KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 34/2018 (2018. október 29.)
7 nm-es processzorok a Samsung-tól. A Samsung Foundry bejelentette a 7LPP technológiájú (7 nm, Low Power Plus) chipek gyártásának megkezdését az úgynevezett extrém ultraibolya litográfiával (EUVL). A gyártó azt állítja, hogy az új generációs technológia 40%-kal csökkenti a chipset felületét ugyanolyan összetettséggel és 50%-kal kisebb energiafogyasztással, ugyanolyan sokrétűséggel és frekvenciával, vagy 20% -kal nagyobb hatékonysággal, ugyanolyan teljesítménnyel mint a 10LPE technológia. Ennek eredményeként az új litográfiában létrehozott SoC (System On Chip) chipekkel ellátott jövőbeli zászlóshajó mobil eszközök nagyobb nagyobb hatékonyságot érhetnek el vagy sokkal hosszabb ideig dolgozhatnak az alacsonyabb energiaigény miatt.
Az új Samsung EUV litográfiája lehetővé teszi a maszk pontosabb másolását, mint a hagyományos módszer, a konvencionális optikai litográfiával, az ArF excimer lézert használva
Az EUVL technológia (más néven EUV) 13,5 nm hullámhosszú fényt használ a szilikonlapok expozíciójához képest, szemben a hagyományos optikai litográfiával 193 nm hullámhosszú ArF excimer lézerrel, amely sokféle mintával rendelkező drága maszk készletet igényel. Az EUV technológia lehetővé teszi egyetlen maszk használatát a szükséges minta kialakításához a szilíciumréteg, míg az ArF technológia akár 4 maszkot is igényelhet a hasonlóan egyenértékű minta létrehozásához.
A Samsung a chipeket a 7LPP EUV használatával az S3 gyárban gyártja a dél-koreai Hwaseongban. A gyártó nem hozza nyilvánosságra, hogy mely cégek használhatják majd először a chipeket, de azt javasolja, hogy az elsőket a mobil és a HPC eszközökben alkalmazzák. Tipikusan a Samsung Electronics élvezi a saját gyártási folyamatait a saját készülékeiben, így a legerősebb Samsung okostelefonok esetében 2019-ben számíthatunk a 7 nm-es SoC megoldásokra. Ezen felül a Qualcomm a Samsung új technológiáját alkalmazza a mobil Snapdragon 5G chipsetekben.
A műholdas, a földi TV és rádiójelek továbbítása optikai kapcsolatokon keresztül. A DIPOL most Signal optikai adó-és vevőkészülékeket kínál. A száloptikai rendszerek TV és rádiójel átvitelének legnagyobb előnye a versenyképes ár és magas színvonalúságában rejlik. Fontos, hogy az eszközök együttműködjenek a quatro / quad LNB-kkel. A hagyományos QUATRO LNB bekötésének lehetősége a Signal optikai távadóhoz a telepítők számára az egyik legfontosabb előnyt szolgáltatja. Ez azt jelenti, hogy a műholdas antennát és az LNB-t hagyományos SAT TV műszerekkel is be lehet állítani. A konkurens rendszerek (például a népszerű Triax SAT/DVB-T TOU 232 KIT A9880) használják az LNB-ket optikai kimenettel vagy 50 ohmos impedanciájú N típusú kimenettel. Mindkét esetben a telepítők gyakorlatilag egy szabványos LNB-t használnak a parabola beállításához, majd megváltoztatják a dedikált készülékre. A megnövekedett munkaterhelés mellett az ilyen változtatások mindig magukban hordozzák a parabolatükör vagy az LNB helyzetének mozgatását. A QUATRO LNB alkalmazása előnyös lehet rendszerhiba esetén is. Ebben a helyzetben a telepítő sokkal egyszerűbben képes ellenőrizni a problémát már a parabolatükörnél.
A Signal megoldás másik előnye az FC/APC csatlakozók alkalmazása. Az APC csatlakozók (Angled Physical Contact) minimalizálja az optikai jelek reflexióját. Ez a jelenség, amely a jeladó visszacsatolását jelenti az adóhoz és ezek zavarják az átvitelt, különösen érzékelhető ez, az ilyen típusú rendszereknél az adó és a vevők közötti kis távolság miatt, mint a száloptikai berendezések esetében.
TV Optikai adó: Signal OTH-2500CW (4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)
A Signal OTH-2500CW Az A9810 optikai adó konvertálja műholdas jeleket a quad vagy a quatro LNB és a földi TV és rádiójelekből egy antenna rendszerből (DVB-T, DAB és FM rádiójelek közösítve egy RF közösítővel) optikai jelek formájában Coarse Wavelength Division Multiplexing (CWDM) rendszerbe, amely több hullámhosszot használ a jelek egyetlen optikai szálban való hordozására. A beépített WDM multiplexer 4 hullámhosszon (VL: 1510 nm, HL: 1530 nm, VH + Terr: 1550 nm, HH: 1570 nm) használva kiváló minőségű átvitelt tesz lehetővé egy átviteli ablakban.
TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)
A Signal ORH-2500CW A9812 átalakítja a passzív optikai hálózaton elosztott optikai jeleket a Signal OTH-2500CW A9810 adóból elektromos RF jelekké. Az elektromos jelek az eredeti SAT IF jelek (VL-HL-VH-HH) és a DVB-T, DAB, FM jelek, amelyeket öt RF kimeneten keresztül biztosítanak. A "virtuális LNB" jeleket egy multiswitchbe vagy multiswitch rendszerbe kell betáplálni a szükséges számú kimenettel. A jeleket a multiswitch kimenetekből átküldi az előfizetői kimenetekre koaxiális RF kábelen keresztül. A beépített, rendkívül hatékony Automatikus Gain Control (AGC) biztosítja a kimeneti jelek stabil szintjét.
Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)QUATRO LNB Inverto BLACK Ultra 0.2dBTV Optikai adó: Signal OTH-2500CW (4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B (körsugárzó H+V)UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Antenna közösítő szűrő Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)TV Optikai vevő: Signal ORH-2500CW (QUATRO 4xSAT-IF + DVB-T, DAB, FM)
Egy példa SMATV optikai telepítésre, amely Signal eszközre van alapozva és, amelyek a műholdas TV-jelek, DVB-T digitális földi csatornák és a DAB/FM rádiójelek elosztását teszi lehetővé.
Hikvision EasyIP Lite kamerákon alapuló alacsony költségű IP CCTV rendszer. Egy ilyen rendszer a Hikvision kamerákon és az NVR-n alapul, amely az alábbi ábrán látható. A kamerák a EasyIP Lite sorozatból származnak, amelyet a kiváló képminőség és a vonzó ár jellemez. A kamerák tipikus riasztási eseményeket támogatnak, például a mozgásérzékelést és a video-manipulációját, valamint a folyosó módot és egy érdeklődési kör (ROI) meghatározásának lehetőségét. A létesítmény 2 MP-es kamerát használ, 2,8 mm-es fókusztávolsággal és 30 m-es hatótávolságú IR megvilágítóval az EXIR 2.0 technológiában. Az épület külső felületét a DS-2CD1023G0-I K17661 kompakt kamerák felügyelik, míg a belső helyiségek DS-2CD1123G0-I K17262 mennyezeti kamerákkal vannak felszerelve. A Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 IP NVR-ben telepített Seagate 2 TB HDD M89271 képes tárolni a megfigyelési adatokat az összes kamerából 11 napig (folyamatos felvétel 2 MP felbontással 25 fps, 2 Mbps csatornánként, H.265) . Az összes kamerát az N29982 PoE kapcsoló táplálja meg. A vezeték nélküli router, pl. A TP-Link C2 AC900 N3261 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az NVR-hez a helyi hálózaton és Wi-Fi hálózaton keresztül.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD1023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)Mennyezeti IP kamera: HikvisionDS-2CD1123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IK10, IR 30m-ig, H.265/H.264)4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-K2 (8 csatornás, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)HDD Seagate SkyHawk ST2000VX008E 2TB (3.528Wireless Dual Band Gigabit Router: TP-Link C2 AC750 (802.11ac, 4xLAN, 1xWAN)
IP CCTV rendszer EasyIP Lite kamerákon alapul
Hogyan állíthatja be a minimális fókusztávolságot a Hikvision nagy sebességű kamerákban? A PTZ kamerák a közeli és a távoli zónák megfigyelésére használhatók. A nagy zoom tényezőknek köszönhetően a képalkotás megfelelő minőségű (képpont/méter). Azonban, hogy elkerülje az olyan tárgyakra való fókuszálást, amelyek közelebb vannak a többihez, meg kell határozni a minimális fókuszálási távolságot. Ez kiküszöböli azt a helyzetet, amikor a kamera éles képet ad egy közeli tárgyról, de a további objektumok képei már homályosak.
HD-TVI TURBO HD PTZ kamera Hikvision DS-2AE7123TI-A (720p, 3.84-88.32 mm, 23x, 0.01 lx, IR 120m-ig)
Multi-system nagysebességű PTZ kamera Hikvision DS-2AE4225TI-D M75931
A Hikvision PTZ kameráknál a közel fókusz határértéket a "FOCUS LIMIT" paraméter határozza meg. A rendelkezésre álló beállítások 1 cm, 30 cm, 1 m, 3 m, 5 m és AUTO.
Ideális sodrott érpárú kábel használata beltéri alkalmazásokhoz. Az épületeken belüli kábelek használata során különös figyelmet kell fordítani a vezetékek tűzzel szembeni reakciójára vonatkozó követelményekre. Egy speciális típusú szigetelés például egy polimer LS0H vagy LSZH (Low Smoke Zero Halogen), amely biztonságos az égés során. A PVC-hez és PE-hez képest nem termelnek káros és mérgező anyagokat (halogéneket), és nem is termelnek olyan nagy mennyiségű füstöt. Nagyon sok esetben az LSZH bevonatú kábelek használata a nagyméretű kereskedelmi épületek tűzvédelmi előírásaiban is megtalálható.
A NETSET márkájú kábelek megfelelnek a CPR directive és az EN 50575 európai szabványnak, amely meghatározza a tűzzel szembeni viselkedés tulajdonságait, a kábelek tesztelésére és az értékelési módszerekre vonatkozó követelményeknek, amelyek építőanyagként történő alkalmazást illeti.
A NETSET BOX U/UTP CAT 5e E1414 kábel a legmagasabb minőségű sodrott érpárú kábel, amelyet professzionális adatátviteli rendszerekhez terveztek (épülethálózatok, LAN). A kábel burkolata LSZH anyagból készült.
CAT 5e UTP kábel: NETSET BOX U/UTP 5e [305m] (beltéri, Dca-s1,d2,a1)
NETSET BOX U/UTP CAT 5e E1414 beltéri kábel (Dca-s1,d2,a1)
Reakció a tűzre: Dca - s1, d2, a1
  • Láng terjedése: Dca
  • Füstképződés: s1
  • Lángkicsapódás: d2
  • Gázok savtartalma: a1
Az ilyen magas követelmények teljesítésének köszönhetően a sodrott érpárú kábeleket olyan épületekben használják, amelyek fokozott tűzállósági követelményeknek vannak kitéve, beleértve a folyosókat, lépcsőket, menekülési útvonalakat is.
Optikai osztók típusai. A passzív optikai hálózat esetében (PON), amennyiben a jel több optikai csatornára van felosztva (útvonalra) optikai osztókat kell használunk. Az osztók általában felosztják a jelet szimmetrikus módon (azonos csillapítása van minden egyes kimenetnek) 2, 4, 8, 16, vagy 32 utasok.
Az osztókat két különböző technológiával gyártják:
  • FBT (Fused Bioconical Tapering) - úgynevezett hegesztett elosztók. A gyártás során két vagy több feszített optikai szálat hegesztenek össze. A szálakat ezután a kimeneti ág és arány szerint húzzuk ki. A technológia olcsó, de az eszközök nagyobbak és kevésbé megbízhatóak a PLC megoldásokhoz képest, beleértve az egyenlő megosztottságot is.
  • PLC (Planar Lightwave Circuit) - optikai chipeken alapuló osztók, amelyeket litográfiával gyártanak szilícium-dioxid üveg szubsztrátumra, amelyek lehetővé teszik a meghatározott százalékos fényáramlást. A chip három rétegből áll - az aljzatból, a hullámvezetőből és a fedélből. A hullámvezető réteg fogadja a bejövő optikai jelet és áthalad a kimeneteken. A kompakt kivitelek egyenlő elosztási arányokat biztosítanak minden ágra, fokozott stabilitást minden arányban és kiváló minőségű, alacsony hibaarány az FBT technológiához képest.
PLC optikai osztó ULTIMODE SO-4-7A L36041
(1:4, G.657A, SC/APC) száloptikai dobozba szerelve
Négy SC/APC csatlakozó szolgáltatja a jeleket
az L36041 PLC osztó kimenetéről
1x4 Ultimode L36041 PLC osztó elosztó dobozba szerelve. A kis dobozban lévő elosztótálca megfelelő helyet biztosít az optikai elosztó számára.
Új termékek a DIPOL-nál
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1743G0-I (4MP, 2.8-12mm, 0.018 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1743G0-I K17435 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A mennyezeti kamera kiváló minőségű 4 MP 1/3"-os CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jó fényviszonyokat biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. Az EXIR 2.0 technológiában készült, 30 m-es hatótávolságú IR megvilágító mellett a fényképezőgép képes működni a beépített 2,8-12 mm-es varifokális objektív lehetővé teszi a látószög 98°-28°-os tartományon belüli változtatását A kamera IP67-es minősítésű háza megvédi az elektronikát a különleges időjárási viszonyoktól. A kamera megtáplálható hagyományos 12 VDC-s forrásból vagy PoE opcióval (802.3af) működtethető.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2045FWD-I (4 MP, 2.8 mm, 0.014 lx, IR 30m-ig, WDR, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2045FWD-I K17594 IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kamera 1/2,5"-os CMOS érzékelővel rendelkezik, 4 MP felbontással és IR megvilágítóval, amely jó képminőséget garantál 30 méteres látható megvilágítás nélkül. A beépített objektív 2,8 mm-es 109° -os látószöggel rendelkezik. A kamera háza (IP67) megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási körülményekkel szemben. A kamera 12 VDC tápellátással vagy PoE-n keresztül (802.3af) működtethető.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1323G0-I (2 MP, 2.8 mm, 0.028 lx, IR 30 m-ig, H.265/H.264)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD1323G0-I K17253 IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kamerát 1/2,8"-os CMOS érzékelővel, 2 MP felbontással és EXIR 2.0 technológiával készült IR megvilágítóval szerelték fel, így 30 méteres távolságon belül a nem látható fényviszonyok mellett is jó képminőséget biztosít. A beépített 2,8 mm-es objektív 103°-os látószögű. A kamera kültérben vagy beltérben egyaránt jól működik, IP67 védettségű ház védi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási körülmények ellen. A kamera hagyományos 12VDC-s tápegységről vagy a PoE-val (802.3af) megtáplálható.
Érdemes elolvasni
Tápellátás és videó egy kábel segítségével a HD-TVI rendszerben. A koaxiális (PoC) a tápfeszültség és a videó ugyanazon koaxiális kábelen keresztül történő továbbítására szolgál. A HD-TVI rendszerekben a PoC a PoE (Power over Ethernet) analógiája az IP CCTV-ben. Egy koaxiális kábel elegendő a megfelelő működéshez és további tartozékok nem szükségesek. Köszönhetően a PoC-nek, a HD-TVI rendszerek telepítése sokkal gyorsabb és olcsóbb megoldást kínálnak... >>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
HDMI Kábelek, switchek, splitterek, extenderek - SIGNAL HD
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI