KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 30/2018 (2018. október 1.)
Létrehozták az emberi agy funkcióit szimuláló eszközt. A dél-koreai Daegu Gyeongbuk Tudományos és Technológiai Intézet (DGIST) kutatócsoportja kifejlesztett egy szinaptikus eszközt, amely imitálja az idegsejtek (neuronok) és a szinapszis funkcióit. A tudósok által végzett kísérlet során újra megalkotta az emlékek létrehozásának, tárolásának és törlésének folyamatát. Ez egy újabb fontos lépést jelent a mesterséges intelligencia fejlesztésében. Az emberi agyban több százbillió szinapszis van, vagyis az axonok és a dendritek egymáshoz kapcsolódnak, hogy az idegsejtek képesek legyenek idegjelek küldésére és fogadására. Az információs rendszer nagyon összetett funkciókat képes végrehajtani, miközben kis mennyiségű energiát használ. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az emberi agysejtek képességeit utánzó mesterséges szinapszisok évek óta a kutatók világméretű kutatásainak középpontjában állnak.
A neuronok és a szinapszisok ábrázolása az emberi agyban. A kibővített szinapszis bemutatja a félvezető eszközök által imitált részt.
A kifejlesztett módszer nagy előnye a szinaptikus eszközök mesterséges rendszerének kis mérete, ami az áramköri kapcsolatok és energiafogyasztás bonyolultságának ezerszeres csökkenését okozza a nulla-alapú rendszerekhez képest. A tudósok által kifejlesztett szinaptikus modellt rendkívül alacsony energiafelhasználású eszközökben lehet felhasználni, amelyek nagy mennyiségű adatot dolgoznak fel. Ez a megoldás várhatóan az intelligens félvezető technológiák következő generációjának létrehozására szolgál, mint például a mesterséges intelligencia (AI) platformok, a gép és a mély tanulás, valamint az emberi agy utánzatai.
Gyors hozzáférés a Hikvision készülékekhez. A Hik-Connect alkalmazás segítségével könnyen megoszthatja a Hikvision CCTV eszköz használatát a QR kód használatával. A kamera vagy a DVR/NVR hozzáadható a Hik-Connect alkalmazáshoz (az Ön vagy a vendég fiókja). Értékelni fogja az ilyen megoldás hasznosságát, ha például hozzáférést kíván biztosítani a családtagok számára. Egy erős pont az is, hogy bármikor visszavonhatja a hozzáférési jogosultságot.
Generált QR-kód és a konfigurációs képernyő
A megosztási eljárás lépései:
 • QR kód létrehozása a kamera tulajdonosa okostelefonján (a kód 60 percig érvényes)
 • A kód beolvasása olyan okostelefon segítségével, amely meg fogja osztani a hozzáférést a kamerához
 • Hozzáférési jogosultságok beállítása:
  • Élő nézet
  • Lejátszás
  • Riasztási értesítések
  • Kétirányú hang
  • PTZ vezérlés
A Hikvision IP kamerával történő dokumentálási folyamat. A Hikvision IP kamerák képesek egymás után készíteni és rögzíteni a képeket, valamint bizonyos műveletekre válaszul elvégezhetik ezeket a műveleteket. A szekvencia üzemmódban létrehozhat pl. a létesítmény építésének története, például az apartmanház, az iskola, a bolt, a sportlétesítmények stb. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagy mennyiségű lemezt (memóriakártya) / szerver helyet mentsen, miközben biztosítja, hogy az építési folyamat jól dokumentált. Ideális a kamerák erre a célra történő használatánál a microSD interfész használata (F vagy G0 szimbólumok a kamera nevében). Az időintervallum 1 és 7 nap közötti lehet. Ezenkívül a menetrend oly módon is konfigurálható, hogy a képeket a munkaidő alatt, vagyis a hét napjai bizonyos időpontjaiban készítse el, amikor az építésszemélyzet a helyszínen tartózkodik, például hétfőtől péntekig 8:00 órától - 17:00, 1 órás intervallummal (lásd alább).
Heti órarend konfigurációja a Hikvision kamerában
Az intervallum és a kép paramétereinek konfigurációja
Néhány Hikvision kamera pillanat felvétel funkcióval:
IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 50m-ig, WDR)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
2 MP kamera DS-2CD2023G0-I K17631
4 MP kamera DS-2CD1643G0-IZ K17693
2 MP kamera DS-2CD2T23G0-I5 K17831
8 MP kamera DS-2CD2685FWD-IZS K17727
CCTV jelek bejuttatása a tévés antennarendszerekbe. HDMI-DVB-T Encoder/Modulator (Full HD 1080P / 60Hz) Az R86111 kódolja és modulálja a HDMI bemenethez tartozó Full HD (1920x1080-60p) jelet RF jelhez a DVB szerint -T standard (COFDM).
Az eszköz egycsatornás modulátor, ami azt jelenti, hogy a kimeneti DVB-T multiplex egy csatornát tartalmaz, amelyet a forrásjel modulál. Ez vonzó alternatívát jelent a HDMI elosztók és kábelek alapján.
HDMI - DVB-T kódoló/modulátor (Full HD 1080p/60Hz, CCTV rendszerekhez)
A HDMI-DVB-T R86111 encoder/modulátor nézete (RF OUT oldal). A DIP kapcsolók lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a TV-csatornát 139-950 MHz-en belül válassza ki.
Az eszköz egy egycsatornás modulátor, ami azt jelenti, hogy a kimeneti DVB-T multiplex egy csatornát tartalmaz, amelyet a forrásjel modulál. A DVB-T (RF) csatorna a miniatűr kapcsolókkal (8 állású) állítható be.
Az R86111 encoder/modulátor nem támogatja a HDCP-t, így a következő HDMI-jelekből származó készülékek esetén használható:
  DVR NVR
 • IP kamera és transzkóder, pl. K2005
 • PC számítógép
 • laptop
 • régebbi STB nem támogatja a HDCP-t
DVB-T modulátorok HDCP támogatás nélkül sokkal olcsóbbak, mint HDCP támogatással. Abban az esetben, ha a forrásjel, pl. egy DVR-ből jön, az olcsó alternatíva az ésszerű választás.
HDMI-IP konverter/extender konferenciatermekhez. A Signal-HD A HDMI-IP konverter/extender H3621 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a HD-képes televízióhoz/monitorhoz/projektorhoz csatlakoztasson (legfeljebb 100 m) egyetlen CAT5e/6 kábelt használva. A készlet tartalmazza az adó-és vevőegységeket. Az adó- és vevőkészüléket elektromos dobozokba kell szerelni (minimális mélység 80 mm).
A rendszer tökéletes, pl. a számítógép csatlakoztatásához a projektorhoz. A kapcsolat csak egy, viszonylag vékony kábelt igényel, ami könnyen elrejthető.
Megkülönböztető tulajdonságok:
 • Átvitel egyetlen Cat. 5e/6 kábelen keresztül
 • UDP/IP protokoll (multicast)
 • Elektromos dobozokba szerelhető egységek
 • 1080p mód támogatása
 • A kábel maximális hossza: 100 méter
A HDMI> IP konverter/extender (point-to-point)
Száloptikás televízió telepítés egy nagy szállodai komplexumban. A telepítő vállalat felkérést kapott, hogy korszerűsítse a telepített tévérendszert a nyugat-pomerániai régió egyikében, Lengyelországban. A befektető kérelme volt, hogy lehetővé tegye a digitális földfelszíni DVB-T és SAT jelek vételét a létesítmény összes televízióján. Mivel az egész szállodakomplexum 5 nagy épületből áll, a vállalat úgy döntött, hogy az építési szakaszban már kialakított száloptikai kábelezést alkalmaz.
A szállodakomplexum száloptikás kapcsolatának ábrája
A vállalkozónak a megfelelő kimeneti teljesítményű optikai adó kiválasztásának problémájával kellett szembenéznie. Az adót az A3-as épület kiszolgálószobájába kell helyezni, ugyanazt, amely szintén TV fejállomást tartalmazott. Megállapítást nyert, hogy két szimmetrikus optikai csatoló/osztó (1/4) alkalmazása a kaszkádban túlzott csillapítást és a megfelelő optikai adó megtalálását okozza.
A telepítő a következő optikai elemeket választotta:
 • optikai csatoló 60/40% csatolási arányban az A3 épületben (csillapítás: 2,9/4,9 dB),
 • 2 optikai pár, 25/25/25/25% kapcsolási aránnyal az A3 és C épületekben (csillapítás: 7,1 dB).
TV optikai adó: TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)
Optikai csomó TERRA OD-003 FTTH vevő
A mo418 R82522 optikai adó és az OD-003 R81728 optikai csomópont a szállodai rendszerben
Kiszámították, hogy az A épületen belüli optikai pályán a teljes csillapítás akár 15,8 dB (beleértve a 0,4 dB / km-es és 3 dB-es tartalékcsillapítású kábelcsillapítást is) lehet, és a többi épületben az aszimmetrikus csatolónak köszönhetően 14 dB. Ezért azt tervezték, hogy az épületek mindegyike OD-003 R81728 optikai vevőkészülékkel lesz felszerelve, amelyek érzékenysége -10...-3 dBm. A vevőkészülék minimális bemeneti szintjének és a száloptikás utak csillapításának tudatában a fejállomáson a távadó minimális kimeneti teljesítménye 5,8 dBm lehet. A telepítő a Terra mo418 R82522 optikai távadót választotta, amely 6 dBm teljesítményt biztosít. Ez lehetővé teszi a megbízható jeleloszlást az egész komplexumon belül és szükség esetén a rendszer jövőbeli bővítését.
Új termékek a DIPOL-nál
Egykábeles kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRQ-540 (AGC, A osztály, aktív földi TV út)
Egykábeles kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRQ-540 R80540 két pár Legacy/dSCR + Terr. TV kimenetek. A SAT IF kimenetek dSCR üzemmódban maximum 32 SAT dSCR vevőt/STB-t működtetnek, két koaxiális kábelen keresztül (16 + 16, alapértelmezett konfiguráció) vagy egy koaxiális kábelen keresztül (32 az egyik kimenetről, a PC102W R80561 programozóval). Legacy módban mindegyik kimenet használható tipikus SAT kimenetként (például az universalis LNB-kben vagy szabványos (régi) multiswitchekben) egy régi SAT TV vevő csatlakoztatásához.
HDMI Extender Wi-Fi-n keresztül (5GHz, 50m)
HDMI Extender Wi-Fi-n keresztül (5GHz, 50m) H3641 vezeték nélküli módon továbbít egy nagyfelbontású jelet HDMI forrásból egy 50 méterre lévő televízióra vagy monitorra. A funkciók közé tartozik a távirányító parancsok visszirányú átvitele a TV/monitor helyétől a HDMI forrásig (a távvezérlő bővítő funkciója). A készlet tartalmaz adó- és vevőegységeket és tartozékokat. Az egységek független, dedikált vezeték nélküli kapcsolatot hoznak létre.
Érdemes elolvasni
Multiswitch rendszerek tervezése. A többlakásos családi házaknál a DIPOL Terra berendezéseken alapuló megoldásokat kínál. Multiswitch rendszerek a TERRA készülékekből MR-9xx és MV-9xx sorozat biztosítja a műholdas jelek vételét két műholdpozícióból és a földi TV - FM-adókból. Sok országban használják, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztráliában és Lengyelországban. 2004 óta a Lengyelországban telepített nagyméretű TERRA multiswitch SMATV rendszerek száma elérte a több ezret és kiváló hírnévnek örvendenek. A nagy teljesítmény, a paraméterek stabilitása, a nagyon alacsony hibaarány lehetővé teszi, hogy ezek a multiswitchek az első számú választásnak megfeleljenek, még a legigényesebb ügyfelek számára is... >>>bővebben
Egy példa a SatNet programmal megtervezett multiswitch rendszerre
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Koaxiális kábelek, amelyeket TV/SAT közösségi antennarendszerek telepítéseihez ajánlunk
TRISET - koaxiális kábel modern TV rendszerek számára
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI