KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 24/2018 (2018. június 11.)
A fény a félvezető számítógépeket milliószor gyorsabbá teszik? A Michigani Egyetem kutatói az Egyesült Államokban bemutatták, hogy az infravörös lézersugárzók hogyan tudják eltolni az elektronokat két különböző állapot között egy vékony félvezető rétegben. A leírt jelenség olyan új generációs számítógépek létrehozását eredményezheti, amelyek egymilliószor gyorsabbak lesznek, mint a jelenleg használatosak. Egy új számítástechnika, amely a lézerfényimpulzusokat használja egy alapvető számítási egység prototípusának létrehozására, egy kicsit az úgynevezett "1" és "0" állapot között válthat, akár másodpercenként 1 milliárd alkalommal. A kutatók egy impulzus infravörös lézert használtak erre a célra, amely volfrámból és szelénből készült, méhsejtszerű rácshálózattal működött, így a szilícium-chip az "1"-ről a "0"-ra változik, mint egy normál számítógépes processzor esetében, de ez egymilliószor gyorsabban következik be.
A kutatók azt mondják, hogy ez a struktúra kvantumszámítások esetén is alkalmazható, a qubit (kvantumbit) által irányított világban. Egy klasszikus számítógépben egy bit két értéket, két bitet - négy értéket, stb. Tartalmaz. A kvantuminformáció alapegysége kvantumbit. A qubit egyidejűleg 0 és 1 értéket, valamint 0 és 1 közötti végtelen számú állapotot vehet fel, amelyet szuperpozíciónak is neveznek. Csak a qubit értékének ellenőrzésénél két alapállapot egyikét veszi fel, 0 vagy 1.
Úgy tűnik, hogy ez egy kis különbség, azonban a szuperpozícióban lévő qubit-et számos számításnál egyszerre elvégezhetjük. Ez lehetővé teszi, hogy a kvantum számítógépek sokkal gyorsabban végezhessenek számításokat, mint a hagyományos gépek.
Az amerikai tudósok által végzett kísérlet megnyithatja az utat az ultragyors számítástechnika számára, amelyet például a mesterséges intelligencia algoritmusok, az időjárási előrejelzések, azok tervezésére és a gyógyszerek tesztelésére alkalmazhatnak.
A DIPOL Nyári Fotópályázata éppen most kezdődött el! Örömmel várjuk a képeiket! Mint minden évben érdekes, nem szokványos művészi fotókat várunk, mindenféle formájú, kinézetű és méretű antennával. További információk a versenyről és a díjakról a pályázati oldalon.
Hogyan korlátozzuk az adatmegőrzési időszakot a Hikvision felügyeleti rendszerekben? A személyes adatok védelmére vonatkozó irányelvek követése érdekében a rögzített személyes adatok mennyiségét és időtartamát az ésszerű minimumra kell korlátozni. A videomegfigyelő rendszerekben nem könnyű a lemezterület keresletének becslése, mivel a létrehozott és rögzített adatok mennyisége sok olyan tényezőtől függ, amely független a rögzítőeszköztől, pl. a jelenet jellege, fényviszonyok stb.
A legjobb módja a paraméter korlátozására a DVR/NVR menüben megtalálható. Valamennyi Hikvision DVR/NVR-nek lehetősége van napi adatmegőrzési idő meghatározására. Ez a beállítás (lejárt idő) meghatározza, hogy hány nap elteltével a felvételek törlésre kerülnek. Ha az érték 0, akkor a fájlok véglegesen tárolódnak. A felhasználónak figyelembe kell vennie a HDD lemezek kapacitását - ha a rendelkezésre álló hely véget ér, a funkció nem védi a régebbi felvételeket a felülírástól.
