KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 31/2018 (2018. október 8.)
Space Egg - egy újabb lépés az intelligens szállodák irányában történő fejlődésben. Szeptemberben, Hangzhouban, a Kínában megrendezett Cloud Computing Konferencia alkalmával az Alibaba AI Labs bemutatta az AI-asszisztenssel felszerelt "Space Egg" robotot. Az Alibaba AI Labs, a kínai online értékesítési óriása kifejlesztett egy robotot, amely gyorsan és hatékonyan szállította a szálloda vendégei által a szobákba rendelt snackeket és italokat. A közeljövőben az ilyen inasok a kínai szállodákban fognak működni.
"Kozmikus tojás" nagyon funkcionális. A Tmall Genie mesterséges intelligencia asszisztensének és az intelligens eszközökkel való integrációjának köszönhetően a vendégek hangutasítással és gesztusokkal rendelhetnek különféle szobai szolgáltatásokat, például bizonyos termékek szállítását. A vendégszoba előtt a Cosmic Egg jelzi a jelenlétét és az ajtó kinyitása után meggyőződik arról, hogy a rendelést valóban a megfelelő személy veszi fel az arcfelismerő technológia révén. A robotok autonóm módon mozognak a szállodában. Beágyazott térképekkel, lézeres és radar érzékelőkkel elkerülik az akadályokat és az emberekkel való ütközést. A Space Egg intelligens robot körülbelül 3 km/h sebességgel mozog.
Jelenleg a robotot Kínában az erre kiválasztott szállodákban tesztelik. Ezeknek az elvégzése után az AI Labs meghatározza, hogy a "Space Eggs" kórházakban, éttermekben és irodákban dolgozhat-e.
Tápellátás és videó egy kábel segítségével a HD-TVI rendszerben. A koaxiális (PoC) a tápfeszültség és a videó ugyanazon koaxiális kábelen keresztül történő továbbítására szolgál. A HD-TVI rendszerekben a PoC a PoE (Power over Ethernet) analógiája az IP CCTV-ben. Egy koaxiális kábel elegendő a megfelelő működéshez és további tartozékok nem szükségesek. Köszönhetően a PoC-nek, a HD-TVI rendszerek telepítése sokkal gyorsabb és olcsóbb megoldást kínálnak.
A PoC funkció mind a beépített kamerákban (E betűvel szerepelnek nevük utolsó részében) és mind a DVR-kben (jelölve/P-vel) megvalósítható. A PoC funkcióval rendelkező DVR észleli a PoC modul rendelkezésre való állását a csatlakoztatott kamerában (az ilyen jellemző nélküli kamera esetében a tápfeszültség nincs megadva). A Hikvision a PoC.af szabvány szerinti kamerákat gyártja (a PoC modelleknek a többségének 6 W maximálisan az energiafogyasztása) és a PoC.at verzióban (erősebb IR megvilágítókkal és/vagy motozoom lencsékkel felszerelt modellek, maximális energiafogyasztás 12 W). Alapértelmezés szerint a PoC DVR képes a PoC.af szabvány összes kamerájának a tápellátására (ezek száma megegyezhet a csatornák számával). A PoC.at kamerák alkalmazása csökkenti az ilyen módon megtáplálható kamerák összlétszámát (egy PoC.at kamera két csatorna kapacitásával egyenértékű energiát fogyaszt).
A Hikvision megszerezte a FIPS 140-2 tanúsítványt. A Hikvision, a világ vezető innovatív biztonsági termékeinek és rendszereinek szállítója büszkén jelentette be a FIPS 140-2 tanúsítvány megszerzését (US Federal Information Processing Standard), amely a Hikvision új számítógépes biztonsági programjának egyik fontos lépése.
A FIPS 140-2 az Egyesült Államok kormányzati titkosítási szabványa, amelyet a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) hozott létre, amely az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának részlege. A FIPS 140-2-et az egyesült államokbeli és kanadai szövetségi kormányzati szervek, valamint a szabályozott iparágak, például a pénzügy, az egészségügy és a kereskedelem használja. A Hikvision titkosítási modulja (HIKSSL) 1. FIPS 140-2 szintű tanúsítványt kapott mind az IP-kamerák, mind az NVR-k számára.
"A Hikvision határozottan úgy véli, hogy a videofelügyeleti iparágnak ugyanazokat a szabványokat kell elfogadnia, amelyeket a kormányok és a magasan szabályozott iparágak használnak" - mondta Dr. Wang Bin, a Hikvision Hálózati Informatikai Biztonsági Laboratóriumának és Hálózati Biztonsági Főosztályának vezérigazgatója.
A FIPS 140-2-et számos szabványügyi szervezet és nemzetközi vizsgáló szervezet használja, és hivatkozik rá, beleértve a Nemzetközi Szabványügyi Szervezetet (ISO) is. A globális technológiai vállalatok, például az Apple, a Microsoft, a Cisco és a Google megszerezte a FIPS 140-2 validálását.
A FIPS 140-2 validálási folyamata nagyon átfogó és magában foglalja a független és akkreditált amerikai biztonsági laboratórium által elvégzett szigorú tesztek sorozatát, a NIST követelményeinek megfelelően.
A Hikvision komolyan veszi a kiberbiztonságot és betartja az összes olyan törvényt és rendeletet, amelyben működik. A szigorú jogszabályi előírások betartásával a Hikvision termékek megfelelnek az iparág vezető biztonsági és biztonsági szabványainak, amelyek magukban foglalják az ISO 270001, az ISO 9001: 2008, a CMMI 5. Szintet és az AICPA SOC szabványokat.
A tanúsítvány minden ARM Cortex-A17 (ARMv7 32 bites) és ARM Cortex-A9 (AMRv7 32 bites) hardver platformokra van alapozva, pl. DS-9632NI-I8 K22362, DS-7732NI-14 K22353.
4K IP NVR: Hikvision DS-9632NI-I8 (32csatornás, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID) - Hikvision Project level
4K IP NVR: Hikvision DS-7632NI-I2 (32 csatorna, 256Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
32 csatornás, 8-HDD NVR Hikvision DS-9632NI-I8 K22362
32 csatornás, 4-HDD NVR Hikvision DS-7732NI-I4 K22353
Hogyan lehet elosztani a videó streameket az IP biztonsági kamerákból az (S)MATV rendszerekben? Az IP-kamerák nem videojeleket, hanem adatfolyamokat generálnak. Az információ nem osztható el televíziókra az analóg kamerák esetében alkalmazott tipikus modulációs módszerekkel. Az IP CCTV kamerákból származó video információ RF-elosztó hálózatba történő bejuttatása (privát vagy közösségi antenna rendszer) közbenső eszközök alkalmazására van szükség. Eddig a legelterjedtebb megoldás a digitalis HDMI - DVB-T modulátorok használata volt (képes Full HD 1080p @ 60 Hz-ig). Az IP CCTV rendszer IP-NVR monitor kimenetén egy vagy több IP-kamerából videoinformációt hordozó HDMI jel áll rendelkezésre. Egy HDMI jel esetében elegendő egy egycsatornás HDMI - DVB-T modulátor használata, máskülönben egy többcsatornás HDMI to DVB-T modulátor (max. 4 csatorna). De mi a helyzet akkor, amikor az IP-kamerák száma, amelyek egymástól függetlenül biztosítják a videó- és hanginformációkat, sokkal magasabb, pl. 12?
A DIPOL ehhez az IP (100/1000 Mbps) 4x DVB-T transzmodulátor mix-440 R81611 kínálja. A 2.04-es készülék legújabb firmware verzióját kiterjesztették az RTSP streamek IP-kamerákról a DVB-T COFDM szabványba történő átalakításával. Ez a funkció lehetővé teszi a H.264 vagy H.265 szabványban kódolt IP-kamerák információinak TV-elosztórendszerbe történő továbbítását anélkül, hogy más eszközökre (NVR-kre és DVB-T modulátorokra) szükség lenne.
IP - 4x DVB-T (COFDM) Transmodulator: TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB port)IPTV Streamer: TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 - IP, USB port)
A Mix-440 R81611 az UDP/RTP protokollok (unicast/multicast SPTS és MPTS átvitelek) és az RTSP stream (IP kamerákból) DVB-T COFDM szabványba
Számítógép/DVR/NVR működtetése távoli helyiségből. A Signal-HD HDMI-IP konverter lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy távoli (legfeljebb 100 m) HD tartalmat csatlakoztasson egy HD-képes televízióhoz/monitorhoz, egy CAT5e/6 kábel használatával. A készlet tartalmazza az adó-és vevőegységeket. Az egységek USB-portjai lehetővé teszik például a távvezérlést. számítógép/DVR/NVR stb. egér vagy más eszköz használatával.
A H3613 készlet adókészülékéből érkező IP-jelet egy Ethernet kapcsolóhoz lehet csatlakoztatni, hogy azt több vevőegység között eloszthassa. Az adó kimenetén a tömörített jel bitsebessége körülbelül 15 Mbps (multicast átvitel). A kimeneti jeleket csak az ajánlott H3613R vevők képesek megfelelően dekódolni - ez nem végezhető el PC-ken/laptopokon telepített hálózati kártyákkal/adapterekkel.
Megkülönböztető tulajdonságok:
  • HDMI átvitel egyetlen Cat. 5e/6 kábel segítségével
  • UDP/IP protokoll
  • 1080p mód támogatása
  • Kábel maximális hossza: 100 méter
  • USB extender
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)HDMI IP konverter: Signal HD (vevő USB extenderrel)
H3613 HDMI> IP konverter/extender készlet és további két H3613R vevőkészülék alkalmazása (pont-multipont konfiguráció egy Ethernet kapcsolóval).
Optikai teljesítménymérő és fényforrás - referenciamérés. Az optikai útvonalak csillapításának mérése az átviteli módszer használatával alapvető összefüggés a kapcsolatok minőségének ellenőrzésére. Az optikai mérő és kalibrált fényforrás segítségével a telepítő képes meghatározni az egyes optikai szálak és csatlakozók teljes csillapítását.
Amikor a mérőberendezések az elosztó keretekbe vagy dobozokba épített adapterek segítségével vannak csatlakoztatva, figyelembe kell venni a kiegészítő mérőzsinórt. Elméletileg az ilyen patch kábeleknek viszonylag csekély csillapítása körülbelül 0,2 dB, de a telepítők, amelyek ugyanazokat a patch kábeleket használják a későbbi telepítésekben, ronthatják az átviteli paramétereiket, vagyis növelhetik a kezdeti jelcsillapítást. Annak érdekében, hogy kiküszöbölje a kiegészítő patch kábelek hatását a mérési eredményekre, a mérőrendszert kalibrálni kell.
A mérőrendszer kalibrálása.
A mérőrendszer kalibrálása vagy az úgynevezett referenciamérés a mérésnél a patch cordok mérési eredményekből származó csillapítás kiküszöbölését jelenti. Ezt a fényforrást és a teljesítménymérőt közvetlenül a patch kábelek és az adapter segítségével csatlakoztatják. A mért csillapítást ezután a mérőn lévő "Ref" gomb lenyomásával állítják vissza. Ezután a vizsgált optikai útvonalak méréseit a korábban kapott "nulla" értékhez viszonyítva végezzük.
Új termékek a DIPOL-nál
HDMI - IP Converter/Extender: Signal-HD (1x5e, falra szerelve)
HDMI - IP Konverter/Extender: Signal-HD (1x5e, falra szerelve) H3621 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy CAT5e/6 kábellel távoli (legfeljebb 100 m) HD tartalmat csatlakoztasson a HD-képes televízióhoz/monitorhoz. A készlet tartalmaz adó- és vevőegységeket. Az adó- és vevőkészüléket elektromos szerelő dobozokba kell szerelni (minimális mélység 80 mm).
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2743G0-IZS (4MP, 2.8-12mm, 0.018 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2743G0-IZS kamerát professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A mennyezeti kamerát jó minőségű 4 MP 1/3"-os CMOS érzékelővel látták el, amely jó fedettséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az IR megvilágító mellett, akár 30 m-es hatótávolsággal a kamera teljes sötétségben is működhet. A beépített 2,8-12 mm-es varifokális Motozoom objektív távvezérelhető, 104- 29° -os tartományon belül. Az IP67-es minősítésű ház megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera megtáplálása hagyományos 12 VDC vagy a PoE opció (802.3af) használatával működtethető.
CAT 6 UTP kábel: NETSET BOX U/UTP CAT 6 [305m] (beltéri, Dca-s2,d2,a1)
CAT 6 UTP kábel: NETSET BOX U/UTP CAT 6 [305m] (beltéri, Dca-s2,d2,a1) E1614_305 a legmagasabb minőségű sodrott érpárú kábel, amelyet professzionális adatátviteli rendszerekhez terveztek az épületeken belül (strukturális kábelezés, LAN). A NETSET kábel az UTP sodrott érpárú kábelek legújabb generációjából származik. Külső átmérője 5,9 mm-re csökkent, ami jelentősen megkönnyíti a kábel bevezetését csatornákba és csövekbe. Különleges szigetelőanyaga megkönnyíti az RJ-45 csatlakozók rögzítését.

Érdemes elolvasni
Optikai szálak mechanikus összekapcsolása. Mechanikus toldó az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 az optikai szálak állandó összekapcsolására szolgál, anélkül, hogy fúziós hegesztőket kellene használni. Alacsony veszteség a 0,15-0,2 dB-es szintnél, köszönhetően a szálvég-oldalak V-alakú hornyainak fejlett pozicionálásával. Az optikai gél, amelyet a mechanikus kötésekben is használnak, minimálisra csökkenti a pontatlan vágások és esetleges rések hatását az optikai szálak végfelületei között... >>>bővebben
Az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 összekötő elemek nézete
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI