Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 17/2023 (2023. április 24.)

Robotok a New York-i rendőrség szolgálatában.

Három új high-tech rendőrségi eszközt mutattak be New Yorkban. Az egyik eszköz egy távirányítású, nagy mozgékonyságú K-9-es robot ("Digidog", azaz digitális kutya). Feladata a nagy kockázatú helyzetek felmérése lesz. Ettől azt várják, hogy növeli a "hétköznapi" rendőrök biztonságát.
Digidog - a New York-i rendőrség által használt robot.
A StarChase rendszer a járművek követésére szolgál egy erre a célra tervezett fegyverből kilőtt GPS-adó segítségével. A rendőrség így anélkül tudja majd követni a járművet, hogy veszélyeztetné a lakosság és a rendőrök biztonságát, mint a tipikus üldözések esetében.
A harmadik elem a K5 ASR (autonóm biztonsági robot) lesz. A robot a metróállomásokon fog automatizált járőrözést végezni, és mesterséges intelligencia algoritmusokat használ az adatok elemzésére. Vészhelyzet esetén értesíti a parancsnoki központot.
A New York-i rendőrség hangsúlyozza, hogy a modern technológia alkalmazása a polgárok magánéletének teljes tiszteletben tartása mellett történik. Ezért sem a robotkutya, sem a K5 nem lesz felszerelve arcfelismerő technológiával.

Fejállomás ALCAD.

A fejállomás egy olyan eszköz vagy eszközcsoport, amelyet olyan létesítmények és intézmények számára terveztek, ahol a TV-berendezés által forgalmazott műsorkínálatot központilag kívánják kezelni. Az RTV/SAT-jelek vételére és feldolgozására szolgáló, a telepítő által kiválasztott modulokból (transzmodulátorok, erősítők, optikai adók, IP-streamerek) álló fejállomáson kívül szükség van egy antennakészletre (parabolaantennák, földfelszíni TV-antennák és rádió). Mivel a TV-készülékeknél nincs szükség további vevőkészülékekre (pl. műholdvevőre), ez a megoldás különösen vonzóvá teszi ezt a megoldást szállodák, panziók, lakások vagy kórházak számára.
A DVB-T/C digitális formába való átalakítás után a műholdas műsorokat elosztó fejállomások a legnépszerűbb megoldás, amelyet sok szállodában használnak. A műholdas csatornák kiegészíthetik a földfelszíni televíziós műsorkínálatot, vagy lehetnek a létesítmény egyetlen műsorkínálatának forrásai. A DIPOL kínálata két új transzmodulátor típussal bővült: TMS-214 R82614 és TMS-204 R82616 az ALCAD-tól.
Transzmodulátor 4xDVB-S/S2/S2X Multistream - 2xDVB-T/C TMS-214 CI slottal ALCAD
Transzmodulátor 4xDVB-S/S2/S2X Multistream - 2xDVB-T/C TMS-214 CI-nyílással ALCAD R82614
Transzmodulátor 4xDVB-S/S2/S2X Multistream - 2xDVB-T/C TMS-204 FTA ALCAD
Transzmodulátor 4xDVB-S/S2/S2X Multistream - 2xDVB-T/C TMS-204 FTA ALCAD R82616
A készülékek lehetővé teszik a műholdas TV-kínálat elosztását és kezelését egy házon belüli TV-berendezésben. A TMS-214 R82614 és a TMS-204 R82616 modulok a DVB-S/S2 jelek DVB-T/DVB-C jelekké történő átalakítására szolgálnak. Az eszközök megbirkóznak a "multistream" jelek vételével, és lehetővé teszik a kódolatlan csatornák vételét. Ezen kívül a TMS-214 R82614 transzmodulátor egy CAM CI modullal van felszerelve, amely lehetővé teszi a titkosított csatornák elosztását. Egy ALCAD transzmodulátor négy műholdas transzponderről fogadja a teljes jelcsomagot, és a kimeneten két szomszédos DVB-T multiplexet (max. átviteli sebesség 31,68 Mbit/s) vagy DVB-C-t (max. átviteli sebesség 53 Mbit/s) hoz létre.

Villámcsapás - jelútvonalak védelme - 1. rész

A háztartási elektronikai eszközök ki vannak téve a hosszú kábelekben indukált áramimpulzusoknak. Nincs szükség közvetlen villámcsapásra, de a bejövő vihar előtt vagy alatt felgyülemlett nagy potenciálú töltés károsíthatja a jelútvonal berendezéseit. Amikor túlfeszültség keletkezik, pl. egy antenna-berendezésből, a TV- vagy műholdvevő fejegységét megrongálhatja. A berendezések ilyen jelenségek elleni védelmére van egy 75 Ω jelútvonalú túlfeszültségvédő R48602. A CCTV jelútjainak védelmére más eszközök is használatosak.
Villámvédelem TV-Sat F dugasz/F aljzat Signal
TV-Sat túlfeszültségvédő SIGNAL R48602 (F-dugasz/F-aljzat)
A számítógép, televízió vagy más eszköz károsodása az elektromos hálózatban fellépő túlfeszültség következtében következhet be. Ilyenkor általában a biztosíték és/vagy a varisztor, vagy néha akár az egész tápegység károsodik. Ilyen helyzetben hatékony védelmet nyújt az ACAR 504WF RACK P1322.
Biztonsági több-csatlakozóhelyes hosszabbító túlfeszültség-védelemmel: ACAR 504WF RACK
Az ACAR 504WF RACK P1322 biztonsági több aljzatú hosszabbító kábel nézete, amely beépített túlfeszültség-védővel és rendkívül hatékony RFI szűrővel rendelkezik

Van-e értelme a multimódusú szálaknak a LAN- és CCTV-hálózatokban?

Az egymódusú optikai szálak hatalmas népszerűsége ellenére a "multimódusú" szálak továbbra is forgalomban vannak, és bizonyos alkalmazásokban használják azokat. Elméletileg a multimódusú szálak "kevésbé jövőállónak" számítanak. - Rövid és közepes távolságokon nem képesek az egymódusú szálakkal felvenni a versenyt az áteresztőképesség tekintetében, míg 2 km-nél hosszabb távolságokon egyáltalán nem használják ezeket az úgynevezett "modális diszperzió" jelensége miatt. modális diszperzió. Továbbá kiderült, hogy a multimódusú kábelek a sávszélességük korlátozása ellenére drágábbak, mint az egymódusú kábelek. Ez többek között annak köszönhető, hogy a multimódusú szálak magja, amely gradiens szerkezetű (a törésmutató változik, és nem homogén, mint az egymódusú szálak magja), bonyolultabb és ezért drágább a gyártása. Mire is szolgálnak ezek a multimódusok?
Paradox módon szervertermekben gyakran alkalmaznak multimódusú kábelezéseket, amelyek a kezelői berendezéseket tartalmazó szekrényeket köti össze. A speciális lézerek és a multimódusú szálak (OM4, OM5) legújabb szabványai bizonyítják magukat a nagy áramlású, rövid távolságon történő átvitelhez. Ráadásul a régebben, vagy több éve megvalósított telepítések bővítésekor a telepítők gyakran ugyanazt a kábelezési típust választják – amennyiben működik, akkor nincs értelme cserélni.
A multimódusú kábelek választásának egyéb okai közé tartozik az a közkeletű vélemény is, hogy könnyebb azokat összefűzni (a nagyobb mag miatt). Ez már régen nem igaz - a precíziós magcentírozó hegesztők korában a mag mérete már nem számít. Más elméletek szerint a multimódusú kábeleket rövid távolságokra, az egymódusú kábeleket pedig hosszabb távolságokra (> 2 km) kell használni. Ez már nem igaz abban a korszakban sem, amikor a kínált egymódusú eszközök túlhajtás nélkül működnek bármilyen hosszúságú kapcsolaton.
A szennyeződés hatása az átvitelre az optikai szálak típusa szempontjából. Ugyanaz a szennyeződés sokkal nagyobb negatív hatást gyakorol az átvitelre az egymódusú szálban (9 μm-es mag), mint a multimódusú szálban (50 μm-es mag).
A multimódusú üvegszálas kábelezés használata akkor tűnik indokoltnak, ha a telepítést zord környezeti körülmények között végzik, például olyan ipari létesítményekben, ahol fennáll a por vagy szennyeződés veszélye. A multimódusú szál nagyobb magja itt előnyösen hat - ugyanaz a szennyeződés (lásd a fenti ábrát) sokkal nagyobb negatív hatással van az átvitelre az egymódusú szálban (9 μm-es mag), mint a multimódusú szálban (50 μm-es mag). Ez a különbség nem feltétlenül válik nyilvánvalóvá a szálak összeillesztésénél, ahol a kezelő gondoskodik a tisztaságról és korlátozza a külső tényezők hatását. Szerepet játszhat azonban a kapcsolóberendezéseknél és a berendezések csatlakoztatásakor, leválasztásakor vagy újrahuzalozásakor, ha az ezt a tevékenységet végző személy nem gondoskodik a csatlakozó ferrule felületének megfelelő tisztításáról.

Új termékek a DIPOL-nál

Antennaárbóc 38 mm/1,5m rozsdamentes acél (INOX), összeilleszthető / C rendszer
38mm/1,5m-es rozsdamentes acél (INOX) antennatartó árbóc összeillesztési lehetőséggel / rendszer C/E90138153 38mm-es csőből készül, 1,5mm falvastagsággal. Az acél, amelyből az árbóc készül, csiszolásra, majd szaténozásra kerül, így a végső vizuális hatás sokkal jobb, mint a nyers rozsdamentes acélból készült elemek esetében. Az árbóc aljára egy műanyag dugó van felszerelve.

UMX-30 INOX rozsdamentes acél antennatartó fali konzol
+ UMX-30 INOX rozsdamentes acélból készült falra szerelhető antenna tartó E8688 4 mm vastag acél lapos rúdból készült, amelyre egy csövet hegesztettek. Az egész rozsdamentes acélból (INOX) készült. Az acél, amelyből a fogantyú készül, csiszolt, majd szaténozott, így a vizuális hatás sokkal jobb, mint a nyers rozsdamentes acélé.
.
Csatornaerősítő CAD-804 4xVHF/UHF+FM ALCAD
A CAD-804 4xVHF/UHF+FM csatornás ALCAD R82620 erősítő az RTV-jelek nehéz vételi körülményeihez van rendelve, ahol különböző szintű, több irányból sugárzott jelek vannak. Az erősítő 4 programozható jelbemenettel rendelkezik a VHF-sáv (174-240 MHz)/UHF-sáv (470-694/862 MHz), 1 bemenettel az FM-sáv (40-108 MHz) számára, amely 32 csatornaútvonalat tesz lehetővé. Az erősítő használata lehetővé teszi e jelek vételét, szintjük kiegyenlítését és erősítését. Az automatikus erősítésszabályozó áramkör lehetővé teszi a jelszint kiegyenlítését minden csatorna esetében, függetlenül attól, hogy milyen szinten van a készülék bemenetén (a megfelelő jelminőséghez szükséges minimum megtartása mellett).


Érdemes elolvasni

Az IP Villa 2. generációs ajtóállomás reléinek vezérlése külső gombokról. A IP Villa 2. generációs videó ajtóbejárati rendszer ajtóállomásai (kivéve a DS-KV6113-WPE1 és DS-KV6103-PE1) 2 beépített, egymástól függetlenül indítható relével rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik például a kapu vagy a bejárati kapu vezérlését. Alapértelmezés szerint az ajtóállomás második reléje ki van kapcsolva, és azt az iVMS-4200 alkalmazással vagy webböngészőn keresztül kell aktiválni. E kimenetek kiváltása a Hik-Connect okostelefon-alkalmazás, az iVMS-4200 PC kliensalkalmazás, a beltéri állomások vagy az AIN4 (DOOR2 relé kiváltása) és az AIN3 (DOOR1 relé kiváltása) bemenetek GND-hez való rövidre zárásával lehetséges...>>>bővebben
Helyi nyitógombok csatlakoztatása a Villa ajtóállomásokhoz
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. október 1-től érvényes MINDIGTV PRÉMIUM csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna
SMART CITY DVB/T2 antenna bypass-szal akár 40 km-re az adótól