KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 23/2018 (2018. június 4.)
RED Hydrogen One - okostelefon holografikus kijelzővel. A RED cég, amely nagy felbontású professzionális kamerák, például a "Weapon" vagy az "Epic-w" gyártásáról ismert, elindított egy csodálatos okostelefont egy "Hidrogén One". A kiadott információ azt mutatja, hogy az eszköz 5,7 collos kijelzővel lesz felszerelve, amely 2D, 3D és holografikus tartalmat jelenít meg. Az okostelefon moduláris kialakítású, amely lehetővé teszi a RED kamerák és kiegészítő tartozékok csatlakoztatását a kapacitás bővítéséhez a pogo gombok segítségével, amelyek a kamera hátoldalán helyezkednek el. Ez lehetővé teszi például a lencsék csatolását a jól ismert márkákkal, például: Fuji, Canon, Nicon vagy Leica modellek használatánál.
RED Hydrogen One - okostelefon holografikus képernyővel
Az okostelefon egyik egyedi jellemzője egy új képernyő technológia, amelyet a cég "4-View" -nak nevez. Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy 2560 x 1440 képpont felbontású képpé alakítsa át a képernyőt a standard 2D nézetről 3D vagy holografikus módra. Hogyan működik? Az LCD kijelző alatt speciális réteg található, amely bekapcsolt állapotban a fény helyett sok irányba irányíthatja a fényt, a tipikus lentikuláris kijelzéseknél. Tehát a képernyő egyszerre több tucat képet jelenít meg, növelve a megtekintési szöget, amelyen a felhasználó láthatja a tartalmat háromdimenziós hatással.
A Red cég azt tervezi, hogy streaming-szolgáltatást hoz létre a holografikus tartalmak megjelenítéséhez, és lehetővé teszi például, hogy holografikus módban nézze meg a beszélgetőpartner arcát. A RED azt is állítja, hogy a saját algoritmusai segítségével képes feldolgozni a Hydrogen One okostelefonból származó hangot, hogy virtuális térhatású hatást hozzon létre. Annak ellenére, hogy a gyártó még nem mutatott ki sok részletet az okostelefonról, most előrendelhető. Az alumínium házban elhelyezett modell 1195 USD, a titán változat 1595 USD lesz.
Új biztonsági eljárások a Hikvision IP-kamerák csatlakoztatásához az Onvif protokoll használatával. A v5.5.0 firmware verziójából az összes Hikvision IP-kamera alapértelmezés szerint blokkolja az Onvifen keresztüli kommunikációt. Ezt a fokozott biztonság szükségessége szabja meg, amelyet a felesleges kamerafunkciók letiltásával is javítani lehet. Mi több, az Onvif-kapcsolatot egy speciális fiókkal is biztosítja, amelyhez a jelszó megvan adva. A változás előtt a kapcsolat az Onvif alapértelmezett fiókján keresztül lehetséges.
Integrációs protokoll ablak a Hikvision kamerákban
Az Onvif kommunikáció használatát igénybe vevő felhasználónak aktiválnia kell a kamerát a Network> Advanced Settings almenüben az Integration Protocol fülén. Szükség van továbbá a kapcsolat hitelesítéséhez használt fiók létrehozására is.
A műholdas DVB-S/S2 jelek mérése. A műszer hiánya miatt lehetetlen a műholdas antenna gyors és pontos beállítása, ami jelentősen gátolhatja a SAT TV telepítések megfelelő kivitelezését. A DIPOL bemutatta az új Signal DVB-S/S2 mérőműszert, a WS-6916 HD R10821-et. A WS-6916-as mérő hatékonyan képes mérni a DVB-S2 műsorok paramétereit, különösen a HD csatornákat szolgáltató transzponderek esetében. A műszer beépített tunerrel/vevővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a beállított csatorna folyamatos ellenőrzését. A képernyőn a csatornák előnézete és az intuitív működés garantálja az egyes rendszerek gyors kivitelezését. A készülék a dBμV, a C/N, a MER és a BER-ben kifejezett jelszintet határozza meg - az antennarendszer (antenna, LNB) egyes elemeinek pontos pozicionálását lehetővé tevő paraméterek és - szélesebb körű rendszerek esetében - optimális beállítás a multiswitchek és erősítők számára.
Műholdas jelszintmérő WS-6906 beépített DVB-S vevővel
DVB-S/S2 műszer Signal WS-6916 HD R10821 beépített FTA tunerrel/vevővel
Főbb jellemzők:
 • DVB-S/S2 jelek mérése, beleértve a HD csatornákat,
 • FTA csatornák megfigyelése az LCD képernyőn,
 • támogatás a DiSEqC számára: 1,0, 1,1, 22 kHz és Unicable (dSCR),
 • rövidzárlat elleni védelem,
 • jelerősség és minőség,
 • a jel minőségének százalékos kijelzése,
 • minden fontos jelparaméter mérése: jelszint dBμV, C/N, MER, BER,
 • hangjelzés műhold megtalálásához (kikapcsolás lehetősége),
 • beépített zseblámpa,
 • Li-Ion 7,4 V/3000 mAh újratölthető akkumulátor,
 • szerkeszthető műholdak, transzponderek, csatornák.
HDC-270P - új IP Signal kamera H.265 video tömörítéssel. A A DIPOL új modellje az IP Signal kompakt kamera 4 MP képfelbontással rendelkezik - HDC-270P K1887. A beépített 2,8-12 mm-es varifokális objektív látószöge 90° és 26° között van. A 40 m-es hatótávolságú IR-megvilágító segítségével a kamera teljes sötétségben is működhet. Köszönhetően számos videó tömörítési eljárásnak, köztük a H.265 és a H.264 szabványnak, a kamera H.265 tömörítéssel rendelkező modern Hikvision IP NVR-k IP CCTV rendszerekben is működhet (a DS-76/77NI-I, DS-76/77NI-K sorozat támogatja a H.265+, a H.265, a H.264+, a H.264 videó tömörítést), valamint a korábbi H.264 szabványt támogató rendszerekben. Az IP66 ház megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól, így a kamera szabadban is felszerelhető. A kamera megtáplálása hagyományos 12 VDC-os tápegységgel, vagy PoE opcióval is (802.3af) működtethető.
Kompakt IP kamera: Signal HDC-270P (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig, H.265/H.264, PoE)
HDC-270P K1887 IP Signal kamera nézete H.265 tömörítéssel
Yagi-Uda antennák - az elméletektől a gyakorlatig. A Yagi-Uda vagy Yagi antennák az egyik legnépszerűbb antennák. A viszonylag egyszerű konstrukció ellenére nagy a nyereséggel rendelkeznek, jellemzően nagyobb, mint 10 dBi. A Yagi-Uda antennák a HF-UHF sávokon (3 MHz-től 3 GHz-ig) működhetnek, de gyakran a sávszélességen belül helyezkednek el a középfrekvencia körül.
A Yagi-Uda antennájának alapvető geometriáját az alábbi ábra mutatja. Az antennának csak egy aktív (vezérelt) eleme van, tipikusan fél hullámú dipól vagy hajlított dipól. Ez azt jelenti, hogy csak a szerkezetnek ez a tagja (W) van gerjesztve (táplálva/meghajtva egy generátor tápvezetékén keresztül). A komponensek többi része parazita elemek (passzív sugárzók) és segítik az energiát egy adott irányba továbbítani. A dipól szinte mindig a második elem a végétől (a diagram bal oldala), amelynek hossza rezonánsá teszi a középfrekvenciát (passzív elemek jelenlétében a dipól optimális hossza valahol 0,45-0,48 között van a hullámhossza).
A Yagi-Uda antennák geometriája
A dipól mögötti elem a reflektor (R). Ez az elem kissé hosszabb, mint az aktív elem. Általában nincs szükség további sugárzók hozzáadására, mivel ezek nagyon kismértékben javítanák a teljesítményt. A reflektor fontos az antenna hátsó és hátsó arányának meghatározásakor. Tehát annak jelenléte csökkenti az antenna minta hátsó lebeny sugárzásának relatív szintjét és ezáltal csökkenti a tervezettel ellentétes irányban sugárzott teljesítményt, növelve az antenna nyereségét. A reflektor hosszabb az aktív elemhez képest, ami két előnnyel jár. Először is, a hosszabb elem jobban visszaveri a hullámot, így növeli az antenna nyereségét. Másodszor, ha a reflektor hosszabb, mint a rezonáló dipól, annak impedanciája induktív jellegű (a reflektor mentén lévő feszültség az áram előtt van).
A Yagi-Uda antenna egy példája ATK 10 800-980 MHz A7015. A 10 elemes kültéri irányított antennát mobil jelek fogadására és továbbítására tervezték. Az antenna nyeresége meghaladja a 10 dBi-t, legfeljebb 12,8 dBi-t a 800 MHz-től 980 MHz-es frekvenciasáv felső részében. A funkciók ideálisak a mobil internetes modemek használatához. Az antenna rövidzárlatot mutat a DC/LF áram esetén.
GSM antenna ATK 10/800-980MHz 10 elemes
Új firmware a Signal Fire AI-8 fúziós szálhegesztőhöz. A felhasználók letölthetik és telepíthetik a firmware és az alkalmazás új verzióját a Signal Fire AI-8 L5870 fúziós szálhegesztőhöz. A hegesztővel kapcsolatos szoftverfrissítések végrehajtásának módja itt olvasható.
Az Signphire2 alkalmazás 1.21 szoftver verziója "Smart lock" funkciót tartalmaz
Számos fejlesztés közül kettő a legérdekesebbnek tűnik a telepítők számára:
 • A hangparancsok bekapcsolásának lehetősége - a csatoló, az alkalmazást futtató okostelefon hangszórói révén tájékoztatja a felhasználót a hegesztés következő szakaszairól és kommunikál a problémákkal és hibákkal. Az üzenetek elérhetők, pl. angolul és lengyelül.
 • Lehetőség van arra, hogy a hegesztő zárja és feloldja a hozzá kapcsolódó okostelefonokat - csak ezeken keresztül lehetséges a készülék feloldása és működtetése. Lehetőség van egy ideiglenes feloldás definiálására (a dátum és az idő, illetve a létrehozható kötegek száma alapján). A lezárási időszak vége vagy a hegesztések számának befejezése után a csatoló blokkolva van.
A második funkció akkor lehet hasznos, ha jogosulatlan személyek hozzáférhetnek az eszközhöz, vagy ha a hegesztőt egy alvállalkozó cég kölcsönzi. Az ilyen védelem garantálja, hogy az eszközt csak a jóváhagyott feladathoz használják.
Új termékek a DIPOL-nál
Digitális PIR mozgásérzékelő: Pyronix OCTOPUS DQ (360 °)
Digital PIR Motion Detector Pyronix OCTOPUS DQ (360°) G3276 egy mennyezeti digitális PIR mozgásérzékelő 360°-os látószöggel, négyes piroelemekkel. Az alkalmazott funkcióknak, például a digitális hőmérséklet kompenzációnak, az elektromos zaj (IFT) kiküszöbölésének, az automatikus érzékenység vezérlésnek és a Blue Wave technológiának köszönhetően kereskedelmi vagy lakóépületekben használható. A beépített EOL paraméteres ellenállások lehetővé teszik a telepítési idő lerövidítését.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2043G0-I (4MP, 2.8mm, 0.018 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2043G0-I K17635 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kompakt kamera kiváló minőségű 4 MP 1/3" CMOS szenzorral rendelkezik, amely jó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. A 30 m-es hatótávolságú infravörös megvilágító mellett a kamera teljes sötétségben is működhet. - A 2.8 mm-es objektív 98°-os látószöggel rendelkezik, a kamera IP67-es háza pedig védi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera megtáplálható hagyományos 12VDC-s tápegységről, vagy a PoE opcióval (802.3af) használatával.
DVB-T/T2 vevőkészülék (STB): Ferguson Ariva T265
DVB-T/T2 vevőkészülék (STB): Ferguson Ariva T265 A99317 H.265/HEVC vagy H.264/MPEG-4 kódolással és Dolby Digital Plus hanggal rendelkező FTA digitális földfelszíni sugárzások (DVB-T/T2) vevőkészüléke. A vevő két USB porttal és egy digitális kijelzővel rendelkezik az előlapon. Az USB-portok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy felvételeket készítsenek a külső adathordozókra és lejátsszanak zenét, MKV és XviD filmeket. Az Ariva T265 A99317 kiváló képminőséget nyújt mind nagyfelbontásban, mind pedig SD formátumban. A készenléti üzemmódban az energiafogyasztás nem haladja meg az 1 W-ot.
Érdemes elolvasni
Egykábeles TERRA dSCR multiswitchek. A multiswitchek és a műholdas vevőkészülékek gyártói egyre inkább meggyőződnek a Unicable technológia által nyújtott előnyökről. Az európai piacon elérhető számú műholdas vevőkészülék támogatja az SCR/Unicable rendszert, az EN50494 és/vagy az EN50607 szabványt. Az egyedi vevőkészülékekhez/szettekhez rendelt megfelelő szoftverek megvalósítása lehetővé teszi azok használatát SMATV rendszerekben az egykábeles multiswitchek alapján, amelyek a digitális DVB-S/S2 jelek teljes tartományát osztja el. A DIPOL két új modelljét kínálja, az SRM-523 R80523 és az SRM-543 R80543 multiswitchet, amelyek csökkenthetik a trönkkábelek számát az RF elosztórendszerekben... >>>bővebben
A fenti ábra egy példakénti telepítést mutat be, amely kaszkád egycsatornás dSCR multiswitchekre épül
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - a 17. DIPOL Nyári Fotópályázat 2018
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI