Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 15/2023 (2023. április 10.)

Ez az autó tudja, mi van a kanyarban.

Az autonóm járművek létrehozására tett kísérletek nem újdonságok. Az Egyesült Államok, Kína és Dél-Korea egyes városaiban már kereskedelmi szolgáltatások is működnek, amelyek szigorúan ellenőrzött módon taxiként használják őket. Az ilyen megoldások tökéletesítésére azonban még mindig folynak kísérletek. Három évvel ezelőtt egy konzorciumot alapítottak, amely a cégeket tömöríti: Nissan, Hitachi Europe, Transport Research Laboratory és a Nottinghami Egyetem. A létrehozott, most végéhez közeledő projekt elsősorban arra összpontosított, hogy megtalálják azokat a módszereket, amelyekkel az út menti infrastruktúrát felhasználva az autonóm autók zökkenőmentesebben közlekedhetnek.
Nissan Leaf telepített érzékelőkkel
Az itt ismertetett projekt egy elektromos Nissan Leaf modellt használ, amelyet számos kamerával, érzékelővel, számítógéppel és további elektronikával szereltek fel. A rendszert út menti kamerák hálózata támogatja, hogy segítse a nagy forgalomban való navigációt. A kamerák lehetővé teszik, hogy az autó előre felismerje a potenciális veszélyeket, még mielőtt azokat a saját érzékelői észlelnék, és segítenek előre jelezni a lehetséges problémákat, így zökkenőmentesebben haladhat az útvonalon. A rendszert a délkelet-londoni Woolwich útjain tesztelték a ServCity projekt részeként, amelynek célja az autonóm technológia fejlesztése a forgalmas városi utcákon. A tesztek során az autó olyan simán mozgott, hogy a hátsó ülésen ülve könnyű volt elfelejteni, hogy nincs sofőr a volán mögött. A vezetési rendszer a következőket használta: pontos 3D térképezés, nagy pontosságú GPS, radar és Lidar, egy lézer alapú tárgyfelismerő módszer.
A projekt egyik kulcseleme az volt, hogy az autonóm vezetéshez az útinfrastruktúra kameráit használták, amelyek adatokat szolgáltattak a jármű érzékelőinek hatósugarán kívül eső helyzetekről és tárgyakról, például egy kanyar mögött vagy egy előttünk haladó nagyméretű járműről. Ezen adatok felhasználásával az autonóm jármű előre "értesülhet" például az áthaladást akadályozó másik parkoló autóról vagy egy megállóból induló buszról. A fejlesztés alatt álló technológia célja egy olyan, egymástól függő rendszer kiépítése, amelyben az autók nem kizárólag a saját érzékelőikre hagyatkoznának, hanem a környezettel, sőt egymással kommunikálva sokféle információhoz jutnának.
Az elmúlt három évben a ServCity autók mintegy 1600 mérföldet tettek meg autonóm módon, komolyabb incidens nélkül. Azonban minden útvonalon jelen volt egy sofőr, aki szükség esetén át tudta venni az irányítást a jármű felett. Tekintettel arra, hogy Woolwich útjai nagyon forgalmasak és kiszámíthatatlanok - buszok versenyeznek taxikkal, beszállítók állnak meg figyelmeztetés nélkül, és kerékpárosok szoronganak a sűrű forgalomban -, ez nagyon lenyűgöző eredmény.
A teljesen autonóm autók használatának széles körű elterjedése azonban valószínűleg még évekbe telik, mivel elő kell készíteni a megfelelő infrastruktúrát és nagy felbontású 3D-s térképeket kell kifejleszteni.

Mikor kell külső antennát használni az LTE-hez?

Külső antennát akkor kell használni, ha a mobiltelefon vagy a modem jelerősség kijelzője alacsony szintet mutat (kevesebb mint -95 dBm, (kevesebb mint 3 sáv az 5 fokú skálán). Ilyen információ szinte minden okostelefonon megtalálható. Egy másik ok a külső antenna használatára, ha a jelszint sokat ingadozik - például időszakos visszaverődések vagy rosszabb időjárási körülmények miatt.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 Antenna (800-3000MHz, 5m kábel, SMA dugasz)
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz A7054_5
Ezenkívül a modem kezelőpaneljére bejelentkezve ellenőrizni lehet, hogy a modem által fogadott LTE hálózati jel milyen paraméterekkel rendelkezik. Fontos paraméter az RSRQ: (Reference Signal Received Quality) - a kapcsolat minőségének mérőszáma. Ha ez a paraméter -15 dB felett van, akkor nincs szükség külső antenna telepítésére, -16 dB alatt külső antennát kell használni, vagy meg kell változtatni a modem helyét.

DVB-T2 jelek erősítése (S)MATV rendszerekben.

A DVB-T/T2 digitális földfelszíni televíziós műsorok sugárzásának kulcskérdése a nagy szintkülönbségű multiplexek vétele. Amíg a kis rendszereknél (5-20 aljzattal) az ilyen különbség, bár nem ajánlott, általában nem jelent problémát, addig a nagyobb rendszereknél, ahol a bemeneti szintkülönbség a kábelek csillapításának frekvenciával együtt történő változtatásával nő, a rendszer egy részénél jelveszteséget okozhat. Ez a hatás kiküszöbölhető csatornaerősítők használatával. Az erősítő feladata egy, vagy digitális műsorok vétele esetén több televíziós csatorna szelektív erősítése. Ez azt jelenti, hogy a kívánt csatornát a legnagyobb mértékben erősíti, a többit pedig gyengíti. A PA321TP R82516 TERRA csatornaerősítőt gyakran használják a SMATV-rendszerekben a jelerősítés első fokozataként.
Csatornaerősítő: PA321TP 2xVHF/UHF+FM TERRA AGC-vel – digitálisan programozott
A PA321TP R82516 TERRA csatornaerősítő.
Főbb jellemzők:
 • 20 független erősítési útvonal,
 • Bemenetek száma: 3 (2xVHF/UHF+UHF+FM),
 • Húsz DVB-T/T2 multiplex erősítése,
 • Távoli tápellátás koaxiális kábelen keresztül vagy a mellékelt 12 V DC adapterről,
 • AGC - automatikus erősítés szabályzás minden csatornára 113 dBμV-ig (6 MUX esetén),
 • Erősített frekvenciatartomány 174...230/470... 694 MHz (5-12/21-48 csatornák),
 • Magas modulációs hibaarány MER >=36 dB,
 • Szelektivitás 30 dB 1 MHz-en a csatorna határától - ultra szelektív SAW (Surface Acoustic Wave) szűrő,
 • Kimeneti szintbeállítás 0. ..20 dB,
 • Digitális szoftveres eszköz bármilyen Android mobil eszközzel vagy Windows számítógépen,
 • Védelem a nem kívánt jelekkel szemben (LTE, 5G),
 • Előerősítő tápellátása 12 VDC max. 0.1 A,
 • Öntvényből készült burkolat.

Felvételek automatikus letöltése a mobil DVR-ről a WiFi hálózaton keresztül.

A teher- és személyszállítással, szállítással vagy hulladékgyűjtéssel foglalkozó vállalatok gyakran döntenek úgy, hogy videofelügyeletet alkalmaznak és rögzítik a fuvarozási paramétereket. A felvételek helyben, a DVR lemezein kerülnek tárolásra. Az ilyen meghajtók kapacitása korlátozott, és a zord munkakörülmények miatt fennáll az adathordozók sérülésének veszélye. Jó ötlet az adatok időszakos letöltése anélkül, hogy a lemezeket mozgatni kellene. Ez a WiFi rádióhálózaton keresztül történhet.
A Protect 218 M80218 mobil DVR beépített 2,4 és 5 GHz-es, kétsávos WiFi modullal rendelkezik. Támogatja az IEEE 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat. Ez lehetővé teszi, hogy a DVR felvételei automatikusan feltöltődjenek a rögzítő szerverre. A jármű a telephelyre érkezéskor csatlakozik a WiFi hálózathoz, ahol a rögzítő szerver szolgáltatás fut (ingyenes IVMS szoftverrel együtt). A felvétel szinkronizálása automatikusan történik. A készülék két antennával van felszerelve, ami tovább növeli a szerverre történő adatátvitel stabilitását és sebességét.

Töredező hegesztések? - Végezze el a kalibrálást.

Ha egy összeillesztett szál elszakad, amikor kiveszi a szálakat a hegesztőből, az valószínűleg azt jelenti, hogy a létrehozásához generált elektromos ív túl kevés energiával (túl alacsony hőmérsékleten) működött. Ez lehet egy nagyon rossz minőségű szál következménye is, de ez az eset ritka.
Ilyen helyzetben a hegesztő kalibrálására van szükség. Az AI-9 L5875 hegesztő nem rendelkezik automatikus kalibrációs funkcióval, amelyről sok szerelő megfeledkezik. Mindig kézi kalibrálást kell végezni, mielőtt a hegesztést megkezdenénk. Ennek elmulasztása a jó átviteli paraméterek ellenére az illesztések tartósságának csökkenését eredményezheti.
Száloptika közvetlenül a hegesztés után.
Amennyiben a hegesztés elszakad, amikor a szálakat kiveszik a hegesztőből, el kell végezni az ív kalibrálását.
A száloptikai hegesztő kalibrálása magában foglalja a generált ív teljesítményének és hőmérsékletének az aktuális környezeti feltételekhez való igazítását. A megfelelően beállított ív lehetővé teszi a megfelelő illesztéseket, mind a csillapítás, mind az erősség szempontjából. Ezért a kalibrálást mindig a tényleges hegesztés előtt kell elvégezni - a munka kezdetén vagy drasztikusan változó körülmények esetén, például az épületben végzett hegesztés és a kinti további munkálatok következtében hirtelen hőmérséklet csökkenés esetén.

Új termékek a DIPOL-nál

LNB: IDLP-WDB401 Wideband LO 10,41 GHz Inverto
Az IDLP-WDB401 Wideband LO 10,41 GHz Inverto A98233 egy LNB, amelyet a széles sávú technológiában működő multiswitch rendszerekben használnak. Egyetlen 10,41 GHz-es helyi oszcillátoron alapul, amely kiváló teljesítményt nyújt a teljes 290...2340 MHz-es frekvenciatartományban. A szabványos Quatro LNB-vel ellentétben két jelkimenettel rendelkezik (H/V polarizáció). Az egy műholdon alapuló rendszerhez csak két műholdkábelre van szükség az LNB-től a multiswitchig.
DeepinView IP kamera: Hikvision Hikvision iDS-2CD2A25G0/P-IZS(C) (2 MP, 2,8-12 mm MZ, 0.0005 lx, IR 50 m-ig, WDR(140dB), LPR, IP67, IK10)
A DeepinView Hikvision iDS-2CD2A25G0/P-IZS(C) K05905 egy professzionális DeepinView sorozatú Hikvision IP kamera, amely a rendszámtáblák LPR (License Plate Recognition) azonosítására és a virtuális vonal és behatolási terület formájában történő parametrikus védelemre szolgál. Ez egy új generációs kamera, amelyben a rendszámtábla-felismerő funkciót az AI mesterséges intelligencia algoritmus támogatja. A rendszámtáblák azonosítása egy tárgy járműként való meghatározása után történik, ami hatékonyabbá teszi a folyamatot. A kamera 1/1,8"-os Progressive Scan CMOS érzékelővel van felszerelve, amely akár 2 MP felbontású képet készít.
Univerzális optikai kábel ZW-NOTKtsdD/U-DQ(ZN)BH LSOH multimódusú 8G (8 szálas OM3) 2.0 kN
A ZW-NOTKtsdD / U-DQ(ZN)BH LSOH multimódusú 12G L78108 univerzális optikai kábel beltéri és kültéri csatlakozásokhoz egyaránt használható. A multimódusú szálak egy géllel töltött központi csőben vannak elhelyezve. A csövet kitöltő gél védőréteget képez az optikai szálak számára, tompítja a szálak mozgását a kábel mozgása során, és védi a szálakat az időjárás viszontagságaitól. A kábelszerkezetben használt üvegszálak úgy vannak kialakítva, hogy megvédjék a száloptikát tartalmazó központi csövet a mechanikai sérülésektől és a rágcsálóktól.

Érdemes elolvasni

TV/SAT rendszer - MV-9xx multiswitchek a TERRA-tól. Többlakásos épületek számára, amelyek TV-rendszere két műholdról érkező műholdas jelek vételét biztosítja, a DIPOL a TERRA multiswitch megoldásait kínálja net9. A kínált megoldást széles körben használják többek között a brit, a német és az ausztrál piacon. Lengyelországban 2004 óta a TERRA professzionális multiswitchei megingathatatlan elismerést kaptak a nagy SMATV rendszerek kiépítésénél. A kiváló teljesítmény, a paraméterek stabilitása, a nagyon alacsony meghibásodási arány miatt ezek a multiswitchek még a legigényesebb ügyfeleknek is ajánlhatók.
..>>>bővebben
Multiswitch rendszer két műholdas pozícióhoz tartozó leágazókkal.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. október 1-től érvényes MINDIGTV PRÉMIUM csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Útmutató az optikai kábelekhez
Útmutató az optikai kábelekhez