelligencia mindenki számára. A Google egy új kezdeményezést indított el az AIY Project néven, amely a mesterséges intelligencia alapú elektronikus egységek terjesztését célozza meg. Jelenleg a projekt honlapján két készletet ajánl, a Voice Kit és a Vision Kit. Mindkettő már elérhető az elektronikai szaküzletekben világszerte.
Az első készletben megtalálható a Voice Kit a Raspberry Pi Zero WH, amely tartalmaz egy mikroszámítógépet, hangszórót, beszédfelismerő modult, memóriakártyát és egy megfelelő karton dobozt az egész készlethez. Ennek köszönhetően önállóan felépíthet hangfelismerő rendszert a Google Assistant használatával, vagy gazdagíthatja saját projektjét a hangfelismerés és a természetes nyelvi feldolgozás funkciójával.
Voice Kit - az AI szoftver által támogatott miniatűr hardverkészlet
A Vision Kit alkotóelemei: Raspberry Pi Zero WH mikroszámítógép, Vision Bonnet tábla, Raspberry Pi Camera v2, kiegészítőkészlet, karton keret és doboz az összes komponens elhelyezéséhez. A Voice Kit eszközzel ellentétben, amelyhez a Google Cloudnak szüksége van a hangfelismeréshez és a természetes nyelvi feldolgozáshoz, a Vision Kit hálózati kapcsolat nélkül is működhet a Vision Bonnet alkalmazásával megvalósított neurális hálózat futtatásával. A rögzített képek biztonsága lényegesen magasabb, mivel helyi szinten dolgoznak. A készlet összeállítása után számos neurális hálózati programot futtathat. Az első hálózat az emberek, a kutyák és a macskák detektora, a második az arc érzelmeire koncentrál és képes felismerni a boldogságot vagy a szomorúságot. A harmadikkal 1011 tárgyat, például csészét, narancsot vagy székeket lehet azonosítani.
Ezek a készletek ideálisak azok számára, akik el kívánják kezdeni programozási kalandjukat, vagy új életet kívánnak adni a már meglévő projekteknek. A diákok oktatási eszközként is felhasználhatják.
A HD-TVI jelátvitel tartományának növelése. A maximális névleges átviteli tartomány túllépése alacsonyabb képminőséget eredményez (képadatok elvesztése, elmosódás) és jelentős túlterhelés esetén a szinkronizálás hiánya és a kép elvesztése következhet be. Az ilyen probléma kiküszöbölése lehetséges a VHD-15 M1845 erősítő alkalmazásával.
Egyetlen eszköz kompenzálja a körülbelül 150 m-es UTP-kábel vagy 300-500 m-es koaxiális kábel csillapítását (a használt kábel típusától függően). Így az egyik repeater garantálja a sodrott kábelen keresztül továbbított videó jó minőségét, akár 300 m-es távolságig. A maximális távolság tovább bővíthető egy másik eszköz (akár 450 m) vagy akár a harmadik eszköz (legfeljebb 600 m) használatával. A koaxiális kábel használata esetén ezek a távolságok még hosszabbak lesznek.
HD-TVI TURBO HD 4.0 Kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT (kompakt, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR 20m-ig)AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeaterHD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7204HQHI-K1 (4 csatornás, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera: Hikvision DS-2CE56D8T-IT3E (mennyezeti, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, PoC, IR 40m-ig)AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeaterHD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7204HQHI-K1 (4 csatornás, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA) AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 jelerősítő/repeater
Példa a VHD-15 M1845 erősítő alkalmazására.
Egy eszköz használatával a legjobb eredmény akkor érhető el, ha az erősítő az átviteli útvonal közepén van, két eszközzel az átviteli útvonal teljes hossza kb. 1/3 és 2/3-a lenne.
Nagyobb távolságok esetén az átviteli közeget célszerű optikai szálakra váltani - az átviteli vonalak hossza elérheti a 20 km-t is. Az ilyen jellegű átalakítás elvégezhető Ultimode video konverterekkel.
SMATV rendszerek tervezése. A busz topológiának a multiswitchek használatával történő megvalósítása rugalmas megoldásokat kínál a SMATV rendszerek számára a nagy, többszintes épületekben. A 9-kábeles busz alhálózatokra van osztva minden lépcsőházban, majd minden emeleten egy megfelelő leágazó segítségével jeleket ad egy "emeleti" multiswitchnek. Így a hálózat a tényleges követelményeknek megfelelően alakítható ki. Abban az esetben, ha növekszik az előfizetők száma, elegendő nagyobb számú kimenetű multiswitcheket alkalmazni.
A TERRA lehetővé teszi a tervezőnek/telepítőknek a szabad szoftver használatát a SatNet alkalmazását, amely alkalmas a multiswitch rendszerek széles körének hatékony tervezésére. Az ingyenes SatNet szoftver fejlett és könnyen használható alkalmazás. A tervező és a telepítő garantálja, hogy a projekt megfelel az ilyen típusú megosztott antennarendszerek műszaki követelményeinek, és a SMATV rendszer minden felhasználója kiváló minőségű jeleket kap. Az alábbiakban bemutatunk egy a SatNet szoftver használatával tervezett SMATV rendszert. A szoftver legújabb verziója a SatNet 3.7.4.
A SMATV rendszer alapszik a MV-9xxL multiswitcheken. A 9 kábeles busz az épület tetején levő antenna rendszerről az SA-911 erősítőre fut, majd két lépcsősorra oszlik és lefelé vezet. Mindegyik emeleten vannak telepítődobozok multiswitchekkel a jelek eloszlásához a folyosón lévő kimenetekhez.
Az ilyen megoldásokat széles körben használják. az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztráliában és Lengyelországban (2004 óta nagy SMATV rendszerekben alkalmazzák). Kiváló teljesítmény, a paraméterek stabilitása, a TERRA multiswitchek alacsony kiesési aránya lehetővé teszi számunkra, hogy a legigényesebb vásárlóknak is ajánljuk ezeket.
GUI 4.0 a Hikvision IP NVR-k számára. A Hikvision új, továbbfejlesztett felhasználói felületet (GUI 4.0) vezetett be. A teljesen új helyi grafikus felület az I és a DeepinMind sorozathoz tartozó NVR-k számára készült. Az új varázslónak köszönhetően könnyebbé teszi a használatot és egyszerűsített struktúrát tesz lehetővé a programozás megkönnyítésére. További funkciók, mint például az intelligens adatbevitel és a lemezek épségi tesztjei alapján megállapítható, hogy az új kezelőfelületen lévő NVR hatékonyabb és megbízhatóbb. Az új kezelőfelület eléréséhez a felhasználónak 4.0 verziójú firmware-verziót kell letöltenie és telepítenie. Az I sorozatú NVR-ek esetében a 4.1.50 firmware verzió elérhető a termék oldalán. Ez a verzió támogatja a H.265-et az ONVIF protokoll használatával, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a Chrome vagy a Firefox böngészőjével össze lehessen kötni az NVR-t további pluginek telepítése nélkül.
Egy képernyőkép egy NVR-felületről (Felvétel ütemezése ablak)
Egy kültéri antenna növelheti az LTE sebességét? A vezeték nélküli internet-hozzáférés mobilhálózatokon keresztül egyre népszerűbb szolgáltatás. A szolgáltatás növekvő népszerűsége az előfizetők körében a mobilitás, a nagy áteresztőképesség és a csökkenő árak miatt következett be. Az abszolút csúcspont az LTE technológia, amely lehetővé teszi a vezetékes/vezeték nélküli vagy WiFi hálózatokhoz hasonló adatsebességek elérését.
Sok esetben, amikor a mobil eszköz nagyobb távolságra van a bázisállomástól, vagy különböző akadályok miatt árnyékoló hatás jelentkezik, a megfelelő jelerősséggel problémák adódhatnak. Általában a problémákat úgy oldhatja meg, hogy a modemet megfelelő külső/kültéri antennához csatlakoztatja. Néha célszerű egy ilyen antenna használata a konkrét bázisállomással való kommunikáció javítására, pl. az LTE-A szabvány előnyei. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az LTE antennáknak feltétlen szélessávúaknak kell lennie - ez magában foglalja az új LTE sávok bevezetését és azoknak összesítését.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna
800-3000 MHz A7054_5
Két IP-kamera egy oszlopon, videó átvitel optikai szálon keresztül. A kiterjedt felügyeleti rendszerek, amelyekben a kamerákat oszlopokra helyezzük, óvatos tervezést igényelnek a jelek optikai szálakon és a tápellátásukért felelős elemek átviteléhez szükséges eszközök kiválasztásánál. A korlátozott helyek miatt a telepítőknek minimálisra kell csökkenteniük a kiegészítő berendezések darabjainak méretét, beleértve a védőburkolatok méretét is.
Ilyen esetekben az ideális megoldás, az L11542 médiakonverter beépítése 2 portos switch alkalmazásával. Így nincs szükség további switchek és tápegységek elhelyezésére. A csatlakoztatott eszközök száma a valóságban ezáltal a minimumra csökkenthető. A koncepciót az alábbi ábra mutatja.
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/04BGDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 40m-ig)Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/04BGDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 40m-ig)Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [1m]Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)Univerzális kábel: DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D)Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)
Az L11542 médiakonverter beépített 2-portos kapcsolóval
két IP-kamerából érkező jelek továbbítására alkalmas egy univerzális egymódusú optikai kábel segítségével
Új termékek a DIPOL-nál
Otthoni biztonsági IP kamera: Vimtag CM1 (720p, WiFi, IR, audio, microSD)
Otthoni biztonsági IP kamera: Vimtag CM1 K1552 A CM1 modell egy otthoni használatra alkalmas IP/Wi-Fi kamera, amely elektronikus dada, házi videofigyelő készülék vagy egyszerű videofelvevő. A kamera HD felbontása lehetővé teszi, hogy rögzítse az összes részletet, semmi nem kerülhet ki a figyelméből! Ez a modell éjjel-nappal működik az integrált infravörös megvilágítónak köszönhetően. A beépített hangszóró és mikrofon lehetővé teszi a kétirányú audio funkció használatát. Az okostelefonnal hallgathatja, mi történik a kamerával, hangos üzenetet küld vagy csak beszélgetni tud a kihangosítón keresztül. Az ingyenes Vimtag alkalmazás a számítógépet vagy okostelefont használó operációs rendszert használja.
DVB-T/T2 mérőműszer: WS-6965 (beépített vevővel)
DVB-T/T2 mérőműszer: WS-6965 R10515 méri a földfelszíni DVB-T/DVB-T2 (HD) jeleket. A mérőműszer funkciói világosan megjelennek a színes TFT LCD kijelzőn. A mérő ideális minden TV antenna rendszer beállításához. Az alkalmazások közé tartozik a földi antennák elhelyezése, a szűrők hangolása, az erősítők beállítása, karbantartása és hibaelhárítása. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mérje meg a dBμV, C/N arányban kifejezett jelszintet és ezeket nagyon fontosnak tekinti a digitálisan modulált jelek vételének minőségére és megbízhatóságára: BER (Bit Error Rate) és MER ( Modulációs hiba arány). A kiegészítőkészlet AC/DC adapter/töltő, autós töltő, kiegészítő kábelek és csatlakozók. A beépített vevőkészüléknek köszönhetően a felhasználó figyelemmel kísérheti a jelenleg tesztelt csatornát.
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3Z (kompakt, 1080p, 2.8-12mm, 0.005 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3Z M75773 kamera a Hikvision DS-2CE16D8T-IT3Z-t HDTVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera 1080p videót szolgáltat. Nagy érzékenységgel (0,005 lx) és beépített infravörös reflektorral (Exir) 40 m-es hatótávolsággal a kamera kiváló képminőséget biztosít gyenge fényviszonyok mellett, vagy akár kis megvilágítás mellett is. Az Exir megvilágító sokkal jobb, egyenletesebb fényerősséget biztosít, mint a tipikus megoldások.
Érdemes elolvasni
Videó megjelenítése a buszon lévő monitorokon. A tömegközlekedésben résztvevő buszok fel vannak szerelve monitorokkal, amelyek bizonyos információk és reklámok megjelenítésére szolgálnak. Egy hatékony módja a videó elosztásának számítógépről vagy multimédiás lejátszóról több monitorra telepítve egy buszban a HDMI - IP konverter/extender alkalmazása... >>>bővebben
Egy multimédiás rendszer a buszon
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI