KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 25/2018 (2018. június 18.)
Mint minden évben most is szüneteltetjük a Heti Hírmondó megjelenését a nyári szünidő alatt.Következő számunk 2018. szeptember 3-án jelenik meg.
Minden kedves Olvasónknak és Vásárlónknak
nagyszerű nyári kikapcsolódást kívánunk!
Intelligens világítás a városokban. A világítás elválaszthatatlan eleme a modern és költséghatékony városoknak. A világ számos városa úgy döntött, hogy korszerűsíti az infrastruktúrát, intelligens forgalomirányítási rendszereket és intelligens világítást alkalmaz. A világítás korszerűsítése fontos eleme a jövő intelligens városa fogalmának. Innovatív lámpák, amelyek adatokat gyűjtenek a környezetből érzékelők segítségével, majd végrehajtják a programozott feladatokat. Az egyik olyan város, amely a világítási rendszer korszerűsítésének tárgyát képezte, San Diego. 30 millió dollárért itt van az utcai lámpák legnagyobb érzékelő hálózata.
Az év végéig az LTE-n keresztül csatlakoztatott 3200 érzékelőből álló hálózat az energiatakarékos fényforrásokkal felszerelhető a lámpatestekre. A fényvezérlés mellett az érzékelők javítják a közúti forgalom ellenőrzését és a parkolóhelyek kezelését, javítják a közbiztonságot és segítik a levegő minőségének ellenőrzését. A rendszer valós időben továbbítja az adatokat. A járművezetőket az ingyenes parkolóhelyek jelzésére szolgáló dedikált mobilalkalmazással jelzi.
Az érdekes megoldást a város hatóságai is kihasználták az egyik lengyel városban - Pile. Az Ericsson és a Philips Lighting együttműködésével a város energiatakarékos LED-es lámpatesteket szereltetett fel az utcákon, lehetővé téve a világítási infrastruktúra és a mobilhálózat beépített bázisállomásainak távfelügyeletét. A beépített 4G-s távadókkal felszerelt lámpáknak köszönhetően a város lakói nem csupán gazdaságos LED-világítást nyertek, hanem stabil és kiváló minőségű mobil hívásokat is.
Innovatív Ericsson Prototípus a Zero Site.
Lengyelországban helyileg Piłában telepítettek egy utcai lámpával integrált bázisállomást.
A Hamdan Bin Mohammed Smart Egyetem Dubaj legmodernebb épületvilágítási rendszerébe fektetett be. Az innovatív rendszernek köszönhetően a diákoknak nem kell világítási kapcsolókat használniuk. A kapcsolókat lecserélték a lámpatestek jelenlét-érzékelői, amelyek érzékelik, hogy vannak-e emberek a szobában és szükség szerint be- vagy kikapcsolják a világítást. Érdekes módon a rendszer automatikusan beállítja a fény intenzitását a természetes napfénytől függően.
A DIPOL Nyári Fotópályázata. Mindannyiunknak van egy kamerája, amit magunkkal viszünk és az antennák pedig körülöttünk vannak. Ami számít, egy jó kompozíció, egy elfogott pillanat, szokatlan világítás. A fotók feltölthetők szeptember 28-ig! Több mint 600 mű érkezett hozzánk tavaly. Vajon többet fogunk kapni ebben az évben? A Manfrotto 290 LIGHT háromdimenziós állványa 3D-s 293D3 fejjel használható minden professzionális kamera tulajdonosának és ha nincs ott, fontos ok lesz megvásárolni. A versenyre és a díjakra vonatkozó információk a pályázati oldalon megtalálhatók.
Fent látható néhány munka, amelyet már az idei versenyre küldtek be.
Az alábbiakban néhány kitűnő képet mutatunk be a múlt évi versenyről. Melyik volt a nyertes? Ha nem találja ki itt megtalálhatja.
Sétálás közben látta
Magdalena Cieslak
A Pienin-hegység
Ms. Szing Maciej
Ablak a világ felé
Edward Sonski
Felvételek további védelme nagy videomegfigyelő rendszerekben - N+1 Hot Spare funkció a Hikvision NVR-ekben Hikvision NVR-k I sorozatai további funkciókkal rendelkeznek, különösen hasznos a nagyobb létesítmények kivitelezésekor. Az egyik az N+1 Hot Spare funkció, amely növeli az egész rendszer megbízhatóságát és ellenáll az Ethernet hálózati hibának, a helyi áramellátás elvesztésének stb.
4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 (32 csatorna, 256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 (32 csatorna, 256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 (32 csatorna, 256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 (32 csatorna, 256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T23G0-I5 (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 50m-ig, H.265/H.264)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T23G0-I5 (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 50m-ig, H.265/H.264)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T23G0-I5 (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 50m-ig, H.265/H.264)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
Az N+1 Hot Spare funkció működése Hikvision rendszerekben.
Az elsődleges NVR meghibásodása esetén a felvételt a redundáns NVR veszi át.
Egy tartalék NVR-t kell hozzáadni a rendszerhez. A Hot Spare funkció aktiválása után redundáns felvevőként működik. Nem rögzít semmit normál üzemmódban, csak akkor működik, ha az egyik központi NVR sikertelen és átveszi a szerepét. Ha a "halott" NVR-vel folytatott kommunikáció folytatódik, a hiányzó felvételek helyreállnak (szinkronizációs folyamatnak köszönhetően). A funkciót legfeljebb 32 NVR-ből álló hálózatban lehet használni.
Multiswitch rendszerek tervezése. A többlakásos családi házaknál a DIPOL Terra berendezéseken alapuló megoldásokat kínál. Multiswitch rendszerek a TERRA készülékekből MR-9xx és MV-9xx sorozat biztosítja a műholdas jelek vételét két műholdpozícióból és a földi TV - FM-adókból. Sok országban használják, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztráliában és Lengyelországban. 2004 óta a Lengyelországban telepített nagyméretű TERRA multiswitch SMATV rendszerek száma elérte a több ezret és kiváló hírnévnek örvendenek. A nagy teljesítmény, a paraméterek stabilitása, a nagyon alacsony hibaarány lehetővé teszi, hogy ezek a multiswitchek az első számú választásnak megfeleljenek, még a legigényesebb ügyfelek számára is.
Az alábbi példánkban bemutatunk egy SMATV rendszert egy többlakásos épület számára. Vannak dwg, pdf és stn változatok (az utóbbi a SatNet fájl, amelyet a SatNet szoftverrel lehet módosítani).
A műholdas jelek két műholdas pozícióból, DVB-T földi televízió és FM rádiójelekről egy antennarendszerből történő elosztására szolgáló SMATV rendszer tervezése egy 3 épületből álló épületben 138 lakásra volt beállítva. A trönk vezetéke 11 koaxiális kábelt (Triset-113 PE E1017) tartalmaz, amely a tetőről az alagsorban lévő műszaki helyiségbe vezet. A technikai szoba a rendszer szinte minden aktív eszközét tárolja. Az apartmanokhoz vezető jeleket elosztó kábelek az egyes lépcsőkben lévő dobozok által védett multiswitchekből vezethetők el. A multiswitchek csatlakoztatva vannak a berendezéssel a technikai helyiséggel 9 kábeles busz segítségével.
Egy 72 aljzattal rendelkező multiswitch-rendszer mintaterve, amelyet a SatNet program segítségével terveztünk meg. Az aktív eszközök beállításait automatikusan számolta ki a program.
A SatNet segédprogram használatával készített projektet PDF fájlként mentette.
KLIKK a teljes diagram letöltéséhez.
A legerősebb LTE antennát ajánljuk. A TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 Az A741024 antenna egy MIMO logaritmikus irányított antenna kültéri telepítéseknél alkalmazható, amelyet LTE/GSM/3G modem jelének fogadására és továbbítására terveztek. Az antenna nyeresége 10 dBi. Úgy tervezték, hogy együtt működjön az LTE modemekkel, telefonokkal vagy modemekkel: GSM, DCS, 3G (két antennacsatlakozóval felszerelve).
Megkülönböztető jellemzők:
 • Kültéri, logaritmikus, irányított,
 • MIMO 2x2,
 • Széles sávú: 698-960, 1700-2700 MHz,
 • Működés a hálózatokban: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
 • Nyereség:
  • 9,5 dBi (698-960 MHz),
  • 10 dBi (1710-2700 MHz),
 • DC számára rövidzárlat,
 • 10 m-es kábel lezárva SMA dugasszal a végén,
 • A ház ABS műanyagból készült, amely az UV-sugárzásnak és légköri hatásoknak ellenáll,
 • Árbocra történő felszerelése bilincsek felhasználásával,
 • A felszerelése lehetséges függőleges és vízszintes csőre.
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (10 m kábel + SMA)
TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO antenna + 10 m kábel a végén SMA csatlakozóval A741024
A Signal Fire AI-8 hegesztő - hogyan kell elindítani a hegesztést? A DIPOL több éve igyekszik népszerűsíteni az optikai szálakat ügyfelei körében. Ebben az időben számos telepítő meg volt győződve arról, hogy egyszerűen és kevésbé fejlett száloptikai berendezésekkel maguk végezik el az optikai szálak hegesztését. A száloptikás hegesztőgép megvásárlása egy napos elméleti és gyakorlati képzéssel lehetővé teszi a cég kínálatának jelentős bővítését, valamint az optikai szálak hegesztésére szolgáló alvállalkozók foglalkoztatásának megőrzését.
Az eddigi számítások alapján feltételezhető, hogy a Signal Fire AI-8 fúziós szálhegesztő beszerzési költsége körülbelül 250 hegesztés után térülhet meg, ha egy külső cégnél kb. 750 mechanikus hegesztést kell elvégezni. A második esetben azonban figyelembe kell venni olyan tényezőket is, mint például a munkaidő, mivel a sorozatban végzett hegesztés sokkal gyorsabb. A hegesztési folyamat tisztaságának és alaposságának fenntartásával a csatlakozási paraméterek nagyfokú minősége érhető el. A többlakásos épületben FTTH telpítések esetében a 70 lakóépületből álló objektumban megtérítheti a felmerült költségeket (feltételezve, hogy mindkét lakásban 2 hegesztéssel készül el a toldás és 2 hegesztés pedig a telekommunikációs szobában van).
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-8 (szerszámos ládával és szerszámokkal)
A Signal Fire AI-8 magillesztési technológiát alkalmaz (lehetőség van a burkolat illesztésére), amely biztosítja a toldások minimális csillapítását. A szálvégeket a Siemens 6 léptető motorja helyezi el, ami abszolút kivétel ebben az árkategóriában. A hegesztő használható akár száz kilométer hosszú száloptikai trönkök telepítésére, valamint rövid pont-pont összeköttetést igénylő FTTH rendszerekben, LAN berendezéseknél és szál alapú videomegfigyelő rendszerekben. Az AI-8 modellt egy négymagos processzor vezérli, amely gyors reagálási időt biztosít (a hegesztő 3 másodperc után készen áll a munkára) és biztosítja a rövid hegesztést és a hüvelyek fűtési műveleteit. A hegesztő az egyik leggyorsabb eszköz a piacon, ami jelenleg elérhető és a leggyorsabb ebben az árkategóriájában.
A hegesztő megkülönböztető jellemzőit és alapvető szolgáltatásait a következő videó tartalmazza. Az első lépéseket a Signal Fire A-8 szálhegesztővel kapcsolatosan a könyvtárunkban megjelent cikk részletesen leírja Signal Fire AI-8 - hogyan kezdjük el a fúziós szálhegesztést?.
Új termékek a DIPOL-nál
Műholdas DVB-S/S2 mérőműszer: Signal WS-6916 HD (beépített vevővel)
Műholdas DVB-S/S2 mérőműszer: Signal WS-6916 HD R10821 segítségével a felhasználó gyorsan és pontosan beállíthatja a műholdas antennát. A Signal WS-6916 HD világos áttekinthető menüvel rendelkezik, amely segítséget nyújt minden telepítőnek, hogy gyorsan és hatékonyan végezhesse munkáját. A készülék tartalmazza tíz népszerű műhold (plusz transzponder) listáját, amelyet a felhasználó módosíthat. A WS-6916 HD modell mérni tudja a DVB-S2 jeleket, beleértve a HD csatornákat is. A műszer rendelkezik beépített tunerrel/vevővel, amely lehetővé teszi a beállított csatorna folyamatos ellenőrzését.
Digitális PIR mozgásérzékelő: Pyronix KX15DD
Digitális PIR mozgásérzékelő: Pyronix KX15DD G3263 A KX15DD egy kompakt digitális PIR mozgásérzékelő, kettős piroelektromos érzékelővel. Az olyan funkcióknak köszönhetően, mint a digitális hőmérséklet kompenzáció, az elektromos zaj (IFT), az automatikus érzékenység-szabályozás és a Blue Wave technológia kiküszöbölése, kereskedelmi, lakó- vagy ipari épületekben használható fel. A beépített parametrikus EOL ellenállások lehetővé teszik a telepítő számára, hogy lerövidítse a telepítési időt. A készlet tartalmaz felszerelési tartozékokat (fal- és mennyezeti lehetőségek).
Kompakt IP kamera: Signal HDC-270P (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig, H.265/H.264, PoE)
Kompakt IP kamera: Signal HDC-270P K1887 professzionális IP CCTV rendszerekhez ajánlott. A kompakt kamera kiváló minőségű 4 MP (2560 x 1440 px) 1/3" CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jó video fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. A kamera infravörös fényforrással együtt, akár 40 m tartományig teljes sötétségben is működhet.A beépített varifocal lencse látószöge 90° és 26° közötti tartományban működik. A kamera három különálló streamet állít elő, amelyek több módon kódolhatók, H.265/H.264/MJPEG. A H.265 opció minimalizálja a hálózati sáv és a memória erőforrásainak fogyasztását. A kamera elérése böngészőn, ingyenes ügyfélprogramon keresztül történik VMS Lite (PC) vagy FreeIP appal (okostelefon).
Érdemes elolvasni
A Vimtag IP Wi-Fi kamerák a kisgyermekek felügyeletéhez használhatók. A DIPOL új IP-Wi-Fi kamerákat kínál a Vimtag K1561 (PTZ) és a K1552 (fix) otthoni alkalmazások céljára. Ideális megoldást nyújtanak mindazoknak, akik sok funkciót igényelnek egyetlen eszközzel. A funkciók közé tartozik az elektronikus dadus, az idős szülők gondozásának segítője, a házi gondozó, vagy egyszerű otthoni felügyeleti rendszer. A kamerák mozgásérzékeléssel rendelkeznek és Push értesítéseket küldhetnek mobilalkalmazásokra, mint az ilyen eseményekre adott válaszok. Ez a funkció és az alkalmazások ideálisak az alvó gyermekek megfigyelésére. Amikor a gyermek ébred és mozog, a mozgásérzékelő funkció figyelmezteti a telefon(ok)on a szülő(ke)t.
...>>>bővebben
Egy ötlet a Vimtag CM1 K1552 kamerának a gyermek felügyeletére
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztő Signal Fire AI-7
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI