Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 30/2023 (2023. szeptember 25.)

Forradalmasítják-e a müonok a lokátorokat?

A Tokiói Egyetem kutatói bejelentették a kozmikus sugárzás jelenségein alapuló GPS alternatív navigációs rendszer első tesztjeinek eredményeit. Ennek a forradalmi rendszernek a kulcseleme az újonnan felfedezett elemi részecskék, a müonok használata. Ezek a szokatlan részecskék a kozmikus sugarak és a Föld légkörének kölcsönhatása révén jönnek létre, és a folyamat során másodlagos részecskék kaszkádját generálják. Érdekes módon percenként a bolygónk felszínének legalább egy négyzetméterét körülbelül 10 000 müon bombázza.
Az innovatív MuWNS Muometric Wireless Navigation System) működésének kulcsa a müonok észlelésének képessége, amelyek egyenletesen borítják bolygónk felszínét és állandó sebességgel mozognak, függetlenül attól, hogy milyen anyagon haladnak át. . Ugyanilyen fontos, hogy képesek áthatolni a sziklákon, lehetővé téve a navigációs rendszer számára, hogy a legnehezebb körülmények között is működjön, beleértve a földalattit és az épületeket is.
A zuhanó müonok vizualizálása
A MuWNS rendszer azon az alapelven alapul, hogy méri azt az időt, amely alatt a müonok a vevő és számos stratégiailag elhelyezett referenciadetektor között áthaladnak. Ezek a vevő felett helyezkednek el, és rögzített referenciapontként működnek. Megmérve azt az időt, ami alatt a müonok áthaladnak a referenciadetektoron és ezután elérik a vevőt, a rendszer pedig ki tudja számítani a köztük lévő távolságot. A vevő helyének pontos meghatározásához a rendszer háromszögelést végez a vevő és a több referenciaérzékelő között. Ez az eljárás lehetővé teszi a hely pontos meghatározását még összetett környezetben is.
Jelenleg a rendszer 2-25 méteres pontossággal és a referenciaállomástól számított 100 méteres hatótávolsággal büszkélkedhet. A nagyobb pontossági szint elérhetősége érdekében a kutatók atomórákat kívánnak integrálni egy mikrochipre (CSAC). Ezek sokkal pontosabbak, mint a jelenleg használt kvarcórák, így akár egy méteres pontosságú valós idejű mérések is lehetségesek. Bár a technológia jelenleg még drága, a szakértők azt jósolják, hogy ahogy a CSAC-ok egyre elterjedtebbé válnak a szórakoztató elektronikában, például az okostelefonokban, a használatuk költsége csökkenni fog, ami lehetővé teszi a MuWNS-ben való alkalmazását.
A GPS egy széles körben ismert és használt navigációs eszköz. A GPS-jeleknek azonban vannak korlátai, különösen a magasabb szélességi fokokon vagy a magas épületek közötti városokban, ahol gyengébbek és érzékenyebbek az interferenciára. Könnyen elakadhatnak vagy manipulálhatók, és nem hatolnak át az akadályokon, például falakon, épületeken, sziklákon vagy vízen. Az űrben található müonokon alapuló új navigációs rendszer képes legyőzni ezeket a korlátokat. Ennek a technológiának az alkalmazásai ígéretesek és sokoldalúak. Amellett, hogy pontos navigációt biztosít az épületeken belül és a föld alatt, nélkülözhetetlen támogatást nyújthat katasztrófák esetén. Képzeljünk el egy olyan helyzetet, amikor a referenciadetektorokkal felszerelt drónok a katasztrófa sújtotta területek felett lehetővé teszik a mentőcsapatok pontos navigációját.

Jelátalakítás HDMI-forrásról koaxiális kábelre.

Az A/V-jelek nagyfrekvenciás RF-jelekké történő átalakítása, azaz mindenféle jelforrásból, például számítógépekből, lejátszókból vagy megfigyelő kamerákból származó jelek földfelszíni TV-rendszerbe történő bevezetése olyan művelet, amelyhez egy úgynevezett modulátor használata szükséges. Az ilyen eszközök egy vagy több A/V bemenettel (RCA, HDMI stb., típustól függően) és RF kimenettel (általános nevén "antennakimenetként") rendelkeznek, és lehetővé teszik a videó nézését és a hang hallgatását a kiválasztott csatornán, valamint a rendszerhez csatlakoztatott összes TV-készüléken. A vevő számára a rendszerhez hozzáadott program csak egy újabb földi televíziós csatorna.
Az MHD002P R86104 modulátor egy többfunkciós eszköz, amely Full HD bemeneti jelet (1920 × 1080-30p) biztosít a HDMI-porton keresztül, DVB-T COFDM szabvány szerint modulálva. A HDMI bemeneten kívül az MHD002P R86104 HDMI kimenettel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a videó megtekintését a csatlakoztatott forrásról.
Digitális modulátor MHD002P HDMI-1xCOFDM (DVB-T) + HDMI Terra bypass - HDCP támogatásProfesszionális VHF és UHF DVB-T/T2 Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-481-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-8dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-8dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: FAC-1-8dB (5-1000MHz)
A Terra MHD002P R86104 digitális modulátor alkalmazási példája. A forrásjel (Blu-Ray) modulálva van, és a hálózaton lévő bármelyik TV-n megtekinthető, és a HDMI kimeneten elérhetővé válik az adott helyen lévő TV számára.

Hamarosan véget ér a szünidei fotópályázat!

Már csak szeptember 29-ig lehet beküldeni a pályaműveket a Dipol nyári fotópályázatának huszonegyedik kiadására a "Megnyerően az antennákról". A nyerteseket Paweł Zechenter, a jól ismert krakkói fotós választja ki. Meghívjuk Önt a még hátralévő időben is a részvételre!
Ebben a kiírásban nagyon vonzó nyereményekkel készültünk: egy Wanbo T6 Max projektorral, egy legújabb generációs routerrel és egy WiFi kamerával. A díjazottak egy bögrét kapnak a DIPOL kollekciójából. További információ a versenyről és a fotók beküldésének szabályairól itt érhető el.
A pályázat első, második és harmadik helyezettjeinek nyereményei.

Új HDMI 4K-IP konverter.

Az ultranagy felbontású 4K jel elosztása HDMI jelforrásokból, például műholdvevőkből vagy médialejátszókból népszerű rendszertípus különösen a kocsmákban, éttermekben, konferenciatermekben stb. Gyakran ezt a jelet több vagy egy tucat televízióhoz kell eljuttatni, amelyekhez a kábelek útvonala a forrástól akár több tíz méter hosszú is lehet. Számos megoldás létezik erre a problémára. Az egyik az elosztók és a szabványos HDMI-kábelek használata. Amikor a kábel hossza meghaladja a 30 métert, használhat optikai HDMI-kábeleket, például H1505 vagy H1705.
A bővíthetőség szempontjából sokkal rugalmasabb megoldás a HDMI-IP konverterre épülő rendszer kiépítése. Ezután szabványos hálózati switcheket használnak a jel felosztására. Amikor a TV és a jelforrás közötti távolság meghaladja a 100 m-t, a switch használható a jel regenerálására. Egy másik izgalmas lehetőség a médium optikai szálra történő cseréjének lehetősége médiakonverter segítségével. Ekkor az átviteli tartományt kilométerben számoljuk.
A Signal HD H3612 HDMI-IP konvertere lehetővé teszi, hogy ultra nagy felbontású (4K) jelet csatlakoztasson egy HDMI-csatlakozóval felszerelt vevőkészülékhez (TV-hez, monitorhoz) CAT 5e vagy magasabb kategóriájú sodrott érpáron keresztül. A csomag tartalmazza az adó- és vevőegységeket. Az USB port bővítése is lehetséges pl. hogy egérrel vezérelje a felvevőt. Az adóból érkező IP-jel egy Ethernet-switchre alkalmazható, hogy több vevő között feloszthassa azt. A tömörített jel bitsebessége az adó kimenetén kb. 30 Mbps. A jel megfelelő dekódolásához több képet megjelenítő eszközzel dedikált H3612R vevőre van szükség, a kép előnézete hálózati kártyával felszerelt PC-n nem lehetséges.
HDMI-IP jelkonverter USB 4K extenderrel
A HDMI > IP konverter alkalmazási diagramja ("pont-multipont" kapcsolat)

Ultimode G-10G/SFP+ - 10 Gbps médiakonverter.

Amíg a távközlési piacon a 400 Gbps-os Ethernet szabvány első kereskedelmi bevezetését regisztrálják, a szállodák, iskolák, irodák stb. helyi hálózatai egyre inkább igénylik a 10 Gbps-os szintű kapcsolatokat megvalósító eszközöket. A Dipol Ultimode G-10G/SFP+ L1307 médiakonvertert kínál, amelybe SFP+ betétek telepíthetők: duplex: L1425, L1428 és BiDi: L1430, L1432.
Médiakonverter ULTIMODE G-10G/SFP+
Médiakonverter Ultimode 10 Gbit/s L1307 és SFP+ BiDi L1430 betét. A LED-ek lehetővé teszik a készülék helyes működésének ellenőrzését. A 10G LED jelzi a réz interfészen (sodrott érpárú kábel) a 10 Gbit/s sebességű kapcsolat egyeztetését. Az L1307 a LED működése szempontjából eltér az alacsonyabb sebességű Ultimode modellekétől. Itt, amikor a médiakonverter optikai szálon keresztül egy másik eszközhöz (egy második médiakonverterhez vagy switchhez) csatlakozik, az SD (Signal Detected) dióda világít, de a Link ACT dióda nem világít. Csak akkor világít, ha a réz interfészek a megfelelő eszközökhöz vannak csatlakoztatva (ezzel párhuzamosan a Link LED is világít).

Smart Hybrid Light Technology ColorVu-val.

A Hikvision bemutatta a Smart Hybrid Light kamerákat, amelyek egyesítik a hagyományos kamerák és a ColorVu sorozatú kamerák előnyeit. A hagyományos kamerák infravörös megvilágítóval rendelkeznek, amely megvilágítja a jelenetet, lehetővé téve számukra, hogy éjszaka is rögzítsenek képeket, mégpedig a részletek elvesztésének rovására a színek formájában. A ColorVu kamerák éjjel-nappal színes képeket tudnak rögzíteni, de a fehér fényű megvilágítás használata nem mindig várható. Ezen követelmények teljesítése érdekében a Hikvision intelligens hibrid kamerákat vezet be ColorVu technológiával, amelyek háromféle szecessziós megvilágítási móddal vannak felszerelve: klasszikus infravörös, fehér LED világítás és intelligens mód. Intelligens módban a kamera fehér fényt vált ki, amikor emberi vagy jármű alakzatot észlel és színes képet ad. Amint az objektum elhagyja az érzékelési zónát, a kamera visszakapcsol IR módba. Amellett, hogy megvilágítja a helyszínt, hogy színes képet adjon, a LED lámpa további funkcióval is rendelkezik, hogy elriassza a behatolókat. Azt, hogy a kamera milyen üzemmódban fog működni, azt a felhasználó dönti el. Az EasyIP 4.0 sorozat Smart Hybrid Light technológiával rendelkező kamerái DS-2CD2xx7G2H-LI(x).
Amikor nincs személy vagy jármű a helyszínen, a kamera infravörös módot használ
Amikor egy személy vagy jármű jelenik meg a helyszínen, a kamera bekapcsolja a LED-világítást és színes módba kapcsol
Amikor egy személy vagy jármű elhagyja a helyszínt, a kamera visszakapcsol IR módba
Intelligens IR megvilágítóval és fehér fény móddal felszerelt Hikvision kamerák: K01304, K01507, K02819, K03211, K03704, K03705, K03212, K03413, K03417, K03904,K051251,

Új termékek a DIPOL-nál

Elosztó keret optikai csatoló: GFP-16D 2 bemenet, 16 kimenet, vágatlan port
GFP-16D elosztó keret, 2 bemenet, 16 kimenet, vágatlan port Az L56316 két bemenettel rendelkezik a törzskábelekhez és 16 kimenettel az előfizetői kábelekhez. Falra vagy oszlopra történő felszerelésre tervezték. Kialakítása lehetővé teszi az elosztók és adapterek könnyű telepítését, valamint jó hozzáférést biztosít az illesztések elhelyezéséhez és a szálak kezeléséhez. A zárt burkolat kiváló minőségű műanyagból készült, amely ellenáll a víznek, pornak, nedvességnek és vegyi szennyeződéseknek, UV-sugárzásnak és hőmérsékletnek (-40...+60°C).
=
Elosztókeret optikai csatoló: GFP-4A, 1 bemenet, 4 kimenet
GFP-4A elosztókeret, 1 bemenet, 4 kimenet Az L54004 egy bemenettel rendelkezik a fővezetékhez és 4 kimenettel az előfizetői kábelekhez. Falra szerelhető. A kialakítás lehetővé teszi az elosztók és adapterek (SC/LC) egyszerű beszerelését, valamint jó hozzáférést a toldások elhelyezéséhez. A zárt ház PC+ABS műanyagból készült, amely ellenáll a víznek, pornak, nedvességnek és vegyi szennyeződéseknek.
HDD: 3,5” Seagate ST10000VE001 10TB SATA III
HDD 3,5” Seagate ST10000VE001 10TB SATA III M89327 felügyeleti rendszerekben való működésre készült. 24 órás működésre alkalmas, 10 TB kapacitást kínál. A SkyHawk meghajtók továbbfejlesztett ImagePerfect™ szoftvert tartalmaznak, amely segít minimalizálni az elveszett képkockákat az asztali meghajtóknál háromszor nagyobb munkaterhelés mellett.

Érdemes elolvasni

Műholdas antenna felszerelése QUATRO típusú LNB-vel. A megfelelő műholdas TV vétel biztosítása érdekében sokan, akik félnek egy parabolaantenna önálló felállításától és beszerelésétől, professzionális mérőműszerrel rendelkező szakértő szolgáltatásait veszik igénybe. Valójában ez azért nem egyszerű feladat egy tapasztalatlan "ezermester" számára mivel az antenna megfelelő beállítása alapvetően befolyásolja a műholdas jel vételének minőségét. Amikor a műholdas jel több vevőhöz jut el, akkor inkább multiswitcheket használnak, amelyekhez egy quatro LNB kábeleit kell csatlakoztatni. Egy ilyen rendszerhez 4 kábel csatlakoztatása szükséges. Ideális megoldás ilyen esetekben a Signal ST-5155 R10155 műszer használata...>>>bővebben
A fenti videó bemutatja, hogyan állíthat be egy parabolaantennát egy Quatro típusú LNB A98257-tel, Signal ST-5150 műszerrel (amelyet az ST-5155 R10155 modell váltott fel) a Hotbird 13°E műholdhoz.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!