A tárolási idő konfigurációs ablaka a Hikvision készülékekben
SatNet 4.0.1 - száloptikai SMATV rendszerek tervezése. A televíziós jelek nagyobb távolságra történő továbbításának képessége anélkül, hogy regenerálni kellene őket, az egyik legfontosabb előnye a száloptikai rendszereknek. Száloptikai törzs esetében a különböző méretű létesítmények, amelyekben a jeleket elosztják, nem okoznak technikai problémákat. A jelek több százméteres és tíz kilométeres távolságon belül is könnyedén továbbíthatók anélkül, hogy további eszközökre lenne szükség. Ez jelentősen leegyszerűsíti a jeleloszlási rendszerek telepítését nagyobb épületekben. A SatNet 4 alkalmazás legújabb verzióját kibővítettük a TERRA száloptikai megoldások elemei alkalmazással. Az alábbiakban egy olyan SMATV rendszert mutatunk be, amely ötvözi a száloptikát és a rézelemeket, amelyeket a SatNet 4 szoftver használatával terveztek .
A kombinált üvegszálas és réz TERRA multiswitch rendszer (kattintson rá a teljes ábra megtekintéséhez). A műholdas és a földi TV-jelek koaxiális kábelen keresztül érkeznek az OT501W A9872 optikai adóhoz. Így a tipikus 5-vezetékes többcsatornás busz helyett az összes jelet egyetlen egymódusú optikai szálon továbbítják. Ez a megoldás nagyobb létesítményekben használhatók, ahol a jeleloszlási pontok közötti távolság több száz méter, vagy ha a multiswitcheket és az előfizetői eszközöket a légköri kisülések, villámok által okozott túlfeszültségek hatásaival szemben védeni szeretnénk. Az OR501W A9877 optikai vevők az optikai jelek fordított átalakítását RF formában végzik. Az RF jeleket az MV-924L R70824 multiswitchek és koaxiális kábelek továbbítják az adott létesítményben.
A TERRA rendszer optikai komponensei:
  • Az Optical Transmitter TERRA OT501W A9872 - televíziós jelek optikai adathordozón történő továbbítására szolgál. A földi antennákból származó bemeneti műholdjeleket átalakítja a Quatro LNB, a DTT (DVB-T) és a rádió (DAB és FM) jelekből (a földi jeleket triplexerrel kell közösíteni). A beépített WDM multiplexer külön-külön továbbítja a két jelcsoportot a II. átviteli ablakban (1310 nm) és a III. átviteli ablakban (1550 nm), ami garantálja a kiváló minőségű átvitelt. Az adó mindegyik bemenete automatikus erősítésvezérléssel (AGC) van felszerelve, amely biztosítja a jelstabilitást (a jelszint ingadozásának kompenzációja változó időjárási viszonyok esetében - eső, sűrű esőfelhők stb.). Következésképpen a kimeneti optikai jel állandó modulációs mélységgel rendelkezik
  • Optikai vevő TERRA OR501W A9877 - átalakítja a passzív optikai hálózaton keresztül érkező optikai jelet az OT501W adóról elektromos jelekké. Ezek SAT IF jelek és földi DVB-T, DAB és FM adók jelei. A készülék 5 kimenettel rendelkezik, ezek közül négy a SAT IF jelek négy párját (VL-HL-VH-HH) biztosítja (mint például a tipikus QUATRO LNB) és a földi adások. Ezt a "virtuális QUATRO LNB"-t többféle kapcsolóhoz vagy a multiswitchek csoportjához kell csatlakoztatni, megfelelő számú kimenettel, az előfizetői csatlakozások számától függően.
  • Az Optical Receiver TERRA OR501MW A9875 - átalakítja a passzív optikai hálózaton keresztül érkező optikai jelet elektromos jelekre az OT501W adóról. Ezek SAT IF jelek és földi DVB-T, DAB és FM műsorok. A készülék 4 kimenettel rendelkezik, amelyek teljes műholdas jeleket (mint például a tipikus QUAD LNB) és földi adásokat szolgáltatnak.
Hikvision EasyIP 2.0plus kamerákon alapuló lakóépület felügyelete. Az alábbi ábra egy épület felügyeletére szolgáló videofigyelő rendszert mutat be, amely a EasyIP 2.0plus sorozatú Hikvision NVR és IP kamerákon alapul. Az épület környékét nyolc DS-2CD2043G0-I K17635 kompakt kamera felügyeli, 4 MP felbontással és 2,8 mm-es objektívvel, 98°-os látószöggel. Az épület belsejében 4 db 2 MP felbontású, DS-2CD2123G0-I K17321 mennyezeti kamera van 2,8 mm-es objektívvel, amely 114°-os látószöggel rendelkezik. A kamerák mindkét modellje 30 méteres hatótávolságú IR-megvilágítóval rendelkezik EXIR technológiával, amely biztosítja a helyszínnek az éjszakai megvilágítását is. A kamerák elrendezése lehetővé teszi a potenciális vandálok azonosítását, akik kárt okozhatnak az épület homlokzatában.
A kamerák az N29986 16 portos PoE kapcsolóján keresztül kapcsolódnak az NVR-hez. Az EasyIP 2.0plus sorozat kamerái támogatják a H265+, H.265, H.264+ és a H.264 video tömörítést. Két 3 TB merevlemez használatával, pl. M89285, H.265 videó tömörítés és folyamatos felvételi módban 25 fps-nél minden egyes kamera esetében az adatmegőrzési idő 15 nap.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)HDD Western Digital PURPLE WD30PURZ 3TB (3.5Wireless N Router: TP-Link TL-WR940N (802.11n/450Mbps, 3T3R MIMO, 4xLAN, 1xWAN)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2043G0-I (4MP, 2.8mm, 0.018 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)4K IP NVR: Hikvision DS-7616NI-K2 (16 csatornás, 160Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)22PoE Switch: ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP) menedzselhető
A Hikvision készülékeken alapuló IP CCTV rendszer vázlatos ábrája egy lakóházban
A kamerákból származó videóstreameket a 16 csatornás IP NVR DS-7616NI-K2 K22165 rögzíti. A képek helyileg megtekinthetők és lejátszhatók az M3022 monitoron. Továbbá, miután az N3259-es routeren keresztül az NVR-t az internethez csatlakoztatta, a rendszerhez való hozzáférés Wi-Fi (vezeték nélküli router hatótávolságán belül) és az interneten (portok továbbítása vagy felhő megoldás után) lehetséges. A kábelezés az E1408 kábelből készül.
Tanúsítvánnyal rendelkező RACK szekrények. A közelmúltig a RACK szekrényeket elsősorban nagy telekommunikációs rendszerekben és kiszolgálóhelyiségekben használták. Jelenleg kisebb RACK szekrényeket is használnak az épületek többségében, még otthoni rendszerekben is megtalálhatók. A RACK szekrények ideálisak fejállomások, switchek, számítógépek, optikai eszközök, multiswitchek, RF erősítők, modulátorok, DVR-k, NVR-k telepítésére.
Amikor a rack szekrényekbe kiegészítőket választunk, az ügyfélnek figyelembe kell vennie, hogy azok adatai megfeleljenek a szekrények specifikációinak. Egyes összetevők más modellekhez is megfelelnek, például nagyobb mélységűek, vagy más alkalmazási módja is van a szerelési tartozékoknak (például egy ventilátor). A DIPOL webáruháza egyszerű felépítése folytán, egy listát közöl a kompatibilis tartozékokról a kiválasztott RACK szekrény esetében. A felhasználónak egyszerűen csak meg kell nyitnia a helyet a szükséges RACK szekrénynél, például R912020, majd kattintson a "Tartozékot hozzáad" gombra a jobb oldalon.
Függeszthető RACK szekrények ideálisak az épületek és otthoni rendszerek számára.
Dokumentum, amely igazolja, hogy a szekrény megfelel a II/II. fejezetben foglalt általános biztonsági követelményeknek
a 2001. december 3-i általános termékbiztonsági irányelveknek (2001/95/EC) és az iránymutatásoknak
az EN 60950-1:2007 nemzetközi szabványnak, amelyet a KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY bocsájtott ki.
WDM (egyszálas rost) és duplex (kétszálas rost) kapcsolatok. A telepítők választhatják a Wave Division Multiplexing (WDM) alapú megoldásokat, amelyek csak egy szálat igényelnek kétirányú adatátvitelre, vagy két szálas (duplex) technológiát. Ha megoldást választanak, általában figyelembe veszik annak költségét és a kábelben rendelkezésre álló szálak számát. Azonban van még egy technikai szempont, amely egy vagy két hullámhossz használatához kapcsolódik.
A legegyszerűbb formában a WDM átvitel két különböző hullámhosszat használ egy szálban (jellemzően 1310 és 1550 nm, például az L11521 médiakonverter esetében). A duplex megoldásoknál mindkét rostban két szálat alkalmaznak és csak egy hullámhosszt (például 1310 nm) használnak. Mindegyik esetben a száloptikás átvitel jellemzője az a tény, hogy a különböző hullámhosszak alkalmazásánál a száloptikai szálakat különbözőképpen gyengíti. Ez vonatkozik a macrobending csillapításra is, vagyis a 2 mm átmérőjű ívek okozta csillapítások. Általában a rosthajlítások jelentősen magasabb hullámhosszon csillapítást okozhatnak.
Grafikon, amely a csillapítás függését mutatja a hullámhosszon a következő esetekben:
mikrobendek (kék), macrobendek 20 mm (piros) és 25 mm sugarú (zöld)
(Az adatok a Cabelcon cég vizsgálatából származnak)
A grafikon azt mutatja, hogy a véletlen szálirányú hajlítás különböző csillapításokat eredményezhet a különböző hullámhosszak esetén - például a 20 mm-es hajlítás valójában nem okoz jelentősen nagyobb csillapítást 1310 nm-es hullámhosszon, de az 1550 nm-es hullámhossznál már a csillapítás hajlítás esetén meghaladhatja a 2 dB-t. Összehasonlítva a szál normál csillapításával ennek értéke már körülbelül 0,25 dB/km lehet, a veszteség növekedése pedig óriásinak tűnik.
Az egynél több hullámhosszúságú rendszerek esetében minden telepítőnek tisztában kell lennie a fenti jelenséggel. Ezért ajánlott méréseket végezni a telepítés során használt összes hullámhosszra vonatkozóan.
Új termékek a DIPOL-nál
Wireless-N Router/Modem: TP-LINK TD-W9970 (VDSL/ADSL, USB, 300Mbps)
Wireless router/modem TD-W9970 TP-Link N2903 az Ethernet WAN (EWAN) vagy a VDSL2/ADSL vonal által biztosított internetkapcsolat megosztására tervezték. Az IEEE802.11n/b/g hozzáférési pont (átviteli sebesség 300 Mbps-ig 2,4 GHz), Fast Ethernet switch, többfunkciós USB port. Az USB port lehetővé teszi nyomtató vagy helyi tároló megosztását, valamint hozzáférést biztosít a fájlokhoz az interneten keresztül a beépített ftp kiszolgáló használatával. A TD-W9970 tökéletes választás azoknak a felhasználóknak, akik HD videó streaminget és online játékokat szeretnének élvezni.
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera Hikvision DS-2CE16H1T-AIT3Z (kompakt, 5MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 4.0 kamera Hikvision DS-2CE16H1T-AIT3Z M75772 a Hikvision DS-2CE16H1T-AIT3Z M75772 a HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera kiváló minőségű videót biztosít 5 MP képfelbontással (opcionálisan 4 MP-re kapcsolható a menüben). A motozoom objektívekkel rendelkező megapixeles kamerák alkalmazása lehetővé teszi a kamera pontok számának csökkentését. A nagy érzékenység mellett (0,01 lx) és beépített infravörös megvilágítóval (Exir típusú, amely egyenletes megvilágítást biztosít) akár 40 m hatótávolsággal is a kamera kiváló minőségű videomegfigyelést biztosít alacsony fényviszonyok mellett vagy akár nem világos körülmények között is.
Video kaputelefon: Hikvision DS-KIS202 (1 előfizető, 4 vezetékes)
Videó kaputelefon Hikvision DS-KIS202A G7381 egy 1 előfizetővel rendelkező, Hikvision videotelefon rendszer, amely egyéni családi házak számára készült. A 7"-os DS-KH2220 beltéri állomás/monitor, 800 x 600 képpont felbontással és DS-KB2411-IM kapu/kapu/ajtó állomás 720 x 576 px felbontású színes pinhole kamerával rendelkezik. A TFT LCD technológiával készül és maximum 2 ajtót támogat. A monitor együttműködhet a CCBS analóg kamerával, amely CVBS szabvány szerint működik és használható a videó megjelenítéséhez a kamerából és az ajtóállomás(ok)ból, valamint az elektromos zárak vezérléséhez.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI