KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 29/2018 (2018. szeptember 24.)
A Google léggömbjei 1000 km távolságot sugároznak be. A Loon kutatási és fejlesztési projektnek megvannak az első eredményei. A legutóbbi kísérlet részeként a két léggömb között elért átviteli tartomány 600 km volt. A léggömbök számának növelésével az eredmény azonban még tovább javult. A hét léggömbre bővített hálózat közel 1000 km-nyi távolságot fedett le!
A kapcsolat egyik vége Nevadában volt, ahol az adatokat a sztratoszférában elhelyezett első léggömbre adták fel körülbelül 20 km magasságban. Ezután hat másik léggömb továbbította a jelet a rendeltetési helyre az 1000 km-es teljes útvonalon. Az egyik kutató összehasonlítja a pontosságot, amellyel az antennákat kölcsönösen egyesíteni kell 100 méteres pontossággal. A léggömbök folyamatos mozgása miatt az antennákat forgófejekre szerelik, amelyek pozíciójukat automatikusan korrigálják.
A Loon egy olyan kutatási és fejlesztési projekt, amely internetes hozzáférést biztosít a vidéki és a nem városi területeken. A projekt a sztratoszférában található léggömböket mintegy 18 km tengerszint feletti magasságban használja egy vezeték nélküli 4G-LTE hálózat létrehozásához. A léggömbök úgy vannak megtervezve és gyártva, hogy túléljék még a szélsőséges időjárási viszonyokat is. A léggömbök a sztratoszférában helyezkednek el, ahol a hőmérséklet -90°C-nál alacsonyabb és a szél 100 km/h feletti sebességet is elérhet. A teniszpálya méretű léggömbök várhatóan 100 napig lebegnek, majd műszaki ellenőrzés céljából visszatérnek a felszínre.
A rendelkezésre álló adatok és érzékelők alapján a kívánt szélsebességgel és irányítással rendelkező rétegek azonosítása után a gépi tanulással bíró szoftverek minden léggömböt manővereznek a sztratoszférában lévő magasságának beállításával úgy, hogy a megfelelő rétegekben lebegjenek. A Loon projektnek együtt kell működnie a helyi távközlési szolgáltatóval, amely kis bázisállomásokat telepít a lámpatestekre, épületekre és más olyan helyekre, ahol a látómező az égre biztosítva van. A mobiltelefonok kommunikálni fognak a mikrocellákkal az adatok átvitelével a léggömbök hálózatához, majd az internethez. Ez a telekommunikációs megoldás, amely a Loon projekten alapul, Puerto Rico-ban biztosítja a mobilhálózat üzemeltetését, amelyet a Maria hurrikán pusztított el és ott nagy sikert aratott.
Az ilyen hálózat kereskedelmi bevezetését 2019-re tervezik és Kenya olyan része lesz az első terület, ahol a lakosság az internetet csak ilyen módon érheti el. A Google és a Facebook befektetnek az internetes elosztási rendszerekbe, mert úgy vélik, hogy az új felhasználóknak előnyei lesznek a szolgáltatásaikból, amely számukra a hirdetésből eredő nyereség növekedését fogja eredményezni. Jelenleg a világon közel 4 milliárd ember nem rendelkezik internetkapcsolattal.
Fotópályázat a "Megnyerően az antennákról" lassan befejeződik! Szeptember 24. az utolsó nap az alkotások beküldésére a fotópályázatra, amelyet a DIPOL cégnél szerveztek. Még mindig várjuk a képeket, bármilyen típusú és alakú antennák lehetnek, vagy ahol az antenna érdekes környezetben jelenik meg azon a a tájon vagy a kompozícióban. A munkákat egy jól ismert fotós és művész bírálja el Krakkóból, Pawel Zechenter úr. Mint minden évben, vonzó díjak vannak, beleértve a Manfrotto állványt és az Instax kamerákat. Mielőtt elküldené munkáját, kérjük, olvassa el a versenyszabályokat.
Napnyugta Chłapowóban
Maciej G. Szling
Elveszett frekvencia
Fény és árnyék
Kiválasztott munkák az idei versenyből
Az Energetab 2018 már mögöttünk van. 2018. szeptember 11-13. között az értékesítéssel foglalkozó képviselőink és mérnökeink találkoztak a jelenlegi és leendő ügyfeleinkkel a Bielsko-Biala-i vásáron. Érdekes beszélgetéseket folytattak a befektetők, tervezők, műszaki kollégiumok és diákok tanáraival is. A DIPOL széles kínálatából bemutatott bizonyos termékeket. A legtöbb kérdés az alábbiakat érintette: HDMI jelek továbbítása különféle média közegeken keresztül, beleértve a vezeték nélküli eszközöket is, videófelvételek bejuttatása 12 Hikvision IP kamerából és NVR-ből MATV rendszerbe DVB-T multiplex formában TERRA mix-440 transzmodulatorból, és a népszerű Signal Fire AI-8 fúziós szálhegesztőt. A nagy mennyiségű működés közben bemutatott berendezés sok látogatót vonzott. Megtekinthették az optikai szálak összehegesztésének folyamatát és beszélgetést folytathattak a lengyel, az angol, a kínai, német, sőt sziléziai nyelven. Bővebben a kiállításról itt olvashatnak. Köszönjük mindenkinek, aki meglátogatta standunkat az ENERGETAB 2018 Nemzetközi Energiaipari Vásáron. Reméljük, hogy legközelebb újra ugyanitt találkozhatunk. Jövőre a vásár és kiállítás 2019. szeptember 17-én kezdődik.
DIPOL az Energetabon 2018-ban Bielsko-Bialában, Lengyelországban
Hogyan bővíthető a felvételek tárolási ideje? A Hikvision DVR/NVR-k lehetővé teszik a felhasználóknak a felvételi mód aktiválását az adatelosztási korlátokkal. Minden egyes csatornán a lemezterület nagysága függetlenül meghatározható. Miután megtelt, a régi felvételek felül lesznek írva. Az ilyen paraméterezés például több kulcsfontosságú kamerával rendelkező rendszerek esetében hasznos lehet. Ha nagyobb lemezterületet rendelnek csatornáikhoz, a rendszergazda használhatja a magasabb felvételi paramétereket is, vagy meghosszabbíthatja az adatmegőrzési időt.
Tárolási mód beállításai
A tárolási mód konfigurálása:
  • jobb gombbal a képernyőn a DVR/NVR menüben (megjelenik egy legördülő menü),
  • menjen a Main Menu> HDD> Advanced beállítások,
  • adja meg a Mode (Quota) és a kamera ([csatorna szám], *írja be az értéket GB-ra a Max. Record Capacity helyzetben,
  • Alkalmazza a beállításokat.
A változtatások érvénybe léptetéséhez a DVR/NVR-t újra kell indítani.
ANR funkció a Hikvision rendszerekben. Az IP-kamerából érkező videót adatstream formájában továbbítjuk az IP-NVR-be. Hálózati meghibásodás vagy sávszélesség-csökkentés esetén az információ helyrehozhatatlanul elveszett, mert a hálózat nem csomagolta be a csomagokat és a kamera nem tudja újra elküldeni. Ez az oka annak, hogy egyre növekvő népszerűsége van az SD/SDHC kártya rögzítési lehetőséggel rendelkező IP kameráknak. A Hikvision által kifejlesztett ANR (Automatic Network Replenishment) megoldás korlátozza a rögzítést a dedikált kamerákba helyezett kártyára csak a kamera és az NVR közötti összeköttetés problémáinak időszakában. A hiba befejezése után a sürgősségi felvételek automatikusan átkerülnek az NVR-re. Tehát az átvitelnél fellépő megszakítások esetén a rendszer üzemeltetőjének nem kell semmilyen lépést tennie a videofelvétel készítéséhez. A funkció az IP NVR-kben érhető el a K és I sorozatokból. Azokna együtt kell működniük a Hikvision IP kamerákkal a beépített memóriakártya fogadóval (jelölve F betűvel a típusmegjelölésben vagy a G0 nyílásokban) és a megfelelő
microSD memóriakártyával.
Memória kártya microSDXC 64GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2 (8 csatorna, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2125FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
A LAN hiba esetén az ANR funkció automatikus videofelvételt készít az SD kártyára és a hiba kiküszöbölése után automatikusan elküldi a felvételt az NVR-nek
A multiswitch telepítésének korszerűsítése. Jelenleg a piacon lévő műholdvevők többsége támogatja az egykábeles dSCR/Unicable rendszert, amely megfelel az EN50494 és/vagy az EN50607 szabványnak. A DIPOL bemutatta a TERRA SRQ-540 R80540 multiswitchet AGC-vel, amely lehetővé teszi a telepítő számára, hogy egy meglévő multiswitch rendszert felfrissítse és azt egykábeles vevők csatlakoztatásának lehetőségével bővítse. Ez a legjobb megoldás minden olyan helyzetben, amikor egy másik kábelt nem lehet vagy problémás az elhelyezése és szükség van az egy tuneres SAT vevőkészülékek PVR vevőkészülékekre történő cseréjére, vagy csak egy másik független vevő csatlakoztatására.
Egykábeles kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRQ-540 (AGC, A osztály, aktív földi TV út)
Az SRQ-540 R80540 multiswitch felülnézete: a felső részen látható négy bemenet, amely egy quatro vagy quad LNB-hez csatlakoztatható, vagy egy régebbi multiswitch-hez.
Alapértelmezés szerint az SRM-540 R80540 multiswitch kimenetei Legacy módban működnek (14/18 V, 0/22 kHz vezérlőjelek). A Unicable dinamikus üzemmódra kapcsolnak, miután megkapta a DiSEqC parancsot az EN50494 vagy az EN50607 szabványnak megfelelő vevőkészülékről/STB-ről. Ez azt jelenti, hogy a multiswitchek négy kimenete mindegyike önállóan táplálja a 16 vevőegységet egyetlen kábelen keresztül (EN50607 szabvány szerint).
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Antenna közösítő szűrő Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBMultiswitch MR-516 Terra 5 bemenet 16 kimenet aktív földi erősítővel, A osztályKapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCREgykábeles kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRQ-540 (AGC, A osztály, aktív földi TV út)
Az SRQ-540 R80540 multiswitchek egy régebbi multiswitch rendszerben történő alkalmazása lehetővé teszi a rendszer alrendszer általi kiterjesztését egyetlen kábellel a felhasználók/előfizetők számára a modern műholdas vevők (Unicable) használatával. A multiswitchek egyedülálló tulajdonsága a meglévő rendszer törzsvonalain vagy kimenetén lévő jelek használatának lehetősége.
Könnyen telepíthető és olcsó bázisállomás. Az 5 GHz-es sávban működő TP-Link WBS510 N2356 vezeték nélküli bázisállomás hatékony megoldás a kültéri vezeték nélküli hálózatok kiépítéséhez. Köszönhetően egy központi irányítási rendszernek, ideális pont-pont és pont-többpontos architektúrák számára. A nagy teljesítmény és az egyszerű használat miatt a WBS510 kiváló választás mind az üzleti, mind az otthoni alkalmazásokhoz.
A bázisállomás alkalmazását a pont-multipont topológián alapuló rendszerben az alábbiakban mutatjuk be. Az N2356 a vezeték nélküli rendszer központi pontja, több TP-Link CPE510 N2352 hozzáférési ponttal, amely csatlakoztatható kamerákhoz, számítógépekhez stb.
Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Körsugárzó WLAN antenna GrandEter 11 5GHz 11.3 dBKörsugárzó WLAN antenna GrandEter 11 5GHz 11.3 dBÁtalakító SMA R/P dugasz - N dugaszÁtalakító SMA R/P dugasz - N dugaszKültéri vezeték nélküli bázisállomás: TP-Link WBS510 (5 GHz, 300 Mbps)Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2)
A TP-Link WBS510 5GHz N2356 bázisállomás példaként való alkalmazása
Miért van 6 motor a fúziós szálhegesztőben? Az egyik technikai paraméter, amely bármelyik optikai szálhegesztőt jellemez, a motorok száma. A megfelelő optikai rendszerrel és szoftverrel kombinálva ez a paraméter azt mutatja, hogy a hegesztő képes a rostok pontos elhelyezésére.
A legegyszerűbb száloptikai hegesztők, amelyek a szálak v-hornyokba történő pozicionálásán alapulnak, 2 motorral vannak ellátva - egy minden egyes szálhoz. Ezek a motorok felelősek a szálak vízszintes elhelyezkedéséért, azaz biztosítják a szálvégek közötti megfelelő távolságot az összekötés előtt. A szálak megfelelő pozicionálása a függőleges tengelyen a kötőanyag v-hornyainak tisztaságától, valamint a szálak tisztaságától függ.
A négymotoros kötőelemek a függőleges síkban is képesek elhelyezni a szálakat. Ennek köszönhetően a kötési folyamat sokkal gyorsabb és kevésbé problémás. Megfelelő optikai rendszerrel ellátva általában a rostok központosításának módszerét alkalmazzák a burkolat illesztésére. Ez az esetek túlnyomó többségében az illesztés alacsony csillapítását biztosítja.
A Signal Fire Ai-8 L5870 6 motorja van, amelyek közül kettő vízszintesen összehangolja a szálakat, a másik kettő függőlegesen és az utolsó pár vezérli az automatikus fókusz funkciót.
Vajon a 6 motorral ellátott hegesztők 3 síkban helyezik el a szálakat? Hát nem. A Z tengelyen a szálak mindig a v-hornyok gyárilag elrendezett helyzete miatt ugyanabban a helyzetben maradnak - nincs szükség mozgatni a szálakat ebben a síkban. Az ötödik és hatodik motort az automatikus fókusz funkcióhoz használják, amely az optikai szálak összefűzésének felel meg. A kiegészítő motorokon túlmenően az ilyen hegesztőt fel kell szerelni egy csúcsminőségű optikai rendszerrel (az egymódú optikai szál magja körülbelül 9 μm átmérőjű). A szálakban található magok megtalálásának képessége lehetővé teszi a legjobb pozicionálást, ami minimális jelcsillapítást eredményez a hegesztés után.
Új termékek a DIPOL-nál
Wireless Access Point TP-Link EAP245-Wall (dual-band, 802.11ac AC1200, PoE 802.3af)
Wireless Access Point TP-Link EAP245-Wall N2566 egy rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldás. Könnyen falra vagy mennyezetre szerelhető. A WLAN konfigurációt és menedzselést egyszerűsíti a központosított menedzsment szoftver. A TP Link EAP220 saját portállal és automatikus RF menedzsmenttel rendelkezik, így ideális a nagyobb sűrűségű, intenzív igényes vállalkozások környezetében alkalmazni, mint például campusok, szállodák, bevásárlóközpontok, irodák. A TP Link Az EAP220 egy 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávban működő kétsávos eszköz.

CAT 5e UTP kábel: NETSET BOX U/UTP 5e [305m] (beltéri, Dca-s1,d2,a1)
CAT 5e UTP kábel: NETSET BOX U/UTP 5e E1414_305 A NETSET BOX UTP 5e kábel messze meghaladja az 5e kategóriájú sodrott érpárú kábelek követelményeit. A NETSET kábelek megfelelnek az építési termékekre vonatkozó szabályozásnak (CPR) és az EN 50575 harmonizált európai szabványnak, amely előírja a tűzzel szembeni viselkedésre vonatkozó követelményeket, a villamosenergia ellátáshoz használatos elektromos kábelek vizsgálati és értékelési módszereit, valamint az ellenőrzésre és kommunikációra szánt, az építési munkákban és a tűzveszélyre vonatkozó teljesítménykövetelményeknek megfelelően. A kábel Dca - s1, d2, a1 besorolású. Az ilyen magas kritériumoknak való megfelelésnek köszönhetően a sodrott érpárú kábelek használhatók olyan épületekben és azok alkatrészeiben, amelyek fokozott tűzállósági követelményeket igényel, pl. folyosókon, lépcsőkön vagy menekülési útvonalakon.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2743G0-IZS (4MP, 2.8-12mm, 0.018 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2743G0-IZS K17397 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A mennyezeti kamerát jó minőségű 4 MP 1/3"-os CMOS érzékelővel látták el, amely jó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az IR megvilágító mellett, akár 30 m-es hatótávolsággal a kamera teljes sötétségben is működhet. A beépített 2,8-12 mm-es varifokális Motozoom objektív távvezérelhető, 104- 29° -os tartományon belül. Az IP67-es minősítésű ház megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera megtáplálása hagyományos 12 VDC vagy a PoE opció (802.3af) használatával működtethető.
Érdemes elolvasni
Mikro- és makrohajlítás az optikai szálakban. Az optikai szál mechanikai szempontból nagyon kényes átviteli közeg. Száloptikai rendszerek telepítése során a telepítőnek speciális szabályokat kell követnie, különösen annak érdekében, hogy elkerülje az optikai kábelek és rostok túlzott hajlítását és annak meghúzását... >>>bővebben
A mikro- és a makrohajlás jelentős hatást gyakorolhat a rostban lévő jelcsillapításra.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Bárhol is vagy, tudod, mi történik otthonodban
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI